Δικαιούχοι είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 300.000 οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Στους δικαιούχους μαθητές και φοιτητές,  θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ αλλά αντ' αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό περίπου 10%.


Τα κριτήρια για το voucher 200 ευρώ ορίζονται ως εξής:

- Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

-Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

-Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για το voucher 200 ευρώ:

Η είσοδος στην ειδική πλατφόρμα, που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίες Α.Ε. θα γίνεται με τους κωδικούς TAXISNET. Αυτόματα, ο ενδιαφερόμενος θα γνωρίζει αν είναι δικαιούχος του προγράμματος ή όχι.
Εφόσον είναι δικαιούχος του voucher των 200 ευρώ,  λαμβάνει άμεσα έναν ηλεκτρονικό κωδικό, με τον οποίο θα του παρέχεται η έκπτωση των 200 ευρώ στην αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ.

Στη συνέχεια, ο δικαιούχος θα μπορεί να πραγματοποιήσει την αγορά του τάμπλετ, λάπτοπ ή desktop είτε ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, είτε φυσικά σε κάποιο κατάστημα, με τη χρήση του ηλεκτρονικού κωδικού.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ' αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα προχρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ, ενώ στη συνέχεια θα καλυφθεί από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.