Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
"Απολυτήριο" για 8.500 εκπαιδευτικούς με ψυχολογικά προβλήματα
 

Εκτός εκπαίδευσης αναμένεται να βρεθούν όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα.

Η απόφαση της κυβέρνησης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», είναι ειλημμένη και οι πρώτοι εκπαιδευτικοί που θα «πάρουν απολυτήριο» υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τους 8.500, από τους συνολικά 150.000 που υπηρετούν φέτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Oι 2.500 από αυτούς, οι επονομαζόμενοι και «επίορκοι», αναφέρονται σε περιστατικά που έφθασαν μεν στα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά δεν τελεσιδίκησαν ποτέ οι υποθέσεις τους, και οι υπόλοιποι, περίπου 6.000 είναι όλοι αυτοί που έχουν δηλώσει... ψυχική αδυναμία! Το ποτάμι θα σαρώσει κι εκείνους που καταγράφονται ασθενείς, απλώς και μόνο για να «λουφάρουν» και να αποφύγουν τη διδασκαλία, γεγονός που στο παρελθόν συνέβαινε κατά κόρον... Τα αριθμητικά στοιχεία σοκάρουν, αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, πολλαπλασιαζόμενη μάλιστα επί έτη και έτη!

Ο ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.

Περίπου το 10%-12% των δασκάλων και των καθηγητών έχει διαγνωστεί με κάποιας μορφής ψυχολογική νόσο, που καθιστά αδύνατη την παραμονή του στις αίθουσες διδασκαλίας. Κάπου εκεί, με ανοδικές τάσεις, δείχνει να βρίσκεται το ποσοστό όσων πιέζονται πολύ μέσα στα σχολεία, σύμφωνα με στοιχεία που καταγράφουν κάθε χρόνο οι περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια ιδιαιτέρως «ευαίσθητη κατηγορία δημόσιων λειτουργών», οι οποίοι, όμως, αδυνατούν να εργαστούν και χρήζουν είτε φαρμακευτικής είτε νοσοκομειακής περίθαλψης.

Γιάννης Κατσιλάμπρος

Γιάννης Κατσιλάμπρος

Μέχρι στιγμής, αυτή η «κάστα ανθρώπων», που σημειωτέον, αν και γνωρίζει το πρόβλημά της αποδέχεται τον διορισμό, αντιμετωπίζεται από την πολιτεία σαν να μην υπάρχει... Αλλοι μπαίνουν στις τάξεις και με ένα συμβάν αποκαλύπτονται και άλλοι δουλεύουν στα μετόπισθεν, σε διοικητικές θέσεις, σχεδόν παραγκωνισμένοι.

Του λόγου το αληθές στηρίζουν και οι εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, όπου φαίνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αναφορών που υποβάλλονται ετησίως στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού αφορά τις σχέσεις μαθητών και «προβληματικών καθηγητών». Οι αναφορές αυτές το 2011 ξεπέρασαν το 35%. Η οικονομική κρίση επιτείνει αυτήν την πίεση των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα περιστατικά που ο δάσκαλος βγάζει στην επιφάνεια... τις κρυφές του πλευρές!

Δύσκολος ο εντοπισμός
Ελλείψει αξιολόγησης, ο εντοπισμός των προβληματικών περιπτώσεων στα σχολεία ήταν και είναι πάντα πολύ δύσκολος. Μια πρώτη εικόνα αποκτούν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, όπου και απευθύνονται οι δάσκαλοι και καθηγητές λίγο πριν από τον διορισμό τους. Εκεί, είτε οικειοθελώς είτε ύστερα από παρατήρηση των διευθυντών τους, «ξεδιπλώνονται» οι προσωπικότητες και φαίνονται τα προβλήματα.

Οσοι από αυτούς «τσεκάρονται» εγκαίρως, τοποθετούνται κατευθείαν σε διοικητικές θέσεις στην εκπαίδευση και όχι σε σχολεία. Δεν είναι λίγοι, όμως, εκείνοι που ξεφεύγουν και διδάσκουν κανονικά.

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πως το μεγαλύτερο ποσοστό επιστρέφει, ύστερα από απλή... επίπληξη, στις τάξεις! Οι ακραίες περιπτώσεις φτάνουν ενίοτε μέχρι και τις στήλες των εφημερίδων, αλλά το στάδιο της οριστικής απόλυσης το περνούν ελάχιστοι από αυτούς.

Πειθαρχικά συμβούλια
Διάτρητο το σύστημα για την απονομή των ποινών

Μόλις στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, η σοκαριστική υπόθεση ενός 44χρονου παιδόφιλου - εκπαιδευτικού έβγαλε στην επιφάνεια το τρωτό σύστημα «απονομής ποινών» μέσω των πειθαρχικών συμβουλίων. Σκληρές συντεχνίες που δρουν εντός τους, μπλοκάρουν απροκάλυπτα την εξέλιξη ανάλογων υποθέσεων, εφευρίσκοντας δεκάδες λόγους για να μην εφαρμόζουν τον νόμο, ο οποίος λέει ότι εκπαιδευτικός που υπέπεσε σε τέτοιο αδίκημα δεν ξαναγυρίζει στην τάξη.

Από το 2010 ακόμη, η τότε υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου με εγκύκλιό της απαγόρευε την επιστροφή αυτών των καθηγητών στο σχολείο, ανεξαρτήτως της απόφασης των πειθαρχικών συμβουλίων.

Είναι χαρακτηριστικό του τρόπου που δρουν τα Πειθαρχικά, ότι σε υπόθεση απόπειρας βιασμού από καθηγητή, η απόφαση του πειθαρχικού ήταν... ο βαθμολογικός υποβιβασμός, ενώ σε άλλη για κατοχή ναρκωτικών η απόφαση ήταν ένα πρόστιμο 30 ημερών!

Η ατιμωρησία είναι το μεγάλο εμπόδιο για την απόλυση των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις, είτε σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, είτε ναρκωτικών.

Δεκάδες καταγγελίες για καθηγητές αδιάφορους, περίεργους ή που χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας δέχεται και ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ).

Εκπρόσωποι συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, στη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011, προσέφυγαν στο ΣτΠ, καταγγέλλοντας ξυλοδαρμούς και ανάρμοστη, υβριστική συμπεριφορά εκ μέρους καθηγήτριας γυμνασίου και ζητώντας την απομάκρυνσή της από τη σχολική μονάδα, όπως και έγινε, ύστερα από διενέργεια ΕΔΕ.

Ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε άλλη χαρακτηριστική περίπτωση που χειρίστηκε ο ΣτΠ, γονείς κατήγγειλαν την ανάρμοστη συμπεριφορά δασκάλας δημοτικού σχολείου, που ήδη λόγω δυσλειτουργίας στην τάξη είχε μεταφερθεί στο ολοήμερο τμήμα. Και εκεί η συμπεριφορά της, όμως, ήταν εντελώς προβληματική, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των γονέων, τους οποίους συμμεριζόταν και η διευθύντρια του σχολείου. Η δασκάλα τελικώς αποσπάστηκε σε διοικητική θέση.

Επίσης, αναφέρεται και το εξής περιστατικό: «Οι γονείς μαθήτριας δημοτικού σχολείου κατέθεσαν αναφορά με την οποία ισχυριζόταν ότι η μαθήτρια υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον δάσκαλό της. Ενώ ανακοίνωσαν το γεγονός στον διευθυντή του σχολείου, δεν προχώρησε καμιά ενέργεια.

Υστερα από πιέσεις του Συνηγόρου του Παιδιού, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την οποία, όμως, δεν προέκυψαν πειθαρχικές ευθύνες κατά του εκπαιδευτικού και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

Στη συνέχεια, ο Συνήγορος απευθύνθηκε στο αρμόδιο περιφερειακό υπηρεσιακό συμβούλιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητώντας την εκ νέου διερεύνηση του θέματος. Στο τέλος της όλης διαδικασίας, ο εκπαιδευτικός παραπέμφθηκε για την επιβολή πειθαρχικής ποινής και λίγο καιρό μετά ξαναβρέθηκε στο σχολείο».

 

Ψυχομετρικά τεστ


Οι συνδικαλιστές δεν θέλουν την αξιολόγηση

Λεπτομερής καταγραφή των ατόμων αυτών δεν μπορεί να γίνει, καθώς η αξιολόγηση στα σχολεία παραμένει χρόνια... γράμμα κενό περιεχομένου. Μια προσπάθεια εφαρμογής ψυχομετρικών τεστ στη διάρκεια της πρόσληψης, που είχε αποφασιστεί να γίνει στο παρελθόν, σκόνταψε στις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ).

Ερευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς στο σώμα των δασκάλων και των καθηγητών καταλήγουν συνήθως σε ζοφερά συμπεράσματα για τη διάθεση που έχουν οι εκπαιδευτικοί μέσα στα σχολεία.

Μια τελευταία του Παντείου Πανεπιστημίου αναφέρει ότι το 67% των εκπαιδευτικών έχει έντονο στρες μέσα στην τάξη και αυτό αποδίδεται στην κακή οργάνωση και λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το 57% αισθάνεται εξάντληση στη διάρκεια της εργασίας, ενώ το 59% των ερωτηθέντων αναφέρεται σε συγκρουσιακές καταστάσεις με τους μαθητές, που αποδίδονται στο στρες, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης των ιδίων και της χώρας.

Πέντε υποθέσεις - σοκ
Περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας

Θεσσαλονίκη
17 Μαρτίου 2008

Νηπιαγωγός του 4ου Νηπιαγωγείου Πεύκων Θεσσαλονίκης καταγγέλθηκε από γονείς και συναδέλφους της ότι έχανε την ψυχραιμία της μέσα στην τάξη και κακοποιούσε τα μικρά παιδιά. Οι γονείς κατήγγειλαν περιστατικά βίας και ξυλοδαρμού, έκθεση σε κίνδυνο με αποβολές από την αίθουσα χωρίς επίβλεψη, ψυχολογική βία και εκφοβισμό στα νήπια. Τελικά η νηπιαγωγός απομακρύνθηκε.

Αθήνα
24 Σεπτεμβρίου 2008

Ο καθηγητής Μουσικής Γιάννης Κατσιλάμπρος δολοφονεί την 36χρονη πιανίστρια σύζυγό του στη Φιλοθέη, αφήνοντας ορφανά τα δύο ανήλικα παιδιά τους και τη θάβει στο παρκάκι που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι τους. Ο δράστης δίδασκε το μάθημα της μουσικής στο λύκειο της Εκάλης, χωρίς ποτέ κανείς να υποψιαστεί το παραμικρό για τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, αφού είχε διακόψει και τα φάρμακα.

Καρδίτσα
5 Νοεμβρίου 2008

Δάσκαλος δημοτικού σχολείου της Χαλκίδας έπεσε νεκρός ύστερα από χρήση τοξικών ουσιών στο κέντρο της Καρδίτσας, όπου είχε ταξιδέψει με 45χρονο φίλο του, δάσκαλο επίσης, για προσωπική τους υπόθεση. Το δράμα τους ξετύλιξε στην Αστυνομία ο ναρκομανής εκπαιδευτικός που είδε τον φίλο του να πεθαίνει, αποκαλύπτοντας ότι και οι δύο έκαναν χρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών και συνάμα δίδασκαν.

Καβάλα
Νοέμβριος 2009

Διευθυντής δημοτικού σχολείου συνελήφθη στο σπίτι του στη Χρυσούπολη και στην κατοχή του βρέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι και ένα DVD με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς επίσης και μικροποσότητα χασίς. Η τότε υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπουλου έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, όπου υπηρετούσε ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, για άμεση αναστολή των καθηκόντων του, με ταυτόχρονη παραπομπή του στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Η τύχη της πειθαρχικής αυτής δίωξης παραμένει άγνωστη, καθώς το δικαστήριο τον έκρινε αθώο.

Κρήτη

Δεκέμβριος 2011

Τον Δεκέμβριο του 2011 «πιάστηκαν στη φάκα» δύο εκπαιδευτικοί που παρε-νόχλησαν ή και κακοποίησαν σεξουαλικά μαθητές τους. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, μην αντέχοντας τη μήνιν των συμπολιτών του για το συμβάν, αυτοκτόνησε. Λίγες μέρες αργότερα, σχηματίστηκε νέα δικογραφία, αυτήν τη φορά για μια 22χρονη δασκάλα (φωτογραφία πάνω αριστερά), η οποία κατηγο-ρήθηκε ότι μέσω του Facebook προσέγγιζε μαθητές και στη συνέχεια ασελγούσε σε βάρος τους. Η δασκάλα παραιτήθηκε από τη θέση της στο σχολείο.

Πηγή:ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ - ΕΘΝΟΣ

click here women who like to cheat women cheat on their husbands
click here i dream my husband cheated on me percent of women that cheat
click here how to cheat wife how to know if wife has cheated
link what is infidelity married cheat
married men cheat read here
how to cheat with a married woman how can people cheat women who cheat on husbands
women love to cheat open online
abortion pill bleeding website abortion paperwork
medical abortion procedure website-knowledge.com illegal abortion
i cheated on my boyfriend should i tell him vancouverpaddlewheeler.com i cheated on my boyfriend and told him
i cheated on my wife now what myjustliving.com what to do when your wife cheated on you
abortion pill prices read hysteroscopy dilatation and curettage
viagra free sample coupons link free prescription cards discount
free prescription cards prescription drugs discount cards free prescription drug cards
can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone can i take antabuse and naltrexone
voltarene 100 voltarene 75 mg voltarene posologie
lilly cialis coupons accuton.com coupon for cialis
get free voucher amres.nl strattera discounts

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 2870 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Σχόλια (1)

MIA AΠΟΡΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ;

Διάβασα το παραπάνω κείμενο και στάθηκα και αναρωτήθηκα σε μία και μόνο πρόταση:

«Οι συνδικαλιστές ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ». Και ρωτώ «γιατί»; Θα ήθελαν το παιδί τους να πέσει σε κανέναν καθηγητή παιδόφιλο, νευρικό και γενικά ψυχασθενή; Ξέρουμε «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει» αλλά οι περιπτώσεις που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα ή οι περιπτώσεις που δεν μπορούν να σταθούν μέσα στην τάξη, καιρός να πάνε σπίτια τους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με παιδιά, που μάλιστα βρίσκονται και σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία (δημοτικού-γυμνασίου) και δεν μπορούν μόνα τους να αντιμετωπίσουν κάποιες καταστάσεις. Το ότι ο καθένας κάποτε είχε μπει σε ένα Παιδαγωγικό / Φιλολογικό / Μαθηματικό / Φυσικό κ.ο.κ. τμήμα ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι μπορεί και να διδάξει σε τάξη.

Ο γιος μου στο Δημοτικό είχε ένα δάσκαλο, ο οποίος έμπαινε μέσα στην τάξη και έκανε μάθημα φορώντας συνέχεια ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ. Τα παιδιά (μέσα στην τάξη) δεν είχαν δει σχεδόν ποτέ τα μάτια του, ούτε έβλεπαν πού κοιτούσε. Σημειωτέον, δεν είχε κανένα πρόβλημα στα μάτια! Όταν νευρίαζε, έπαιρνε τα τετράδια και τα μολύβια τους και τα πετούσε από το παράθυρο. Μετά από πολλές διαμαρτυρίες των γονιών τελικά έφυγε από το σχολείο. Όμως, σε κάποιο άλλο πήγε...

Και αναρωτιέμαι. Πόσοι τέτοιου είδους ψυχασθενείς υπάρχουν; Πρέπει ντε και καλά (επειδή έτυχε να περάσει κάποτε Παιδαγωγικό) να μπαίνουν μέσα σε τάξεις; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ!!!

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ και ίσως κάποιες άλλες επαγγελματικές κατηγορίες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ, ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ, ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ.

pill for abortion online abortion pill abortion pills
where can i get the abortion pill online click buy cytotec for 24 week abortion
how could my husband cheated on me read i told my husband i cheated
i think my boyfriend cheated on me my boyfriend cheats would my boyfriend cheat
Υποβλήθηκε πριν από 2870 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Σχόλια (1)
 Στην Ελλάδα δεν υπάρχει η λέξη απόλυση! 
pill for abortion online abortion pill abortion pills
ordering abortion pills to be shipped to house abortion pill abortion pill online purchase
where can i get the abortion pill online click buy cytotec for 24 week abortion
ordering abortion pills to be shipped to house abortion pill where can i get the abortion pill online
open read here viagra soft how to take
why husband cheat unfaithful husband cheat wife
how could my husband cheated on me read i told my husband i cheated
Υποβλήθηκε πριν από 2870 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
   
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Σχόλια (0)
Υπάρχει! Αλλά ΜΟΝΟ στους ιδιωτικούς... 
ordering abortion pills to be shipped to house link where can i get the abortion pill online
redirect catch a cheat dating for married men
affairs with married men women cheat because go
how to cheat with a married woman women cheat husband women who cheat on husbands
website my wife cheated why women cheat on men they love
go redirect pregnancy termination options
how could my husband cheated on me read i told my husband i cheated
Υποβλήθηκε πριν από 2870 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
10 της εκατο
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 - 23:35
Σχόλια (1)

κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 - 18:06
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Ταχύρρυθμα ιταλικών
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 - 07:32
Σχόλια (1)

μετεγγραφη για ιατρικη
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 23:33
Σχόλια (1)

Μετεγγραφές
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 13:34
Σχόλια (0)

Μεταγραφες 2020
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 10:52
Σχόλια (1)

Πανελλήνιες
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 09:26
Σχόλια (0)

Λογοθεραπεια
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 - 13:42
Σχόλια (1)

KATERINA
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 - 09:22
Σχόλια (2)


Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
Επιστήμονες κατέγραψαν το μικρότερο διάστημα χρόνου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
Μετεγγραφές Φοιτητών: Ερώτηση στη Βουλή για τη μη αντιστοίχιση Τμημάτων ΑΕΙ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
Ενημέρωση για την κινητικότητα φοιτητών μέσω Erasmus+
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
Τηλεκπαίδευση : Νέα ενημέρωση για την ένταξη μαθητών-εκπαιδευτικών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 14 ώρες
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
Ενέργειες για τη διδασκαλία της κολύμβησης στο πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 16 ώρες
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
185 οι σχολικές μονάδες και τα επιμέρους τμήματα που έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 23 ώρες
Σελίδα 1 από 4660 (27956 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4658
4659
4660
Επόμενο