Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019
 
 

Σπουδές στην Κύπρο

Αγγελίες

Υποτροφία Φοίτησης

Πανελλαδικές 2018 - Μηχανογραφικό 2018

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018
Διάφορα Θέματα
Όχι πια απομνημόνευση- ελάτε να παίξουμε για περισσότερη μάθηση - ERASMUS+

 ERASMUS+ - ΕΠΑΛ Νικήτης  

    Όχι πια απομνημόνευση- ελάτε να παίξουμε για περισσότερη μάθηση. Αυτός είναι ο τίτλος του προγράμματος ERASMUS + στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, το ΕΠΑΛ Νικήτης για δεύτερη χρονιά φέτος. Το πρόγραμμα εκπονείται από 6 σχολεία, με διοργανώτρια χώρα την Τουρκία και συμμετέχουσες την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Ισπανία. Σκοπός του είναι μαθητές και καθηγητές να δημιουργήσουν παιχνίδια γνώσης πάνω στα επιμέρους διδακτικά αντικείμενα. Τα παιχνίδια μπορούν να έχουν είτε την παραδοσιακή μορφή επιτραπέζιου παιχνιδιού, είτε παιχνιδιού που παίζεται σε φυσικό χώρο, είτε να βασίζονται σε εφαρμογές εργαλείων Web 2. και σε προγραμματισμό σε Η.Υ. 

    Μαθητές και καθηγητές ταξιδεύουν στο εξωτερικό στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUSμε χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη 4 καθηγητές και 6 μαθητές ταξίδεψαν στην Ισπανία (Δεκέμβριος 2017), στην Πολωνία (Μάρτιος 2018) και στην Τουρκία (Οκτώβριος 2018). 

 Στην Ισπανία, στη μικρή πόλη Palma del Rioτης Ανδαλουσίας , πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των καθηγητών και τέθηκαν οι βάσεις του προγράμματος, μέσα από γόνιμο και δημιουργικό διάλογο. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπήρξαν δυο πολιτιστικές εξορμήσεις στην πανέμορφη  Σεβίλλη και στην γραφική Κόρδοβα. 

 Στο δεύτερο ταξίδι στην Πολωνία, στην πόλη Πόζναν, ταξίδεψαν 4 εκπαιδευτικοί και 4 μαθητές. 

 Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν στο gamification, δηλαδή στη μάθηση με τη χρήση τεχνικών που χρησιμοποιούνται από τα παιχνίδια και οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα για εργαλεία και εφαρμογές Η.Υ. Επίσης, μαθητές και καθηγητές έπαιξαν παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, παιχνίδια γνωριμίας, επιτραπέζια παιχνίδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια και παιχνίδια σε φυσικό χώρο. Στο πολιτιστικό μέρος, εκτός από την ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη, υπήρξε εκδρομή στο γραφικό Βρότσλαβ.

 no_memorize_anymore-come_and_play_for_more2.jpg

Η  ομάδα της Ελλάδας επιστρέφοντας είχε την ευκαιρία να διανυκτερεύσει στο Βερολίνοκαι να επισκεφθεί την πύλη του Βραδεμβούργου, το γερμανικό κοινοβούλιο, το τείχος του Βερολίνου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο της Περγάμου.  

 no_memorize_anymore-come_and_play_for_more3.jpg

 Το τρίτο ταξίδι στην Τραπεζούντα της Τουρκίας ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Δυο εκπαιδευτικοί και δυο μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη-ορόσημο του ποντιακού ελληνισμού. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από τουρκικές οικογένειες μαθητών της διοργανώτριας χώρας. Οι εντυπώσεις τους από τη φιλοξενία είναι άριστες, αφού αισθάνθηκαν τη ζεστασιά της οικογένειας, τη φροντίδα και το ενδιαφέρον της. Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με την τουρκική εκπαίδευση σε ένα πραγματικά εντυπωσιακά καλά οργανωμένο σχολείο. Επίσης, οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα προγραμματισμού και ρομποτικής σε κέντρο εκπαίδευσης της πόλης. Επιπλέον, έπαιξαν παιχνίδια γνώσεων, παιχνίδια κινητικών δεξιοτήτων στην ύπαιθρο και παιχνίδια σε Η.Υ. Στο αμφιθέατρο του σχολείου διοργανώθηκε ημερίδα παιχνιδιών στη διάρκεια της οποίας μαθητές και καθηγητές έπαιξαν και χάρηκαν. Στο πολιτιστικό μέρος, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση  στην  πόλη και επίσκεψη στην Παναγία Σουμελά. 

  Είναι αυτονόητο το κέρδος που προκύπτει για όλους από τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους προγράμματα. Τα μαθησιακά οφέλη είναι αυτονόητα. Επίσης, ας μην ξεχνούμε και τις διαπροσωπικές σχέσεις που καλλιεργούνται ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους και που ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και την αποτελεσματικότητά της. Όμως, το σημαντικότερο κέρδος είναι το άνοιγμα του σχολείου στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα και η επαφή μαθητών και εκπαιδευτικών με τις διαφορετικές πολιτισμικές και εκπαιδευτικές πραγματικότητες, γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία μελλοντικών πολιτών του κόσμου.


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 71 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Ξσησ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 - 11:16
Σχόλια (0)

Οι θέσεις με το 10 %
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 - 10:26
Σχόλια (1)


Sgxg
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 - 19:15
Σχόλια (3)

Μια βοήθεια-διευκρίνηση Κύριε Αποστόλη!
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 - 18:07
Σχόλια (0)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 - 14:46
Σχόλια (1)


Κύριε Κουτρουμπελη
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 - 20:12
Σχόλια (2)

Κατεξαίρεση κάποιος?
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 - 12:48
Σχόλια (14)


Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
Φλώρινα: Στις 10 θα ανοίξουν αύριο Παρασκευή τα σχολεία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
Ανάκληση πρόσληψης 616 εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής ΔΕ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 23 ώρες
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
Η επισκόπηση του Τύπου της Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου 2019
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 23 ώρες
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
Υπουργείο Παιδείας: ΦΕΚ για τα νέα προγράμματα σπουδών μαθητείας ΕΠΑΛ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 23 ώρες
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
ΑΠΘ: Ναρκομανείς που αναζητούν στέγη λόγω ψύχους οι υπεύθυνοι για τους βανδαλισμούς
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 23 ώρες
Σελίδα 1 από 4077 (24461 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4075
4076
4077
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης