Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012
Επαγγέλματα και Προοπτικές   Διάφορα Θέματα
Bravo!
 

Ονομάζεται itIsArt.  Το όραμά τους: να σχεδιάσουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του μέλλοντος για ένα ειδικό κοινό, τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Για χάρη τους, επινόησαν μια σπέσιαλ σειρά από διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που βασίζονται στη τεχνολογία της ανίχνευσης κίνησης, ώστε το παιδί να παρακολουθείται συνεχώς εξ αποστάσεως από το γιατρό του, αλλά και να καλλιεργεί τις ικανότητές του.

Η εταιρεία συστάθηκε από τους Πέτρο Γεωργιακάκη (Phd στο ΠΑΠΕΙ), Μιχάλη Μπολουδάκη (MsC στο ΠΑΠΕΙ) και Ιωάννη Αράπογλου (MsC στο ΠΑΠΕΙ), με συμβουλευτική βοήθεια σε ορισμένα projects από τον καθηγητή τους Συμεών Ρετάλη.
Τα παιχνίδια αυτά απευθύνονται κυρίως σε παιδιά με Δυσπραξία, μια διαταραχή της περιοχής της ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων, την οποία εμφανίζει περίπου το 6% των παιδιών.

Τα 3 παιχνίδια τα οποία έχουν δημιουργήσει δοκιμάζονται ΗΔΗ σε ειδικά θεραπευτικά κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες: το κέντρο Ανάπλασης Παιδιού στον Πειραιά και το πρότυπο κέντρο λογοθεραπείας ΑΛΜΑ σην Θεσσαλονίκη.


Συνέντευξη στην ομάδα του ITisART

Μπορείτε να μας περιγράψετε την ιδέα σας;

Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε πολύ-αισθητηριακά διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που βασίζονται στη τεχνολογία της ανίχνευσης κίνησης από την κάμερα βάθους της πλατφόρμας MS Kinect (motion detection games). Χάρη σε αυτά τα παιχνίδια, τα παιδιά με δυσκολίες μπορού να καλλιεργήσουν τις νοητικές τους δυνατότητες, να οργανώσουν τον συναισθηματικό τους κόσμο και να αποκτήσουν τις βιωματικές εμπειρίες ώστε η σχολική τους επίδοση και η κοινωνική τους συμπεριφορά να φτάσει στα προβλεπόμενα επίπεδα σύμφωνα με τους δείκτες των νοητικών ικανοτήτων τους.

Μέχρι τώρα όταν κάποιο από τα παιδιά αυτά πήγαινε σε έναν γιατρό, η μόνη άσκηση την οποία μπορούσε να κάνει ήταν να στέκεται μπροστά σε έναν καθρέφτη και κρατώντας ένα χρωματιστό παιχνίδι να το κινεί πάνω-κάτω. Εμείς σκεφτήκαμε ότι τα παιδιά θα μπορούσαν να κάνουν την ίδια κίνηση μέσα σε ένα τεχνητό περιβάλλον, χωρίς τη χρήση του παιχνιδιού, βασιζόμενοι στην τεχνολογία ανίχνευσης την κίνησης.

Ταυτόχρονα, ειδικό tracking system, ανιχνεύει τα λάθη του παιδιού, ώστε ο ασθενής να παρακολουθείται χωρίς να βρίσκεται κάποιος συνέχεια δίπλα του.


Πιστεύετε ότι τα παιχνίδια θα μπορούσαν κάποια στιγμά να εφαρμοστούν σε σχολεία και αν ναι κατά πόσο είναι αυτό εφικτό στο άμεσο μέλλον;

Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται πολύ κουβέντα. Η αλήθεια είναι ότι ο τομέας αυτός πάσχει στην Ελλάδα. Παρεδείγματος χάρη, ο Μιχάλης είναι ο κατασκευαστής ενός προγράμματος που  ονομάζεται comicLab και είναι το πιο επιτυχημένο προϊόν που έχει η εταιρία μας μέχρι στιγμής. Μέσα απο αυτό το πράγραμμα τα παιδιά μπορούσαν να γράψουν ιστορίες με μορφή κόμικ. Πολλά παιδιά είχαν δυσκολία στο να εκφραστούν γραπτώς, όταν όμως τους ζητούνταν να εξιστορίσουν αυτά που ήθελαν να πουν σε μορφή κόμικ, βλέπαμε ότι είχαν να πουν πολλά.

Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να καταφέρουμε να περάσουμε το λογισμικό από το υπουργείο και να γίνει αποδεκτό στα σχολεία.  Στο εξωτερικό αντίθετα υπήρχε άμεση ανταπόκριση γιατί αναγνώριζαν αμέσως τη χρησιμότητα που προϊόντος. 


Απ΄ ότι έχω καταλάβει οι εφαρμογές σας δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν στο Δημόσιο. Σε τι χώρους εφαρμόζονται;

Όταν φτιάξαμε την εταιρία δεν είχαμε ως στόχο να μας γνωρίσει η Ελλάδα. Απευθυνόμασταν κυρίως στο εξωτερικό. Σκεφτόμαστε και φτιάχνουμε προϊόντα που πάνε παντού, γεγονός στο οποίο βοηθάει και ο χώρος που κινούμαστε. Χώρες όπως η Αμερική ή η Αγγλία είναι πολύ μπροστά στον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Ξέρουν τον ακριβή αριθμό των παιδιών και διαθέτουν συγκεκριμένο budget.


Απ όλα τα προγράμματα που έχετε δημιουργήσει, ποιο βλέπετε ότι έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση στην αγορά;

Έχουν ήδη δημιουργηθεί 3 παιχνίδια τα οποία δοκιμάζονται σε ειδικά θεραπευτικά κέντρα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Για την ολοκλήρωση των παιχνιδιών, μέχρι τελικά να κυκλοφορήσουν στην αγορά, υπάρχει και θα υπάρξει συνεργασία επιστημόνων από διαφορετικούς τομείς: εκπαιδευτικού σχεδιασμού, ειδικής αγωγής, ιατρικής και τεχνολογιών πληροφορικής και ηλεκτρονικής μάθησης. Ως ιδέα αυτή έχει κάνει την διαφορά.

Αλλά το προϊόν που έχει πουλήσει περισσότερο, είναι το comicLab, καθώς κυκλοφορεί περισσότερα χρόνια στην αγορά.


Πόσο υψηλό είναι το budget ενός τέτοιου πραγράμματος;

Είναι πάρα πολύ υψηλό.για να φτάσει κανείς στο σημείο να έχει έναν αριθμό 15-20 παιχνιδιών χρειάζεται πολλή δουλειά. Γιατί  δεν είναι μόνο το πρόγραμμα το ίδιο, χρειάζεται και το κατάλληλο marketing, χρειάζεται τμήμα Πωλήσεων, χρειάζεται να φτιάξουμε κάποια papers για να παρουσιάσουμε τις ιδέες μας... Τώρα είμαστε σε φάση αναζήτησης χρηματοδότησης για να κάνουμε το επόμενο βήμα.


Τι θα προτείνατε με βάση την δική σας εμπειρία στον χώρο, σε νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν την καριέρα τους;

Θα θέλαμε να πούμε στον κόσμο που έχει ιδέες να μην σταματήσει να τις υλοποιεί, απλώς να ανοίξει τους ορίζοντές του. Να μην σταθεί μονο στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρίες και οργανισμοί οι οποίες ψάχνουν για νέες ιδεές.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξουν, είναι το business plan που θα παρουσιάσουν.  Στο εξωτερικό, το πρώτο πράγμα που μας ζητούσαν ήταν αυτό, ζητούσαν να τους πούμε που θα βρισκόταν η ιδέα μας σε 5 χρόνια, ενώ εμείς  σκεφτόμασταν τι θα κάνουμε τον επόμενο μηνα. Οι ιδέες χάνονται πολύ γρήγορα, το μυστικό βρίσκεται στο σχεδιασμό.


Παλαιότερες διακρίσεις: H ομάδα έλαβε την 3η θέση στον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας για την Τεχνολογία και την Καινοτομία. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και έχει λάβει αξιόλογες διακρίσεις, όπως την 3η θέση στον διαγωνισμό Microsoft Imagine Cup το 2007 ή τον Cyprus Entrepreneurship Competition to 2009.


ITisART. (Interactive Technologies for ART & Education)  (http://www.itisart.com.gr/): H εταιρία ιδρύθηκε πριν από 3,5 χρόνια και έχει έδρα στον Πειραιά. Είναι ένας απο τους 54 επίσημους αντιπρόσωπους της Moodle (ελεύθερο λογισμικό διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου). Έχει συνεργαστεί με πολλές μεγάλες εταιρίες όπως η Microsoft, Intel, Oracle Smart Technologies κ.α.

reasons married men cheat all wives cheat I cheated on my boyfriend
how to catch a cheat go online
married men cheat signs of unfaithful husband read here
how to cheat with a married woman women affairs women who cheat on husbands
why husband cheat reason why husband cheat cheat wife
online why most women cheat website
pregnancy medications early pregnant termination pregnancy pill
adult dog sex stories tolobel.com incest nifty sex stories
walgreens coupon code photo click coupons for prescription medications
voltaren voltaren krem fiyat voltaren nedir
pharmacy discount code pharmacy codes discount rx pharmacy
prescription card discount infopuntual.com prescription coupon card

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4310 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια


Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (13)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (3)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024
Θέματα Πανελλαδικών 2024: Εκφωνήσεις - Απαντήσεις
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
Καλοί μας υποψήφιοι ΑΕΙ, προτιμήστε μας!
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
Πώς να μη γέρνει η PISA μας;
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
Ευρωεκλογές: Πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία - Η εγκύκλιος
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 21 ώρες
Σελίδα 1 από 6240 (37437 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6238
6239
6240
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης