Εμβολιασμοί: Συνέντευξη στον ΑΝΤ1, έδωσε η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς.

Τι είπε για τους εμβολιασμούς

Η υπουργός παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εκπαιδευτικούς, εξηγόντας ότι δεν φτάνει το 75% των εμβολιασμένων δασκάλων και καθηγητών

Ως απόλυτη προτεραιότητα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευσης» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού και για εκπαιδευτικούς.

«Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα» είπε η κυρία Κεραμέως στον ΑΝΤ1.

«Περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας» συμπλήρωσε αποφεύγοντας να απαντήσει αν θα υπάρξει ή όχι το μέτρο της υποχρεωτικότητας και για τους εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε «το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Ανοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ερωτηθείσα για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι και σε αυτό το πεδίο «είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση».

 

Πηγή: ipaideia.gr