Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
Παραδίδουν μαθήματα αλληλεγγύης

Δωρεάν φροντιστήρια στα αμφιθέατρα οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ και της ΑΣΟΕΕ . Είναι κοινό μυστικό εδώ και χρόνια ότι ο τρόπος που έχει δομηθεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ειδικά μετά την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, καθιστά απαραίτητη την παρακολούθηση φροντιστηριακών μαθημάτων εκτός σχολείου. Δεδομένων των σημερινών οικονομικών συνθηκών, το κόστος των μαθημάτων αυτών είναι πλέον απαγορευτικό για την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών.

Την ανάγκη αυτή προσπαθούν να καλύψουν οι φοιτητικοί σύλλογοι τμημάτων του Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ), οι οποίοι οργανώνουν δωρεάν βοηθητικά μαθήματα για μαθητές κάθε ηλικίας, κυρίως όμως για λυκειόπαιδες, που έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη. Στο ΕΜΠ το εγχείρημα ξεκίνησε τον χειμώνα του 2011, λίγο μετά τις δυναμικές φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου, από φοιτητές του τμήματος των Ηλεκτρολόγων.

Τα μαθήματα οργανώθηκαν ύστερα από πρόταση που κατέβηκε με τη μορφή ψηφίσματος από αριστερές παρατάξεις στη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου και υιοθετήθηκε από όλο το σώμα. Φέτος, με αντίστοιχο τρόπο αποφάσισαν να κάνουν μαθήματα οι φοιτητικοί σύλλογοι τριών ακόμη σχολών, των μηχανολόγων μηχανικών, της ΣΕΜΦΕ και των πολιτικών μηχανικών.

Ηδη συμμετέχουν 60 εθελοντές φοιτητές και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου 20 μαθητές. Στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης πραγματοποιούνται μαθήματα φυσικής, μαθηματικών, χημείας, ανάπτυξης εφαρμογών, βιολογίας, καθώς και έκθεσης, με τη βοήθεια δύο φοιτητριών της Φιλοσοφικής. Οπως μας πληροφορεί ο Νίκος Δημόπουλος, ένας από τους εθελοντές διδάσκοντες από το τμήμα των Ηλεκτρολόγων, στόχος των φοιτητών είναι τα μαθήματα να είναι ιδιαίτερα ή σε τμήματα μικρότερα των 4 ατόμων.

Οσον αφορά στους εθελοντές, γίνεται προσπάθεια ο χρόνος διδασκαλίας του καθενός να μην ξεπερνάει τις 2,5 ώρες την εβδομάδα. Στην ΑΣΟΕΕ το εγχείρημα των αυτοοργανωμένων δωρεάν μαθημάτων πέρασε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών Σωτήρης Πέτρουλας . Οι φοιτήτριες δασκάλες στην ΑΣΟΕΕ είναι μόνο δύο, καθώς η προσπάθεια είναι ακόμη σε πολύ αρχικό στάδιο, μόλις δύο εβδομάδες, και ο σύλλογος έχει θέσει αυστηρά κριτήρια στον ορισμό διδασκόντων.

Τα κριτήρια είναι οι φοιτητές να έχουν συμμετάσχει στο παιδαγωγικό πρόγραμμα της σχολής, το οποίο συμπεριλαμβάνει πρακτική άσκηση σε σχολείο. Μία από τις δύο δασκάλες, η Ελένη Παπαπροκοπίου από το τμήμα της πληροφορικής, μας εξηγεί πως ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 6 παιδιά και ότι οι δάσκαλοι θα αυξηθούν, καθώς υπάρχουν νέοι φοιτητές εθελοντές. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι Ανάπτυξη Εφαρμογών, Αρχές Οικονομικής θεωρίας και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Προχωρημένες σκέψεις υπάρχουν και για τμήμα μαθηματικών γενικής παιδείας. Οι φοιτητές των δύο σχολών δέχονται μαθητές Ελληνες και μετανάστες κάθε ηλικίας, με οικονομικά προβλήματα, για τα οποία βέβαια δεν ζητούν φορολογική δήλωση. Πραγματοποιούν συχνά εξορμήσεις στα σχολεία της ευρύτερης περιφέρειας των Αθηνών για να προπαγανδίσουν την κίνησή τους, την οποία εντάσσουν στα δίκτυα αλληλεγγύης.

Τα μαθήματα σε καμία περίπτωση δεν έχουν χαρακτήρα ελεημοσύνης και "βοήθειας του δυνατού προς τον αδύναμο", αλλά εντάσσονται στα δίκτυα αλληλεγγύης, που στόχο έχουν την ενεργοποίηση των πολιτών μας τόνισαν ο Νίκος και η Ελένη. Η επιλογή τα μαθήματα να παραδίδονται αποκλειστικά εντός του πανεπιστημιακού χώρου δεν είναι τυχαία.

Οι φοιτητές θέλουν με αυτόν τον τρόπο να αποδείξουν ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι και ευρύτερα οι πανεπιστημιακές κοινότητες δεν είναι μικρόκοσμοι αποκομμένοι από την κοινωνία, αλλά οργανικό κομμάτι της, που αγωνίζεται να ικανοποιήσει ορισμένες από τις ανάγκες που γεννιούνται από τη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε. Τα δωρεάν βοηθητικά μαθήματα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν νομιμοποίηση του σημερινού εκπαιδευτικού συστήματος, που δημιουργεί κλίμα ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών, άγχος στην εφηβική ηλικία και διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, ενισχύοντας σκανδαλωδώς τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Οι φοιτητές που συμμετέχουν στην κίνηση θεωρούν ότι η Παιδεία πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό, στο οποίο όλοι να έχουν ισότιμα ελεύθερη πρόσβαση.

Οπως αναφέρει και το προπαγανδιστικό φυλλάδιο των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, η κίνηση αποτελεί μια προσπάθεια αντίστασης στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας μέχρι την κατάργηση του βραχνά της παραπαιδείας . Οι εθελοντές φοιτητές αποποιούνται οποιονδήποτε κομματικό χαρακτήρα στο εγχείρημα και καλούν μαθητές και φοιτητές να δηλώσουν συμμετοχή. ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ για πληροφορίες και εγγραφές είναι 694 8904650 για την ΑΣΟΕΕ και 697 4228744, 697 3588917, 697 0976906 για το Πολυτεχνείο. Εναλλακτικά, μέσω mail: asoeemath gmail.com και dwreanmathimata.yahoo.gr, αντίστοιχα.  

Πηγή:6 ΗΜΕΡΕΣ

ordering abortion pills to be shipped to house abortion pill where can i get the abortion pill online
most women cheat what makes husbands cheat wives that cheat
how to catch a cheat dating for married men online
redirect read here open
click here open how to know if wife has cheated
will my husband cheat why husband cheat women who want to cheat
cheater click i dream my husband cheated on me
online married men and affairs read here
online why most women cheat website
infidelity in marriage infidelity in marriage redirect
women love to cheat when women cheat online
abortion pill bleeding misoprostol for abortion abortion paperwork
best spy phone apps texting spy app android spy to mobile download
tretinoin amoxicillin priligy pill
voltarene 100 voltarene patch voltarene posologie
amoxicillin 1000 mg yunaweddings.com amoxicillin 500 mg
get free voucher amres.nl strattera discounts
ldn 4.5 mg go naltrexone side effects forum

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3497 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
10% Πιθανότητες
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 - 01:18
Σχόλια (0)

την τριτη τα αποτελεσματα πανελληνιων 2022
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 14:02
Σχόλια (1)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 15:01
Σχόλια (1)

Κωδικός μηχανογραφικου
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 - 14:03
Σχόλια (0)

Βάσεις ιατρικής
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 - 10:19
Σχόλια (12)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 23:17
Σχόλια (2)

ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 10:08
Σχόλια (9)

Μετά τον οριστικό πίνακα
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022 - 23:09
Σχόλια (62)

10%
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 - 12:40
Σχόλια (2)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 15:08
Σχόλια (61)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022
Θέματα Πανελλαδικών 2022 - Εκφωνήσεις - Απαντήσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022
Το δεύτερο μηχανογραφικό δελτίο για τις σπουδές στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022
Βάσεις 2022: Πού αναμένεται «θεαματική πτώση»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022
Φοιτητική κατοικία: Ποιές περιοχές είναι απλησίαστες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Σελίδα 1 από 5634 (33804 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5632
5633
5634
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης