Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
Πικρία της ΔΑΚΕ Δασκάλων για τη ΔΑΚΕ Καθηγητών!

 Επτά θέσεις δόθηκαν στη ΝΔ, 4 στο ΠΑΣΟΚ και άλλες 2 στη ΔΗ.ΜΑΡ Η διευθύντρια του 7ου Λυκείου Βασιλική Ζιάκα τοποθετείται στη Λάρισα και ο Φαρσαλινός Γ. Καρατάσιος στη Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, που αναμένεται σήμερα αύριο, χωρίζει τους νέους περιφερειακούς διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους. Ασχετα από τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα όλων όσοι επιλέχθηκαν και της ικανότητάς τους να ασκήσουν διοίκηση, στη διαδικασία αφενός κυριάρχησαν κομματικά κριτήρια που επέβαλαν βουλευτές και συνδικαλιστικές παρατάξεις εκπαιδευτικών των κομμάτων, αφετέρου υπήρξε προϊόν δίκαιης κατανομής των θέσεων από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Αντ. Σαμαρά.

Είναι χαρακτηριστικό πως, αν μάλιστα προστεθούν και τα αναβληθέντα ραντεβού, περισσότερος χρόνος δαπανήθηκε στο να βρεθούν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων και να συμφωνήσουν στον αριθμό των θέσεων που θα κατανεμηθούν ανά κόμμα, παρά στο να εξεταστούν οι αιτήσεις των χιλίων περίπου υποψηφίων για τις 13 συνολικά θέσεις. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση που έλαβαν τα τρία κόμματα στην καθοριστική συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, η ΝΔ κατέλαβε επτά θέσεις διευθυντών, άλλες 4 το ΠΑΣΟΚ ενώ δύο θέσεις κατέλαβε η ΔΗΜΑΡ.

Οι θέσεις της ΝΔ κατανεμήθηκαν σε τέσσερις υπέρ της ΔΑΚΕ (ΝΔ) Καθηγητών (Λάρισα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη) και οι υπόλοιπες 3 υπέρ της ΔΑΚΕ Δασκάλων (Λαμία, Ιόνιο, Βόρ. Αιγαίο) με αποτέλεσμα να είναι εμφανής η πικρία της ΔΑΚΕ Δασκάλων για τις θέσεις που κατέλαβε η ΔΑΚΕ Καθηγητών. Υπενθυμίζεται πως ανάλογες κόντρες μεταξύ της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) καθηγητών και της ΠΑΣΚ Δασκάλων είχαν καταγραφεί και πριν χρόνια, το 2004, στην πρώτη εφαρμογή του θεσμού επί ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση του ΠΑΣΟΚ που διατήρησε τρεις από τους νυν περιφερειακούς διευθυντές (Πελοπόννησο, Κρήτη, Δυτ. Ελλάδα) τοποθετώντας έναν τέταρτο (νέο) διευθυντή στη Θράκη (Κομοτηνή). Στο πλαίσιο μάλιστα της διακομματικής συμφωνίας των κομμάτων, η ΝΔ στο νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) πήρε τη θέση του προέδρου στην οποία τοποθετείται ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σωτήρης Γκλαβάς ενώ τη θέση του αντιπροέδρου πήρε το ΠΑΣΟΚ, τοποθετώντας τον μέχρι χθες περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Γιάννη Κουμέντο.

Σε ό,τι αφορά στους περιφερειακούς διευθυντές η ΔΗ Μ. ΑΡ. παίρνει τις θέσεις, της Ηπείρου και του Νοτ. Αιγαίου. Σε ό,τι αφορά τώρα στους κλάδους των επιλεγέντων, πρόκειται για επτά δασκάλους, έναν μαθηματικό, δύο φιλολόγους, μια φυσικής αγωγής και δύο φυσικούς.

ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Όπως είναι γνωστό, η διευθύντρια του 7ου Λυκείου Λάρισας, αιρετή (με τη ΔΑΚΕ Καθηγητών) στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Βασιλική Ζιάκα είναι η νέα περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας που θα αντικαταστήσει άμεσα τη σημερινή διευθύντρια Κωνσταντινιά Πράντζου.

Σημειώνεται πως η κ. Πράντζου συνταξιοδοτείται παράλληλα ενώ οι υπόλοιποι περιφερειακοί διευθυντές, με βάση νόμο της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου καταλαμβάνουν θέσεις σχολικών συμβούλων. Ο έτερος Λαρισαίος που καταλαμβάνει θέση περιφερειακού διευθυντή είναι ο, καταγόμενος από το Καστράκι Φαρσάλων, Γεώργιος Καρατάσιος (ΠΕ 03) που τοποθετείται στην Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σημειώνεται πως ο κ. Καρατάσιος υπήρξε ξανά περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης επί ΝΔ.

ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ

Αναλυτικά τώρα στην απόφαση του υπουργού Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου, αναφέρεται πως διορίζουμε και τοποθετούμε τους παρακάτω εκπαιδευτικούς σε θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, ύστερα από αίτηση τους ως εξής: Μελισσόπουλο Σάββα εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή. Καρατάσιο Γεώργιο εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ03, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Βόντσα Βασιλική εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη.

Χουλιάρα Θεοδώρα εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα. Ζιάκα Βασιλική του Ιωάννη, εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ11, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα. Καραβασίλη Ιωάννη εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα. Παναγιωτόπουλο Γεώργιο εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με έδρα την Πάτρα. Παλιαλέξη Ηλία εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λαμία. Γκίνη Δημήτριο εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04.01, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, με έδρα την Αθήνα. Μισθό Πέτρο εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη. Παπαδανιήλ Μαρία εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη. Μεσσάρη Διονύσιο εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ04, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, με έδρα την Ερμούπολη. Κλινάκη Απόστολο εκπαιδευτικό Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ70, στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Σύμφωνα τέλος με πληροφορίες της Ε οι νέοι περιφερειακοί διευθυντές ενημερώθηκαν ήδη από το υπουργείο Παιδείας ότι αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα, μετά και την επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας που αναμένεται σήμερα αύριο. 

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ  

click here click percent of women that cheat
how to cheat with a married woman how can people cheat women who cheat on husbands
redirect redirect cheaters
open types of women who cheat cheat on wife
erotic stories sex stories free malayalam hot sex stories bdsm gay sex stories
free spy on cell phone randolphia.com spyware for android cell phones
viagra free sample coupons link free prescription cards discount
is there an abortion pill over the counter abortion pill aborted fetus
metformin metformin metformin

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3214 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια

10% 3η φορά
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 - 15:12
Σχόλια (1)

ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 - 16:57
Σχόλια (2)

Επανεγγραφή σε ΑΕΙ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 - 16:27
Σχόλια (3)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 - 14:06
Σχόλια (0)

sos ορθοδοντικη θεραπεια
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 08:58
Σχόλια (2)


πυροσβεστική-αστυνομία ύψος εισαγωγής
Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 - 15:32
Σχόλια (1)

Συντελεστές βαρύτητας σχολών
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:24
Σχόλια (1)

Αγγλική φιλολογία
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:22
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
«Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
Αναπληρωτές: Πότε αναμένονται 3.000 ΝΕΕΣ προσλήψεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
Αντίστροφη μέτρηση για τις "Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2021"
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
Αύξηση θέσεων και ειδικοτήτων στα Δημόσια ΙΕΚ στις Πανελλαδικές 2022
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
Πλήρης επαναλειτουργία των βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ από 1η Νοεμβρίου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
Μετεγγραφές:Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Σελίδα 1 από 5156 (30932 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5154
5155
5156
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης