Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
Μαθητές: Συνεχίζουμε (και) με νέους τρόπους κινητοποιήσεων - Είμαστε ήδη νικητές
Ραντεβού την Πέμπτη με νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια δίνουν οι μαθητές και ειδοποιούν την υπουργό Παιδείας: Η στάση της κυβέρνησης δεν είναι επίδειξη δύναμης. Αν πιστεύει πως με την τρομοκρατία και την καταστολή θα αλλάξουμε γνώμη ή δε θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, πιστεύει λάθος!

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και καλούν σε καταλήψεις πολλών σχολείων ειδικά για την Πέμπτη, που διοργανώνεται και συλλαλητήριο στην Αθήνα οι μαθητές, όμως παράλληλα καλούν τα σχολεία στην Αττική και σε όλη τη χώρα, τους μαθητές σε κάθε σχολείο να βάλουν μπροστά την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα τους και να σκεφτούν και άλλους τρόπους για να ακούγεται συνεχώς η φωνή μας.

"Ήδη προχωράμε σε δράσεις όπως πορείες, καθιστικές διαμαρτυρίες, γκράφιτι, πανό, street events, συναυλίες, στέλνουμε γράμματα, επιστολές", τόνισαν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ, η κ.Κεραμέως τους καλεί τώρα, κατοπιν εορτής δηλαδή, να συνομιλήσουν: "Τώρα, και για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας αποδέχεται να συναντηθεί με τη Συντονιστική, αφού βέβαια πρώτα μας έπνιξαν στα χημικά. Φυσικά και να μας περιμένουν! Τα αιτήματά μας θα κατατεθούν αγωνιστικά και στο Υπουργείο Παιδείας", σχολίασαν εκείνοι.

Στη συνέντευξη οι μαθητές περιέγραψαν πως έζησαν τα γεγονότα με την επίθεση της αστυνομίας εναντίον τους έξω από το υπουργείο Παιδείας και ανέφεραν 4 λόγους για τους οποίους θεωρούν πως τα αιτήματά τους έχουν δικαιωθεί στην πράξη

Ακολουθεί όλο το κείμενο που διάβασαν στη συνέντευξη:

Βρισκόμαστε ήδη στην  4η εβδομάδα των μαθητικών μας κινητοποιήσεων. Μπροστά μας είναι άλλος ένας σημαντικός σταθμός, η μαθητική μας πορεία την Πέμπτη 15/10 στις 10:00 στα Προπύλαια στα πλαίσια και της πανελλαδικής απεργίας των καθηγητών μας, γενικά του δημόσιου τομέα.

Αποφασίσαμε να δώσουμε τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου για να γνωστοποιήσουμε σε ποια φάση βρίσκεται ο αγώνας μας, πως σκοπεύουμε να συνεχίσουμε. Το παρόν κείμενο θα δοθεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Ο πρώτος μήνας λειτουργίας των σχολείων ολοκληρώνεται με πολύ μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις, τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων. Σε όλη τη χώρα συνέχισαν να λειτουργούν από πέρσι ή ιδρύθηκαν πάνω από 30 Συντονιστικές Επιτροπές σχολείων και μαθητών, σύμφωνα με τις οποίες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 800 καταλήψεις σε σχολεία όλης της χώρας, βγήκαν στο δρόμο σχεδόν 25.000 μαθητές. Και μόνο αυτά τα στοιχεία δείχνουν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, δείχνουν πως δεν κλείνουν οι μαθητές τα σχολεία τους “εθιμοτυπικά”.

Τα αιτήματα με τα οποία έχουν κινητοποιηθεί όλα αυτά τα παιδιά είναι κατά βάση κοινά, παρά τις επιμέρους διαφορές πιο ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μεταξύ τους και βρίσκονται στις ανακοινώσεις και τις επιστολές των σχολείων, ιδιαίτερα και του τοπικού τύπου.

Αυτά τα αιτήματα συνοψίζονται στο σύνθημα που επιλέξαμε να “ταυτιστεί” με τις μαθητικές μας κινητοποιήσεις:  “Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία- Δώστε λεφτά για την Παιδεία”. Συνοψίζονται στο σύνθημα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας που είναι στο πλευρό μας όλον αυτόν τον καιρό πως “Δε θέλουμε μια ακόμα χαμένη σχολική χρονιά”. Επιδιώκουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και ασφαλή και για αυτό διεκδικούμε περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας. Περισσότερα και δωρεάν δρομολόγια για τους μαθητές από και προς το σχολείο. Διεκδικούμε να παρθεί πίσω η Τράπεζα Θεμάτων που την έκαναν Νόμο μέσα στην καραντίνα. Ειδικά σε μια τέτοια χρονιά που η κατάσταση στα σπίτια μας διαρκώς χειροτερεύει, με την ανασφάλεια, την ανεργία και τις αλλαγές στη δουλειά των γονιών μας, πιστεύουμε ότι είναι τουλάχιστον προκλητικό να δώσουμε εξετάσεις με ακόμα πιο εξοντωτικό και απαιτητικό σύστημα.

Πιστεύουμε πως τα αιτήματα μας έχουν δικαιωθεί ήδη στην πράξη. Έχουν αποδειχθεί ως αναγκαία και απολύτως λογικά, απολύτως ρεαλιστικά. Γιατί;

Για τους παρακάτω τέσσερις λόγους:

1. Γιατί μας στηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, των οικογενειών μας. Και πως να μη το κάνουν, αυτά που λέμε τα καταλαβαίνουν όλοι γιατί εκφράζουν την καθημερινή πραγματικότητά όλων μας. Δεν είναι τυχαίο ότι προχωράμε κοινά μαθητές- γονείς- εκπαιδευτικοί, δεν είναι τυχαία η στήριξη από φοιτητές, από εργαζόμενους, συνολικά από το λαό. Υπάρχει γενική παραδοχή πως έχουμε δίκιο.

2. Γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκρύψει πως καθημερινά κλείνουν εκατοντάδες σχολεία λόγω κρούσματος κορονοιου σε όλη τη χώρα, ακριβώς γιατί δεν υλοποιεί τα αιτήματά μας. Έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα. Σχολεία στην  Αττική, όπου η κατάληψη των μαθητών δέχτηκε καταστολή και μόλις άνοιξαν- έκλεισαν από κορονοιό, όπως σε περιοχές του Δυτικού ή Βόρειου Τομέα της Αττικής. Τμήματα στη Θεσσαλονίκη που κάνουν μάθημα 39 μαθητές σε 40 τετραγωνικά και προφανώς υπήρξε κρούσμα και παραμένουν κλειστά. Όσο δεν υλοποιούνται τα αιτήματα μας, η σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές θα διακόπτεται κάθε τρεις και λίγο. Και ας αφήσει η κυβέρνηση κάτι αηδίες που δεν τις πιστεύει άνθρωπος πως φταίνε οι καταλήψεις που μένουν πίσω τα παιδιά στα μαθήματά τους.

3. Γιατί έχουμε αποδείξει με χίλιους δυο τρόπους, κάτι που ενοχλεί την κυβέρνηση και για αυτό μας ρίχνει λάσπη, πως είναι επιλογή της να θεωρεί κόστος ότι ζητάνε οι μαθητές. Επέλεξε να μην υπολογίζει την υγεία τη δική μας, των οικογενειών και των καθηγητών μας ως απόλυτη προτεραιότητα. Ξέρει, όμως να μοιράζει δεξιά και αριστερά τα χρήματα των οικογενειών μας: σε πολεμικό εξοπλισμό, στους μεγαλοκαναλάρχες, στους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους (λες και έχουν ανάγκη).

4. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο γεγονός πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε κάτω από την πίεση των αγώνων μας να καλύψει πιο γρήγορα κάποια κενά καθηγητών σε σχέση με πέρυσι, αναγκάστηκαν κάποιοι Δήμοι και Περιφέρειες να σκύψουν πάνω από ζητήματα μετακίνησης, αναγκάστηκαν Διευθύνσεις σχολείων να προμηθεύσουν τα σχολεία με απαραίτητα αναλώσιμα, πχ αντισηπτικά. Φυσικά ότι έχει γίνει είναι μακρυά από τις ανάγκες μας. Αλλά είναι απόδειξη πως έχουμε δίκιο που “φωνάζουμε”. Φυσικά, ταυτόχρονα γίνονται και ανορθόδοξα πράγματα, όπως για παράδειγμα εν μέσω πανδημίας συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως κατήγγειλαν την Παρασκευή μαθητές από το 13ο Γυμνάσιο στο Ηράκλειο Κρήτης.  Τώρα, και για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας αποδέχεται να συναντηθεί με τη Συντονιστική, αφού βέβαια πρώτα μας έπνιξαν στα χημικά. Φυσικά και να μας περιμένουν! Τα αιτήματά μας θα κατατεθούν αγωνιστικά και στο Υπουργείο Παιδείας. 

Για όλα αυτά θέλουμε να δηλώσουμε πως αισθανόμαστε ΗΔΗ ΝΙΚΗΤΕΣ.

Σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης:

Πιστεύουμε πως τόσο το Υπουργείο παιδείας, όσο και συνολικά η κυβέρνηση, τα στελέχη της εκπαίδευσης (πχ Διευθυντές Βθμιας) τοπικοί παράγοντες (Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι), ορισμένοι διευθυντές κρατούν εχθρική στάση απέναντι στους μαθητές και στα δίκαια αιτήματά τους, κατά βάση προσπαθούν να εμφανίσουν τους μαθητές που αγωνίζονται είτε ως παράλογους, είτε ως παράνομους. Ο λόγος είναι αυτός που εξηγήσαμε παραπάνω: Η παραδοχή της αναγκαιότητας των αιτημάτων μας σημαίνει για την κυβέρνηση να τα υλοποιήσει και έχει επιλέξει να μην το κάνει.

Συγκεκριμένα:

  • Έχουμε δεχτεί την κατασυκοφάντηση του αγώνα μας: “αρνητές μάσκας”, “αλήτες”, “κακομαθημένα”, “χαβαλέδες” και πάει λέγοντας. Φυσικά και ο τρόπος με τον οποίο κινητοποιούμαστε ίσως διαφέρει λίγο από τον τρόπο με τον οποίο έχουν συνηθίσει οι παλιότερες γενιές, τους φαντάζει περίεργο που έχουμε μουσική στις καταλήψεις, τύμπανα, σφυρίχτρες και μπαλόνια στις πορείες μας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάνουμε “χαβαλέ” . Κανείς δε δέχεται απειλές, δε τρώει χημικά για “χαβαλέ”. Μας είπαν υποκινούμενους, λες και κάποιος πρέπει να μας πει πως δεν είναι ασφαλή τα σχολεία μας, δεν το βλέπουμε μόνοι μας!
  • Έχουμε δεχτεί επίθεση πως “φταίνε οι καταλήψεις” για την εξάπλωση του ιού, πως είναι υγειονομικές βόμβες. Το ίδιο και πως φταίνε οι αγώνες που χάνεται μάθημα. Μερίδα ΜΜΕ εναρμονίστηκε με τα παραπάνω.
  • Έχουμε δεχτεί καταστολή από παρέμβαση εισαγγελέα σε διάφορες πόλεις, απειλές, τρομοκρατία, μέχρι και προσαγωγές είχαμε σε σχολείο στο Κερατσίνι πριν 2 εβδομάδες μαθητών Γυμνασίου
  • Έχουμε δεχτεί ωμό εκβιασμό για τηλεαπουσίες και τηλεμαθήματα. Το Υπουργείο κυριολεκτικά ζήτησε από τους καθηγητές μας να γίνουν ρουφιάνοι και να διακρίνουν ποιος μαθητής μπορεί να κάνει τηλεμάθημα ανάλογα με το αν ήταν ή όχι στην κατάληψη. Φυσικά, αυτή η πρακτική έφαγε κυριολεκτικά πόρτα από καθηγητές και μαθητές, επί της ουσίας δεν εφαρμόστηκε. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των καθηγητών μας που δήλωσαν από την πρώτη στιγμή πως “ Δε θα γίνουμε ο βούρδουλας και το μακρύ χέρι της κυβέρνησης ενάντια στους αγωνιζόμενους μαθητές!!”

Το αποκορύφωμα όλων ήταν τα γεγονότα την περασμένη Παρασκευή έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Μετά από πολλές μέρες καταλήψεων και κινητοποιήσεων, και αφού η κυβέρνηση κυριολεκτικά μας είχε πρήξει πως θέλει να μας ακούσει και θέλει να συζητήσει με τους μαθητές, προχωρήσαμε σε προγραμματισμένη κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Ήταν η μαζικότερη μαθητική πορεία που έχει γίνει ποτέ έξω από το Υπουργείο, είχε πάνω από 2.000 μαθητές από δεκάδες σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά, και να σημειωθεί πως έγινε και χωρίς τεράστιο αριθμό κατειλημμένων σχολείων.

Εκ μέρους της Συντονιστικής είχαμε στείλει email από την προηγούμενη μέρα ζητώντας συνάντηση με την κα. Ν. Κεραμέως. Στο αίτημα αυτό δεν μας έκλεισαν απλά τις πόρτες, επιτέθηκαν με βία κυριολεκτικά σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, πετώντας μας δακρυγόνα και χημικά. Διμοιρία ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένη έξω από το Υπουργείο.  Μας κυνήγησαν μέχρι και έξω από το MALL. Μαθητές πνίγηκαν σε χημικά, άλλοι έπεσαν κάτω, άλλοι έπαθαν κρίση πανικού. Συνέλαβαν μέχρι και συμμαθητή μας, ο οποίος αφέθηκε ώρες μετά ελεύθερος κάτω από την κατακραυγή. Αξιοποίησαν, ακόμα μια φορά το γνωστό παιχνίδι ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε μεμονωμένες και περιθωριακές ομάδες -πολλοί δεν είναι ούτε καν μαθητές- για να διαλύσουν την συγκέντρωσή μας.

Η στάση της κυβέρνησης δεν είναι επίδειξη δύναμης. Αν πιστεύει πως με την τρομοκρατία και την καταστολή θα αλλάξουμε γνώμη ή δε θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, πιστεύει λάθος!

Αυτές οι πρακτικές είναι πρακτικές φόβου. Φοβούνται τους μαθητές, την οργανωμένη και δυναμική απάντησή τους.

Και δεν είναι πρώτη φορά:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κος Γαβρόγλου ψήφισαν Νόμο για τα σχολεία Μεγάλη Εβδομάδα πριν δύο χρόνια.

Η ΝΔ και η κα. Κεραμέως την Τράπεζα Θεμάτων μέσα στην καραντίνα.

Όλοι οι παραπάνω, όποτε κινητοποιούμαστε για τα προβλήματα της εκπαίδευσης που είναι διαχρονικά, μας κουνάν το δάχτυλο.

Και επειδή, όπως λέει και το σύνθημα μας:

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ

Προχωράμε σε:

  • Σε κάθε σχολείο κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις, καταδικάζουμε τα γεγονότα της Παρασκευής στο Υπουργείο Παιδείας και ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ τη συνέχεια του αγώνα μας!
  • Αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα διενεργούνται μαθητικές εκλογές. Συχνά μας λένε πως εκλογές= χαβαλές. Πιστεύουμε πως δεν είναι γενικά, πόσο μάλλον φέτος που η σχολική χρονιά είναι μαραθώνιος. Που οι αγώνες μας δεν είναι πυροτέχνημα. Είναι ανάγκη να συνεχιστούν.  Εκλέγουμε μαθητικά συμβούλια- όπλα στα χέρια των μαθητών. Προέδρους αγωνιστές για τα συμφέροντα των μαθητών- Όχι τσιράκια των διευθυντών. Όσο η κυβέρνηση επιδιώκει να είναι όλα χαβαλές για να συνεχίζει ανενόχλητη να μας τσακίζει, τόσο της χαλάμε τα σχέδια.
  •  Πέμπτη 15/10 μαζί με την πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών μας, ξαναβγαίνουμε στους δρόμους σε κάθε πόλη! Απαιτούμε από την κυβέρνηση έστω και τώρα να ακούσει τι λέμε, ειδικά στο ζητημα της αραίωσης των μαθητών/ τάξη.

Θέλουμε, τέλος να κάνουμε αναφορά σε δύο ειδικά κατά τη γνώμη μας ζητήματα:

  • Ο αγώνας μας θέλουμε να έχει διάρκεια γιατί οι ανάγκες μας είναι διαρκείς. Οι εκατοντάδες καταλήψεις μας και οι πορείες μας ανάγκασαν τους πάντες να μας ακούσουν. Για αυτό και πιστεύουμε πως πρέπει να συνεχίσουμε. Ειδικά την Πέμπτη πιστεύουμε πως θα ήταν ιδανικό να έχουν κατάληψη όσα περισσότερα σχολεία γίνεται. Σαν μαθητές, όμως,  πότε δεν είπαμε πως η κατάληψη είναι ο μόνος τρόπος για να αγωνιστούμε. Με το βλέμμα μας, όμως, και στο μετά, σε όλο το επόμενο διάστημα,  καλούμε τα σχολεία στην Αττική και σε όλη τη χώρα, τους μαθητές σε κάθε σχολείο να βάλουν μπροστά την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα τους και να σκεφτούν και άλλους τρόπους για να ακούγεται συνεχώς η φωνή μας. Ήδη προχωράμε σε δράσεις όπως πορείες, καθιστικές διαμαρτυρίες, γκράφιτι, πανό, street events, συναυλίες, στέλνουμε γράμματα, επιστολές. Πάντως, να ξεκαθαρίσουμε πως η ουσία είναι πως ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ.
  • Απευθυνόμενοι, τέλος, στους συμμαθητές μας στα σχολεία της επαρχίας. Ξέρουμε πως δεν βιώσατε οι ίδιοι τη βία και την καταστολή έξω από το Υπουργείο. Όμως, το να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας, θα δώσει σε όλους μας πολύ δύναμη. Θα μας κάνει να συνεχίσουμε και άλλο. Με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, την Πέμπτη να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ: ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!
Πηγή:alfavita.gr

  


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 18 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Eπιμορφωτικά προγράμματα
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 - 23:39
Σχόλια (0)

4 μορια μεταγραφή στο απθ οικονομικό
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 - 18:32
Σχόλια (0)

Αντικατάσταση αγωνισμάτων λόγω πανδημίας
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 - 23:50
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Δειχτε κατανοηση
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 - 18:08
Σχόλια (0)

Αλλαγη τομεα απο επαλ και ανοιγμα και αλλού πεδίου
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 - 14:34
Σχόλια (1)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 - 15:31
Σχόλια (1)

Τοπικό lockdown
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 - 10:09
Σχόλια (1)

ΙΚΥ 2018-2019
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 - 23:02
Σχόλια (13)

Μεταγραφή σε οικονομικό
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 17:27
Σχόλια (3)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Βοήθεια για μεταπτυχιακό
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 17:20
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Το πρώτο «Πράσινο Πανεπιστήμιο» της Ελλάδας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
Τράπεζα Θεμάτων – ΕΠΑΛ: Τα μαθήματα και η ύλη
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
Απονομή Υποτροφιών σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
Εν αναμονή της εγκυκλίου για τις μετεγγραφές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
Παν/μιο Θεσσαλίας: Εξ αποστάσεως μέχρι νεωτέρας όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 14 ώρες
Σελίδα 1 από 4680 (28079 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4678
4679
4680
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης