Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Iδιωτικό Πανεπιστήμιο σχεδιάζει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
Ο σχεδιασμός είναι το πανεπιστήμιο της ΕΑΒ να διαρθρωθεί σε τρεις σχολές τετραετούς φοίτησης, ξεκινώντας από τη σχολή αεροναυπηγικής και αεροπλοΐας.

Την ίδρυση ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου προσανατολισμένου στις αεροναυπηγικές σπουδές σχεδιάζει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, σύμφωνα μα αναλυτικό ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά στην Καθημερινή. Η κρατική αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας ετοιμάζεται ήδη να αξιοποιήσει το κυοφορούμενο νομικό πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτρης Παπακώστας τονίζει ότι η εταιρεία είναι έτοιμη από καιρό για να ιδρύσει πανεπιστήμιο, καθώς έχει εισέλθει στον χώρο της κατάρτισης στελεχών πολεμικής αεροπορίας. «Θέλουμε, έχοντας την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, η εταιρεία να χορηγεί πτυχία πανεπιστημιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου», αναφέρει μιλώντας στην «Καθημερινή».Ο σχεδιασμός είναι το πανεπιστήμιο της ΕΑΒ να διαρθρωθεί σε τρεις σχολές τετραετούς φοίτησης, ξεκινώντας από τη σχολή αεροναυπηγικής και αεροπλοΐας. Θα εστιάζει στην εκπαίδευση πιλότων, ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, μηανικών κ.λπ. Παράλληλα, θα οργανωθούν μία δεύτερη σχολή με αντικείμενο την επιστήμη υλικών και τη μηχανική, καθώς και μία τρίτη στη διοίκηση επιχειρήσεων και τη διαχείριση αεροναυπηγικού υλικού.

Τα 15 διετή προγράμματα σπουδών πάνω στους διαφόρους τομείς της συντήρησης αεροσκαφών και ελικοπτέρων (αεροκινητήρες, ηλεκτρικά συστήματα, ποιοτικός έλεγχος κ.λπ.), καθώς και του εξοπλισμού υποστήριξης εδάφους που ήδη οργανώνει η ΕΑΒ, θα αποτελέσουν τη μαγιά για τις σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου. Σήμερα στο εκπαιδευτικό κέντρο της εταιρείας στην Τανάγρα, όπου και οι χώροι του εργοστασίου της, εκπαιδεύονται περί τους 1.000 φοιτητές – στελέχη της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Στο πλαίσιο αυτό τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας έχουν πιστοποιηθεί από το υπουργείο Παιδείας των ΗΑΕ. Παράλληλα, η ΕΑΒ έχει ανάλογη σύμβαση με το Μπαχρέιν. «Η πιστοποίηση των προγραμμάτων και το καλό “όνομα” που έχουμε, μας ανοίγουν τις πόρτες για άλλες αραβικές χώρες», λέει ο κ. Παπακώστας και θεωρεί ότι το ΑΕΙ θα μπορεί να προσελκύσει φοιτητές από τις συνολικά 36 χώρες (κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική) με τις οποίες έχει συμβάσεις συντήρησης αεροσκαφών. Να σημειωθεί επίσης ότι η επιχείρηση κατασκευάζει μέρος των αεροσκαφών C-130 και F-16 της Lockheed Martin.

Το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό προβλέπεται να ενισχυθεί με βάση και τους ακαδημαϊκούς όρους που θα θέσει η κυβέρνηση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Αλλά πώς θα βρεθούν τα κεφάλαια για το πανεπιστήμιο; «Υπάρχει τεράστια ζήτηση για τις σχετικές σπουδές, οι οποίες έχουν διεθνώς πολύ υψηλά δίδακτρα, κάτι που θα βοηθήσει την εδραίωση και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του νέου ΑΕΙ. Αλλωστε, με ίδια κεφάλαια καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα νέο κέντρο εκπαίδευσης στην Τανάγρα, το οποίο εκτός από αίθουσες διδασκαλίας διαθέτει εργαστήρια, βιβλιοθήκη, χώρο σίτισης αλλά και υπόστεγο αεροσκαφών για την πρακτική άσκηση των φοιτητών», παρατηρεί ο κ. Παπακώστας, τονίζοντας ότι «θα χρειαστούν επιπλέον χώροι που θα τους κατασκευάσουμε από ίδια κεφάλαια και επενδυτές».

Ο σχεδιασμός είναι το νέο πανεπιστήμιο να διαρθρωθεί σε τρεις σχολές τετραετούς φοίτησης, ξεκινώντας από τη σχολή αεροναυπηγικής και αεροπλοΐας.

Ως προς το θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης του νέου ιδρύματος, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει ότι μόνο ξένα ΑΕΙ θα μπορούν να ιδρύουν παραρτήματά τους στην Ελλάδα. Ετσι, σύμφωνα με τον κ. Παπακώστα, η συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Lehigh στην Πενσιλβάνια θα προσφέρει το «κέλυφος» για τη λειτουργία του μη κρατικού ΑΕΙ. Το αμερικανικό πανεπιστήμιο ήταν ένα από τα 30 ιδρύματα που εκπροσωπήθηκαν στην εναρκτήρια εκδήλωση για την ελληνοαμερικανική συνεργασία στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης τον Νοέμβριο του 2022 στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί έγιναν συζητήσεις μεταξύ των δύο φορέων και η ιδέα για πανεπιστήμιο της ΕΑΒ μορφοποιήθηκε όταν η νέα κυβέρνηση εξήγγειλε τα σχέδιά της για θεσμοθέτηση ιδιωτικών ΑΕΙ.

Πηγή: alfavita.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 79 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα Αγγλικών / Απόκτησε (Lower, Advanced, Proficiency)
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 04:06
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (12)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (2)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (9)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Πιερρακάκης / Στην Ελλάδα τα πιο αυστηρά κριτήρια στην Ευρώπη για τα Μη κρατικά Πανεπιστήμια
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Προκηρύσσουν απεργίες οι Καθηγητές των Πανεπιστημίων
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας-Αποτελείται από 205 άρθρα
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Αστυνομικές Σχολές: Λήγει την Κυριακή 25/2 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις ΠΚΕ
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Λύκειο - Τράπεζα Θεμάτων: Και τώρα «φροντιστήριο» σε θέματα PISA θα κάνουν οι μαθητές
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων σε σχολεία και εκπαιδευτικούς χώρους
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Σελίδα 1 από 6143 (36856 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6141
6142
6143
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης