Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Υποτροφία Φοίτησης

Αγγελίες

Πανελλαδικές 2019 - Μηχανογραφικό 2019

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018
Εκπαιδευτικό Σύστημα
Γαβρόγλου: 15.000 μόνιμοι διορισμοί σε ορίζοντα τριετίας

 Τα προβλήματα στην εκπαίδευση βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης, μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και βουλευτών της αντιπολίτευσης από ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ, που είχαν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις 

 Ο κ. Γαβρόγλου διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει από χθες οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών καθηγητών και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

 Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, θα εξομαλυνθούν πλήρως με τους 15.000 μόνιμους διορισμούς που θα γίνουν σε ορίζοντα τριετίας.

Ο υπουργός Παιδείας επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί το κόμμα που έχει ευθύνη για τα προβλήματα που δημιούργησε στην εκπαίδευση και που είχε τη λογική του κομματικού κράτους, να ασκεί κριτική στη σημερινή κυβέρνηση.

Η αρμόδια τομέαρχης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της για τη διαδικασία επιλογής συντονιστών στην εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κομματικής άλωσης της διοικητικής της μηχανής από την κυβέρνηση.

«Ακόμα και οι μοριοδοτήσεις για τη συνέντευξη, δόθηκαν λάθος, σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις ξεπέρασαν το ανώτατο όριο που προέβλεπε ο νόμος, αφήνοντας εκτός εκπαιδευτικών δομών στελέχη με εξαιρετικά προσόντα», υποστήριξε η κ. Κεραμέως, επικαλούμενη καταγγελίες, όπως είπε, που έγιναν από όλη την επικράτεια.

«Η κομματική άλωση δεν μέρος της δικής μας πολιτικής κουλτούρας. Εσείς αριστεύσατε σε αυτήν και την βάλατε επί δεκαετίες στο επίκεντρο αυτής της χώρας», αντέτεινε ο υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, κάλεσε την κ. Κεραμέως, αν έχει στοιχεία, να τα καταθέσει με ονοματεπώνυμα και συγκεκριμένες διευθύνσεις αντί να επικρίνει διαδικασίες, όπως είπε, που αγκάλιασε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, για λόγους εντυπωσιασμού και κομματικού αδιεξόδου.

«Στη Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος οι ενστάσεις των υποψηφίων έφθασαν στο 90%. Υπάρχουν καταγγελίες ότι φάκελοι δεν ελέχθησαν καθόλου, μόρια δεν προσμετρήθηκαν, ενώ υπήρξε μοριοδότηση συνέντευξης με βαθμό 16,08 όταν το ανώτατο όριο από το νόμο είναι 14%», επέμεινε η κ. Κεραμέως ενώ τόνισε:

«Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μόνο αξιόπιστες και άψογες δεν υπήρξαν. Αντίθετα είναι κηλίδα αναξιοπιστίας, κομματισμού και εκδικητικότητας η διαδικασία επιλογής συντονιστών στην εκπαίδευση -για αυτό και θα καταργηθεί από τη ΝΔ κατά προτεραιότητα».

«Δεν είναι συζήτηση σύγχρονου κράτος να λέτε ότι η δική μου πολιτική είναι να καταργήσω τους νόμους των προηγούμενων όταν η δική σας αποκλειστική λογική ήταν η δημιουργία κομματικού κράτους. Υπάρχουν διαδικασίες στις οποίες μπορείτε να προσφύγετε. Αν έχετε οτιδήποτε, στείλτε το σε μένα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η συνέντευξη ή θα παίξει ένα ρόλο συμπληρωματικό με επιστημονικά κριτήρια ή θα παίξει ρόλο με κομματικό φίλτρο. Εμείς προσπαθούμε να απολυμάνουμε τη διαδικασία από τα απίστευτα που γίνονταν στο παρελθόν», ήταν η απάντηση του κ. Γαβρόγλου.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, Ιωάννης Δελής και Νικόλαος Μωραΐτης έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και κενά στην εκπαίδευση. «Στην Α’ και Β’ Περιφέρεια Πειραιά λόγω ελλείψεων διδακτικού προσωπικού, χάνονται πάνω από 3.000 διδακτικές ώρες. Πέρασαν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχουν διοριστεί καθηγητές. Πρέπει άμεσα να καλυφθούν τα κενά», επεσήμανε η κ. Μανωλάκου.

«Από σήμερα ήδη πάει κόσμος και αναλαμβάνει υπηρεσία. Πριν από μια εβδομάδα πήραμε πρόσθετη χρηματοδότηση για την κάλυψη 10.000 κενών θέσεων από αναπληρωτές καθηγητές, και εντός τριετίας θα προσληφθούν 15.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Γι’ αυτό λέμε ότι για πρώτη φορά φέραμε την κανονικότητα στα σχολεία πριν ανοίξουν», τόνισε ο υπουργός Παιδείας και προσέθεσε:

«Να δεχτώ ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις υποδομές αλλά μεγάλο κομμάτι ευθύνης για αυτό έχουν οι δήμοι».

Από την πλευρά του, ο Νικόλαος Μωραΐτης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση τμημάτων ΤΕΙ σε Λευκάδα και Κέρκυρα. «Κανένα παιδί σε όποιο ΤΕΙ και αν σπουδάζει, είτε καταργείται ένα τμήμα είτε εντάσσεται σε νέο τμήμα, δεν θα έχει πρόβλημα ούτε θα χάσει τα δικαιώματά του και θα πάρει το πτυχίο του είτε από το πανεπιστήμιο είτε από το τμήμα του ΤΕΙ», διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας.

Για μεγάλες ελλείψεις στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής ενώ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση επεσήμανε ότι, «υπάρχουν ακόμα κενά».

«Για πρώτη φορά προσλήφθηκαν τόσο πολλοί εκπαιδευτικοί πριν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν υπάρχει μαγικό κουτί που το ανοίγεις και θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Ήδη από χθες ξεκινήσαμε την κάλυψη των κενών θέσεων. Κάθε φορά είναι και καλύτερα τα πράγματα», επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιάννης Κουτσούκος, εστίασε την κριτική του στα προβλήματα που υπάρχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Ηλείας, ενώ έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα σε ότι αφορά τη διαβούλευση που γίνεται αλλά και για ασάφειες που υπάρχουν για το μέλλον των ΤΕΙ.

«Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην Πάτρα για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ισχύουν. Καμία διαβούλευση δεν γίνεται από μηδενική βάση. Υπάρχει ένα πλαίσιο ιδεών ως πυρήνας, που αρχίζει να συγκεκριμενοποιείται και που θα βγει δημόσια στη διαβούλευση, και με βάσει αυτό θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις», απάντησε ο κ. Γαβρόγλου. 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 132 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Κ.Κουτρούμπελη θα ήθελα την γνώμη σας παρακαλώ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 18:32
Σχόλια (0)

sos proficiency
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 17:20
Σχόλια (1)

ΙΚΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 16:10
Σχόλια (0)

Iκυ εκο
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 15:14
Σχόλια (17)

ΕΑΠ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 13:28
Σχόλια (0)

Αύγουστος 2019
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 02:59
Σχόλια (0)

Συναφεια σχολική ψυχολογία
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 - 00:16
Σχόλια (0)

Οποιος γνωριζει
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 - 23:56
Σχόλια (0)

ΙΚΥ upload παραδοτέων?
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 - 21:54
Σχόλια (2)

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

ΣΟΣ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ?ΑΦΟΡΑ ΤΟ 10%
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 - 21:49
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019
Οι UNIque Days για τρίτη χρονιά ανοίγουν τα Πανεπιστήμια στους μαθητές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2019
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 40 λεπτά
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
Δωρεάν οδοντίατρος για 900.000 μαθητές Δημοτικού
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 45 λεπτά
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
1o Μαθηματικό Φεστιβάλ στη Λάρισα, 4-5/4
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ώρα
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ώρα
Σελίδα 1 από 4139 (24832 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4137
4138
4139
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης