Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Υποτροφίες - Άλλες Πληροφορίες

 Τα κρατικά και ιδιωτικά ιδρύματα που χορηγούν υποτροφίες
 
 

Οι πλέον αξιόλογοι φορείς στην Ελλάδα, που χορηγούν υποτροφίες για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

- Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών: Χορηγεί γύρω στις 600 υποτροφίες κάθε χρόνο για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε πάρα πολλούς τομείς των επιστημών και των τεχνών.

- Υπουργείο Παιδείας: Χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές ή σεμινάρια σε 32 χώρες ανά την υφήλιο, καθώς και σε αλλοδαπούς φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα.


- Ίδρυμα Ωνάση: Χορηγεί 200 και πλέον υποτροφίες κάθε χρόνο σε Έλληνες, ελληνικής ή κυπριακής καταγωγής κατοίκους του εξωτερικού και αλλοδαπούς, για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε αρκετούς τομείς των επιστημών και των τεχνών. Υλοποιεί ειδικά προγράμματα για παιδιά αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και για ολυμπιονίκες και τα παιδιά τους.

- Ίδρυμα Μποδοσάκη: Χορηγεί περίπου 40 υποτροφίες κάθε χρόνο για μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κυρίως σε κλάδους των θετικών επιστημών.

- Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη: Χορηγεί γύρω στις 25 υποτροφίες κάθε χρόνο για σπουδές στο εξωτερικό σε προδιδακτορικό (
MASTER, DEA ή MPHIL) και διδακτορικό επίπεδο, σε τομείς των ανθρωπιστικών, κοινωνικών και φυσικών επιστημών, του τεχνολογικού τομέα και των μαθηματικών. Επίσης, σε γιατορύς για μετεκπαίδευση σε νοσοκομεία. 

-
Ίδρυμα Κόκκαλη: Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Harvard χορηγεί υποτροφίες σε πτυχιούχους ΑΕΙ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για μεταπτυχιακές σπουδές στον τεχνολογικό τομέα. 

- Ίδρυμα Προποντίς: Χορηγεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό στους κλάδους: Ναυτιλιακές Σπουδές, Ναυτικό Δίκαιο, Ναυπηγική και Ναυτική Μηχανολογία, Ιατρική, Βιολογία, Φαρμακολογία, Οικονομικές, Πολιτικές και Κοινωνικές  Επιστήμες.

- Ίδρυμα Μιχαήλ Λάσκαρη: Χορηγεί υποτροφίες για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσαςστην Ελλάδα, και ειδικότερα στα δύο εξουσιοδοτημένα εκπαιδευτήρια του Ιδρύματος, στη Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ντέσσυ Τοπουζίδου, στη Βούλα.

- Ίδρυμα Fulbright:
Xορηγεί υποτροφίες για έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που απευθύνονται σε Έλληνες ακαδημαικούς και ερευνητές, κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών.

-
Athens Information Technologyntracom): Σε συνεργασία με το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο CarnegieMellon, χορηγεί πλήρεις και μερικές υποτροφίες για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης «MasterofScienceinInformationNetworking (MSIN)», σε πτυχιούχους Ανώτατων Σχολών των κλάδων Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Μηχανικού Υπολογιστών ή της Επιστήμης Υπολογιστών και σχετικών ειδικοτήτων.

- Υπουργείο Εξωτερικών:
Κάθε χρόνο προκηρύσσει διαγωvισμό για τη χoρήγηση περιoρισμέvoυ αριθμoύ υπoτρoφιώv, για τηv πραγματoπoίηση μεταπτυχιακώv σπoυδώv ή μεταδιδακτoρικής έρευvας σε Αvώτατα Εκπαιδευτικά Iδρύματα τωv χωρώv - μελώv τoυ ΝΑΤΟ (πληv της Ελλάδας).

- Ιαπωνική Πρεσβεία:
 Η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας χορηγεί κάθε χρόνο τις υποτροφίες "Μonbukagakusho" σε Έλληνες ερευνητές που επιθυμούν να συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιαπωνία για μια περίοδο ενάμισι ή δύο ετών.
 

Ιστοσελίδα Υποτροφιών του ΥΠΕΠΘ
Υποτροφίες από Πρεσβείες ξένων χωρών
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης

Ενημέρωση - Σχόλια - Απορίες

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
ερώτηση sos
Υποβλήθηκε πριν από 5 λεπτά
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Πανελλήνιες 2021- Μακρή: Να ολοκληρωθεί η ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Σε όλα τα σχολεία το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Τρομερή καινοτομία φοιτητών ΑΠΘ: Εφτιαξαν το αερόχημα του μέλλοντος!
Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Αναβλήθηκε η δίκη των 31 συλληφθέντων στο ΑΠΘ
Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Αλλάζουν όλα στους παιδικούς σταθμούς από την νέα σχολική χρονιά
Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
Ανοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού 2021
Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες