Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2023 - Μηχανογραφικό 2023

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
Πανεπιστήμιο Στερεάς: Τέλος χρόνου για ΑΕΙ και ΤΕΙ

  Ιδιαίτερα κρίσιμη η βδομάδα που διανύουμε για την επόμενη ημέρα της ανώτατης εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και εξαντλείται ο χρόνος που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας για τον διάλογο. Άλλωστε το ίδιο το υπουργείο έχει σημειώσει πως το μηχανογραφικό της φετινής χρονιάς θα προκύψει σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου και τη νέα αρχιτεκτονική της ανώτατης εκπαίδευσης. Ήδη έμμεσα η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Στερεάς αρχίζει και χρωματίζει τις επιλογές της, αυτή τη φορά μέσα από το ομόφωνο ψήφισμα της συνόδου των πρυτάνεων. Εκεί όπου συμφωνεί στην απορρύθμιση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων και στο ότι έχει πληγεί το αυτοδιοίκητο.

Παράλληλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς που μετείχαν στη σύνοδο των πρυτάνεων δείχνουν σιγά σιγά να ανοίγουν τα χαρτιά τους και να διαμορφώνουν συγκεκριμένη πρόταση, ανεξάρτητα αν όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν από τη μια πλευρά κάποιες τάσεις ισορροπίας και από την άλλη μια πανσπερμία απόψεων. Και μόνο το γεγονός ότι και τα μέλη της Διοικούσας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας συμφωνούν και επισημαίνουν τα προβλήματα που δημιουργεί ο βεβιασμένος και ατεκμηρίωτος σχεδιασμός, ιδιαίτερα όταν αυτός οδηγεί σε κατάργηση ή συγχώνευση Πανεπιστημίων, του κατά τα άλλα αναγκαίου εξορθολογισμού της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο οποίος θίγει την Οικονομική, θεσμική και διοικητική αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων με συνέπειες για την εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη της χώρας όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται μέσα στο ψήφισμα.

Η θέση αυτή που αποτυπώνεται μέσα στο ομόφωνο ψήφισμα δεν έχει καμία σχέση με εκείνες που είχαν εκφραστεί πριν από λίγο διάστημα και οι οποίες πλέον φαίνεται ότι αποτελούν τραγική μειοψηφία μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ίσως αυτές αποτελούν και ένα μήνυμα προς την κατεύθυνση που θα πρέπει να κινηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία εξορθολογισμού της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτές οι θέσεις αποκτούν ιδιαίτερη αξία τη στιγμή που ξεκινά μια κρίσιμη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ομάδα δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση ή συναντήσεις παραγόντων της περιοχής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, την οποία ήδη έχουν δει δύο και τρεις φορές, την έχουν κάνει κοινωνό του προβληματισμού που κυριαρχεί στην ευρύτερη περιοχή και έχουν δεσμευτεί να καταθέσουν σχετικό φάκελο πράγμα το οποίο περιγράφει και ο δήμαρχος Λαμίας σε επιστολή του στη Διοικούσα Επιτροπή.

Η αρχική μας επιλογή να αποτυπώσουμε μόνο αδιαμφισβήτητα ακαδημαϊκά επιχειρήματα δείχνει να δικαιώνεται τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων υποστηρίζει πηγή η οποία μετέχει στις διαδικασίες συγκρότησης του φακέλου. Μάλιστα φέρνει στο προσκήνιο και μια πρόσφατη δήλωση του κ. Αρβανιτόπουλου ο οποίος στην Καθημερινή δηλώνει πως όπου υπάρχει η αναγκαία και πλήρης τεκμηρίωση, στη βάση των αρχών του σχεδίου και όχι στη βάση εξυπηρέτησης τοπικών συμφερόντων, οι προτάσεις αυτές θα γίνουν δεκτές .

Μάλιστα η ίδια πηγή τονίζει πως στο φάκελο που συγκροτείται αποτυπώνονται μόνο ακαδημαϊκά κριτήρια και προσεγγίσεις από ανεξάρτητες επιστημονικές πηγές κοινής παραδοχής, πράγματα δη λαδή που κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ούτε να αμφισβητήσει... όπως χαρακτηριστικά τονίζει. Ο στηρίζει μάλιστα ότι ο φάκελος είναι σχεδόν έτοιμος αλλά πάντως σε κάθε περίπτωση θα είναι έτοιμος μέχρι σήμερα το βράδυ ή το πολύ αύριο . Πάντως οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο φάκελος θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης χωρίς όμως να προσδιορίζουν την έκταση μιας τέτοιας συζήτησης καθώς όπως λένε δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη . Αποκλείουν το ενδεχόμενο να συζητηθεί σε όλη την έκτασή του στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι κόντρες Σε δύο επίπεδα εξελίσσεται πάντως όλη η διαδικασία της αντιπαράθεσης γύρω από το σχέδιο Αθηνά . Το ένα είναι το θέμα του Πανεπιστημίου όπου διευρύνονται επαφές σε επίπεδο κέντρου με κορυφαίες τις αντιδράσεις για την κατάργησή του και το δεύτερο είναι σε σχέση με τα ΤΕΙ όπου κορυφώνονται κάποιες αντιδράσεις από την Εύβοια χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν αποτυπωθεί κάποια ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως τουλάχιστον επιμένει το υπουργείο. Οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν προέκυψαν λόγω κρίσης επιμένει ο κ. Αρβανιτόπουλος και συμπληρώνει πως το μοντέλο αυτό που εφαρμόζαμε τόσα χρόνια οδήγησε στην κρίση .

Την ίδια στιγμή όμως οι φορείς της Εύβοιας με ψήφισμά τους επιμένουν στην διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης προβάλλοντας κυρίως ποσοτικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα αριθμό σπουδαστών και αρχαιότητα των σχολών. Προβάλλουν ακόμη ζητήματα εγγύτητας με την Αττική και μέσα σε όλα αυτά αποφεύγουν οποιαδήποτε αναφορά σε κάποια ακαδημαϊκά κριτήρια τα οποία να προκύπτουν από ανεξάρτητες πηγές.

Όμως την ίδια στιγμή σημειώνονται και ρήγματα, όπως για παράδειγμα η ανοιχτή επιστολή του διευθυντή της σχολής διοίκησης και οικονομίας του ΤΕΙ Χαλκίδας κ. Θόδωρου Παπαδόγγονα, ο οποίος στην επιστολή του υπογραμμίζει την ανάγκη προώθησης του σχεδίου Αθηνά αποδεχόμενος δηλαδή ότι το σχέδιο αποτυπώνει μια υπαρκτή πραγματικότητα και ζητά μόνο από τον υπουργό στον οποίο απευθύνει την επιστολή του για λόγους κάμψης των αντιδράσεων να εξαιρεθούν από το σχέδιο οι ήδη σπουδάζοντες και να πάρουν τα πτυχία από τις σχολές που έχουν επιλέξει.

Ουσιαστικά προσδιορίζει εφαρμογή του σχεδίου μέσα σε ένα βάθος χρόνου 3 4 ετών. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο ίδιος μεταφέρει και την άποψη της ακαδημαϊκής κοινότητας κατά το μεγαλύτερο μέρος της ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση στο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Θεωρεί πως το σχέδιο κάνει αρκετά βήματα και ουσιαστικά θέτει το θέμα μιας μεταβατικής ρύθμισης για τους εν ενεργεία φοιτητές νιώθοντας συγχρόνως τη βεβαιότητα ότι αυτή η πρόταση βρίσκει σύμφωνους όλους τους συναδέλφους του καθηγητές και φοιτητές και μάλιστα σημειώνει πως αν υιοθετηθεί πιστεύω ότι θα δώσει επίσης τη δυνατότητα στα τμήματα να οδηγηθούν ομαλά στη νέα πραγματικότητα ενώ θα οδηγήσει σε εκτόνωση των αντιδράσεων της φοιτητικής κοινότητας .

Γίνεται φανερό ότι οι συγκεκριμένες αναφορές δεν έχουν καμία σχέση με την ψυχροπολεμική τακτική που ακολουθούν οι τοπικές κοινωνίες στην Εύβοια ίσως για τους δικούς τους λόγους και πλέον όλα συγκλίνουν στην κατεύθυνση όπου είχε διακηρύξει το ΤΕΙ της Λαμίας σύμφωνα με την οποία η συζήτηση ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα θα δώσει λύσεις... . 

Πηγή: ΣΕΝΤΡΑ ΛΑΜΙΑΣ 

ordering abortion pills to be shipped to house link abortion pill online purchase
online purchase abortion pill where can i get the abortion pill online pill for abortion online
women who cheated signs of unfaithful husband read
how to catch a cheat cheat on my wife online
wife cheat how many people cheat go
how to cheat with a married woman how can people cheat women who cheat on husbands
redirect why do people cheat cheaters
how to cheat on wife when your husband cheats how to know if wife has cheated
dating for married why do married men cheat wifes who cheat
abortion pill prices 3 week pregnant abortion hysteroscopy dilatation and curettage
walgreen coupon code photo pharmacy discount coupons rite aid krazy coupon lady
voltarene 100 voltarene patch voltarene posologie

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3754 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - ΣχόλιαΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 11:59
Σχόλια (5)

ΕΚΟ μόνο στον τίτλο
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 12:04
Σχόλια (15)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 17:59
Σχόλια (4)


Σημαντική ερώτηση
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 18:17
Σχόλια (1)

Αποφοιτηση
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 18:09
Σχόλια (2)

Ερώτηση
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 13:23
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023
Θέματα Πανελλαδικών 2023: Εκφωνήσεις - Απαντήσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
Πανελλήνιες 2023: Ένας στους 5 υποψήφιους απείχε από τις φετινές εξετάσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 19 ώρες
Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023
Πανελλήνιες 2023: Ο δεκάλογος του επιτηρητή - Τι να προσέχουν εκπαιδευτικοί και υποψήφιοι
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Σελίδα 1 από 5893 (35353 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5891
5892
5893
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης