Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Σχολεία: Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών
 Με το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων να παραμένει άγνωστο, οι εκπαιδευτικοί αφορά την επαναφορά στην ομαλή λειτουργία και την επιστροφή στις τάξεις.
 

Το παράδειγμα των ειδικών σχολείων, που παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, είναι χαρακτηριστικό της αγωνίας που επικρατεί μεταξύ των εκπαιδευτικών, καθώς όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτά, δεν έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα παρά το γεγονός ότι καταγράφονται αρκετά κρούσματα, την ίδια ώρα που στην πλειοψηφία τους οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει την λειτουργία τους.

Παράλληλα, το αίτημα των εκπαιδευτικών, ήδη από το καλοκαίρι του 2020, για άνοιγμα των σχολείων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, δεν φαίνεται ότι θα ικανοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Εμβολιασμός και τεστ

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτουν στο iPaidia.gr εκπαιδευτικοί, το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό, μέχρι στιγμής δεν είναι το αναμενόμενο στην Ειδική Αγωγή, ενώ η πρόσφατη εμπειρία των δωρεάν τεστ κορονοϊού σε δασκάλους και καθηγητές άφησε μάλλον πικρή γεύση. Ούτε βέβαια από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εκπαιδευτικοί, ορισμένοι από όσους υπάγονται στις κατηγορίες που εμβολιάζονται αυτή την περίοδο απογοητεύτηκαν από τον προγραμματισμό καθώς καθυστερεί αρκετά η συμμετοχή τους, ενώ σε νεότερες ηλικίες έχουν εκφραστεί σε κάποιες περιπτώσεις αμφιβολίες σχετικά με την δράση του εμβολίου.

Οι διαδικασίες δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί διαμένουν σε μη αστικά κέντρα, καθώς τα ραντεβού τους στα κέντρα υγείας είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την οικεία τους.

Υπενθυμίζεται, ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ζητήσει από τα ειδικά σχολεία την αποστολή των στοιχείων των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να κάνουν το εμβόλιο.

Πάντως, όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί στο iPaidia.gr, ακόμα και η διαδικασία των δωρεάν τεστ σε αρκετές περιπτώσεις υπολειτουργούσε, με κάποιους να κάνουν αίτηση και να λαμβάνουν απάντηση μετά από τρεις εβδομάδες για ραντεβού σε ένα κέντρο που σε ορισμένες περιπτώσεις βρισκόταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το μέρος που διέμεναν.

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Με απεργιακές κινητοποιήσεις στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου απάντησε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στην απόφαση της Κυβέρνησης να συνεχίσει τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής.
«Οι μαθητές και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να προστατευτούν σε καμία περίπτωση στα ειδικά σχολεία, ιδιαίτερα λόγω των συνθηκών και των μέτρων προστασίας τα οποία δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτά.

Ο κίνδυνος διασποράς λόγω των μεταλλάξεων καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνος στα Ειδικά σχολεία, στα οποία οι μαθητές δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστή χρήση μάσκας. Συνάδελφοι μας νοσούν, μαθητές μας νοσούν και βρίσκονται στα νοσοκομεία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Και η ΟΛΜΕ, όμως, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κατηγόρησε τη δεύτερη ότι οι εμβολιασμοί θα ολοκληρωθούν αφού κλείσουν τα σχολεία, λόγω των καθυστερήσεων.
Σύμφωνα με την εκπαιδευτική ομοσπονδία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι η διαδικασία δεν προχώρησε γιατί έρχονται συνεχώς νέες αιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα βέβαια κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς ότι δεν κάνουν μαζικά αίτηση.

Πηγη: iPaidia.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 41 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Ικυ εκο
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 15:20
Σχόλια (31)

ΙΚΥ-ΕΚΟ
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 - 11:36
Σχόλια (34)

Απόφοιτη επαλ 10% και ΕΒΕ
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 17:08
Σχόλια (4)

Ισπανική ή γαλλική φιλολογία
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 - 18:04
Σχόλια (1)

10%
Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 - 12:50
Σχόλια (7)

Κατατακτήριες ιατρικής
Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 - 09:54
Σχόλια (4)

Μεταπτυχιακα για παιδαγωγική επάρκεια
Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 - 15:32
Σχόλια (4)

προθεσμίες
Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 - 04:37
Σχόλια (0)

Αλλαγές πανελλήνιες επαλ
Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 - 22:29
Σχόλια (5)

πρακτικη ασκηση
Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 - 16:21
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021
Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid-19
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021
Εγκύκλιος: Έξι οδηγίες υπ. Παιδείας προς Διευθυντές Σχολείων για τα self-test
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις στις Μουσικές Σχολές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Σελίδα 1 από 4949 (29689 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4947
4948
4949
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης