Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020
 
 

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Τελειόφοιτοι και απόφοιτοι της Νοσηλευτικής Αθηνών στον αγώνα κατά της πανδημίας

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΦΣ Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ

 "Εμείς οι τελειόφοιτοι και οι απόφοιτοι της Νοσηλευτικής βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και ανταποκρινόμενοι στην απόφαση των συναδέλφων μας φοιτητών Ιατρικών σχολών από όλη τη χώρα, αποφασίσαμε να συμβάλουμε κι εμείς από το δικό μας μετερίζι σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται να γιατρευτεί ο λαός μας, να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στη μείωση των επιπτώσεων που έχει αυτή η πανδημία.

Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, καθώς αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση του ΕΣΥ, χωρίς όμως να θέλουμε να μπαλώσουμε τα κενά που υπάρχουν στο απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Αντίθετα, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας μέσα από τις βασικές πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις, την ελάχιστη εμπειρία που κατέχουμε δυναμώνοντας τον αγώνα για καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία, για να απαλύνουμε τον πόνο του λαού μας . Σε καμία περίπτωση η δική μας συμβολή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη για στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο, εξειδικευμένο προσωπικό.

 Δεν είναι «ατομική ευθύνη» η διατήρηση της υγείας των εργαζομένων, συνολικά του λαού!

 Συμμετέχοντας σε αυτή την προσπάθεια μέσα από το «πεδίο της μάχης», συνεχίζουμε την προσπάθεια του τελευταίου διαστήματος να αναδείξουμε την ευθύνη αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία πολλά χρόνια στο ΕΣΥ, τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, σε αναλώσιμα, σε είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής τόσο των ασθενών όσο και των εργαζομένων. 

Συγκεκριμένα:

1. Τα προηγούμενα χρόνια μπήκε λουκέτο στα  νοσοκομεία Πατησίων, Πολυκλινική, Αγία Βαρβάρα, Αμαλία Φλέμινγκ κατά το ήμισυ και καμία κυβέρνηση δεν τα άνοιξε ξανά 

2. Τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό ανέρχονται σε 30.000 και οι προκηρύξεις για διετείς συμβάσεις εργασίας είναι μόλις 2.000, οι οποίες καθυστερούν αναίτια.

3. Στα 182 εκατ. ευρώ ανέρχεται η μείωση της κρατικής δαπάνης σε βάρος της Υγείας και Πρόνοιας του λαού.

4. Έχουμε φτάσει στο σημείο να λειτουργούν μόνο 550 κλίνες ΜΕΘ, ενώ στην πραγματικότητα πριν ακόμα από της εμφάνιση της επιδημίας χρειάζονταν τουλάχιστον 3.500. Ακόμα και οι ΜΕΘ που επιτάχθηκαν, οι οποίες είναι ελάχιστες, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μηχανήματα, πχ αναπνευστήρες, προκειμένου να λειτουργήσουν.

Αφουγκραζόμαστε το σήμα κινδύνου που εκπέμπουν οι συνάδελφοί μας για τις ελλείψεις αυτές και διεκδικούμε να υπάρχει επάρκεια στα είδη αυτά (μάσκες, προστατευτικά γυαλιά, ολόσωμες στολές, ποδονάρια) και πιστεύουμε πως και μέσα από τη συμβολή και τη δράση μας μέσα στα νοσοκομεία μπορούμε να συμβάλουμε και πρακτικά στον αγώνα που δίνουν. Παράλληλα απαιτούμε να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής ασφάλειας των φοιτητών που θα συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Ταυτόχρονα διαμορφώνουμε για μία ακόμη φορά στάση διεκδίκησης και πάλης, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων συναδέλφων μας: 

1. Να επιταχτούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.

2. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή των ασθενών να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.

3. Να επιταχτούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

4. Άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το σύνολο των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ. 

5. Να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΜΕΘ ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό αυξημένων, κλπ.). 

6. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κλπ.). 

7. Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, με προτεραιότητα τα ΤΕΠ και τις ΜΕΘ αλλά και των δομών ΠΦΥ ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. 

8. Άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, να προσληφθούν οι επικουρικοί γιατροί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης. Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών. 

9. Να χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσους υγειονομικούς τις δικαιούνται. Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορονοϊό.

10. Να επιταχτούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και τη νόσο.

Καλούμε τους συναδέλφους από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας να πράξουμε από κοινού το καθήκον μας δείχνοντας αλληλεγγύη στο λαό μας και στους αυριανούς συναδέλφους μας!"

 Πηγή: foititikanea.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 68 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Επαλ Σβ
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 20:22
Σχόλια (0)

4% Νομική
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 16:13
Σχόλια (0)

Μεταγραφή
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020 - 14:27
Σχόλια (1)

ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ 2Η ΦΟΡΑ
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 - 22:20
Σχόλια (2)

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

μετεγγραφες
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 - 14:19
Σχόλια (10)

Μετεγγραφές πτυχιούχων.
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 - 05:21
Σχόλια (5)

Επιλογη σχολης
Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 - 17:59
Σχόλια (3)


10% χημικο ή φυσιοθεραπεία
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 - 19:39
Σχόλια (1)

deree
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 - 20:47
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020
Πανελλήνιες 2020: Διαδικασία γραπτών και προφορικών εξετάσεων υποψηφίων με αναπηρίες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2020
Εγκύκλιος: Πανελλαδικές υποψηφίων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020
Ν. Κεραμέως: Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020
Παράλληλη στήριξη: Προϋποθέσεις και διαδικασίες για την έγκριση
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020
Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Οκτωβρίου 2020
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες
Σελίδα 1 από 4479 (26870 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4477
4478
4479
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης