Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
Νέος οδηγός για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
 Πρακτικές και συνάμα επιστημονικές απαντήσεις για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο φιλοδοξεί να δώσει ένας νέος, online, οδηγός ασφάλειας για παιδιά από 6 έως 12 ετών που εστιάζει σε τέσσερα βασικά θέματα: ασφάλεια, επικοινωνία, ηλεκτρονική παρενόχληση, διασκέδαση και κατέβασμα αρχείων.Τον οδηγό επιμελήθηκε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και το σχετικό υλικό φιλοξενείται στις ιστοσελίδεςwww.saferinternet.gr και www.esafetykit.net, όπου παιδιά, αλλά και γονείς μπορούν να βρουν συμβουλές, χρυσούς κανόνες, κουίζ, παζλ και παιχνίδια, μέσω των οποίων αποκτούν τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

«Ο υπολογιστής των παιδιών δεν πρέπει να βρίσκεται στο δωμάτιο τους γιατί οι γονείς δεν μπορούν να ελέγξουν ούτε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται τα παιδιά, ούτε βέβαια και τον χρόνο περιήγησης τους. 

Ειδικά φίλτρα προστασίας για ακατάλληλο περιεχόμενο κρίνονται απαραίτητα. Από τα πρώτα διαδικτυακά βήματα των παιδιών οι γονείς τους οφείλουν να βρίσκονται μαζί τους, ώστε να τα κατευθύνουν στο ωφέλιμο διαδίκτυο καταρρίπτοντας το μύθο ότι το διαδίκτυο είναι μια απέραντη παιχνιδομηχανή», δηλώνει στο ο υπεύθυνος της Γραμμής Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Συντονιστής του Προγράμματος κατάρτισης «Αριάδνη» και Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κορμάς.

Οι επισκέπτες του www.esafetykit.net έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους τον ειδικό Οδηγό Ασφάλειας σε μορφή PDF, ο οποίος περιλαμβάνει δύο βιβλιαράκια ασφαλείας για το διαδίκτυο - τον οικογενειακό οδηγό διασκέδασης και τον οδηγό για γονείς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι εκπαιδευτικοί.

Γονείς, παιδιά, αλλά και γενικότερα, οι χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας φαίνεται πως αξιολογούν θετικά την προσπάθεια.

«Βρίσκω τον οδηγό ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο για την διαδικτυακή ενημέρωση και ασφάλεια των παιδιών. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα σχετικό κενό αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και σαν μέλλουσα μαμά, είναι κάτι που αξιολογώ σίγουρα θετικά», δηλώνει η Ευανθία Τασσοπούλου, 28 ετών.

«Η ιστοσελίδα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Με τα ξαδελφάκια μου καθίσαμε να το δούμε λιγάκι και πιστεύω εξυπηρετεί τον σκοπό του. Και για τους γονείς, αλλά και για παιδιά, δίνει έναν μπούσουλα με χρηστικές πληροφορίες που δεν έβρισκες παλαιότερα», δηλώνει από την πλευρά του ο Θάνος Ντζουμάνης, 29 ετών.

Ο online οδηγός στη διαδικτυακή διεύθυνση www.esafetykit.net, έχει δημιουργηθεί σε έντεκα ευρωπαϊκές γλώσσες, ως αποτέλεσμα της γνώσης του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο, Insafe, με πρωτοβουλία του European Schoolnet, συντονιστή του Δικτύου Insafe. Υλοποιήθηκε στην ελληνική γλώσσα από τη δράση Saferinternet.gr με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε.

Πως να ζητήσετε βοήθεια όταν το παιδί σας αντιμετωπίζει κινδύνους στο διαδίκτυο

Στη γραμμή βοηθείας «Υποστηρίζω» 8001180015, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που λειτουργεί στο νοσοκομείο «Π και Α Κυριακού», οι γονείς μπορούν να τηλεφωνήσουν, χωρίς χρέωση, και να πάρουν απαντήσεις από ειδικούς παιδοψυχολόγους για θέματα συμπεριφορών εξάρτησης, παρενόχλησης και δημιουργίας ψεύτικων προφίλ στο διαδίκτυο. Την ευθύνη λειτουργίας της γραμμής έχει η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β’ Παιδιατρικής κλινικής τουΠανεπιστημίου Αθηνών.

«Στη γραμμή βοήθειας έχουμε δεχτεί πάνω από 2.500 κλήσεις για θέματα διαδικτύου, ενώ το 35% των κλήσεων αφορά στα θέματα εξάρτησης. Οι γονείς που τηλεφωνούν για το συγκεκριμένο θέμα πολλές φορές έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους και είναι απογοητευμένοι μιας και τα παιδιά τους ουσιαστικά έχουν παραμελήσει όλες τους τις δραστηριότητες εξαιτίας του διαδικτύου. Η εμπειρία μας λέει ότι όταν οι γονείς συνεργάζονται με τους ειδικούς και οριοθετούν τα παιδιά τους, με υπομονή και κατανόηση, τα παιδιά επανέρχονται στον πραγματικό κόσμο», εξηγεί ο κ. Κορμάς.

«Η ουσία όλων είναι οι γονείς να δημιουργήσουν ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον για τα παιδιά και να τα παροτρύνουν σε δραστηριότητες που να προκαλέσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ότι ο υπολογιστής. Η ηλικία του δημοτικού κρίνεται η πιο κατάλληλη για την κατεύθυνση των παιδιών σε δραστηριότητες και τον καθορισμό των προτεραιοτήτων τους», καταλήγει.

Παράλληλα, στο www.safeline.gr, του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) οι γονείς μπορούν να αναφέρουν μέσω email, ανώνυμα, κάθε παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο που συναντούν στις ιστοσελίδες, καθώς και περιπτώσεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση τα παιδιά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λ. Γερμανός

cytotec abortion abortion pill abortion pill online purchase
how to cheat on husband click find an affair
reasons married men cheat wife affair I cheated on my boyfriend
how to cheat with a married woman women who cheated redirect
will my husband cheat why husband cheat women who want to cheat
women who cheat when married men cheat reasons why women cheat on their husbands
my ex cheated on me my husband cheated now what my husband cheated on me blog
cheat on my husband blog.123landlord.com women who cheat on their husbands
dating for married click why do wife cheat
cialis 20mg go cephalexin
bentelan fiale bentelan allergia bentelan in gravidanza

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 2800 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
10% 2020
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 21:17
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

10%
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 21:14
Σχόλια (0)

Νομική-Παλαιό Σύστημα
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 21:03
Σχόλια (3)

6% ημμυ
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 18:32
Σχόλια (0)

Φλώρινα Ρέθυμνο
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 17:07
Σχόλια (5)

Μεταγραφές - Μετακίνηση
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 15:45
Σχόλια (0)

6%
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 - 12:38
Σχόλια (6)

SOS
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 - 23:56
Σχόλια (1)

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟ!!!???
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 - 19:52
Σχόλια (0)

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 - 09:58
Σχόλια (14)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020
Μηχανογραφικό 2020 - Διαδικασία υποβολής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης ποιότητας προγραμμάτων σε 8 τμήματα του ΔΠΘ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Γερμανικά
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
Οι ώρες ύπνου επηρεάζουν άσθμα και αλλεργίες στους εφήβους
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
Ολοκλήρωση και καταχώριση της βαθμολογίας ΕΠΑΛ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ώρες
Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
Παράταση προθεσμίας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ώρες
Σελίδα 1 από 4517 (27101 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4515
4516
4517
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης