Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019
Εκπαιδευτικό Σύστημα
Υπ. Τουρισμού: Έχουμε προτείνει στη Ν. Κεραμέως για “Λευκή Εβδομάδα” στα σχολεία

Έχουν ήδη γίνει προτάσεις στην πολιτική ηγεσία του υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να αλλάξει η δομή και η διάρκεια του σχολικού έτους, ούτως ώστε να ευνοηθεί ο οικογενειακός χειμερινός τουρισμούς με εμβόλιμες εβδομάδες διακοπών, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη  στον ραδιοφωνικό σταθμό    Hellas FM

Δημοσιογράφος: κε υπουργέ υπάρχει η πληροφορία πως θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθούν εμβόλιμες περίοδοι διακοπών, μέσω της αλλαγής του προγράμματος του σχολικού έτους. Κατά πόσον κινείστε προς αυτήν την κατεύθυνση;

Υπουργός Τουρισμού: Αυτά είναι ενδιαφέρουσες ιδέες, τα έχουμε σε ένα πρώτο επίπεδο προτείνει στο υπουργείο Παιδείας και σίγουρα θα βελτίωναν τις προοπτικές του εσωτερικού τουρισμού.

Μετά τις αντιδράσεις

Μετά τις αρνητικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν , ο υπουργός Τουρισμού, με νέα δήλωση στα Παραπολιτικά, επιχείρησε να πάρει πίσω την αρχική δήλωση  λέγοντας τα εξής:

«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη στο υπουργείο Τουρισμού για τις «λευκές εβδομάδες» και ούτε έχει γίνει τέτοιου είδους κουβέντα ακόμη. Δε λέω ότι δε θα είχε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά για να μπορέσει να εξετάσει μια τέτοια πρόταση το Υπουργείο μας και το Υπουργείο Παιδείας, που είναι αρμόδιο, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με την ΟΛΜΕ, με τους ξενοδόχους και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Υπενθυμίζεται ότι και το έτος 2018 υπήρξε προσπάθεια των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού για επαναφορά του θεσμού της "Λευκής Εβδομάδας" μετά από πρόταση των ξενοδόχων, αλλά μετά τις αντιδράσεις εγκαταλείφθηκε ως ιδέα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ESOS

Την επαναφορά του θεσμού της “Λευκής Εβδομάδας” σε όλα τα σχολεία της χώρας , προκειμένου να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός, συζητούν οι υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης (σ.σ. εφαρμόστηκε το σχ. έτος 2004).

Ήδη ο υπουργός Τουρισμού κατέθεσε πρόταση στην  υπουργό Παιδείας, με εναλλακτικές όσον αφορά τη χρονική στιγμή εφαρμογής της “Λευκής Εβδομάδας”, ακόμη και με τροποποίηση του προγράμματος του διδακτικού έτους.

Σχετικό αίτημα αποτελεί και της Ομοσπονδίας των Ξενοδόχων (ΠΟΞ) , το οποίο προβλέπει ολιγοήμερη «σχολική ανάπαυλα» κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, στα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών .

Συγκεκριμένα οι ξενοδόχοι προτείνουν   ένα εκδρομικό τετραήμερο εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του οποίου, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται πιο κοντά στην ελληνική φύση και τα βουνά της, με προνομιακούς όρους φιλοξενίας και διαμονής.

Η πρόταση  της ΠΟΞ αποσκοπεί, πρωτίστως, στη διαμόρφωση πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων και κινήτρων για περιηγήσεις και επισκέψεις οικογενειών στις περιοχές της ελληνικής υπαίθρου, με ταυτόχρονη ανάδειξη των πολιτιστικών και πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής και επιπρόσθετα, στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών στους δοκιμαζόμενους από την κρίση προορισμούς που στηρίζονται στον Έλληνα επισκέπτη.

Η πρώτη εφαρμογή

Το πρόγραμμα  “Χειμερινές Μαθητικές Εβδομάδες 2004”   εφαρμόστηκε για πρώτη φορά  το  σχολικό έτος 2003-4 (σ.σ. είχε προηγηθεί “πιλοτική εφαρμογή μόνο στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού)  από τους τότε συναρμόδιους υπουργούς   Ανάπτυξης Ακη  Τσοχατζόπουλο και Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου.

Το πρόγραμμα  έφερε την ονομασία "Λευκές και Πράσινες Εβδομάδες" και στόχευε στην ευρύτερη δυνατή επαφή των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική παράδοση της υπαίθρου, με τη διοργάνωση εβδομαδιαίων εκπαιδευτικών εκδρομών σε μεγάλη κλίμακα.
 
Τη δαπάνη του προγράμματος είχε  αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ το υπουργείο   Παιδείας   είχε την ευθύνη του εκπαιδευτικού προγραμματισμού και της συνοδείας των μαθητών - μαθητριών.

Βασικά χαρακτηριστικά του Προγράμματος ήταν:

- Το Πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα 19/1/2004 και   διήρκεσε έως τις 31/3/2004 για τις "Λευκές Εβδομάδες" και έως τις 30/4/2004 για τις "Πράσινες Εβδομάδες".

- Είχε προγραμματιστεί η συμμετοχή 50,000 μαθητών- μαθητριών συνολικά.

- Το πρόγραμμα όλων των προορισμών περιλάμβανε  το πρωί δραστηριότητες στην ύπαιθρο (οδοιπορίες, χειμερινά σπορ, επισκέψεις περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, γνωριμία με την τοπική παράδοση κλπ.), το απόγευμα τετράωρο μάθημα και το βράδυ πολιτιστικές εκδηλώσεις, γνωριμία των μαθητών μεταξύ τους, παραδοσιακή μουσική, χορούς κλπ.

- Αφορούσε  μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης του Γυμνασίου, της Α' τάξης του Ενιαίου Λυκείου και της Α' τάξης του 1ου κύκλου των ΤΕΕ .

- Οι εκδρομές ήταν  πενθήμερες (αναχώρηση Δευτέρα και επιστροφή Παρασκευή), με τέσσερις διανυκτερεύσεις (από Δευτέρα έως και Πέμπτη).

- Τα έξοδα μετακίνησης, παραμονής και διατροφής των μαθητών καλύπτονταν  από την εταιρεία Αγροτοτουριστική Α.Ε

- Ένα σχολείο μπορούσε  να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός τμήματα της τάξης (Γ' Γυμνασίου ή Α' Λυκείου ή Α' 1ου Κύκλου ΤΕΕ). Στην περίπτωση αυτή οι συνοδοί καθηγητές ήταν  τέσσερις (4) για το σύνολο των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, εφόσον δεν ξεπερνούν σε αριθμό τους εκατόν είκοσι (120) μαθητές συνολικά.

- Τα σχολεία είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν στην αίτησή τους τρεις δυνητικές ημερομηνίες ( εβδομάδες για το πρόγραμμα ).

- Δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα υποβάλλονταν  απευθείας από τα σχολεία στη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του Υπ.Ε.Π.Θ. και  κοινοποιούνταν στις οικείες Δ/νσεις Δ.Ε.  

Το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί  πιλοτικά   κατά τις χειμερινές περιόδους 2001-2 και 2002-3 στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού με αποκλειστική χρηματοδότηση της ΕΤΑ. Την περίοδο 2002-3 μάλιστα στον πρόγραμμα συμμετείχαν και μαθητές από όλες της χώρες της ΕΟΚ.

Το πρόγραμμα για το 2004   αφορούσε  συνολικά 36 περιοχές-προορισμούς από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη. Από αυτές οι 29 περιοχές ήταν για τις Πράσινες Τάξεις (π.χ. Λίμνη Πλαστήρα, Μέτσοβο, Ζαγόρια, Πήλιο, Γορτυνία, Πάρνωνας, Λασίθι) και 7 περιοχές Χιονοδρομικών Κέντρων είναι για τις Λευκές Τάξεις.

Πηγή: e-sos 

  
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 272 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020

Σχόλια (0)
γειά σου, 
Ψάχνετε για χρηματοδότηση είτε για να αυξήσετε τη δραστηριότητά σας,
είτε για ένα έργο, είτε για να αγοράσετε ένα διαμέρισμα ή ένα αυτοκίνητο κ.λπ.
Δυστυχώς, όμως, η τράπεζα σας ζητάει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες
δεν μπορείς να με νοιάζει. τόσο περισσότερο είμαι πρόσωπο που προσφέρεται
δάνεια που κυμαίνονται από 1.000 έως 4.000.000 σε όσους μπορούν να συναντηθούν
ποσοστό συμμετοχής. με τόκο 3% ετησίως.
Απλά επικοινωνήστε μαζί μου e-mail: gurechonpatrck@gmail.com
Υποβλήθηκε πριν από 266 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:09
Σχόλια (6)

Μαιευτικη
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 - 09:17
Σχόλια (3)

Διπαε
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:49
Σχόλια (1)

ΙΕΚ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:21
Σχόλια (1)

4%
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:32
Σχόλια (0)

αμοιβαία μετεγγραφή
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:49
Σχόλια (1)

SOS.ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΙΙ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 - 13:37
Σχόλια (5)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δασολογια
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 - 14:25
Σχόλια (25)

βοήθεια !!!
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:46
Σχόλια (4)

Εγγραφή
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:50
Σχόλια (3)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων έσπασε με τσεκούρι αλυσίδα σε υπό κατάληψη σχολείο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
Το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Επικοινωνία της Επιστήμης»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
Μακραίνει ο κατάλογος με τα κλειστά σχολεία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
Σεμινάριο eTwinning για γονείς
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
Ανοικτό το ενδεχόμενο για κυλιόμενο ωράριο στα σχολεία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σελίδα 1 από 4622 (27729 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4620
4621
4622
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης