Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν σε έναν ανοιχτό επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση και εξέλιξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των ΑμεΑ, καθώς και της κοινωνικοποίησής τους.

Ένα πλαίσιο εκπαιδευτικής, επιστημονικής και ερευνητικής συνεργασίας, αλλά και κοινής συνεισφοράς στη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας της διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης των μελών του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος ανέλαβαν να συνδιαμορφώσουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, μέσω μνημονίου συνεργασίας, που υπέγραψαν σήμερα ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν σε έναν ανοιχτό επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με στόχο την ενίσχυση και εξέλιξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των ΑμεΑ, καθώς και της κοινωνικοποίησής τους. Ο κ. Κατρανίδης επισήμανε πως το πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να εργάζεται με εξωστρεφή προσανατολισμό, ενώ ο κ. Τσιφλίκης μίλησε για την κορύφωση μιας μακροχρόνιας συνεργασίας, καθώς «θεωρούμε ότι όπου μπορούμε και βρούμε τρόπο να συμβάλλουμε μέσα από το δικό μας έργο στο να καλυτερεύσει η ζωή των παιδιών».

Η αρχική διάρκεια ισχύος του μνημονίου συνεργασίας θα είναι τριετής και η διαχείρισή του θα αποτελεί ευθύνη τόσο του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όσο και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Τον συντονισμό της συνεργασίας μεταξύ των δυο μερών για την επιτυχή υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας αναλαμβάνει το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ειδικότερα η εκπρόσωπος του Τμήματος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Λευκοθέα Καρτασίδου.

Όπως προβλέπεται στο μνημόνιο, μεταξύ άλλων, τα δύο μέρη συμφωνούν να συμβάλλουν διά των κοινών τους ενεργειών τους στην ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών για τη διαμόρφωση πολιτικής ανάπτυξης κοινών δράσεων, αλλά και σε συντονισμένες ενέργειες δικτύωσης και προβολής των δράσεων αυτών με δίκτυα και φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού. Επίσης, θα προχωρήσουν σε ενέργειες για τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας της διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, στη συνεργασία του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος με το Εργαστήριο Προσβασιμότητας και Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Πηγή: ipaideia.gr