Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
Η ιστορική πορεία του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) αγωνίζεται ενάντια στη σχεδιαζόμενη εξαφάνισή του μέσα στο συνομόσπονδο ΑΕΙ με την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής», η οποία αγνοεί την προσφορά και την ιστορία του και οδηγεί σε υποβάθμιση ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο αριστείας. 
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) καλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής του Κοινότητας, τους αποφοίτους του, τους φίλους του, την εκπαιδευτική κοινότητα και τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, να υπογράψουν σχετικό ψήφισμα ακολουθώντας τον σύνδεσμο http://petition.aueb.gr 

 
Η συμμετοχή όλων μας στην παραπάνω διαδικασία θα μεταφέρει ισχυρό μήνυμα προς τους αρμόδιους ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) πρέπει να αφεθεί αυτόνομο και απερίσπαστο να συνεχίσει την ακαδημαϊκή του παράδοση και πορεία. Μια πορεία φάρο σηματοδότησης της εξόδου από την κρίση που περνά η χώρα μας. 
Σας καλούμε όλους να διαδώσετε το παρόν μήνυμα και να βοηθήσετε στη συλλογή υπογραφών. 
 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Σύντομη ιστορική ανασκόπηση της πορείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών


Με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του αναγνώστη, η ιστορία του Πανεπιστημίου θα μπορούσε να διακριθεί σε τέσσερις περιόδους: α) από το 1919 έως το 1950, β) από 1950 έως το 1970, γ) από το 1970 έως το 1990 και δ) από το 1990 έως σήμερα.
 

Η περίοδος 1919-1950

Οι σημαντικότεροι σταθμοί αυτής της περιόδου είναι οι εξής:

1919: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος καλεί στην Ελλάδα τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Λωζάνης Γεώργιο Παγιάρ με αποστολή τη σύσταση Οργανισμού για την ίδρυση και λειτουργία Ανώτατης Εμπορικής Σχολής, κατά το πρότυπο της αντίστοιχης Σχολής του Πανεπιστημίου της Λωζάνης.


1920: Με βάση την πρόταση Παγιάρ δημοσιεύεται ο νόμος 2191/18-6-1920 με τον οποίο ιδρύεται η "Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών", η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Σχολή αποτελεί Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Κατά την ίδρυσή της, η τότε Ανώτατη Σχολή Εμπορικών Σπουδών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο κτήριο στο οποίο στεγαζόταν η Εμπορική και Βιομηχανική Ακαδημία Ρουσόπουλου, στην Πλατεία Κάνιγγος.

1922: Τα έργα για την κατασκευή κτηρίου, όπου θα στεγάζεται η Σχολή ολοκληρώνονται. Το νέο κτήριο βρίσκεται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, όπου βρίσκεται σήμερα το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Όμως η αποπεράτωση των έργων συμπίπτει με τη μεγάλη για τη χώρα εθνική συμφορά, τη Μικρασιατική Καταστροφή και το κτήριο χρησιμοποιείται ως νοσοκομείο προσφύγων.

1926: Οι εξελίξεις στην κοινωνία και την επιστήμη, καθώς και οι ανάγκες της οικονομίας οδηγούν στον επαναπροσανατολισμό του περιεχομένου των σπουδών. Έτσι, η Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Σπουδών μετονομάζεται σε Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, η γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ΑΣΟΕΕ, με στόχο την κάλυψη των νέων αναγκών. Η αλλαγή αυτή γίνεται με το ΝΔ της 5/17 Μαΐου του 1926 ΦΕΚ 156, τεύχος Α'.

1928: Η Σχολή με το Διάταγμα της 12/12/1928 οργανώνει τα εξής παραρτήματα:

    Bιβλιοθήκη
    Πρακτικό Γραφείο Λογιστικής και Τραπεζικής
    Εμπορευματολογικό Εργαστήριο και Μουσείο
    Γραφείο Οικονομικών Ερευνών
    Γραφείο Συγκριτικού Δικαίου

1930: Παραχωρείται από το Κράτος έκταση στην οδό Πατησίων 76 με σκοπό την κατασκευή κτηρίου που να καλύπτει τις ανάγκες της Σχολής. Αυτή η έκταση δίδεται ως αντάλλαγμα για τη μη παραχώρηση του κτηρίου στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, όπου τελικά στεγάζεται το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

1935: Με τον νόμο της 19/11/1935, ο οποίος συμπληρώνει τις διατάξεις που ισχύουν μέχρι τη στιγμή αυτή, η Σχολή αποκτά τις ακαδημαϊκές αρχές που έχει μέχρι και σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την ίδια χρονιά η Σχολή εγκαθίσταται στο κτήριο της οδού Πατησίων 76, το οποίο κατασκευάζεται με τα χρήματα της δωρεάς Μαρασλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θεωρούν πολυτέλεια την ανέγερση ενός "τόσο μεγάλου κτηρίου" για τις ανάγκες μιας Σχολής που ο αριθμός των φοιτητών της δεν ξεπερνά τους 450, ενώ το κτήριο μπορεί να στεγάσει "μέχρι και 1000 φοιτητές".

1939: Σύμφωνα με ΑΝ 1622/1939 η Σχολή υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια χρονιά με το ΝΔ 2007/1939, η ΑΣΟΕΕ αναγνωρίζεται ως ισότιμη με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και τοποθετείται ιεραρχικά αμέσως μετά το ΕΜΠ, θέση την οποία εξακολουθεί να κατέχει μέχρι και σήμερα.

1942: Με το ΝΔ 954/1942 ολοκληρώνεται η ακαδημαϊκή αναγνώριση της Σχολής. Επίσης, με το ΝΔ 1894/1942 ιδρύονται η Υγειονομική Υπηρεσία και το Ταμείο Απόρων της Σχολής.

1943: Με το ΝΔ 2091/1943 ιδρύεται και οργανώνεται το Τμήμα Σωματικής Αγωγής.

Η περίοδος 1950-1970

Η περίοδος 1970-1990

Η περίοδος 1990 έως και σήμερα

1991: Αρχίζει η ανέγερση του κτηρίου της οδού Αντωνιάδου.

Με την ευκαιρία εορτασμού των 70 χρόνων του Πανεπιστημίου, πραγματοποιείται εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ελληνο-Ελβετικό Σύνδεσμο και τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Λωζάνης. Στη γιορτή αυτή τιμάται η μνήμη του Γεωργίου Παγιάρ, ο οποίος πριν από 71 χρόνια συνέταξε το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το οποίο ιδρύθηκε η ΑΣΟΕΕ.

1992: Λειτουργεί για πρώτη φορά το Γραφείο Απασχόλησης Φοιτητών και Σταδιοδρομίας Αποφοίτων, το οποίο στη συνέχεια μετονομάζεται σε Γραφείο Διασύνδεσης.

Το Τμήμα Διοικητικής των Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ μετονομάζεται σε Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ.

1993: Με τον Νόμο 2083/92 ανασυγκροτούνται τα δύο προϋπάρχοντα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και μαζί με άλλα τρία που ιδρύονται, αναδιοργανώνονται πάνω σε νέες βάσεις οι Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο. Τα Προγράμματα είναι τα εξής:

    Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης (ΦΕΚ 870/26-11-93, τευχ. Β΄)
    Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΦΕΚ 964/31-12-93, τευχ. Β΄)
    Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ (ΦΕΚ 965/31-12-93, τευχ. Β΄)
    Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής (ΦΕΚ 964/31-12-93 τευχ. Β΄)
    Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής (ΦΕΚ 526/ 6-7-94, τευχ. Β΄)

1994: Εγκρίνεται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου η λειτουργία των ακόλουθων εργαστηρίων:

    Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων Οικονομικών Πληροφορικής και Θεωρίας Συστημάτων (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-6-1994)
    Εργαστηρίο Πληροφοριακών Συστημάτων και Βάσεων Δεδομένων (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-6-1994)
    Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών CCSLab (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-6-1994)

1995: Γίνονται τα εγκαίνια λειτουργίας του νέου κτηρίου της οδού Αντωνιάδου και τα εγκαίνια του Κέντρου Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήριο Η/Υ.

Ιδρύεται το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο με την επωνυμία "Ινστιτούτο Στατιστικής, Τεκμηρίωσης, Ανάλυσης και Έρευνας" του Τμήματος Στατιστικής (ΦΕΚ 246/24-11-95). Επίσης, εγκρίνονται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Πληροφορικής του Τμήματος Πληροφορικής και το Ινστιτούτο Επιχειρησιακής Έρευνας, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ.

Θεσπίζεται το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ ΟΠΑ).

Εγκρίνεται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου η λειτουργία των ακόλουθων εργαστηρίων:

    Εργαστήριο Πολυμέσων Επικοινωνίας (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 11-5-95)
    Εργαστήριο Τεχνολογιών Εκπαίδευσης από Απόσταση, Ιδεατής Πραγματικότητας και Πολυμέσων (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 11-5-95)

1996: Με την ευκαιρία εορτασμού των 75 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου, πραγματοποιείται τελετή με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

Το Πανεπιστήμιο δημιουργεί ένα ενοποιημένο, από άποψη καλωδιακής υποδομής, δίκτυο φωνής και δεδομένων. Για την υποστήριξη των παρεχομένων υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των χρηστών, συγκροτείται το Κέντρο Ελέγχου Δικτύων.

Ιδρύονται, στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου, τα εξής Εργαστήρια:

    Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων και Βάσεων Δεδομένων (ΦΕΚ Α8/18-1-1996)
    Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων (ΦΕΚ Α8/18-1-1996)
    Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών CCSLab (ΦΕΚ Α8/18-1-1996)

Η "Εταιρεία Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών" -που ιδρύθηκε το 1993 με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου- ενεργοποιείται και εκλέγεται το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Λειτουργεί για πρώτη φορά το Γραφείο Διαμεσολάβησης με σκοπό να γεφυρώσει την απόσταση της εξειδικευμένης έρευνας από την παραγωγή.

Δημιουργείται το Ίδρυμα Ευρωπαϊκών Σπουδών "Ελευθέριος Βενιζέλος". Σκοπός του Ιδρύματος είναι η προαγωγή της εκπαίδευσης, της έρευνας και της ενημέρωσης επί ευρωπαϊκών θεμάτων, ιδίως εκείνων που αφορούν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε συνδυασμό με την ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών, που προωθούν τη θέση της Ελλάδας στο πλαίσιο των διμερών, ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων.

1998: Λειτουργούν για πρώτη φορά τα εξής Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία με νέες Τεχνολογίες, Πλήρους και Μερικής Φοίτησης
    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Τραπεζική
    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων για Στελέχη

Από το Ακαδημαϊκό έτος 1998-99 λειτουργούν για πρώτη φορά τα παρακάτω Διαπανεπιστημιακά Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στα Μαθηματικά της Αγοράς και της Βιομηχανίας, σε συνεργασία με το Μαθηματικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών
    ΜΒΑ στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Athens MBA)
    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, σε συνεργασία με διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Πειραιά
    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη, σε συνεργασία με το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης, το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ιδρύονται τα ακόλουθα εργαστήρια:

    Εργαστήριο Πολυμέσων Επικοινωνίας (ΦΕΚ Α.174/24-7-98)
    Εργαστήριο Τεχνολογιών Εκπαίδευσης από Απόσταση, Ιδεατής Πραγματικότητας και Πολυμέσων (ΦΕΚ Α’ 174/24-7-98)

Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Εκτυπωτική Μονάδα, με κύριο σκοπό την κάλυψη των αναγκών των φοιτητών σε διδακτικά συγγράμματα.

Λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο η Πανεπιστημιακή Πολιτιστική Έκφραση, στο πλαίσιο της οποίας δημιουργούνται Τμήματα Χορωδίας, Ορχήστρας Κλασικής και Μοντέρνας Μουσικής, Κλασικού Χορού και Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών.

1999: Λειτουργεί για πρώτη φορά το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Λειτουργεί για πρώτη φορά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες των Αποφάσεων Πλήρους και Μερικής Φοίτησης.

Ιδρύεται το Κέντρο Πολιτιστικής Ενημέρωσης, Πληροφόρησης και Μελέτης, το οποίο υπάγεται στη Βιβλιοθήκη και συμπληρώνει τις υπηρεσίες της στο χώρο των επιστημών και του πολιτισμού.

Λειτουργεί για πρώτη φορά το Ηλεκτρονικό Κέντρο Τηλεκπαίδευσης, το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί μια σειρά από πολύ χρήσιμες διαδικασίες τηλεκπαίδευσης.

1999-2000: Εγκρίνεται από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου η λειτουργία των ακόλουθων εργαστηρίων:

    Εργαστήριο Οικονομετρίας (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 21-10-99)
    Εργαστήριο Οικονομικής Πολιτικής (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 13-1-2000)
    Εργαστήριο Παρακολούθησης και Ανάλυσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (EUROLAB) . (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 12-10-2000)
    Εργαστήριο Διοίκησης Επιχειρήσεων (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 21-10-99)
    Εργαστήριο Επιχειρηματικής Πληροφορικής (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 21-10-99)
    Εργαστήριο Μάρκετινγκ (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 13-1-2000)
    Εργαστήριο Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 21-10-99)
    Εργαστήριο Λογιστικών Εφαρμογών (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 21-10-99)
    Εργαστήριο Διοικητικής Επιστήμης (MSL) (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 3-2-2000)
    Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 3-2-2000).

2000: Ολοκληρώνεται η ανέγερση του Κέντρου Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΟΠΑ στις οδούς Ευελπίδων και Λευκάδος και τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου μεταφέρονται εκεί.

Λειτουργεί για πρώτη φορά το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Εργαστήριο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΦΕΚ Β/Φ1.234/Β1.531/11.9.2000)

Στο πλαίσιο αφομοίωσης και ταχείας ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στις λειτουργίες του, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποιεί την πρώτη Εικονική Αίθουσα Διδασκαλίας.

Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του εστιατορίου των μελών του Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου.

2001: Συντάσσεται και ψηφίζεται ο Εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Ιδρύονται τα ακόλουθα εργαστήρια:

    Εργαστήριο Οικονομετρίας (ΦΕΚ 25/12-2-2001, τ.Α’, π.δ. 27/2001)
    Εργαστήριο Οικονομικής Πολιτικής (ΦΕΚ 25/12-2-2001, τ.Α’, π.δ. 27/2001)
    Εργαστήριο Επιχειρηματικής Πληροφορικής (ΦΕΚ Α’250/22-10-2001)
    Εργαστήριο Μάρκετινγκ (ΦΕΚ τ.Α 148/5-7-2001)
    Εργαστήριο Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών (ΦΕΚ τ.Α 66/6-4-2001)
    Εργαστήριο Λογιστικών Εφαρμογών (ΦΕΚ τ.Α 66/6-4-2001)
    Εργαστήριο Διοικητικής Επιστήμης (MSL) (ΦΕΚ τ.Α’ 181/7-8-2001)
    Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) (ΦΕΚ τ.Α’ 181/7-8-2001)

Λειτουργεί για πρώτη φορά Υπηρεσία Συμβούλου Ψυχικής Υγείας για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

2002: Το Τμήμα Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ μετονομάζεται σε Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Το Εργαστήριο Τεχνολογιών Εκπαίδευσης από Απόσταση, Ιδεατής Πραγματικότητας και Πολυμέσων μετονομάζεται σε Εργαστήριο Επεξεργασίας Πληροφοριών (απόφαση Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Πληροφορικής 4-7-02, ΦΕΚ Β’346/26-3-2003)

2003: Λειτουργούν για πρώτη φορά τα εξής Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

    Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Ευρωπαϊκές Σπουδές για στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών
    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Πλήρους και Μερικής Φοίτησης
    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών
    Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση των Υπηρεσιών, Πλήρους και Μερικής Φοίτησης

Λειτουργούν τα ακόλουθα εργαστήρια:

    Εργαστήριο Παρακολούθησης και Ανάλυσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (EUROLAB) (ΦΕΚ τ. Α’ 13/23-1-2003)
    Εργαστήριο Ανάλυσης Φορολογικής Πολιτικής (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 6-11-2003)
    Εργαστήριο Εφαρμογών Πιθανοτήτων και Στατιστικής σε Πολύπλοκα Συστήματα: Οικονομίας, Ασφάλισης και Τεχνολογίας (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 26-6-2003, ΦΕΚ τ. Β’ 2000/31-12-2003)
    Εργαστήριο Στατιστικής Μεθοδολογίας και Ανάλυσης Δεδομένων (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 26-6-2003, ΦΕΚ τ. Β’ 2000/31-12-2003)
    Εργαστήριο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-1-2003)
    Εργαστήριο Ανάλυσης Αγορών και Καταναλωτικής Συμπεριφοράς (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-1-2003)
    Εργαστήριο Ανάπτυξης και Προώθησης Χρηματοοικονομικών Προϊόντων και Υπηρεσιών (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-1-2003)
    Εργαστήριο Βιομηχανικών Σχέσεων και Διαπραγματεύσεων (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-1-2003)
    Εργαστήριο Επιχειρησιακής Επικοινωνίας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-1-2003)
    Εργαστήριο Συστημάτων Μεταφορών και Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Transportation Systems & Logistics - TRANSLOG) (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-1-2003)
    Εργαστήριο Ασυρμάτων Δικτύων και Πολυμεσικών Τηλεπικοινωνιών (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 23-1-2003)
    Εργαστήριο Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστημάτων Διοίκησης ISTLab (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 6-3-2003)
    Εργαστήριο Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 6-11-2003)
    Εργαστήριο Επιχειρησιακής Στρατηγικής (Απόφαση Συγκλήτου συνεδρ. της 6-11-2003)

Το Εργαστήριο Τεχνολογιών Εκπαίδευσης από Απόσταση, Ιδεατής Πραγματικότητας και Πολυμέσων (ΦΕΚ Α.174/24.7.98) μετονομάζεται σε Εργαστήριο Επεξεργασίας Πληροφοριών (ΦΕΚ 346/26-3-2003), και το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Συστημάτων Στήριξης Αποφάσεων (ΦΕΚ 8/18-1-1996) μετονομάζεται σε Εργαστήριο Οικονομικών Πληροφορικής και Θεωρίας Συστημάτων (ΦΕΚ Β346/26-3-2003)

2004: Μισθώνεται κτήριο έκτασης 413τμ στη διεύθυνση Ύδρας και Σπετσών για να καλύψει το Πανεπιστήμιο τις αυξημένες κτηριακές του ανάγκες.

Λειτουργούν για πρώτη φορά τα εξής Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

    Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά με έμφαση στις Στρατηγικές Αποφάσεις, μερικής φοίτησης.
    Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, πλήρους και μερικής φοίτησης.

2004-2006: Ενισχύεται η πολιτιστική δραστηριότητα της Φοιτητικής Λέσχης του Πανεπιστημίου με τη δημιουργία ομάδας Φωτογραφίας και ομάδας Μοντέρνων Χορών (2004), ομάδας Αυτοάμυνας (2005) και ομάδας Ρητορικού Λόγου και Επιχειρηματολογίας (2006).

2005: Μισθώνεται κτήριο έκτασης 350τμ στην οδό Ευελπίδων 29 για την κάλυψη κτηριακών αναγκών.

Στo πλαίσιo λειτουργίας της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών λειτουργεί για πρώτη φορά ο Εκδοτικός Οίκος του Πανεπιστημίου.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MBA International λαμβάνει Διεθνή Πιστοποίηση Ποιότητας από το AMBA (Association of MBAs).

2006: Ιδρύεται το Διατμηματικό ΠΜΣ στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Τηλεπικοινωνιακών Επιχειρήσεων και Οργανισμών για στελέχη επιχειρήσεων.

2007: Ανασχεδιάζεται ο τρόπος διανομής συγγραμμάτων και τα υποχρεωτικά βιβλία του φθινοπωρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκούς έτους 2007-2008 διανέμονται την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται και το εαρινό εξάμηνο. Ολοκληρώνεται το Δίκτυο Ασύρματης Επικοινωνίας στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου. Το ερευνητικό Εργαστήριο Διοικητικής Επιστήμης - MSL αποκτά Πιστοποίηση Ποιότητας κατά ISO 9001 και το ΠΜΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού λαμβάνει τη διάκριση "Committed to Excellence" από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας EFQM. Αναβαθμίζεται πλήρως η ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

2008: Εγκρίνεται το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ), αναθεωρείται ο Κανονισμός Λειτουργίας των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών και πραγματοποιείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά η δήλωση μαθημάτων και συγγραμμάτων των φοιτητών όλων των Τμημάτων. Υπογράφεται η συμφωνία στο Πεκίνο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του Κινέζου Προέδρου, Hu Jintao, για την ίδρυση του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εγκρίνεται νέο διεθνές ΠΜΣ στο Μάρκετινγκ. Καταγράφονται τα εργαστήρια του ΟΠΑ και εκδίδεται ο πρώτος Οδηγός Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου. Λειτουργεί για πρώτη φορά δίκτυο VPN για τους προπτυχιακούς φοιτητές, ώστε να έχουν πρόσβαση στις πηγές της βιβλιοθήκης από χώρους εκτός του Πανεπιστημίου.

2009: Πραγματοποιείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά η εγγραφή όλων των πρωτοετών φοιτητών. Ξεκινά η λειτουργία του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών (Business Confucius Institute in Athens) με επίσημη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (8/10/2009). Εκδίδεται ο Οδηγός Προπτυχιακών Σπουδών ακαδημαϊκού έτους 2009-2010, Ενημερωτικό Έντυπο για τους Πρωτοετείς, Ενημερωτικό Φυλλάδιο για τους Μαθητές Λυκείου, Έντυπο για τις Εκδόσεις ΟΠΑ. Αναθεωρείται ο Κανονισμός Εργαστηρίων και το Πρόγραμμα Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου. Επανεκδίδεται ο Οδηγός Εργαστηρίων στα Αγγλικά. Το ΟΠΑ αποκτά φοιτητική εστία με μίσθωση κτηρίου επί της οδού Δροσοπούλου. Εγκρίνεται από την ινδική κυβέρνηση και προκηρύσσεται έδρα διεθνούς επιχειρηματικότητας στο ΟΠΑ. Αρχίζει να λειτουργεί το νέο διεθνές ΠΜΣ στο Μάρκετινγκ. Εγκρίνεται νέο ΠΜΣ στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, καθώς και νέο διεθνές ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική. Γίνεται ανασύσταση της Ένωσης Αποφοίτων του Πανεπιστημίου. Πιστοποιούνται οι διαδικασίες του ΕΛΚΕ κατά το ISO 2008. Εφαρμόζεται ολοκληρωμένο μηχανογραφικό σύστημα παρακολούθησης του ΕΛΚΕ. Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας υλοποιούνται δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ και ανέργους πτυχιούχους σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ. Συνεχίζεται για 2η χρονιά το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2).

2010: Ολοκληρώνεται με επιτυχία η Διαδικασία Εσωτερικής Αξιολόγησης του Ιδρύματος. Τίθεται σε εφαρμογή η υπηρεσία e-Γραμματεία, η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και παρέχει στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πρόγραμμα σπουδών, διδασκαλίας, εξετάσεων, καθώς επίσης και να αποστείλουν αιτήσεις προς τη Γραμματεία του Τμήματός τους, και να δουν τη συνολική τους βαθμολογία. Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, και για πρώτη χρονιά οι δηλώσεις μαθημάτων μέσω της υπηρεσίας e-Γραμματεία. Οι δηλώσεις των συγγραμμάτων πραγματοποιούνται για πρώτη χρονιά μέσω της υπηρεσίας Εύδοξος. Ξεκινά τη λειτουργία της στο ΟΠΑ, σε συνεργασία με την Ινδική κυβέρνηση, η Ακαδημαϊκή Έδρα Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, την οποία καταλαμβάνει ο Ινδός καθ. Κ. Kumar από το Indian Institute of Management Bangalore (IIM-B). Το ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Πλήρους Φοίτησης προσφέρεται και στην αγγλική γλώσσα. Αρχίζει να λειτουργεί το νέο ΠΜΣ στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση ανεβάζοντας τον αριθμό των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών που προσφέρονται στο ΟΠΑ στα 28. Δημιουργείται η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών. Το Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας ολοκληρώνει την εξωτερική του αξιολόγησή του από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας των Πανεπιστημίων (ΑΔΙΠ). Υπογράφεται συμφωνία για δωρεά πλήρους εξοπλισμού videoconferencing στο ΟΠΑ και το Ινστιτούτο Κομφούκιος Αθηνών κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα. Συνεχίζεται για 3η χρονιά το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 3).
 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξακολουθεί να είναι ένας ζωντανός οργανισμός που παρακολουθεί τις σύγχρονες εξελίξεις και προσαρμόζεται με επιτυχία στις εκάστοτε ανάγκες, δικαιώνοντας την μέχρι τώρα ιστορική πορεία του.

 
where can i get the abortion pill online click buy cytotec for 24 week abortion
go link click
open under arm viagra read here
erotic stories sex stories free malayalam hot sex stories bdsm gay sex stories
rite aid online coupon photo code walgreens discount prescription coupons
voltaren nedir charamin.com voltaren gel
voltaren voltaren gel voltaren nedir
free abortion pill how to get an abortion pill early abortion pill options

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 2959 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Εισακτεοι
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 11:05
Σχόλια (1)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 15:30
Σχόλια (1)

ΙΚΥ ΕΚΟ 4 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 14:42
Σχόλια (18)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 09:54
Σχόλια (3)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 21:15
Σχόλια (6)

Ικυ εκο
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 15:20
Σχόλια (31)

ΙΚΥ-ΕΚΟ
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 - 11:36
Σχόλια (34)

Απόφοιτη επαλ 10% και ΕΒΕ
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 17:08
Σχόλια (4)

Ισπανική ή γαλλική φιλολογία
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 - 18:04
Σχόλια (1)

10%
Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 - 12:50
Σχόλια (7)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
Ειδ. Αγωγή: Υλικό για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού από το Ιδρ. Ωνάση
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
Πάντειο: Το πρώτο διά ζώσης μάθημα μετά ένα χρόνο αναστολής λειτουργίας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
7 λεπτά με έναν αστροφυσικό (video)
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
ΔΟΑΤΑΠ: Επανεξέταση αιτημάτων αναγνώρισης τίτλων σπουδών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Σελίδα 1 από 4953 (29714 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4951
4952
4953
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης