Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
 
 

Υποτροφία Φοίτησης

Δωρεάν Μαθήματα Η/Υ

Αγγελίες

biografika.gr

Σπουδές στην Κύπρο

Πανελλαδικές 2017 - Μηχανογραφικό 2017

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Διαγωνισμός: Κέρδισε δωροεπιταγή αξίας 1900€ για εξαργύρωση σε ειδικότητες του ΙΙΕΚ American

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017
Επαγγέλματα και Προοπτικές   Επικαιρότητα
Job Interview | 5 λέξεις με τις οποίες δεν πρέπει να περιγράψεις τον εαυτό σου
 Πολλά έχουν γραφτεί για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε απέναντι στον άνθρωπο που μας παίρνει συνέντευξη για δουλειά. Στάση του σώματος, σωστές κινήσεις και όλα αυτά που πρέπει να ειπωθούν. Σύμφωνα με το επαγγελματικό site καριέρας, themuse.com, υπάρχουν 5 λέξεις που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις όταν θες να περιγράφεις τον εαυτό σου σε Job Interview! Αυτές είναι οι παρακάτω:

-Έξυπνος

Ξέρεις ότι είσαι έξυπνος και επίσης γνωρίζεις ότι αυτός που θέλει να σε προσλάβει, ψάχνει για κάποιον έξυπνο υπάλληλο, αλλά αλήθεια, μην περιγράψεις ποτέ τον εαυτό σου με αυτήν τη λέξη. Αυτή, είναι μια λέξη που θέλεις να λένε οι άλλοι για σένα, αλλά δεν πρέπει να λες εσύ για τον ίδιο του τον εαυτό. Όπως και να ‘χει, η λέξη «έξυπνος» εμπεριέχει μια απόφαση δική σου, που δύσκολα μπορείς να τη στηρίξεις κάπου!

Αντ’ αυτού: Συζήτησε για τον τρόπο που σκέφτεσαι και προτίμησε να περιγράψεις τον εαυτό σου ως λογικό και ως κάποιον που μαθαίνει γρήγορα . Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις λέξεις που ακούγονται περισσότερο σαν γεγονός παρά σαν κάτι το οποίο αποφάσισες εσύ ο ίδιος

 

-Αγαπητός

Μην πεις ποτέ σε μια συνέντευξη για δουλειά ότι θεωρείς τον εαυτό σου αγαπητό, για τον ίδιο λόγο που δεν πρέπει να σε περιγράψεις ως, έξυπνο. Έκτος αυτού, σκέψου τον εαυτό σου να προσπαθεί να δικαιολογεί το «αγαπητός» χωρίς η δικαιολογία να ακουστεί τρομερά απελπιστική ( Όλοι μου λένε «γεια» στο δρόμο, γελάνε με τα αστεία μου και τους λείπω όταν είμαι άρρωστος).

Αντ’ αυτού: Χρησιμοποίησε λέξεις που θα σε υποστηρίξουν, όπως «ομαδικός παίκτης», εξωστρεφής, ενθουσιώδης και κάποιος που ενδιαφέρεται για το σύνολο και ενίσχυσε τους χαρακτηρισμούς αυτούς δείχνοντας του παραδείγματα για το πώς μιλάς στα meetings. Είναι προτιμότερο τα παραδείγματα σου να συνοδεύονται με στοιχεία του χαρακτήρα σου παρά με δηλώσεις και συναισθήματα που άλλοι έχουν πει για σένα.

 

-Επιτυχημένος

Μπορείς να κάνεις κάτι με επιτυχία ΑΛΛΑ δεν μπορείς να λες εσύ ο ίδιος ότι είσαι επιτυχημένος. Είναι σα να λες σε μια συνέντευξη ότι είσαι πλούσιος και εμφανίσιμος. Πώς σου ακούγεται αυτό;

Αντ’ αυτού: Μπορείς να πεις ότι είσαι καλός σε οτιδήποτε κάνεις. Στην πραγματικότητα πρέπει να το πεις. Η διαφορά είναι ότι λέγοντας αυτό,  φαίνεσαι ότι είσαι επιτυχημένος σε όλες τις φάσεις της ζωής σου επισημαίνοντας τις σχετικές δεξιότητες που αφορούν τη δουλειά σου. Το πρώτο παράδειγμα είναι εκνευριστικό. Το δεύτερο, απαραίτητο.

 

-Ψυχωτικός με τη δουλειά

Ακόμα και είσαι παθιασμένος με τη δουλειά σου, δεν πρέπει ποτέ να αναφερθείς με αυτήν την έκφραση η οποία κρύβει από μόνη της μια αρνητική έννοια.

Αντ’ αυτού: Υπάρχουν αμέτρητες λέξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποδείξετε πόσο πολύ επενδύεται πάνω στη δουλειά σας και οι οποίες δεν είναι παρεξηγήσιμες. Λέξεις όπως «συγκεντρωμένος»,  «λεπτομερής», «αφοσιωμένος» είναι τρία πολύ δυνατά παραδείγματα

-Ταπεινός

Είναι λίγο οξύμωρο να καυχιέσαι για το πόσο ταπεινός θεωρείς ότι είσαι, δε νομίζεις; Δε θα λειτουργήσει με τίποτα αυτός ο χαρακτηρισμός. Μην μπεις καν σ’ αυτήν τη διαδικασία της αντίφασης και προσπάθησε να συνεχίσεις τη συνέντευξη μακριά από αυτόν τον χαρακτηρισμό. Όσο περισσότερο προσπαθείς να εξηγήσεις, τόσο περισσότερο θα χάσεις την εμπιστοσύνη του συνεντευξιαστή σου.

Αντ’ αυτού: Αν πραγματικά θέλεις να καυχηθείς τότε είναι προτιμότερο να επιλέξεις την στρατηγική «δείχνω πράξεις και όχι λόγια». Κάθε φορά που θα θες να καυχηθείς σε μια συνέντευξη, μείνε μόνο στα γεγονότα. Μίλα για αυτά που έχεις κάνει, για το αποτέλεσμα της δουλειάς σου και άσε τον συνεντευξιαστή σου να βγάλει ο ίδιος συμπεράσματα!

 

Φυσικά , υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις σε έναν κανόνα και μπορεί να πας πραγματικά περίφημα σε μια συνέντευξη για δουλειά, ακόμα και αν χρησιμοποιείς λέξεις όπως, «ταπεινός», «ψυχωτικός με τη δουλειά», «επιτυχημένος», «αγαπητός» και «έξυπνος». Αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να πετύχεις το στόχο σου χωρίς να χρειαστεί ο υπεύθυνος πρόσληψης του να καταναλώσει πολύ ενέργεια για να καταλάβει τι πραγματικά θέλεις να πεις.

Δε θέλει κόπο. Τρόπο θέλει!

mycampus.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 153 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Πατρα
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 - 13:51
Σχόλια (0)

Παντειο
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 - 12:04
Σχόλια (0)

gmat κ. Κουτρούμπελη ή όποιος γνωρίζει
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:53
Σχόλια (0)

Σοσ άμα μπορείτε
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 - 23:06
Σχόλια (2)

ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (κ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗΣ)
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 - 14:32
Σχόλια (0)

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Εγγραφη με courier
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 - 13:56
Σχόλια (2)

Δωρεά Μαθήματα ΗΥ, για όσους έδωσαν Πανελλήνιες το 2017!
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 - 13:45
Σχόλια (1)

Προοπτικες
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 - 12:33
Σχόλια (3)

δηλωσεις μαθηματωβ
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 - 00:18
Σχόλια (2)

Μετεγγραφές Κυπρίων φοιτητών Μάιος 2017
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 - 23:19
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Επισκόπηση Τύπου για εκπαιδευτικά θέματα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Δεκαπέντε διαφορετικά υλικά ανακυκλώνονται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Φοιτητές 2 σε 1, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
ΟΟΣΑ: Τί αναφέρει η έκθεσή του για την εκπαίδευση
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
Η εκπαιδευτική πολιτική στο δόκανο του ΟΟΣΑ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Σελίδα 1 από 3489 (20930 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
3487
3488
3489
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης