Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Κορονοϊός - Σχολεία: Τι ισχύει με τις απουσίες των μαθητών
Τι ισχύει με τις απουσίες των μαθητών σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία; Πότε κλείνει ένα τμήμα;

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών που νοσούν από κορονοϊό, ενώ η απόφαση της κυβέρνησης για το πότε κλείνουν τα τμήματα, φαίνεται πως όχι μόνο δεν εμποδίζει την μετάδοση του ιού αλλά δυσχεραίνει την κατάσταση στα σχολεία. Χαρακτηριστικά είναι το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης όπου σε σχολείο 140 μαθητών, οι 70 κόλλησαν Covid-19. 

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη θα κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος. Επιπλέον, οι μαθητές που δεν έχουν νοσήσει πρόσφατα ή εμβολιαστεί υποχρεούνται σε 2 self test την εβδομάδα.

 

Αν σκεφτεί κανείς και τις συγχωνεύσεις των τμημάτων που προωθεί το υπουργείο τις τελευταίες εβδομάδες, θα δει ότι σε ένα τμήμα με 28 μαθητές θα πρέπει να νοσήσουν οι 15 για να κλείσει το τμήμα! Είναι λογικό η κατάσταση αυτή να δημιουργεί άγχος τόσο στους γονείς που είναι αναγκασμένοι να στέλνουν τα παιδιά τους καθημερινά στο «στόμα του λύκου» όσο και στους εκπαιδευτικούς που πολλές φορές είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε είναι μεγάλης ηλικίας.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα μέτρα του υπουργείου ο «φόβος» των γονέων δεν δύναται να δικαιολογήσει τις απουσίες των μαθητών. Εάν κάποιος μαθητής απουσιάσει από το σχολείο λόγω εμφάνισης κρούσματος στο τμήμα του, ενώ δεν είναι ο ίδιος θετικός, οι απουσίες του δεν θα δικαιολογηθούν.

Η μόνη περίπτωση για να παραμείνει λοιπόν ένας μαθητής στο σπίτι είναι να νοσήσει το 50% της τάξης, όπου σε αυτή την περίπτωση τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τηλεκπαίδευση θα μπορεί να παρέχεται καθ' όλη την διάρκεια του διδακτικού έτους 2021-2022 και εφόσον παραμένει ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού Covid-19.

Τι ισχύει για απουσίες - τηλεκπαίδευση

Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Έτσι οι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν ως «απουσία» κάθε χαμένη, διδακτική ώρα, σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η απουσίες αυτές θα προσμετρώνται στο γενικό σύνολο των απουσιών που θα πραγματοποιήσει κάθε μαθητής κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής. 

Να σημειωθεί ότι για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών θα τηρείται Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), το οποία θα ανατίθεται σε εκπαιδευτικό, ο οποίος θα ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων. Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να τηρεί το απουσιολόγιο ηλεκτρονικά.

Επιπλέον οι «απουσίες» θα ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς, αφού σύμφωνα με την απόφαση, εάν δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα με τα οποία μπορούν να παράσχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τότε υποχρεούνται να προσέρχονται κατά τις ώρες διδασκαλίας τους στις σχολικές μονάδες, όπου υπηρετούν, οι οποίες συνεχίζουν κανονικά την διοικητική τους λειτουργία, προκειμένου να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες κάνοντας χρήση των υποδομών και του εξοπλισμού που διαθέτει η σχολική μονάδα.

Δεν μπαίνουν απουσίες για τον εμβολιασμό

Όσο αφορά τις απουσίες των παιδιών που εμβολιάζονται, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να απουσιάσουν από το σχολείο την ημέρα του εμβολιασμού τους, ενώ στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. 

Να σημειωθεί ότι Το ίδιο θα ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. 

Σύμφωνα με την  εγκύκλιο οι απουσίες των μαθητών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, προσκομίσουν στην διεύθυνση του σχολείου το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους.

Τι ισχύει εάν μαθητής βγει θετικός

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό τότε αυτός απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.

Ο μαθητής επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα υποχρεούνται σε 2 εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων.

Εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ – self (τις ημέρες που δεν κάνουν τα 2 εργαστηριακά).

Οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί στο τμήμα που βρέθηκε το κρούσμα υποχρεούνται σε 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ – self ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται 
 
 
Πηγή: alfavita.gr 

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 33 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Ν+2 πως πάει.
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 14:15
Σχόλια (1)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 11:44
Σχόλια (0)

Μεταγραφή σοσ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 - 18:50
Σχόλια (2)

Κατατακτήριες ΙΕΚ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 11:37
Σχόλια (9)

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 23:58
Σχόλια (1)

Δεύτερη φορά πανελλήνιες
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 20:50
Σχόλια (1)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 - 15:16
Σχόλια (4)

Αποτελέσματα μεταγραφών
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 - 15:40
Σχόλια (1)

Μετςγγραφη προβλεψη
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 - 22:15
Σχόλια (1)

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 - 14:25
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
ΙΕΠ: Οδηγίες παρακολούθησης Ημερίδων Ειδικής Αγωγής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 43 λεπτά
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Ν. Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 53 λεπτά
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Δεν προβλέπονται διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στον προϋπολογισμό του 2022
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ώρα
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
Μετεγγραφές Φοιτητών: 2.000 αιτήσεις «κόπηκαν»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ώρα
Σελίδα 1 από 5234 (31399 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5232
5233
5234
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης