Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
ΑΕΙ: Καταλήψεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία
Συμβολικές καταλήψεις από φοιτητές σε ΑΠΘ, ΕΜΠ, ΠΑΠΕΙ και Πανεπιστήμιο Πατρών - Διεκδικούν το ασφαλές άνοιγμα των σχολών, την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και να μην εφαρμοσθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς Ανώτατων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητές του ΕΜΠ, του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Πατρών και Πειραιά. 

Οι φοιτητές απαιτούν να μην εφαρμοσθεί ο νέος νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα ΑΕΙ, ενώ αντιδρούν στην θέσπιση της ελάχιστης εισαγωγής για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα, ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να ανοίξουν μετά από έναν ολόκληρο χρόνο οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να συνεχιστούν οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών. 

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών κορυφώνονται αύριο με τα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Καβάλα και άλλες πόλεις. 

Φοιτητικοί σύλλογοι κατέλαβαν την Πρυτανεία ΑΠΘ

Χθες, οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ προχώρησαν σε αποκλεισμό της Πρυτανείας του ΑΠΘ. 

Αιτία της κινητοποίησης των φοιτητών, ήταν οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είπε ότι οι πρώτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα εγκατασταθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σε ορισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από τις υπάρχουσες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρις ότου το φθινόπωρο έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν, σύμφωνα με τον, προσφάτως, ψηφισθέντα νόμο».

Αποκλεισμός της Πολυτεχνειούπολης από φοιτητές και εργαζόμενους 

Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη παραμένει η Πρυτανεία του ΕΜΠ, ενώ σε συμβολικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου προχωρήσαν χθες φοιτητές και εργαζόμενοι του ΕΜΠ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, με βάση την απόφαση του συντονισμού που είχαν λάβει οι σύλλογοί τους.

Τριήμερος αποκλεισμός της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών

Επιπλέον, στην Πάτρα το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε ο τριήμερος αποκλεισμός της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, με προγραμματισμένες δράσεις δράσεις στο χώρο του πανεπιστημίου, ενώ καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 15/4 στις 18.00 στην Πλατεία Γεωργίου.

Χθες πραγματοποιήθηκε μάλιστα το πρώτο αντιμάθημα στο Βιολογικό Πάτρας πραγματοποίησαν φοιτητές, στο πλαίσιο δράσεων και κινητοποιήσεων με αίτημα την επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Και η Πρυτανεία του πανεπιστημίου Πειραιά

Υπό κατάληψη βρίσκεται από τη Δευτέρα και η πρυτανεία του πανεπιστημίου Πειραιά. Αιτία αποτελεί η είσοδος της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους εντός Απριλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κατάληψης, μετά από πολλούς μήνες «μεμονωμένων» περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, οι φοιτητές θα έρχονται πλέον αντιμέτωποι με το νέο νεοσύστατο σώμα της ΕΛ.ΑΣ. ονόματι Ο.Π.Π.Ι. (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Συρίγος: «Επαναστατική γυμναστική» 

Για «επαναστατική γυμναστική» έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος αναφερόμενος στις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

«Υπήρξε μια επαναστατική γυμναστική τις τελευταίες μέρες, η οποία ξεκίνησε από το Μετσόβιο και συνεχίστηκε στο Αριστοτέλειο, μετά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπως και στο πανεπιστήμιο Πειραιώς. Μια μικρή ομάδα ατόμων, κάποιοι από αυτούς μπορεί να ήταν φοιτητές και κάποιοι μπορεί να μην ήταν, οι οποίοι απέκλεισαν την πρόσβαση στα ιδρύματα. Είχαμε και καταλήψεις, στο Μετσόβιο πρέπει να έχουν γίνει κάποιες ζημιές. Αυτό γίνεται για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια».

«Είναι καθαρά επαναστατική γυμναστική αυτή. Δεν υπάρχουν φοιτητές μέσα στο πανεπιστήμιο, δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία και μάλιστα σε κάποια από τα ιδρύματα που έχουν καταληφθεί δεν πρόκειται να μπει πανεπιστημιακή αστυνομία. Είναι επαναστατική γυμναστική για να κρατιόμαστε σε εγρήγορση» πρόσθεσε.

«Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι αστυνομικοί θα μπουν μέσα από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Θα προσληφθούν, θα εκπαιδευτούν και μετά θα μπουν», επισήμανε.

ΣΥΡΙΖΑ: Η οπισθοδρομική γυμναστική του Συρίγου

Με αφορμή τις δηλώσεις Συρίγου, η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει προκλητικό και αποκομμένο από τον εκπαιδευτικό χώρο τον υφυπουργό Παιδείας.

«Για μια ακόμη φορά, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, προκλητικός, αποκομμένος από τον εκπαιδευτικό χώρο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και αποξενωμένος από τους φοιτητές, χαρακτηρίζει «επαναστατική γυμναστική» τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και υπέρ της υγειονομικά ασφαλούς επαναλειτουργίας των ΑΕΙ, τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και ένα χρόνο» αναφέρει και προσθέτει:

«Δεν προκαλεί εντύπωση· ο υφυπουργός αναμασά και παπαγαλίζει τη συντηρητική ρητορική -από τη δεκαετία του 1980- ενάντια σε κάθε διαδήλωση και κινητοποίηση των νέων και των εργαζομένων» σημειώνει, καταλήγοντας πως «η προαναγγελθείσα -από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια «το δεύτερο 15μερο του Απριλίου» αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο, λόγω των αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει αλλά και ως κίνηση τακτικής της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να κατεβάσει τους τόνους στη αδιέξοδη σύγκρουσή της με τη νεολαία».

Πηγή: alfavita.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 235 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Μεταγραφές και εστιες
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 - 13:11
Σχόλια (0)

ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 - 19:27
Σχόλια (1)

Μεταγραφή νοσηλευτική Ηράκλειο
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021 - 10:31
Σχόλια (0)

Ν+2 πως πάει.
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 14:15
Σχόλια (8)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 11:44
Σχόλια (1)

Μεταγραφή σοσ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 - 18:50
Σχόλια (2)

Κατατακτήριες ΙΕΚ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 11:37
Σχόλια (9)

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 23:58
Σχόλια (1)

Δεύτερη φορά πανελλήνιες
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 20:50
Σχόλια (2)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 15:16
Σχόλια (4)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
Κλείσιμο σχολείων – Πλεύρης: Τι απαντά στο ενδεχόμενο νέου λουκέτου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ώρες
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
Κορωνοϊός: 10.673 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα σε παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
Πανελλαδικές 2022: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021
ΕΠΑΛ: Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια μέσα στην τάξη
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Σελίδα 1 από 5249 (31493 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5247
5248
5249
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης