Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
 
 

Τμήμα Χημείας - Σχολή Θετικών Επιστημών - Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα   Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021
Βάσεις 2021: 10 τμήματα με Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε χαμηλά επίπεδα που προσφέρουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας
Αναλυτικά τα 10 τμήματα με χαμηλή Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που προσφέρουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας

Μετά την ανακοίνωση, και επίσημα πλέον, από το Υπουργείο Παιδείας της Ελάχιστης Βάσης εισαγωγής, οι υποψήφιοι έχουν στα χεριά τους όλα τα δεδομένα που χρειάζονται για να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους και αναμένουν πλέον το άνοιγμα της εφαρμογής. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής καθιστά «σπαζοκεφαλιά» το φετινό μηχανογραφικό καθώς οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να παραμετροποιήσουν πολλά δεδομένα προκειμένου να μπορέσουν να στήσουν ένα προσεκτικό μηχανογραφικό που θα αξιοποιήσει τις επιθυμίες των μαθητών, τις βαθμολογίες και φυσικα θα συνυπολογίσει και την Ε.Β.Ε. Και όλα αυτά μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα με την πιο σημαντική παράμετρο για τις εκτιμήσεις των βάσεων -τις προτιμήσεις των υποψηφίων- να θεωρείται από πολλούς, τη φετινή χρονιά, εντελώς απρόβλεπτή!

Έτσι, παραθέτουμε ορισμένα προγράμματα σπουδών, τα οποία έχουν διαμορφώσει μια μικρή ΕΒΕ συγκριτικά με τα υπόλοιπα τμήματα, και εφοδιάζουν τους αποφοίτους με γνώσεις που θα συνδέονται είτε με δυναμικούς κλάδους της οικονομίας είτε παρέχουν και  επαγγελματικά δικαιώματα που σχετίζονται με βασικές ειδικότητες. Αναλυτικά:

  1. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ). Το τμήμα προσφέρεται από το 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 8,27. Το τμήμα σχετίζεται με τον κλάδο των LOGISTICS. Η Διοίκηση Logistics είναι η διαδικασία του σχεδιασμού, υλοποίησης και ελέγχου της αποτελεσματικής ροής και αποθήκευσης προϊόντων, υπηρεσιών από την αρχική παραγγελία μέχρι την τελική παράδοση. Το γνωστικό αντικείμενο της Εφοδιαστικής Διοίκησης  (Logistics Management) και ευρύτερα της Διοίκησης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management) βρίσκει δεκάδες εφαρμογές σε πολλά πεδία (Υγεία, Στρατός, Ναυτιλία κ.λπ.) ενώ το επάγγελμα του στελέχους logistics συμπεριλαμβάνεται στα επαγγέλματα με την υψηλή ζήτηση και οι προοπτικές απασχόλησης των πτυχιούχων και για τον Ελληνικό χώρο προδιαγράφονται θετικές και ο απόφοιτος λογίζεται ως Στέλεχος Logistics.
  2. ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ). Το τμήμα προσφέρεται από το 4ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 8,27. Ένα γνωστό και «παραδοσιακό»  πρόγραμμα λογιστικής που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες κριτικής προσέγγισης τόσο της Λογιστικής όσο και της Χρηματοοικονομικής Επιστήμης με την υποστήριξη των συναφών τους κλάδων, όπως τα Οικονομικά, η Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Νομικά και η Πληροφορική.
  3. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ). Το τμήμα προσφέρεται από το 4ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 8,27. Ένα τμήμα του πανεπιστημίου Αιγαίου  με ιστορία καθώς ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 1985-86. Έκτοτε, έχει τροφοδοτήσει την αγορά εργασίας με  πλήθος στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου, της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το Πρόγραμμα Σπουδών δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές επιλογής μίας εκ των τριών ακόλουθων κατευθύνσεων: α) Λογιστική – Χρηματοοικονομική, β) Διοίκηση, γ) Τουρισμός
  4. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΧΙΟΣ). Το τμήμα προσφέρεται από το 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 8,27. Το Τμήμα έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Νέας Οικονομίας με σύγχρονες ειδικότητες μηχανικών, ικανών να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της Νέας Εποχής καθώς και στην έρευνα και προαγωγή της τεχνογνωσίας στους τομείς της Χρηματοοικονομικής Μηχανικής (Financial Engineering) και της Μηχανική της Διοίκησης (Management Engineering)
  5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) Το τμήμα προσφέρεται από το 1ο και 4ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 8,27. Όντας το μόνο Τμήμα στην Ελλάδα που συνδυάζει τρεις νευραλγικούς επιστημονικούς και αναπτυξιακούς τομείς, αυτούς της Πληροφορικής, των Επικοινωνιών και του Πολιτισμού, παράγει αξιόλογους επιστήμονες & επαγγελματίες, ικανούς να ανταποκριθούν στο σύγχρονο ακαδημαϊκό  & επιχειρησιακό περιβάλλον για τη μελέτη και εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο πεδίο του Πολιτισμού. Μουσεία και Ψηφιακές Τεχνολογίες, Μοντέλα Επικοινωνίας, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Social media, Διαδραστικός Σχεδιασμός είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα αντικείμενα για ένα τμήμα που προσφέρεται και στους υποψηφίους του 1ου επιστημονικού πεδίου!
  6. ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΣΤΕΚ) - ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ). Το τμήμα προσφέρεται από το 1ο και 4ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 8,48. Δυο κλασικά τμήματα για μαθητές που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον Τουρισμό, τα οποία από φέτος πλέον είναι και 8 εξάμηνα η φοίτηση τους.
  7. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΧΙΟΣ). Το τμήμα προσφέρεται από το 4ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 8,2 Άλλο ένα τμημα για έναν βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας το οποίο  προετοιμάζει στελέχη προκειμένου να απασχοληθούν ως: Στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων, Στελέχη κλαδικών φορέων του τουρισμού, Σύμβουλοι αναπτυξιακών εταιρειών και μελετητικών γραφείων στο χώρο του τουρισμού κ.λπ.
  8. ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΒΟΛΟΣ). Το τμήμα προσφέρεται από το 4ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 8,27. Το Τμήμα θεραπεύει μια δυναμική διεπιστημονική περιοχή γνώσης που αναδύεται στο πλαίσιο της αναδιάταξης των ανθρωπιστικών επιστημών και ιδιαίτερα των σπουδών της γλώσσας και του πολιτισμού στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον δημιουργίας, παραγωγής και επικοινωνίας της γνώσης και της πληροφορίας.
  9. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Δ.Π.Θ.). Το τμήμα προσφέρεται από το 2ο και το 3ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 9,58. Ένα γεωπονικό τμήμα το οποίο προετοιμάζει γεωτεχνικά στελέχη με εξειδίκευση στην οικονομία του πρωτογενή τομέα και ειδικα του αγροτικού το οποίο μάλιστα προσφέρεται και από το πεδίο των επιστημών Υγείας και Πρόνοιας.
  10. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΞΑΝΘΗ). Το τμήμα προσφέρεται από το 2ο επιστημονικό πεδίο και η ΕΒΕ του διαμορφώνεται στο 9,58. To πολυτεχνικό αυτό τμήμα εκπαιδεύει Μηχανικούς στα κύρια αντικείμενα εξειδίκευσης των μηχανικών περιβάλλοντος που επικεντρώνονται στη διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, στον έλεγχο και την διαχείριση των ατμοσφαιρικών ρύπων, στις τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στη διαχείριση υδατικών πόρων, στη διαχείριση ενέργειας και στην διαχείριση του περιβάλλοντος για την αειφόρο ανάπτυξη.
Πηγή: alfavita.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 59 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Τμήμα Χημείας - Σχολή Θετικών Επιστημών - Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Πεδία προσανατολισμου
Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:21
Σχόλια (1)

Οπτικα ΕΟΠΠΥ βοήθεια
Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021 - 12:25
Σχόλια (2)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Πτδε
Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021 - 15:47
Σχόλια (2)

Παράλληλη Φοίτηση
Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021 - 19:49
Σχόλια (4)

ΙΚΥ 2019-2020, 2020-2021 Θα δωθούν ποτέ;;;
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 - 20:52
Σχόλια (4)

ΕΠΑΛ
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:19
Σχόλια (1)

Δημόσια ιεκ
Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 - 14:33
Σχόλια (0)

SOS!!!Πανελλαδικές για 3η φορά
Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021 - 21:09
Σχόλια (5)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΡΩΤΗΣΗ
Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2021 - 01:56
Σχόλια (3)

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ΠΑΣΟ
Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 - 23:47
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
Τράπεζα Θεμάτων: Σχεδόν έτοιμη για την Α’Λυκείου- Εκκρεμεί η Β’Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 14 λεπτά
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
Πανελλαδικές 2022: Οι αλλαγές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 λεπτά
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
Επαναληπτικές Πανελλαδικές: Τα θέματα στα Ισπανικά και την Αρμόνια
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 28 λεπτά
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
Πανεπιστήμια: Όλα τα μέτρα που ισχύουν - Δια ζώσης η λειτουργία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 32 λεπτά
Σελίδα 1 από 5086 (30515 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5084
5085
5086
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης