Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Άνοιγμα Λυκείων: Αγώνας δρόμου για την έγκαιρη διανομή των self tests
Σήμερα οι ανακοινώσεις για το σχέδιο που αφορά το πλαίσιο για τα self tests, την ερχόμενη εβδομάδα απόφαση για το ποιες τάξεις θα ανοίξουν

Σε αγώνα δρόμου ώστε να φτάσει στα Φαρμακεία όλης της χώρας μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας επαρκής ποσότητα από self test για να μπορέσουν να ανοίξουν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου, έχει επιδοθεί η κυβέρνηση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη προανήγγειλε χτες ότι «την επόμενη εβδομάδα θα γίνει αξιολόγηση για τα σχολεία με την προοπτική την έναρξη λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ», ωστόσο το άνοιγμα των σχολείων (Λυκείων) δε θα εξαρτηθεί μόνο από την επιδημιολογική κατάσταση, αλλά και από το αν θα προλάβουν να φτάσουν τα τεστ έγκαιρα στα Φαρμακεία.

Σήμερα αποφάσεις για τα τεστ, την άλλη εβδομάδα για τα σχολεία

Γιαυτό και η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι το συνολικό σχέδιο που αφορά το πλαίσιο για τα self tests θα ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή, προκειμένου οι αρμόδιοι να έχουν καλύτερη εικόνα για τη διαθεσιμότητα. Ομως οι αποφάσεις για το ποιες σχολικές τάξεις θα ανοίξουν και πότε, θα ληφθούν την άλλη εβδομάδα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η πρώτη παρτίδα των self - tests να βρίσκεται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ακόμα και από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου στα ράφια των φαρμακείων, οπού οι πολίτες με το ΑΜΚΑ τους θα μπορούν να μεταβούν για να λάβουν δωρεάν το self tests που δικαιούνται (τέσσερα μηνιαίως ο καθένας). Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής” στην Αττική θα βρίσκονται από την προσεχή Δευτέρα τα πρώτα self- tests και ακολουθήσει η διανομή τους σε όλη την επικράτεια. Οι προμηθευτές φέρονται να είναι η “Roche” καθώς και μια Κινέζικη Εταιρία

Θα προηγηθούν μαθητές-εκπαιδευτικοί

Ο Πρωθυπουργός επίσης, ανέφερε ότι «αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αυτά τα self test τα οποία ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε πια τις επόμενες μέρες να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων, ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες τάξεις του λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά, ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων Εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει περισσότερα διάστημα κλειστά, να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Θα το καταφέρουν; Χαρακτηριστικά, η κ.Πελώνη ρωτήθηκε χθες:

-Θα υπάρχουν εγκαίρως επαρκή τεστ προκειμενου να αποφασιστεί η επαναλειτουργία των Λυκείων στις 12 Απριλίου;

Και περιορίστηκε να απαντήσει ''λεπτομέρειες αύριο”

Αυτό που προβληματίζει είναι το ενδεχόμενο να μην προφτάσει να διανεμηθεί έγκαιρα στα Φαρμακεία επαρκής ποσότητα από self test μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 9 Απριλίου. Για να λειτουργήσουν όλες οι τάξεις του Λυκείου θα χρειαστούν τουλάχιστον 250.000 τεστ μόνο για τον μαθητικό πληθυσμό την πρώτη εβδομάδα, ενώ αν δεν προλάβουν να διανεμηθούν τόσα, τότε εξετάζεται και η προοπτική να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου στις 12 Απριλίου και οι υπόλοιπες τάξεις αμέσως μόλις εξασφαλιστεί σταθερή ροή προς τα Φαρμακεία. Ο αριθμός που αναφέραμε μάλιστα είναι ανεπαρκής, αφού πρέπει να συνυπολογιστούν και χιλιάδες εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι που έχει επιτακτικό χαρακτήρα καθώς ο αριθμός ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών που ανήκουν στην ηλικία κάτω των 59 ετών είναι πολύ μεγάλος, όπως επεσήμανε χθες ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θ. Τσούχλος

Ενδεικτικές της κατάστασης είναι δύο αναφορές: Την πρώτη την έκανε η υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, η παροχή των δωρεάν self test για οικιακή χρήση που νομοθετήθηκε την Τετάρτη στη Βουλή, θα είναι άμεσα διαθέσιμη και θα αποτελέσει ένα εργαλείο ελέγχου της πανδημίας, ενώ θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, περιμένουμε την ολοκλήρωση του ελεγκτικού συνεδρίου. Μέχρι τις 15 Απριλίου τα περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Μόνο που αν φτάσουμε στις 15 Απριλίου τότε τα σχολεία δε μπορούν να ανοίξουν τρεις μέρες νωρίτερα.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τα σχολεία

Ισως γι αυτο αποφασίστηκε να ληφθούν αποφάσεις την επόμενη βδομάδα με βάση και τα επιδημιολογικά φορτία, αλλά και την πορεία της διανομής.

Εξάλλου και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας χθες στον Real Fm είπε ότι «με τα σημερινά δεδομένα δικαιολογείται μόνο η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στα θρανία και αυτή λόγω ανάγκης»

Στο μεταξύ και η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή ανέφερε χθες ότι «η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία. Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια».

Για τα self test είπε ότι «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πως θα γίνεται, έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».

Αν όλα πάνε κατά τους υπολογισμούς, αναμένουμε από τη Δευτέρα 12 Απριλίου το άνοιγμα όλων των Λυκείων ή της Γ' τάξης, με τους γονείς να παραλαμβάνουν τα τεστ από τα φαρμακεία, να τα πραγματοποιούν στο σπίτι και οι μαθητές να προσέρχονται στο σχολείο με βεβαιώσεις υπογεγραμμένες από τους γονείς ή από τους ίδιους αν είναι ενήλικοι, ότι έκαναν τεστ και βγήκε αρνητικό.

Ένα ακόμα σημείο που θέλει προσοχή είναι ότι σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα εφαρμόζεται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που προβλέπει να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο. Δεν έχει ανακοινωθεί όμως ακόμα αν θα κλείνει το τμήμα του μαθητή στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στο θετικό self test και στην επανεξέταση.

Πηγή: alfavita.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 17 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΙΚΥ ΕΚΟ
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 10:16
Σχόλια (5)

Εισακτεοι
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 11:05
Σχόλια (1)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 15:30
Σχόλια (2)

ΙΚΥ ΕΚΟ 4 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 14:42
Σχόλια (18)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 09:54
Σχόλια (3)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 21:15
Σχόλια (6)

Ικυ εκο
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 15:20
Σχόλια (32)

ΙΚΥ-ΕΚΟ
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 - 11:36
Σχόλια (34)

Απόφοιτη επαλ 10% και ΕΒΕ
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 17:08
Σχόλια (4)

Ισπανική ή γαλλική φιλολογία
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 - 18:04
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
Απόφαση: Δύο εβδομάδες η παράταση μαθημάτων στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
Διπλασιάστηκαν τα Λύκεια με κρούσματα Κορωνοϊού
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ώρες
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
Υπ. Παιδείας : Επιτρέπονται οι εξετάσεις γλωσσομάθειας, πιστοποίησης δεξιοτήτων κ.ά.
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ώρες
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τη «Διοίκηση Επιχειρήσεων»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων για τις Πανελλαδικές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Σελίδα 1 από 4954 (29721 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4952
4953
4954
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης