Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Υποτροφία Φοίτησης

Panda Dome Essential - Προσφορά

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2019 - Μηχανογραφικό 2019

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
Σχολές - Τμήματα   Εκπαιδευτικό Σύστημα
Ν. Κεραμέως: Με τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο
 
Για τη διάταξη που θα καταργεί το άσυλο μίλησε η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στον ANT1

«Αν δεν προχωρούσαμε στην κατάργηση του ασύλου τότε θα ήταν που θα είχαμε την κοινωνία, και δικαίως, απέναντι μας, γιατί θεωρώ ότι η πλειοψηφία απαιτεί την κατάργηση του ασύλου» επανέλαβε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στην επικείμενη διάταξη για το άσυλο η οποία θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Αναφορικά με το νέο πλαίσιο λειτουργίας τόνισε ότι «στο πανεπιστήμιο θα ισχύει ό,τι ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας». «Δηλαδή ένας φοιτητής βλέπει κάποιον να βιαιοπραγεί, θα μπορεί να καλέσει την αστυνομία. Το ίδιο και ο καθηγητής»  και ξεκαθάρισε ότι «με τη δική μας δεν θα χρειάζεται η ανάμειξη των πρυτανικών αρχών για την παρέμβαση της αστυνομίας» .

Στην ερώτηση αν κάποιος πολίτης θα μπορεί να καλέσει την αστυνομία σε περίπτωση που τελούνται αξιόποινες πράξεις μέσα στα πανεπιστήμια η υπουργός απάντησε θετικά «αν είναι αυτόπτης μάρτυρας» επαναλαμβάνοντας πως «ό,τι ισχύει σε μια πλατεία της χώρας, θα ισχύει και στο πανεπιστήμιο».

Νέο εξεταστικό

Για το νέο εξεταστικό, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το νέο σύστημα θα παραμείνει στους βασικούς του άξονες ως έχει, αλλά θα υπάρξουν «υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις» αναφέροντας ως παράδειγμα την διδακτέα και εξεταστέα ύλη. Ερωτηθείσα σχετικά για το αν τα παιδιά θα δώσουν Κοινωνιολογία ή Λατινικά απάντησε πως θα δώσουν Κοινωνιολογία. 

«Τα πράγματα μένουν ως έχουν» διευκρίνισε επίσης για το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, σημειώνοντας πως ένα τέτοιο θέμα δεν αποτελεί προτεραιότητα, από τη στιγμή που η εξαγγελία δεν υλοποιήθηκε.

Προσλήψεις

Σχετικά με τους διορισμούς, η Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε ως ύψιστη προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών στην ειδική αγωγή αναφέροντας ότι «πραγματοποιήσαμε συνάντηση με ΑΣΕΠ πώς μπορούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις 4.500 προσλήψεις».

Σε ό,τι αφορά τις 10.500 μόνιμες προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση (οι οποίες εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης κυβέρνησης) η υπουργός επανέλαβε ότι πρώτα θα πρέπει να καταγραφούν οι ανάγκες και στη γενική εκπαίδευση και ύστερα «θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις στην παιδεία, στην υγεία, στη ασφάλεια».

Δίχρονη προσχολική αγωγή

Για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και την επέκταση του μέτρου σε 114 δήμους της χώρας, η υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σύμφωνη αλλά ότι από ό,τι φαίνεται «δεν υπάρχουν παντού οι υποδομές για να γίνει αυτό πράξη». «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εφαρμοσθεί το μέτρο και να βρεθούν οι αίθουσες».

Νομική Πάτρας

Σχετικά με την κατάργηση της Νομικής Πάτρας, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και με βάση την αγορά εργασίας. «Δεν είναι θέμα Πάτρας, είναι θέμα τέταρτης Νομικής» προσθέτοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται μια τέταρτη νομική σχολή «με τόσες χιλιάδες άνεργους δικηγόρους;»

Ιδιωτικά πανεπιστήμια - Κολλέγια

Ερωτηθείσα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχασε μια «καταπληκτική ευκαιρία» να ιδρυθούν, ενώ προανήγγειλε ένα νέο σχέδιο που θα αφορά το καθεστώς των Κολλεγίων. «Λειτουργούν κάποια κολλέγια τα οποία όμως δεν έχουν τα ίδια επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα, και η Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για αυτό και να ασχοληθεί με το καθεστώς των Κολλεγίων» ανέφερε η υπουργός.

Λιμνάζοντες φοιτητές

Ερωτηθείσα για την επαναφορά του ν+2 και τις διαγραφές των φοιτητών ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει όριο «ανώτατο σπουδών» διευκρινίζοντας ότι η διάταξη «θα ισχύει εφεξής, για αυτούς δηλαδή που θα μπαίνουν στα πανεπιστήμια».

Σχολικοί σύμβουλοι

Η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε επίσης την κατάργηση του νόμου ΣΥΡΙΖΑ για τις υποστηρικτικές δομές. «Δυστυχώς ψηφίστηκε ένας νόμος από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποστηρικτικές δομές, οι οποίες είναι μακριά από τη σχολική μονάδα, μακριά από τους εκπαιδευτικούς και εμείς διαφωνούμε με αυτό» είπε, προσθέτοντας πως πρόθεση της ΝΔ είναι «η επαναφορά των σχολικών συμβούλων».

Αξιολόγηση

Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι ο προσανατολισμός του υπουργείου είναι η διαδικασία της αξιολόγησης να έχει διττή στόχευση: την «επιβράβευση των αρίστων» και την παροχή «κινήτρων σε όσους δεν αποδίδουν όπως θα μπορούσαν να αποδώσουν» χαρακτηρίζοντας ως «κλειδί» την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 124 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΙΚΥ ΕΚΟ
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 - 11:20
Σχόλια (1)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ!!!
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 - 11:10
Σχόλια (0)

Συνοπτικές ενστασεις
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 21:59
Σχόλια (0)

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Σοβαρή απορια μετεγραφων
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 21:57
Σχόλια (1)

Ένσταση ιατρική
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 20:23
Σχόλια (3)

Μετεγγραφες ΑΕΝ
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 16:56
Σχόλια (4)

ΑΠΟΡΙΑ
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 16:32
Σχόλια (1)

βοηθεια
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 14:48
Σχόλια (3)

ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 14:28
Σχόλια (2)

ΕΝΣΤΑΣΗ
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 12:00
Σχόλια (2)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
Η εξεταστέα ύλη για τη Γ' Λυκείου 2019-2020
Σχόλια (8)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019
Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για πειραματικά και πρότυπα σχολεία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019
Οριστικοί Πίνακες Κατάταξης Υποψηφίων Υπευθύνων Εκπαίδευσης στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στην 40ή Γενική Συνέλευση της UNESCO
Σχόλια (2)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
Πιο αυστηρές οι μετεγγραφές των φοιτητών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ημέρες
Σελίδα 1 από 4325 (25945 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4323
4324
4325
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης