Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Υποτροφία Φοίτησης

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2019 - Μηχανογραφικό 2019

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019
Σχολές - Τμήματα
Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών εντός και εκτός του ΑΠΘ

 Συνελήφθησαν 5 άνδρες για διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ και την ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας 

 
Πέντε άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη ενώ κατασχέθηκαν μικρές ποσότητες κάνναβης σε στοχευμένη επιχείρηση των αστυνομικών μέσα και έξω από το ΑΠΘ και στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου-Ροτόντα.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 24, 22 και 24 ετών και έναν 19χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για 31χρονο αλλοδαπό, αφού διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019
Εκπαιδευτικό Σύστημα
ΔΟΕ: Για τον κίνδυνο αποκλεισμού από τους διορισμούς λόγω της σύγχυσης για την πληρωμή παραβόλου

 Ανακοίνωση της ΔΟΕ 

 Από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας το ζήτημα του κινδύνου αποκλεισμού εκπαιδευτικών από το μόνιμο διορισμό εξ αιτίας του γεγονότος της σύγχυσης που δημιουργήθηκε σχετικά με την κατάθεση του ηλεκτρονικού παραβόλου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  πέρα από την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας όσο και με τον Α.Σ.Ε.Π.

 Οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού από τον ενιαίο πίνακα γιατί φέρονται ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος και όχι από δική τους υπαιτιότητα, είναι πάρα πολλές. 

 Αυτή η πραγματικότητα φαίνεται ότι έχει γίνει αντιληπτή, όπως διαφάνηκε από την θετική επικοινωνία μας με τους αρμόδιους, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν χωρεί εφησυχασμός και απαιτείται διαρκής πίεση μέχρι την οριστική θετική διευθέτηση.

 Σύμφωνα με τα όσα μας έγιναν γνωστά, το θέμα πρόκειται να εξεταστεί μετά την πραγματοποίηση των βουλευτικών εκλογών και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, από την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. πριν την έκδοση των προσωρινών πινάκων αφού προηγούμενα ολοκληρωθεί η επεξεργασία όλων των φακέλων. 

 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να και τον Α.Σ.Ε.Π.  να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα ώστε να αποτρέψουν τον άδικο αυτό αποκλεισμό, εξασφαλίζοντας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς την, σε κάθε περίπτωση, εγκυρότητα της πληρωμής του παράβολου ανεξαρτήτως των προθεσμιών που ισχύουν ή δεν ισχύουν, παρανόηση για την οποία μόνο οι εκπαιδευτικοί δεν ευθύνονται.


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019
Σχολές - Τμήματα
Ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ για απειλές κατά της Μαρίας Ευθυμίου

 Ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ για προκήρυξη αναρχικής ομάδας 

 Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την κυκλοφορία προκήρυξης, και μάλιστα σε ώρα εξετάσεων, από αυτοαποκαλούμενη αναρχική ομάδα, εγκατεστημένη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, η οποία στοχεύει κατά συγκεκριμένης συναδέλφου πανεπιστημιακού.

 Η ομάδα αυτή απειλεί προσωπικά την καθηγήτρια και την εγκαλεί για τις απόψεις της και για το περιεχόμενο των μαθημάτων της. Παρεμπιπτόντως, η συνάδελφος υποστηρίζει σθεναρά την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και εκφράζεται κατά της ανομίας, των καταλήψεων, των βανδαλισμών.

Το περιστατικό αυτό, όπως και άλλα παρόμοια, είναι χαρακτηριστικό μιας στάσης που παροικεί στους ακαδημαϊκούς χώρους. Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση στις ακαδημαϊκές ελευθερίες, από άτομα που μπορεί να μην είναι καν φοιτητές, που καταχρώνται τον πανεπιστημιακό χώρο και επιδιώκουν να επιβάλουν με απειλές και βία τις δικές τους απόψεις.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ

 • υπενθυμίζει ότι τα αγαθά που προστατεύονται και συνταγματικά, όπως και άλλες ατομικές ελευθερίες, είναι οι ακαδημαϊκές ελευθερίες και η ελευθερία της έκφρασης. Το ακαδημαϊκό άσυλο δεν αποτελεί καθεαυτό αγαθό ή δικαίωμα, αλλά ορίζεται ιστορικά ακριβώς για την εξασφάλιση των ακαδημαϊκών ελευθεριών.

 • είναι σταθερά απέναντι σε οποιεσδήποτε αυθαιρεσίες μειοψηφιών και σε απόπειρες επιβολής απόψεων και καθεστώτος ελέγχου στον πανεπιστημιακό χώρο.

 • στέκεται δίπλα στη συνάδελφο και σε κάθε συνάδελφο που απειλείται και παρεμποδίζεται στην άσκηση του έργου του.

 • καλεί την πολιτεία να προστατέψει τους πανεπιστημιακούς από τις έκνομες ενέργειες που εκδηλώνονται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Σοσ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
Σχολές - Τμήματα
Σοσ

 Ας δουμε προτιμησεις: 

Ιατρικες 

Χημικα

Φαρμακευτικες

Βιολογικα

Κτηνιατρικες

Οδοντιατρικες

Ποιες προτιμουν οι περισσοτεροι; 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (0)
Oποιος παει 3 πεδιο δηλωνει ιατρικη και τα αλλα ειναι φαντασμενοι και σιγουροι οτι ειναι γεννημενοι γι αυτο
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

 
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (0)

 οταν υποβάλουμε ένα ερώτημα, το σωστό είναι να ξεκινάμε πρώτα από τον εαυτό μας.

πες λοιπόν τη δική σου προτίμηση κι εμείς μετά...  

Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
Σχολές - Τμήματα
Πρωτιά Ελλήνων φοιτητών του ΠΑΜΑΚ σε διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματολογίας για νέους ηγέτες
 

Επί οκτώ μήνες εργάστηκαν σκληρά, συστηματικά, ομαδικά γνωρίζοντας πως η πρόκληση ήταν να αντιμετωπίσουν τους καλύτερους διεθνώς. Την περασμένη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, έπειτα από μία δοκιμασία 10 ωρών, τα κατάφεραν. Οι Αρετή Βασμαδά, Σωκράτης Αλ Ζοαμπιέ, Δέσποινα Δαμιανίδου, Θοδωρής Σιδηρόπουλος, Μαρία Σημαιοφορίδου και Ινώ Τερζή, είναι η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που κατέκτησε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματολογίας για νέους ηγέτες, τον οποίο διοργάνωσε το George Washington University των ΗΠΑ με συμμετοχή ευρωπαϊκών, αμερικανικών και καναδικών πανεπιστημίων.

Οι φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είχαν απέναντί τους φοιτητές Ιδρυμάτων παγκοσμίου βεληνεκούς και κέρδισαν με κριτήρια το καλύτερα συγκροτημένο επιχείρημά τους, τις γνώσεις τους και την αντοχή τους έπειτα από δέκα ώρες αγώνων στην αγγλική γλώσσα.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες φοιτητές κατάφεραν να περάσουν αρχικά στις οκτώ καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού, αποκλείοντας πανεπιστήμια από ευρωπαϊκές χώρες, την Τουρκία και τον Καναδά. Στη δεύτερη φάση, που διεξήχθη στις 17 Ιουνίου στο Vrije University στις Βρυξέλλες, προκρίθηκαν στον τελικό με τη συνολικά υψηλότερη βαθμολογία, αφού είχαν πρώτα κερδίσει δύο φορές το Sciences Po Paris, το University of Bath και είχαν χάσει με ελάχιστη διαφορά από την ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του Κολλεγίου της Ευρώπης. Στον τελικό αναμετρήθηκαν με την ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του University of Carleton του Καναδά.

«Στον βαθμό που ξέρουμε όλοι ότι η σκληρή δουλειά ανταμείβεται, μπορούσα να πω πριν ακόμη φύγουμε από την Ελλάδα ότι θα έχουμε μία καλή θέση», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η επιβλέπουσα της ομάδας δρ. Ρεβέκκα Παιδή, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ.

«Στην αρχική φάση ήταν περίπου 30 πανεπιστήμια. Εμείς προσκληθήκαμε από το Πανεπιστήμιο George Washington να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και περάσαμε στη δεύτερη φάση, δηλαδή στους 8, όπου είχαμε το Sciences Po Paris από τη Γαλλία, το Πανεπιστήμιο του Bath από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Πανεπιστήμιο της Bologna από την Ιταλία, το Carleton από τον Καναδά και πανεπιστήμιο από την Πολωνία», ανέφερε η κ. Παιδή, επισημαίνοντας ότι «η ποιότητα των αντιπάλων μας είναι που κάνει τη νίκη και την πρωτιά των παιδιών μεγαλύτερη».

«Τα παιδιά», εξήγησε, «αγωνιζόμενα σκληρά για οκτώ συνεχόμενες ώρες και σε αλλεπάλληλους αγώνες κέρδισαν και τις δύο ομάδες του Sciences Po Paris, μετά κέρδισαν το Bath -χάσαμε μόνο με μισό πόντο διαφορά από το κολέγιο της Ευρώπης- αλλά σε όλους τους γύρους καταφέραμε να έχουμε την πιο υψηλή βαθμολογία και να πάμε στον τελικό ως πρώτοι μαζί με το πανεπιστήμιο Carleton από τον Καναδά, ένα πανεπιστήμιο που είναι πάρα πολύ γνωστό για την ποιότητά του και την καινοτομία στη διδακτική». Στην τελική φάση του διαγωνισμού την ελληνική ομάδα εκπροσώπησαν οι φοιτήτριες Μαρία Σημαιοφορίδου και Ινώ Τερζή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές του ΠΑΜΑΚ αντιμετώπισαν μεταπτυχιακούς φοιτητές και σύμφωνα με την καθηγήτριά τους «κέρδισαν χάρη στο πιο συγκροτημένο επιχείρημα και στα πρωτότυπα στοιχεία του επιχειρήματός τους» και «ανέδειξαν στοιχεία ηγεσίας, αριστείας, στοιχεία εξαιρετικής κριτικής και αναλυτικής ικανότητας και γνώσεων», αποδεικνύοντας ότι «το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο με τα πάρα πολλά προβλήματα του, δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από μεγάλα ιδρύματα του εξωτερικού».

«Τους αξίζουν πολλά- πολλά συγχαρητήρια γιατί από την πρώτη συνάντηση που συγκροτήθηκε η ομάδα αυτή και για οκτώ μήνες εργάστηκαν σκληρά για να σηκώσουν ψηλά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την ελληνική σημαία στους αγώνες».

Οι φοιτητές, που έγιναν δεκτοί από τις πρυτανικές Αρχές του ΠΑΜΑΚ, ευχαρίστησαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Στυλιανό Κατρανίδη, τον κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη και τον πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, καθηγητή Δημήτριο Σκιαδά, καθώς και την επιβλέπουσα καθηγήτριά τους για την υποστήριξή τους, δηλώνοντας ότι η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αποτέλεσε μία εκπαιδευτική διαδικασία υψηλής ποιότητας, που ενίσχυσε τις ικανότητές τους και διεύρυνε τους ορίζοντές τους.

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
Σχολές - Τμήματα
Πρόταση αντιστοίχισης – ισοτίμησης πτυχίων ΤΕ με πτυχία ΠΕ
 

Η ψήφιση του ν. 4610/2019 ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης θέτοντας ένα τέλος στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ΑΕΙ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Τώρα πια τα Πανεπιστήμια μας θα διακρίνονται από μία νέα αρχιτεκτονική, με νέα Τμήματα, ίδρυση Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων και λειτουργία διετών προγραμμάτων σπουδών για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων και τα οποία θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Μετά από την ψήφιση του νόμου, όλα τα πτυχία που θα παρέχουν τα ΑΕΙ της χώρας (με μοναδική εξαίρεση την ΑΣΠΑΙΤΕ) θα έχουν τον χαρακτηρισμό ΠΕ, αφού όλα τα ΑΕΙ θα είναι Πανεπιστήμια. Στον ίδιο νόμο τέθηκαν οι στέρεες βάσεις και για την απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε αποφοίτους μηχανικούς ΤΕ ακολουθώντας πανομοιότυπη διαδικασία με αυτή του ν. 4439/2016 που κατέληξε με επιτυχία στο ΠΔ 99/2018 για τους διπλωματούχους μηχανικούς. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες συγκρότησης των αντίστοιχων επιτροπών.

Πλέον η μόνη εκκρεμότητα της Πολιτείας είναι αυτή απέναντι στους αποφοίτους ΤΕ. Αν και το αίτημά τους για αντιστοίχιση και ισοτίμηση των πτυχίων τους με αυτά που παρέχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα έχει κατατεθεί από την ημέρα ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσω των συλλόγων αποφοίτων των πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, η Πολιτεία δεν μπορούσε να προβεί σε καμία τέτοια ενέργεια όσο ακόμα υπήρχαν ιδρύματα ΤΕΙ που παρείχαν αντίστοιχα προγράμματα σπουδών σε ενεργά Τμήματα. Μετά τον ν. 4610/2019 ο δρόμος για την ουσιαστική ρύθμιση είναι ανοιχτός.

Το ΥΠΠΕΘ ανακοινώνει την ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση αυτού του προβλήματος και είναι μία πρόταση που επιτρέπει την αντιστοίχιση και ισοτίμηση με την ακόλουθη σταδιακή προσέγγιση:

Α. Το ΥΠΠΕΘ θα ορίσει επιτροπές εμπειρογνωμόνων, ήτοι επιτροπές καθηγητών ΑΕΙ της ημεδαπής, οι οποίες θα μελετήσουν τα προγράμματα σπουδών Τμημάτων ΤΕΙ ανά γνωστική περιοχή και θα τα συγκρίνουν με αντίστοιχα προγράμματα πανεπιστημιακών Τμημάτων. Η σύγκριση θα καταλήξει σε επιπλέον μαθήματα στα οποία θα πρέπει να εξεταστεί ένας απόφοιτος ΤΕ, ώστε να αντιστοιχίσει και να ισοτιμήσει το πτυχίο του με αυτό που παρέχεται από το πανεπιστημιακό αντίστοιχο Τμήμα. Θα υπάρξουν ενδεχομένως διαφοροποιήσεις ως προς το πλήθος των μαθημάτων για τους αποφοίτους προγραμμάτων σπουδών παλαιότερων ετών, σε συνάρτηση με τις διαχρονικές αλλαγές των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων των ΤΕΙ.

Β. Μετά την ανακοίνωση των επιπλέον μαθημάτων που απαιτούνται για κάθε πρόγραμμα σπουδών ΤΕ ώστε να αντιστοιχιστεί με παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών ΠΕ, το ΥΠΠΕΘ θα ορίσει τρία ή και παραπάνω εξεταστικά κέντρα που θα φιλοξενούνται από δομές υπαρχόντων Πανεπιστημίων, ώστε να καλύπτεται γεωγραφικά με ικανοποιητικό τρόπο η επικράτεια.

Γ. Οι απόφοιτοι ΤΕ, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαδικασία της αντιστοίχισης, θα μπορούν άμεσα, χωρίς διαδικασία κατατακτηρίων εξετάσεων, να δηλώνουν δύο φορές τον χρόνο την επιθυμία τους να συμμετέχουν στις εξετάσεις των επιπλέον μαθημάτων σε ένα από τα ανακοινωθέντα εξεταστικά κέντρα και θα τους δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώνουν την αντιστοίχιση σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Δ. Τα θέματα στις εξετάσεις θα μπαίνουν από κεντρική επιτροπή εξετάσεων ανά πρόγραμμα σπουδών ή γνωστική περιοχή, η οποία θα απαρτίζεται από καθηγητές ελληνικών ΑΕΙ.

Η πρόταση αποτελεί μία αδιάβλητη και αξιόπιστη διαδικασία που διασφαλίζει τους αποφοίτους ΤΕ και τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν πτυχίο ΠΕ χωρίς να εμπλακούν στις χρονοβόρες και αποκλειστικές διαδικασίες των κατατακτηρίων.


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
Πανελλαδικές 2019 - Μηχανογραφικό 2019
Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα (Αγγλικά)
 

 Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Ειδικά ΜαθήματαΣχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
Σχολές - Τμήματα
Κριτήρια αντιστοίχισης Τμημάτων Σχολών Μηχανικών με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών
 

Το ΥΠΠΕΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατέληξε στα βασικά κριτήρια που θα πρέπει να πληρούνται ώστε ένα τμήμα Σχολής Μηχανικών να θεωρηθεί αντίστοιχο με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής σύμφωνα με το άρθρο 66 του ν. 4610/2019. Τα κριτήρια έχουν ως εξής:  

  1. Τμήματα μηχανικών Πανεπιστημίων θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις, προκειμένου να θεωρούνται αντίστοιχα με Τμήματα Πολυτεχνικής Σχολής και να απονέμουν διπλώματα μηχανικών.

α. Το πρόγραμμα σπουδών πρώτου κύκλου να είναι πενταετές.

β. Το περιεχόμενο σπουδών και επομένως και ο τίτλος του διπλώματος που απονέμεται να αντιστοιχεί σε βασική ειδικότητα μηχανικού.

γ. Στο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνονται μαθήματα ώστε να διασφαλίζεται: 

αα) η θεμελίωση στις βασικές επιστήμες, 

ββ) η ανάπτυξη των μαθημάτων κορμού της ειδικότητας σε όλο το εύρος του σχετικού γνωστικού αντικειμένου, 

γγ) η εμβάθυνση και η εμπέδωση σε υψηλό επίπεδο των γνώσεων στο εύρος του γνωστικού αντικειμένου της ειδικότητας,

δδ) η απόκτηση γνώσεων ως προς τη μεθοδολογία λύσεων προβλημάτων και τη μεθοδολογία ανάλυσης, σύνθεσης και σχεδιασμού συστημάτων και εφαρμογών 

εε) η ανάπτυξη ερευνητικών ικανοτήτων

δ. Στο πρόγραμμα σπουδών προβλέπεται η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας διάρκειας ενός (1) ακαδημαϊκού εξαμήνου κατ’ ελάχιστον σε αντικείμενο συναφές με τα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος .

ε. Τουλάχιστον το 80% των μελών Δ.Ε.Π. του Τμήματος να έχει γνωστικό αντικείμενο σε αντικείμενα μηχανικού.

στ. Το Τμήμα να έχει οργανωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια στα οποία θα γίνεται η εκπαίδευση στα γνωστικά αντικείμενα του μηχανικού.  

  1. Η τήρηση των προϋποθέσεων της παρ. 1 πιστοποιείται βάσει του εγκεκριμένου από την οικεία Σύγκλητο προγράμματος σπουδών και βεβαίωση της Συγκλήτου για την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών για τη λειτουργία των εργαστηρίων.Η επιτροπή της παρ. 3 του άρθρου 66 του ν. 4610/2019 (Α΄ 70), προκειμένου να υποβάλει την πρότασή της προς τους αρμόδιους Υπουργούς, μπορεί να ζητά και κάθε άλλο πρόσφορο αποδεικτικό μέσο για την πιστοποίηση των ως άνω προϋποθέσεων, αν κρίνει ότι το πρόγραμμα σπουδών και η βεβαίωση Συγκλήτου δεν επαρκούν.

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η απόφαση των δύο υπουργείων για  τα παραπάνω κριτήρια και αμέσως μετά θα αποσταλούν οι προσκλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς ώστε να ορίσουν εκπροσώπους στην Επιτροπή της παρ. 3 του άρθρου 66 του ν. 4610/2019.   

Το ΥΠΠΕΘ θεωρεί ότι η ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών βάζει ένα οριστικό τέλος στις σπουδές μηχανικών δύο ταχυτήτων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και θέτει γερά θεμέλια για την ουσιαστική αναβάθμιση όλων των Σχολών σε Επιστήμες Μηχανικών στην Επικράτεια.


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Αλέξης
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
Σχολές - Τμήματα
Ερώτηση-Κατατακτήριες
Γίνεται από το Α.τ.ε.ι της θεσσαλονίκης , το τμήμα διατροφής και διαιτολογίας να μπει κανείς με κατατακτήριες στην κτηνιατρική?
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (1)
 ΝΑΙ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ  ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Η ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΣ.
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

 [Κλείσιμο]
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (1)
 Ευχαριστώ πάρα πολύ! Δεν έχω τελειώσει ακόμη απλά ήθελα να ξέρω αν θα έχω αυτή τη δυνατότητα επειδή δεν είναι Α.Ε.Ι αλλά Α.Τ.Ε.Ι
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

  [Κλείσιμο]
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (1)
 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ.ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΜΑΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΗ.ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1-2 ΜΗΝΕΣ.ΤΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΖΩΩΝ. 
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

    
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (0)
 Άρα παίρνεις το πτυχίο και μετά δίνεις κατατακτήριες το δεκέμβριο και  μπαίνεις στην σχολή στο δεύτερο εξάμηνο? 
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
νομονει νοχανει
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
ΕΚΟ
 ΤΙ θα γίνει ρε συνάδελφοι με το ΙΚΥ; είχα επικοινωνήσει μαζί τους πριν το Πάσχα και μου είπαν μέχρι 5 Ιουνιου θα έχει κλείσει ο κύκλος . Φτάσαμε τέλη του μήνα είμαι στους αρχικούς υποψήφιους και αυτοί βολεύουν τις ενστάσεις κι εμείς περιμένουμε. Εμείς που το δικαιούμαστε από την αρχή. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ -
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (1)

 Η αναβολή που πήραμε ήταν μέχρι 14 Ιουνίου, θυμάμαι καλά?? Φτάσαμε παρασκευή 21, και είμαστε τόσοι εδώ μέσα που δεν έχουμε λάβει ακόμα δ.εξοδου. ποιος αγώνας? Έχουν αφήσει περιθώρια να κάνουμε κάτι? Εγώ προσωπικά παίρνω τηλ, δεν το σηκώνει κανεις, έχω στείλει μέιλ, δεν πήρα απάντηση.

έστειλα και πριν λίγο, λέτε να είμαι τυχερή? Γιατί δυστυχώς στον έλεγχο των χαρτιών μου στην τελευταία φάση, δεν στάθηκα και τόσο, αφού παρά το ότι ήμουν στους αρχικούς δικαιούχους περιμένω ακόμα Δ. Εξόδου. Στην τελευταία επικοινωνία που είχα, κάνα μήνα πριν που το σήκωσαν, μου είπαν " εεε δεν ξέρουμε μέχρι πόσο θα πάει , αλλά να κοιτάτε το σάιτ γιατί θα βγει η ανακοίνωση για το έτος 18-19 , να κάνετε τη δήλωση σας"

Πάμε καλά; Θα κλείσουμε ένα χρόνο όπου ναναι που κάναμε πέρσυ την αίτηση, να το γιορτάσουμε παιδες

Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 [Κλείσιμο]
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (1)

 Η τύχη χαμογέλασε, έλαβα απάντηση όχι απλά αυθημερόν στο μέιλ, αλλά και εντός 2 ωρων.

Η ερώτηση μου ήταν Α. Εάν η διαδικασία για τους αρχικούς δικαιούχους προχωρά κανονικά και Β. Μέχρι πότε να περιμένουμε για Δ.εξοδου / χρήματα 

Η απάντηση ήταν αυτή 

 

 Καλημέρα σας,

 Δεν έχουν σταλεί ακόμη τα δελτία εξόδου σε όλους. Μόλις ελεγχθούν τα παραδοτέα σας, θα σας σταλεί σχετικό μήνυμα και αμέσως μετά θα γίνει η καταβολή της υποτροφίας σας.

 

 

 

Πάλι καλά που μας είπαν κάτι που δεν ξέραμε.......... 

Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
  [Κλείσιμο]
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (1)
 Μα τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Να γίνουμε τραμπούκοι;να πάμε στα γραφεία τους να φωνάζουμε και να τους απειλούμε; Αυτή η κοροϊδία και η αδιαφορία που δείχνουν μπορεί να με τρελάνει. Τόσο καιρό δεν τους έχουμε κάνει τίποτα περιμένοντας απλά το αυτονόητο, αλλά αν δεν καταλαβαίνουν και δεν είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους ,ας τους δείξουμε άλλο εαυτό
Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

    
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Σχόλια (0)

 Το θέμα είναι ότι ακόμη και εκεί να φτάσουμε, θα χάσουμε το δίκιο μας, γιατι δεν υπάρχει κάτι πίσω από αυτο, τουλάχιστον νομικά για να πιάσουμε. ( Σύμφωνα με αυτά που είχαν πει αλλά παιδιά καιρό πριν όσο το έψαχναν στις πρώτες καθυστερήσεις/ θυμάμαι μιλούσαν για συνήγορο του πολίτη κτλ). 

Δυστυχώς αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Να χαιρόμαστε όταν απαντάνε στο μέιλ, επειδή απλά επιβεβαιώνουμε ότι η διαδικασία "προχωράει".

Το μόνο που με παρηγορεί, είναι το ότι λογικά, όλο αυτό θα τελειώσει πριν τις εκλογές. Έχουμε εν τέλει μια μακρινή καταληκτική ημερομηνία. Τι να πω.  

Ας υπάρχει τουλάχιστον ενημέρωση μεταξύ μας για το αν κάποιος λάβει Δ.εξοδου.  

Υποβλήθηκε πριν από 4 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Σελίδα 5 από 11660 (116594 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
11658
11659
11660
Επόμενο

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Ιατρική 10%
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 - 01:02
Σχόλια (0)

Ιατρική 10%
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 - 00:58
Σχόλια (0)

Αποτελέσματα
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 - 23:36
Σχόλια (0)

10% Απόφοιτος 2017
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 - 19:36
Σχόλια (3)

Την Παρασκευή 28/6 Αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2019
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 - 16:39
Σχόλια (4)

Αποτελεσματα οριστικο ποτε θα ανακοινωθουν δειτε
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 - 16:18
Σχόλια (0)

ΙΚΥ- ΕΚΟ
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 - 11:54
Σχόλια (10)


ΤΕΙ
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 - 21:19
Σχόλια (3)

Αποτελεσματα
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 - 18:29
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
Η εξεταστέα ύλη για τη Γ' Λυκείου 2019-2020
Σχόλια (5)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019
Μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019: Πρόγραμμα Ειδικών -Μουσικών μαθημάτων και ΤΕΦΑΑ
Σχόλια (2)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
Πανελλήνιες 2019: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (έγγραφα)
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σελίδα 1 από 4216 (25291 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4214
4215
4216
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης