Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Υποτροφία Φοίτησης

Panda Dome Essential - Προσφορά

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2019 - Μηχανογραφικό 2019

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019
Εκπαιδευτικό Σύστημα
ΕΕΠΕΚ Λάρισας: 2ο Πανευρωπαϊκό βραβείο σε διαγωνισμό στο Μιλάνο

 Νέα μεγάλη διεθνής διάκριση για την ΕΕΠΕΚ για μαθητές και καθηγητές Λάρισας 

 Σε μια εποχή όπου η κοινωνία, οι θεσμοί και οι αξίες δοκιμάζουν τις αντοχές τους, η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας έρχεται –για άλλη μια φορά-  να δώσει το λαμπρό παράδειγμα, να αναδείξει το μεγαλείο του ανθρωπισμού και να δικαιώσει τον τίτλο της: «Λάρισα, η πόλη που μαθαίνει». Για πρώτη φορά, η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: «Ποτέ Ξανά – Μνήμη Ενάντια στην Απανθρωπιά (Never Again – Memory Against Inhumanity / MAI+)» και κατέθεσε 4 έργα σε συνεργασία με 2 σχολεία της Λάρισας (2ο & 10ο Λύκειο Λάρισας) στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Βίντεο, στο Μιλάνο της Ιταλίας. 

 Για την παραγωγή των 4 έργων που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό, συνεργάστηκαν αποτελεσματικά και μεθοδικά ένας σημαντικός αριθμός μαθητών, καθηγητών και άλλων κοινωνικών φορέων. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος ρόλος άνηκε στους μαθητές και μαθήτριες  του 2ου & 10ου Γενικού λυκείου Λάρισας, οι οποίοι υπό την παιδαγωγικο-διδακτική  καθοδήγηση των επιβλεπόντων καθηγητών τους (Αριστέα Κρίτσα, Ρίζο Χαλιαμπάλια & Ζήση Καρασίμο) παρακολούθησαν επιμορφωτικές ομιλίες ενώ πραγματοποίησαν και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Κατά τη διάρκεια του Project,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε συναντήσεις ψυχολογικής – κοινωνικής υποστήριξης από ομάδα έμπειρων ψυχολόγων – κοινωνιολόγων (Καλλιόπη Αναγνωστοπούλου & Αθηνά Μότσιου), ενώ την πολυμεσική επεξεργασία των βίντεο επιμελήθηκε η ομάδα των εκπαιδευτικών Πληροφορικής (Δημήτρης Κολοκοτρώνης, Ηλίας Λιάκος, Κώστας Σταθόπουλος & Δημήτρης Λιόβας).

 Η συστηματική δουλειά και συνεργασία όλων των προαναφερόμενων δεν άργησε να αποδώσει καρπούς: Η μικρού μήκους ταινία του 2ου Λυκείου Λάρισας με τίτλο: «Πέτρα Ολύμπου», που αναφέρονταν στους ψυχικά ασθενείς και την έννοια της απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντί τους, απέσπασε το 2ο Πανευρωπαϊκό βραβείο «THE MAI PIU GLOBAL AWARD», καθώς επίσης και το 1ο εθνικό βραβείο (National award)! Το auditorium του Μιλάνο σείστηκε από χειροκροτήματα, όταν ο μαθητής της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Λάρισας και «ψυχή» της συγκεκριμένης ταινίας Θάνος Χήρας συνοδευόμενος από την καθηγήτριά του κ. Αριστέα Κρίτσα ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο και να ευχαριστήσουν μεταξύ άλλων και τον Διευθυντή του 2ου Λυκείου Λάρισας κ. Χριστόφορο Γιαλαμά για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση που τους παρείχε καθ’ όλη την διάρκεια των προγράμματος.

 Ο Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ψυχοδυναμική Ψυχιατρική NETFORPP EUROPE, στο πλαίσιο του προγράμματος «EUROPE FOR CITIZENS», και συγκεκριμένα στο έργο: «Ποτέ Ξανά, μνήμη ενάντια στην απανθρωπιά», με την Υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Πρεσβειών στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία, το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Γερμανίας στο Μιλάνο, το Πανεπιστήμιο Bicocca του Μιλάνου-, και το Goethe-Institut Mailand. Οι διοργανωτές απένειμαν τα εύσημά τους στην ΕΕΠΕΚ για τη συνολική προσφορά της στο πρόγραμμα.

 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΠΕΚ Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης, συνεχάρη τους μαθητές, τους συνοδούς καθηγητές τους και όλα τα μέλη της ομάδας (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, εκπαιδευτικούς Πληροφορικής κλπ.) τόσο για τη συμμετοχή, την προσπάθεια και την ευαισθησία τους σε θέματα ανθρωπισμού, όσο και για τη διεθνή τους διάκριση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, γεγονός που αποδεικνύει το εξαιρετικό έργο που επιτελείται στα σχολεία της Λάρισας και της Ελλάδας, γενικότερα. Σε ομιλία του προς το ακροατήριο επισήμανε πως η δημιουργία μιας μεγάλης κοινότητας μάθησης, ως πρωταρχικός στόχος της ΕΕΠΕΚ, έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει σημαντικά οφέλη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, γεγονός που μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

 Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του μεταξύ άλλων και ο εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μιλάνο κ. Σισμανίδης, ο οποίος εξήρε το έργο της ΕΕΠΕΚ σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας σε όλες τις εκφάνσεις του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος. Σε δηλώσεις του αναγνώρισε το πολυδιάστατο έργο της ΕΕΠΕΚ, χαρακτηρίζοντας την εκπαιδευτική καινοτομία ως τον σπουδαιότερο πυλώνα ανάπτυξης μιας χώρας, καθώς, όπως είπε, «Όλα είναι θέμα παιδείας»!

epek_lar.jpg

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 194 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 - 13:15
Σχόλια (1)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΌ ΠΟΥ??????????
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 - 13:10
Σχόλια (0)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 - 10:09
Σχόλια (6)

Από γελ σε επαλ για πανελλήνιες
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 - 13:27
Σχόλια (8)

Βασεις
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 - 13:22
Σχόλια (7)

Πασο και δευτερο πτυχιο
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 - 11:23
Σχόλια (8)

Eξοδα σπιτιου?
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 - 22:19
Σχόλια (9)

Βάσεις 2019
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 - 18:55
Σχόλια (0)

ερωτηση για ιεκ προς κ κουτρουμπελη
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 - 18:12
Σχόλια (0)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 - 08:38
Σχόλια (13)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
Η εξεταστέα ύλη για τη Γ' Λυκείου 2019-2020
Σχόλια (7)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019
H Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως παρεχώρησε συνέντευξη στο Πρακτορείο 104.9.
Σχόλια (2)
Υποβλήθηκε πριν από 10 ημέρες
Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019
Πανελλαδικές: Εκτιμήσεις για τις Βάσεις - Τι συμβαίνει με τις «περιζήτητες» σχολές
Σχόλια (2)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ημέρες
Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019
Κεραμέως: Καμία αλλαγή στη διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο(Βίντεο)
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ημέρες
Σελίδα 1 από 4238 (25428 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4236
4237
4238
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης