Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Άνοιγμα σχολείων: Η προτεραιότητα της κυβέρνησης και τα σενάρια
«Γρίφος» το άνοιγμα των σχολείων για κυβέρνηση και ειδικούς - Προτεραιότητα στα Λύκεια και πιθανά σενάρια

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για το άνοιγμα των σχολείων. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας να βρίσκεται σε «βαθύ κόκκινο».

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ειδικοί, υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση επιμένουν σταθερά να δίνουν προτεραιότητα στα Λύκεια παραμένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η κακή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τις τελευταίες ημέρες οδηγεί ακόμα και τους υποστηρικτές των ανοιχτών σχολείων εντός της επιτροπής των ειδικών σε δεύτερες σκέψεις. Έτσι, το σενάριο για άνοιγμα σχολείων στις 5 Απριλίου απομακρύνεται.

Κεραμέως: Άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων το συντομότερο

Προτεραιότητα στο άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεδομένου ότι τα όρια στενεύουν, ιδιαίτερα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων.

«Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν εξετάσεις και έχουν μείνει κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», επισήμανε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ γνωστοποίησε ότι γίνονται συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η ίδια δήλωσε ότι στόχος είναι να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να προσδιορίζει την ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Σαρηγιάννης: Λύκεια στις 29 Μαρτίου - Δημοτικά και Γυμνάσια μετά το Πάσχα

Την άποψη ότι πρώτα θα πρέπει να ανοίξουν τα Λύκεια και αρκετά μετά Γυμνάσια και Δημοτικά εξέφρασε ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο κ Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα Λύκεια, λόγω της προετοιμασίας των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 29 Μαρτίου, με τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Μαζί με τη Γ΄ Λυκείου πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, κατά τον ο κ. Σαρηγιάννη, αφού θα είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο εκπαιδευτικό να κάνει δια ζώσης μάθημα στην Γ΄ τάξη και τηλεκπαίδευση στις άλλες δύο.

«Έχω πει στους αρμόδιους τα σχολεία να λειτουργήσουν με 17 μαθητές σε κάθε τάξη, ωστόσο, δε θα το κάνουν. Λένε ότι δεν μπορεί να γίνει, αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Για άνοιγμα των Λυκείων στις 29 Μαρτίου μιλάω ως καθηγητής, γιατί αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στον αντίποδα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι η ημερομηνία επιστροφής των μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια θα πρέπει να μετατεθεί για μετά το Πάσχα, αφού με βάση τα μοντέλα του το Μάιο θα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

«Γυμνάσια και Λύκεια πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα, αφού, αν γίνει αυτό νωρίτερα , όποια μέτρα κι αν πάρουμε, τα κρούσματα από τον κορονοϊό θα αυξηθούν πάλι, έστω και λίγο. Το Πάσχα θα είμαστε πολύ καλύτερα, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω αυτήν τη στιγμή, αν θα μπορούμε να μετακινηθούμε και να γιορτάσουμε στα χωριά μας», επισημαίνει ακόμα ο κ. Σαρηγιάννης.


Πελώνη: Προτεραιότητα το λιανεμπόριο και τα σχολεία

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επαναλαμβάνοντας την Τετάρτη πως προτεραιότητες της κυβέρνησης παραμένουν λιανεμπόριο και επαναλειτουργία σχολείων, υπογράμμισε πως στόχος είναι να ανοίξουν οι συγκεκριμένες δραστηριότητες με ασφάλεια και με ένα επιπλέον εργαλείο, τα self-test.

«Πολύ σύντομα, περί τις αρχές Απριλίου, θα είμαστε έτοιμοι», όπως είπε. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα εργαλείο που θα βοηθήσει, προφανώς, στην πρόληψη, αλλά και στην καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση των ασυμπτωματικών ασθενών που μπορεί να φέρουν τον ιό και να μην το γνωρίζουν και βεβαίως στην καλύτερη ιχνηλάτηση», ανέφερε.

Lockdown: «Καμία βάση στα σενάρια για παράταση έως τις 25 Απριλίου»

Την ίδια ώρα, κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν τα σενάρια για παράταση του lockdown έως τις 25 Απριλίου.

«Τα σενάρια που διακινούνται και μιλούν για απόφαση παράτασης του lockdοwn ως τις 25 Απριλίου δεν έχουν απολύτως καμία βάση», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Μαρτίου, όπου λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Όπως όλα δείχνουν, η παράταση στο άνοιγμα του λιανεμπορίου ενδέχεται να μετακινήσει για αργότερα το άνοιγμα σχολείων και της εστίασης.

Πηγή:  alfavita.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 254 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Μεταγραφές και εστιες
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 - 13:11
Σχόλια (0)

ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 - 19:27
Σχόλια (0)

Μεταγραφή νοσηλευτική Ηράκλειο
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021 - 10:31
Σχόλια (0)

Ν+2 πως πάει.
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 14:15
Σχόλια (6)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 11:44
Σχόλια (1)

Μεταγραφή σοσ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 - 18:50
Σχόλια (2)

Κατατακτήριες ΙΕΚ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 11:37
Σχόλια (9)

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 23:58
Σχόλια (1)

Δεύτερη φορά πανελλήνιες
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 20:50
Σχόλια (2)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 15:16
Σχόλια (4)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
Κεραμέως για νέα προγράμματα σπουδών: Αλλάζει το σχολείο και το πώς διδάσκεται το μάθημα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 39 λεπτά
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
Κλείσιμο σχολείων – Πλεύρης: Τι απαντά στο ενδεχόμενο νέου λουκέτου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 44 λεπτά
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
Κορωνοϊός: 10.673 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα σε παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 55 λεπτά
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
Πανελλαδικές 2022: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 57 λεπτά
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
ΕΠΑΛ: Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια μέσα στην τάξη
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ώρα
Σελίδα 1 από 5249 (31493 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5247
5248
5249
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης