Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
 
 

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Οδηγίες και υλικό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας απέστειλε αναλυτικές οδηγίες προς όλες τις σχολικές μονάδες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος συναισθανόμενοι από την πρώτη στιγμή τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων και ανταποκρινόμενοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης στην αποστολή τους τόσο απέναντι στους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειές τους όσο και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει όλους τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο και πρωτόγνωρο έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας. Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου βρίσκονται καθημερινά σε άμεση επαφή και επικοινωνία με όλους τους εκπαιδευτικούς και τους επιμορφώνουν συστηματικά στην παιδαγωγική αξιοποίηση των προτεινόμενων ψηφιακών εργαλείων από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Στο συλλογικό έργο που επιτελείται από όλους τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, κοινό μας όραμα αποτελεί η υλοποίηση του στόχου τόσο της διατήρησης της επαφής όλων των μαθητών και όλων των μαθητριών με τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους όσο και η συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη μαθησιακή διαδικασία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας απέστειλε αναλυτικές οδηγίες προς όλες τις σχολικές μονάδες για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των προτεινόμενων ψηφιακών μέσων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο Οργανωτικός Συντονιστής

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας

Δρ. Χρίστος Β. ΜαρκαντώνηςΑξιότιμοι/ες συνάδελφοι/ισες

Σύμφωνα με τις τελευταίες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλούμαστε ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί να οργανώσουμε την καθημερνή εκπαιδευτική διαδικασία με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Στη δύσκολη συγκυρία την οποία διαβιώνουμε και εμείς και οι μαθητές/τριές μας οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που μας παρέχονται και διαθέτουμε προκειμένου κανένας μαθητής/τρια να μην αποκλειστεί από την επαφή του με το σχολείο και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα πλαίσια αυτά και με γνώμονα πάνω από όλα το συμφέρον των μαθητών/τριών μας/σας, το ΥΠΑΙΘ προτείνει την εξ αποστάσεως διδασκαλία με Σύγχρονο αλλά και Ασύγχρονο τρόπο. Κατά την ασύγχρονη και σύγχρονη επικοινωνία με τους/τις μαθητές/τριες σας λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν υποκαθιστά την καθημερινή διδακτική πράξη-διδασκαλία στην τάξη. Ως εκ τούτου δεν προχωράμε στην ύλη και δεν παραδίδουμε καθημερινό μάθημα. Οι δραστηριότητες δεν είναι ασκήσεις που απαιτούν άμεση ανατροφοδότηση αφού αυτό δεν είναι εφικτό ούτε για εσάς αλλά ούτε και για το σύνολο των μαθητών σας.

Στο υλικό μας δεν περιλαμβάνονται οι καθημερινές εργασίες με την μορφή «φωτοτυπίας», αφού αυτό δημιουργεί επιπλέον άγχος σε γονείς και μαθητές. Σε αυτή την πρώτη φάση εφαρμογής της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να είμαστε πιεστικοί σε ότι αφορά την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των μαθητών μας, αφού για να γίνει αυτό εμπλέκονται και οι γονείς τους στις περισσότερες περιπτώσεις και αυτό δημιουργεί επιπλέον υποχρεώσεις σε αυτούς που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ανταποκριθούν έγκαιρα. Ας μην ξεχνάμε ότι τελικός στόχος είναι η αποφόρτιση της τεταμένης και δυσάρεστης κατάστασης που όλοι βιώνουμε.

Επιλέγουμε δραστηριότητες που εξασφαλίζουν την συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών, ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους και την αυτοπεποίθησή τους, τους/τις δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα και τους/τις αποφορτίζουν, με τρόπο δημιουργικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό. Στοχεύουμε στην ενδυνάμωση της ψυχολογίας τους και στη θετική ενίσχυσή τους.

 

01.png 

 

02.png 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 55 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Όποιος ξέρει
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 - 16:13
Σχόλια (0)

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ 2020 ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 - 14:54
Σχόλια (1)

αποκτηση ππδε
Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 - 21:44
Σχόλια (3)

Επαλ ειδικότητα συντελεστές βαρύτητας
Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 - 10:41
Σχόλια (0)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 - 21:20
Σχόλια (2)

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Πτυχιακή εργασία
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 - 17:29
Σχόλια (1)

10%
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 - 20:07
Σχόλια (3)

ΙΚΥ ΕΚΟ 2017/18
Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 - 10:12
Σχόλια (1)

Επαλ βάσεις
Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 - 15:14
Σχόλια (4)

Πόσοι απόφοιτοι με το παλιό πρώτο πεδίο;
Κυριακή, 17 Μαΐου 2020 - 15:13
Σχόλια (6)

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 7 Ιουνίου 2020
EDU4U / ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WEBINAR : ΠΤΥΧΙΑ & ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφτεί το ΔΠΘ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σύγκλητος Πανεπιστημίου Αιγαίου: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Πρόσκληση συμμετοχής στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το 2020
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Σελίδα 1 από 4473 (26834 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4471
4472
4473
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης