Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Υποτροφία Φοίτησης

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2019 - Μηχανογραφικό 2019

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα   Πανελλαδικές 2019 - Μηχανογραφικό 2019
Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020.

 

 

 

Δελτίο Τύπου

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, φέτος διαφοροποιείται η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα. Η Αίτηση – Δήλωση αποστέλλεται με mail από τους υποψηφίους στο Λύκειό τους και καταχωρίζεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια.
Αρχικά ο υποψήφιος θα βρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ή στην ιστοσελίδα του Λυκείου του, το ανάλογο υπόδειγμα της Α-Δ, το κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με email) για ηλεκτρονική καταχώριση, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου 2020) στο Λύκειο που φοιτά, αν πρόκειται για μαθητή. Αν πρόκειται για απόφοιτο, τότε η Α-Δ αποστέλλεται στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο. Σε όποιο Λύκειο αποσταλεί και καταχωριστεί η Α-Δ του αποφοίτου, σε αυτό το Λύκειο ή στο αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο θα εξεταστεί ο απόφοιτος.
Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Σε επόμενο στάδιο και με νεότερες οδηγίες, ο/η υποψήφιος/α θα ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, θα υπογράψει και θα παραλάβει ένα αντίγραφο της Α-Δ, το οποίο και θα φυλάξει μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος). Επίσης, αποστέλλονται ήδη στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά, πρέπει ως τις 9 Απριλίου να υποβάλουν-αποστείλουν με mail στο Λύκειό τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


Στην ίδια προθεσμία 30 Μαρτίου με 9 Απριλίου οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν-αποστέλλουν με mail και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

1.   Υποψήφιοι (μαθητές ή απόφοιτοι) για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ με το ΝΕΟ σύστημα.
Όλοι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ που ενδιαφέρονται για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και όσοι παλαιοί απόφοιτοι επιθυμούν, υποβάλλουν τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΝΕΟ ΓΕΛ, 1 σελίδα για υποβολή) , και χωρίς δικαιολογητικά το συμπληρώνουν και το αποστέλλουν με email στο Λύκειό τους. Στο ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ μπορούν να βρουν το mail και τα τηλέφωνα του Λυκείου τους. Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες (ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΕΟ ΓΕΛ) ή/και τη σχετική εγκύκλιο (ΑΡΧΕΙΟ εγκύκλιος ΝΕΟ ΓΕΛ).

2.           Απόφοιτοι-υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα .

Όσοι παλαιοί απόφοιτοι επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα, που ίσχυσε πέρυσι, υποβάλλοντας τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ, 1 σελίδα για υποβολή) , και χωρίς δικαιολογητικά το συμπληρώνουν και το αποστέλλουν με email στο Λύκειό τους. Στο ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ μπορούν να βρουν το mail και τα τηλέφωνα του Λυκείου τους. Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες (ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ) ή/και τη σχετική εγκύκλιο (ΑΡΧΕΙΟ εγκύκλιος ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ).

3. Υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ
Όλοι οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ που ενδιαφέρονται για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και όσοι παλαιοί απόφοιτοι επιθυμούν, υποβάλλουν τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΕΠΑΛ 1) / (Α-Δ ΕΠΑΛ 2) , και χωρίς δικαιολογητικά το συμπληρώνουν και το αποστέλλουν με email στο Λύκειό τους. Στο ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ μπορούν να βρουν το mail και τα τηλέφωνα του Λυκείου τους. Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες (ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ 1/2) ή/και τη σχετική εγκύκλιο (ΑΡΧΕΙΟ εγκύκλιος ΕΠΑΛ).

 

Και για τις 3 παραπάνω περιπτώσεις (ΝΕΟ ΓΕΛ, ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), όσοι ενδιαφέρονται για τα 3 μουσικά Τμήματα, συμπληρώνουν και αποστέλλουν με email στο Λύκειό τους επιπλέον Α-Δ (Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΟ ΓΕΛ ή ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), αφού διαβάσουν και τον κατάλογο μουσικών οργάνων (ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ).

Και για τις 3 παραπάνω περιπτώσεις (ΝΕΟ ΓΕΛ, ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά, πρέπει ως τις 9 Απριλίου να συνυποβάλουν-αποστείλουν με email στο Λύκειό τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αφού τα έχουν σκανάρει ή φωτογραφίσει και ΕΦΟΣΟΝ βέβαια δεν τα έχουν ήδη καταθέσει στο Λύκειό τους.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, θα γίνει προσπάθεια τα Λύκεια να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή με mail με τους μαθητές και να τους ενημερώσουν για τη διαδικασία της Αίτησης-Δήλωσης. Για τυχόν απορίες, οι μαθητές θα απευθύνονται τηλεφωνικά ή με mail στα Λύκειά τους, ενώ τα Λύκεια θα υποστηρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, όπως περιγράφεται στις εγκυκλίους. Σε κάθε περίπτωση σε επόμενο χρονικό στάδιο, θα ελεγχθεί η ορθότητα των στοιχείων και των προτιμήσεων των υποψηφίων και θα αποκατασταθούν τυχόν ελλείψεις ή σφάλματα.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1. Συνοψίζοντας, όλοι οι υποψήφιοι (Νέο ΓΕΛ, Παλαιό ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) θα πρέπει 30 Μαρτίου ως 9 Απριλίου, χωρίς άλλα δικαιολογητικά να στείλουν την Α-Δ (1 σελίδα για υποβολή) στο Λύκειό τους. Αν είναι υποψήφιοι για τα 3 Μουσικά Τμήματα, θα στείλουν την επιπλέον Α-Δ Μουσικά (1 σελίδα για υποβολή). Μόνο αν είναι υποψήφιοι για προφορική εξέταση, τότε θα στείλουν δικαιολογητικά.
2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
3. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
4. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2018 ή το 2019 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.
5. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει νέο πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

6. Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων παραθέτουμε παρακάτω όλα τα απαραίτητα αρχεία (link):

Α-Δ ΝΕΟ ΓΕΛ (1 σελίδα για υποβολή)

ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΕΟ ΓΕΛ

ΑΡΧΕΙΟ Σχετική εγκύκλιος ΝΕΟ ΓΕΛ

Α-Δ ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ (1 σελίδα για υποβολή)

ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ.

ΑΡΧΕΙΟ Σχετική εγκύκλιος ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ

Α-Δ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 1 (1 σελίδα για υποβολή)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 1

Α-Δ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 2 (1 σελίδα για υποβολή)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ Υπόδειγμα 2

ΑΡΧΕΙΟ Σχετική εγκύκλιος ΕΠΑΛ

Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΟ ΓΕΛ (1 σελίδα για υποβολή)

Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΛΑΙΟ ΓΕΛ (1 σελίδα για υποβολή)

Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΑΛ (1 σελίδα για υποβολή)

ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ)

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ (mail και τηλέφωνα) 

 

 

Πηγή :minedu.gov.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
10%
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
Πανελλαδικές 2019 - Μηχανογραφικό 2019
10%
 Έδωσα πανελλήνιες το 2018 βγάζοντας σχεδόν 17000 μορια ,φέτος θα ηθελα να κανω 4% για νομική Κομοτηνής. με ολα αυτα που συμβαίνουν ομως δεν ξέρω. ποια είναι η γνώμη σας ;
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 1 ώρα
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Σοφία Ζαχαράκη: Το Πάσχα θα ξέρουμε τι θα γίνει με τα σχολεία

Και έξτρα ώρα στην εκπαιδευτική τηλεόραση, μελετούν εκπομπές και για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

 

Στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» στον ραδιοφωνικο σταθμό Λατώ fm μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, υπεύθυνη για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη, αναφερόμενη σε όλα τα θέματα που «καίνε» σε αυτή την έκτακτη συγκυρία την εκπαιδευτική κοινότητα.

Για το άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι «τα πράγματα είναι ρευστά, όπως ξέρετε έχουν παραταθεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι 10 Απριλίου, οπότε κανονικά θα επιστρέφαμε μετά το Πάσχα. Αναμένουμε πιθανή ενημέρωση από τους ειδικούς, θυμίζω ότι και την προηγούμενη φορά, δύο εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη επανεκκίνηση, μας έδωσαν καινούργια παράταση. Άρα οτιδήποτε θα το ξέρουμε μέσα στο Πάσχα για την τελική απόφαση των ειδικών, που έχει να κάνει με την πορεία εξέλιξης του πώς να αντιμετωπίζουμε, πόσο πειθαρχούμε στα μέτρα και πόσο αποδίδουν τα μέτρα τα οποία έγκαιρα από ότι φαίνεται και με σύγκριση με άλλες χώρες η χώρα μας και η κυβέρνηση έλαβε».Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις είπε πως «η υπουργός θα εξαντλήσει τις προσπάθειες να γίνουν κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία καταλαβαίνουν όλα τα παιδιά και οι γονείς βέβαια εκτός από τη συζήτηση για τις πανελλαδικές και η συζήτηση για την ασθένεια για τον ιό ότι όλα εξαρτώνται και το πώς θα κυλήσει όλη αυτή η κουβέντα, γιατί μπορεί εμείς να έχουμε μία δεδηλωμένη πρόθεση και αυτό το έχουμε πει με κάθε τρόπο αλλά από την άλλη αν καθυστερήσει πάρα πολύ η έναρξη της σχολικής χρονιάς η παράταση έχουμε μιλήσει για τη μετακύλιση. Πρόθεση μας να είναι να γίνουν οι εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή κοντά στις προγραμματισμένες ημερομηνίες, μακάρι να κυλήσουν όλα καλά και ομαλά και να μπορέσει αυτό το πράγμα να γίνει πραγματικότητα».


Στο ερώτημα εάν αποκλείεται το σενάριο του Σεπτεμβρίου, τόνισε πως «η πρόθεσή μας είναι το καλοκαίρι, επαναλαμβάνω ότι επειδή όλα είναι τόσο ρευστά, όλα εξαρτώνται και με το καλό δηλαδή να μπορέσουμε να έχουμε αντιμετωπίσει όλο αυτό το πράγμα έγκαιρα και να πούμε ότι ναι, προχωράμε κανονικά με αυτό το οποίο ξέρουν τα παιδιά και είναι προγραμματισμένα ήδη εδώ και τόσο καιρό. Επηρεάζει την ψυχολογία τους, το ξέρω, το νιώθω, μιλάω μαζί τους κάθε σχεδόν κάθε μέρα και τέτοια και αυτά πρέπει να αντιληφθούν αυτή τη στιγμή ότι προέχει η υγεία και προέχει για κάθε Έλληνα πολίτη αυτή βάζει μπροστά και βέβαια τη δική τους καλύτερη επίδοση σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα».


Για το εάν αλλάξει ή περικοπεί η σχολική ύλη, απάντησε πως «ετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια και βέβαια ανάλογα με το αν το σχολείο ανοίξει 27 ή κάποια ημερομηνία αργότερα, αυτό επηρεάζει και την ύλη. Σίγουρα επεξεργαζόμαστε με την συνεργασία του Ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής και την περικοπή της ύλης, ανάλογα με το μέσο όρο που έχει φτάσει βέβαια προφανώς το κάθε σχολείο. Εγώ έχω ζητήσει από όλα τα σχολεία στην Ελλάδα μέσω των διευθύνσεων εκπαίδευσης να μας πούνε πού φτάσαμε την τελευταία μέρα που λειτούργησε το σχολείο και πρέπει μετά να υπολογιστεί και το ποσό θα λειτουργήσει με το καλό το σχολείο αλλά σίγουρα όμως προσανατολιζόμαστε και στην περικοπή της ύλης».

Για την εξ αποστάσεως διδασκαλία και τα παράπονα που εκφράζονται στην εκπαιδευτική κοινότητα για την ταχύτητα του Πανελλήνιου σχολικού δικτύου, τόνισε πως «έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς τους οποίους ευχαριστώ γιατί ξενυχτούν για να μπουν στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο και αναρτούν υλικό για να το βρούν τα παιδάκια την επόμενη μέρα αλλά και τους διευθυντές σχολείων που στηρίζουν με τις ομάδες στήριξης που έχουν στήσει διευθυντής καθηγητής πληροφορικής ή καθηγητής ο οποίος έχει την επιμόρφωση Β επιπέδου στις ψηφιακές δεξιότητες και διευθυντές εκπαίδευσης αλλά και περιφερειακός στην Κρήτη έχουν στηρίξει πάρα πολύ το εγχείρημα και τους ευχαριστώ και τον κάθε γονέα που έχει περάσει ώρες, κάποιοι ήταν τυχεροί και μπαίνουν τώρα τελευταία πιο εύκολα στο μπροστά για να εγγραφεί στην πλατφόρμα. 


Έχουμε πρώτα από όλα για τα παιδιά δημοτικού την τηλεόραση την εκπαιδευτική, που για αρχή είναι μία ώρα που από ότι βλέπω λόγω του ενδιαφέροντος μάλλον θα επεκταθεί και η ΕΡΤ2 είναι διατεθειμένη να μας δώσει και έξτρα ώρα. Πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί δήλωσαν διαθεσιμότητα και προθυμία να έρθουν να γυρίσουν αυτά τα μαθήματα τα βιντεοσκοπημένα, τους ευχαριστούμε γιατί το κάνουν εθελοντικά και βοηθούν τα παιδάκια να έχουν τη σχέση με τη σχολική πραγματικότητα εξ αποστάσεως, χωρίς να προχωράμε παρακάτω κάνουν επανάληψη και εμπέδωση και το ίδιο γίνεται και στις πλατφόρμες».


Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω υπολογιστή ανέφερε πως «έχεις από τη μία την ασύγχρονη εκπαίδευση, το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο και άλλες πλατφόρμες, που μπορεί εκπαιδευτικός να στήσει την ψηφιακή τάξη και να αναρτά εκεί υλικό και το οποίο το βρίσκει μετά το παιδί, έχει πάρα πολύ υλικό το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, χιλιάδες αντικείμενα διδακτικά τα οποία εκτός από τα μαθήματα, τα σχολικά βιβλία έχει και σχολικά σενάρια έχει πάρα πολύ υλικό για τον πολιτισμό, για τις ξένες γλώσσες, αν κάθε γονέας έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο θα εντυπωσιαστεί από τον πλούτο του υλικού έχει ειδικό υλικό για τα παιδιά τα οποία ετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές».

Όπως είπε «το δίκτυο αναβαθμίζεται ήδη, οι χρήστες θα βλέπουν συνεχή βελτίωση της ταχύτητας,  μας βοηθάει και το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης. Θα δουν και έχουν δει ήδη, γιατί το βλέπω και σε φόρουμ των εκπαιδευτικών και στο διαδίκτυο, πολύ σημαντική βελτίωση στην e-class και στις πλατφόρμες του σχολικού δικτύου. Σκεφτείτε ένα δίκτυο το οποίο δεχόταν 254 άτομα στις 13 Μαρτίου και στις 24 Μαρτίου 192.000 και αυτό κάνει ούτως ή άλλως και το δίκτυο όχι μόνο να αργεί και να πέφτει και να χρειάζονται συνεχώς και αναβαθμίσεις που βεβαίως γίνονται. Θεωρώ ότι όλο αυτό θα εξομαλυνθεί».


Για την σύγχρονη τηλεκπαίδευση, είπε πως « ο εκπαιδευτικός έχει στείλει ένα σύνδεσμο στους μαθητές του, συνδέονται τα παιδάκια μέσω τηλεφώνου μπορούν επίσης εκτός από υπολογιστή, άρα μπορούν τα παιδιά να συνδεθούν και μέσω τηλεφωνικής γραμμής, και εκείνη τη στιγμή συνομιλεί με τα παιδιά σε μία μορφή όσο γίνεται πιο ζωντανής επαφής για να έχουν και τα παιδιά στήριξη στο σπίτι αλλά και μία έτσι μία βοήθεια για να μπορούν να κάνουν την επανάληψη και την εμπέδωση αυτών που έμαθαν μέσα στη χρονιά. Αυτά τα εργαλεία δίνουμε και συνεχώς θα τα βελτιώνουμε».


Για τα παιδιά που ενδεχομένως να μην διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο ή υπολογιστή, τόνισε πως «γι’ αυτό ξεκινήσαμε και την τηλεόραση και για αυτό υπάρχει και η πρόσβαση στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσω τηλεφωνικής γραμμής. Βέβαια εγώ προτείνω σαν προσωρινή λύση, όταν κάποιος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και έχει το υλικό  να το μοιράζονται λίγο και με κάποιο συμμαθητή ή συμμαθήτρια που μπορεί με κάποιο τρόπο να το αφήσει σε ένα σημείο. Δηλαδή, έχουμε τώρα την απαγόρευση, είναι δύσκολο να κυκλοφορήσεις, αλλά ακόμα βγει ο μπαμπάς σου η μαμά για να πάει στη δουλειά και έχει το υλικό, αν μπορεί να το αφήσουμε κάποιο τρόπο έξω από κάτω από το σπίτι του συμμαθητή που ξέρουμε ότι δεν έχει αποδεδειγμένα και να βοηθήσουμε σαν κοινότητα για αρχή. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για το θέμα του εξοπλισμό, δεν είναι πάντα εύκολα και να εντοπίζεις και το ποιος έχει τελικά ή δεν έχει και εδώ θα χρειαστούμε και τη βοήθεια της αυτοδιοίκησης που ξέρω ότι είναι πάρα πολύ πρόθυμη να συνδράμει με στοιχεία και βέβαια και πάρα πολύ δωρητές μας έχουν όπως καταλαβαίνετε προσεγγίσει για υλικό, για εξοπλισμό, νομίζω θα βρούμε τρόπο έτσι ώστε στο τέλος να υπάρχει στήριξη


Είναι σημαντικό το ότι βρίσκονται και οι εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης με την τηλεόραση που ξεκινάει για δημοτικό δεν αποκλείεται να προχωρήσει και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η εκπαιδευτική τηλεόραση κριτική, υπάρχει πολύ ενδιαφέρον. Ήδη χθες τα νούμερα της ΕΡΤ2 είχαν ποσοστό 11,4%, ειδικά για το κρατικό κανάλι υψηλότατο –  που σημαίνει ότι τα παιδάκια και οι γονείς αγκάλιασαν το εγχείρημα και κάθε μέρα θα βλέπουν και ένα διαφορετικό δάσκαλο, θα βλέπουν και διαφορετικά μαθήματα έτσι ώστε να μπορέσει να διανθίσει το υλικό και το Υπουργείο Παιδείας, γιατί αυτό θα αξιοποιηθεί μετά όπως καταλαβαίνετε και στα κανάλια στο YouTube, θα γίνει δηλαδή διάχυση αυτού του υλικού και βέβαια ενδιαφερόμαστε και για πιθανή επέκταση και για τη δευτεροβάθμια που νομίζω θα βοηθήσει πάρα πολύ και στο θέμα της πρόσβασης».


Στην ερώτηση για την αναστολή λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων και στο Λασίθι, τόνισε πως «ούτως ή άλλως είναι και θέμα της ανεξάρτητης αρχής. Σε κάθε περίπτωση Αυτό έχει τεθεί στην αξιολόγηση της ανεξάρτητης αρχής, οπότε ας περιμένουμε, αντιλαμβανόμαστε ούτως ή άλλως στην έκτακτη αυτή συγκυρία πηγαίνει πίσω. Αλλά επαναλαμβάνω ότι ακόμα και όταν έγινε αναστολή λειτουργίας, έχει δηλώσει υπεύθυνα η πολιτική ηγεσία, ο αρμόδιος Υφυπουργός και η υπουργός, ότι αυτό τίθεται στην αξιολόγηση της ανεξάρτητης αρχής η οποία δημιουργήθηκε και νόμιζα ότι από κει θα περιμένουν να τους ή άλλως τα νέα».

Για την πρόταση του πρωθυπουργού για μείωση κατά 50% του μισθού των βουλευτών και υπουργών της ΝΔ, ανέφερε πως «είναι αυτονόητο ότι συμμετέχουμε όλοι, είμαστε μια εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή, χωρίς καμία διάθεση διάκρισης, όλοι καταθέτουμε εκτός από την καθημερινή προσπάθειά μας, να βοηθήσουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να προχωρήσουμε μαζί όρθιοι και νικητές να βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Εννοείται ότι συμμετέχουμε όλοι, με πάρα πολύ μεγάλη προθυμία και χωρίς δεύτερη σκέψη σε αυτό το οποίο ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε. Και είναι μία σειρά πρωτοβουλιών που βάζει την Ελλάδα μπροστά και συγκριτικά πολύ μπροστά σύμφωνα και με τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί. Αυτό βέβαια είναι και ηθικής τάξης ζήτημα αλλά και ουσιαστικό για την προσπάθεια που όλοι κάνουμε».

Κληθείσα να σχολιάσει το θάνατο του σπουδαίου Μανόλη Γλέζου, τόνισε πως «ήταν ένας μεγάλος ένας μεγάλος άνθρωπος ο οποίος απέδειξε με πράξεις και όχι με λόγια τι σημαίνει το μεγαλείο και της ψυχής, αλλά και της υπέρβασης, άρα τον αποχαιρετούμε όλοι με σεβασμό».

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο
ΔΠΘ: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών για τη στέγαση και σίτιση των φοιτητών

ΔΠΘ: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών για τη στέγαση και σίτιση των φοιτητών Δημοκρίτειο Παν. Θράκης:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης – απόφασης του Υπουργείου Υγείας για αναστολή λειτουργίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και της σχετικής ανακοίνωσης των Πρυτανικών Αρχών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η Διεύθυνση Ακαδημαϊκών Θεμάτων ανακοινώνει ότι το διάστημα ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων παρατείνεται από 4/4/2020 έως 10/4/2020.

Οι προπτυχιακοί φοιτητές από το Β΄ έτος σπουδών έως πτυχίο (ν+2) μπορείτε να αποστέλλετε τις αιτήσεις στέγασης και σίτισης με όλα τα δικαιολογητικά, όπως αυτά αναφέρονταν στις ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου 2020 στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Θ, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις αντίστοιχα για κάθε πόλη φοίτησης: 

Για την πόλη της Κομοτηνής  

·         Δικαιολογητικά για στέγαση : rpoufina@admin.duth.gr Τηλ. 2531039211

·         Δικαιολογητικά για σίτιση : ekravvar@admin.duth.gr Τηλ. 2531039213

Για την πόλη της Ξάνθης 

·         tath@xan.duth.gr Τηλ. 2541079028-79153

Για την πόλη της Αλεξανδρούπολης

·         tath@alex.duth.gr Τηλ. 2551030973-30965

Για την πόλη της Ορεστιάδας

·         tath@ores.duth.gr Τηλ. 2552041406-41300

 

Επισημαίνεται ότι αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά δε θα γίνονται δεκτές.Πηγή: foititikanea.gr

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Ενημέρωση για τις εξετάσεις των Ελλήνων του εξωτερικού

Σε συνέχεια του από 18-3-2020 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την τροποποίηση της υπ’ αρ.πρωτ.Φ.151/20049/2007/Β6 (ΦΕΚ 272/Β’) Υπουργικής Απόφασης, που έγινε λόγω της ψήφισης των  ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α’) και 4635/2019 (ΦΕΚ 167 Α’ και αφορά στην Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπάγονται στην ειδική κατηγορία Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοινώνεται ότι η υπ’ αρ.πρωτ. Φ.153/38644/Α5/18-3-2020  (ΑΔΑ : Ψ25Ψ46ΜΤΛΗ-Ο9Μ) Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1004/Β’/2020.

Ειδικότερα :

α) Κατόπιν της θεσμοθέτησης του ΝΕΟΥ συστήματος εισαγωγής για τους αποφοίτους Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου έτους 2020, καθιερώθηκαν 4 Ομάδες Προσανατολισμού και αντίστοιχα 4 Επιστημονικά Πεδία

β)Οι υποψήφιοι Έλληνες του Εξωτερικού Κατηγοριών 1, 2 και 3 που αποφοιτούν από το σχολικό έτος 2019-2020, θα συμμετέχουν στις εξετάσεις με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτ/θμια Εκπ/ση του ΓΕΛ, εξεταζόμενοι στην ύλη και τα μαθήματα της Γ΄ τάξης του ίδιου σχολ. έτους, έχοντας πρόσβαση μόνο σε ένα πεδίο. Οι υποψήφιοι των κατ. 1 και 2 έχουν πρόσβαση στο πεδίο που αντιστοιχεί στην ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει. Οι  υποψήφιοι της κατηγορίας 3 (απόφοιτοι ξένων σχολείων της αλλοδαπής με πρόγραμμα σπουδών χωρών εντός και εκτός Ε.Ε. καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας)  έχουν πρόσβαση σε ένα πεδίο της επιλογής τους και σε περίπτωση που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές και τα Τμήματα των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σχολές Υπαξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, έχουν πρόσβαση στο πεδίο που αντιστοιχεί στην ομάδα προσανατολισμού που πρέπει να επιλέξουν.

 γ)οι υποψήφιοι απόφοιτοι προγενεστέρων ετών θα μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν να εξεταστούν  είτε i)με τους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για το σχολικό έτος 2019-20 δηλώνοντας ένα επιστημονικό πεδίο, ii)είτε με τους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυσαν το σχολικό έτος 2018-2019 δηλώνοντας δύο επιστημονικά πεδία

δ)Καθιερώθηκε η εξέταση του μαθήματος της Κοινωνιολογίας για τους υποψηφίους του ΝΕΟΥ συστήματος αντί των Λατινικών στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Για το ΦΕΚ πατήσετε εδώ.

 

Πηγή: minedu.gov.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
ΑΕΝ: Ξεκινούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα για τους σπουδαστές

ΑΕΝ: Ξεκινούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα για τους σπουδαστές

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ): Μετά την επιστολή σπουδαστών των ΑΕΝ προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη την προηγούμενη εβδομάδα και που δημοσίευσαν τα «Φοιτητικά Νέα», στην οποία κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την λειτουργία των Σχολών μέσω μαθημάτων εξ αποστάσεως ώστε να μη χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Πιο αναλυτικά με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, θα αρχίσουν να διεξάγονται σταδιακά, τα μαθήματα σε όλες τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Όπως προέκυψε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τους 11 διοικητές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, όλα είναι έτοιμα, τόσο σε επίπεδο τεχνολογικής υποδομής, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης του διδακτικού προσωπικού, ώστε από την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει, σταδιακά, η τηλεδιδασκαλία.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει ανατροπή στις εκπαιδευτικές διαδικασίες και δεν θα χαθεί το εξάμηνο, κάτι που θα είχε ιδιαιτέρως αρνητικές επιπτώσεις στους φοιτητές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και στην επαγγελματική προοπτική των τελειόφοιτων.

«Είμαι ικανοποιημένος», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης «γιατί κινηθήκαμε γρήγορα και συντονισμένα και διασφαλίσαμε ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο και δεν θα ανακοπεί η μαθησιακή αλλά και επαγγελματική πορεία των φοιτητών των Σχολών μας. Η θεσμοθέτηση της τηλεκπαίδευσης είναι μία πραγματικότητα την οποία οφείλουμε όλοι να εκμεταλλευτούμε. Αν αυτό το στοίχημα προχωρήσει, θα μας λύσει και πολλά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την ώρα οι ακαδημίες μας».

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεδιδασκαλία στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού είναι ένα από τα 12 μέτρα στήριξης της ναυτιλίας, που θεσμοθετήθηκαν πριν από λίγες ημέρες και που ανακοίνωσε ο υπουργός.

Αρωγοί στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στις Ναυτικές Σχολές, είναι το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Microsoft.
 
 

Πηγή: foititikanea.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο
Ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου Κοτσανά: «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον»

Η σπουδαία έκθεση που αναδεικνύει το μεγαλείο του  Νίκολα Τέσλα  και τις μοναδικές εφευρέσεις του, προσφέρεται με δωρεάν online παρακολούθηση από το Μουσείο Κοτσανά!

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, #DigitalSolidarityGR και φέρνει την επιστήμη και την τεχνολογία στις οθόνες των σπιτιών μας!

Σε μια περίοδο που όλοι καλούμαστε να δείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη μένοντας στο σπίτι, το Μουσείο, μας καλεί να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας και μας προσκαλεί σε ένα διαδικτυακό ταξίδι εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας μέσω της ψηφιακής επίσκεψης στην έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον», μια έκθεση που εμπιστεύτηκαν χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες και ταξίδεψε φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου.

Τα ηνία της βιωματικής ξενάγησης κρατούν οι έμπειροι Μουσειοπαιδαγωγοί του Μουσείου, Εύα και Δημήτρης, έτοιμοι να μας συνοδεύσουν σε μια συναρπαστική διαδρομή στις σπουδαίες εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα, δίνοντας σε ακόμα περισσότερους τη δυνατότητα να την ανακαλύψουν!

Παράλληλα, παρέχεται η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν δρομολογήσει την επίσκεψή τους στην έκθεση, αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή της, να γνωρίσουν τον σπουδαίο επιστήμονα μέσα από την αξιοποίηση του προσφερόμενου υλικού της ψηφιακής ξενάγησης στο πλαίσιο ενός τηλεμαθήματος.

Η ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον»  σχεδιάστηκε προσεκτικά από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου, για να προσφέρει στο κοινό μία ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία και να αναδείξει όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του Νίκολα Τέσλα. Ενός εφευρέτη «έτη φωτός» μπροστά από την εποχή του!

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ελάτε να «ηλεκτριστείτε», να πειραματιστείτε, να παίξετε και να ανακαλύψετε τα όρια του οραματισμού και της ιδιοφυΐας μιας από τις εμβληματικότερες προσωπικότητας της Ιστορίας, του μεγάλου Εφευρέτη του 20ου αιώνα Νίκολα Τέσλα!Το όνομά του είναι συνώνυμο της καινοτομίας!

Πρόκειται για μία πολυσύνθετη προσωπικότητα, αξιοπρόσεκτη τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό της έργο, όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος.

«Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο πραγματικά έχω εργασθεί, είναι δικό μου», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά φανερώνοντας μέρος του χαρακτήρα του. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά-τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η έκθεση περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.

Το μέλλον του Τέσλα, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε, παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα, η ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στις οθόνες σας!

Πληροφορίες:

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν την ψηφιακή ξενάγηση στην ιστοσελίδα: www.kotsanas.com

Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία.

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας»

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας,
Κολωνάκι, 10671
T.: 693 183 1530

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Ιων
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Επικαιρότητα
Νεο συστημα
 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μάρνυς Παπαματθαίου στα «Νέα», η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει μια μείωση 20% στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων και αναφέρεται σχετικά η δέσμευση της υπουργού Παιδείας ότι οι μαθητές θα εξεταστούν τη φετινή χρονιά μόνο σε όσα έχουν μάθει στη φυσική τους τάξη. Πότε όμως θα ανακοινωθεί η εξεταστέα ύλη ώστε να ξέρουν οι μαθητές;

Δεν ξερω με τετοια μειωση αν πρεπει τα παιδια να στραφουν  στο ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και οχι στο παλιο...ειδικα το 2 και 4 πεδιο.  ισως και 25% μειωση και ακουγεται και αφαιεση λογοτεχνιας....νομιζω ειναι πιο συμφερον διοτι η υλη θα ειναι κατα πολυ λιγοτερη...και οι θεσεις περοσοτερες

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Σχόλια (1)

 Καλα εδω που τα λεμε τωρα η Νεα Δημοπρασια για να φτιαξει καποιο σχεδιο μαλλον βλεπει επεισοδια σκουμπι ντου. Οποτε μην περιμενεις να ξεκαθαριστει τιποτα συντομα, πιο πολλες πιθανοτητες εχει να αναστηθει το πασοκ σε στυλ ΙΗΣΟΥ.

 Με ολα αυτα τα κολπακια λοιπον της Νεας Δημοπρασιας μαλλον οι βασεις θα φτασουν καπου στον γαλαξια Ανδρομεδα. Και εκει που νομιζα οτι χειροτερα απο τον ΦΑΛΥΡΙΖΑ δεν υπαρχει, εμφανιστηκε μπροστα μας ο βοσΚΟΥΛΗΣ με τα προβατα του. ΜΠΕΕΕΕΕ

 Παντως μια χαρα ξεμπλεξε ο κουλης καθως θα πεταξει εκει κατι ψιχουλα στο δημοσιο ενω οι ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ των φροντιστηριων ανετα θα γεμιζουν τις τσεπες καθως τα ΞΥΝΟΥΝ στο σπιτι. Να δεις που του χρονου θα λεει οτι αποδειχθηκε η αξια των ιδιωτικων με αυτα που γιναν, και θα συνεχισουν να ρεουν τα χαρτονομισματα αβερτα.

Παντα φιλικα και αντιμνημονιακα

Ι.Ρ. 

Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

 [Κλείσιμο]
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Σχόλια (1)

 Ασε που ξεχασα να πω πως οτι εχουν κανει στην ταξη οι μαθητες ειναι λιγο σχετικο, καθως ο καθε καθηγητης ανα σχολειο κανει οτι του κατεβει (κατι αναλογο με τις μεταρυθμισεις της Νεας Δημοπρασιας)

Οι πιο μπροστα ειναι αυτοι στα ιδιωτικα οποτε ξανα οι γονεις αναγκαζονται να τα ΣΚΑΝΕ.

Και αφου με την σειρα τους κατεστρεψαν το δημοσιο το Παπαροσοκ, η Νεα δημοπρασια και ο Φαλυριζα, τωρα θα τρεχουν να καλυψουν την υλη οσοι μειναν πισω σε ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ιδιαιτερων, με αποτελεσμα για αλλη μια φορα να γεμιζουν οι τσεπες αυτων και των βοσΚΟΥΛΙΔΩΝ με χαρτονομισματα γρηγοροτερα αποτι μπορει να τα τυπωσει η κεντρικη τραπεζα.

Μετα σου λεει για δωρεαν παιδεια εμενα παντως μου μοιαζει πιο πολυ για δωρεαν ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Παντα φιλικα, Ι.Ρ. 

 

Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

  [Κλείσιμο]
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Σχόλια (1)

 Αξιότιμε κύριε Ρολφη

 Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω τα post σας αυτό το blog και έχω να πω ότι είστε ένας άνθρωπος που πάντα λέει τα πράγματα με το όνομα τους. θα ήθελα να διευκρινίσω ότι είμαι ένας ανήσυχος πατέρας του οποίου ο γιος αυτή τη στιγμή δίνει πανελλαδικές εξετάσεις αλλά παράλληλα και ιδιοκτήτης ενός ιδιωτικού σχολείου στην περιφέρεια. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι μόνο τα παιδιά δεν είμαστε και ότι τα παίρνουμε χοντρά από τους δεξιούς ούτε από τους αριστερούς καθώς οι μόνοι μας πληρώνουν είναι οι γονείς για να εκπαιδεύσουμε σωστά τα παιδιά τους. Το δημόσιο σύστημα αδυνατεί να κάνει κάτι τέτοιο και προφανώς ο λαός θα στραφεί στον ιδιωτικό τομέα όποιος είναι και καλύτερος εδώ που τα λέμε. Τα υψηλά standards του σχολείου του

Ιδιωτικου δεν θα το δείτε ποτέ το δημόσιο γιατί εκεί που ένας καθηγητής δεν θα κάνει μάθημα το ιδιωτικό θα παραιτηθεί (οικειοθελώς πάντα δεν θα απολαύσουμε και κανέναν) ενώ στο δημόσιο θα πιάσει την καρέκλα και θα ξαπλώσει με το κλιματιστικό στο φουλ.

Αν και οι πολιτικές μας αντιλήψεις είναι τελείως διαφορετικές μπορώ σίγουρα να κρίνω τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες ψηφοφόρους όπως είναι απαράδεκτος.

τέλος ελπίζω να μην ξαναγράψεις ποτέ σε αυτό το αξιότιμο site και να πάρεις το αστρόπλοιο σου και να πας στην Ανδρομέδα μαζί με τις βάσεις 

Υποβλήθηκε πριν από 2 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
    
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Σχόλια (0)
Μόνο απάτη δεν είμαστε
Οι μόνοι που μας πληρώνουν
Δεν θα κάνει μάθημα στο ιδιωτικό θα παραιτηθεί
Οικειοθελώς δεν θα απολύσουμε και κανέναν
Απευθύνεσαι σε όλους τους Έλληνες 
Υποβλήθηκε πριν από 2 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Eclass – Η Τάξη: Σύνδεση μαθητών στο eclass, Οδηγίες (video)
  E-class – Η τάξη: Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας, επηρεάζοντας καταρχάς την παιδεία. Πρώτα απ' όλα, για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας και σταδιακά περνάμε σε μία νέα μορφή εκπαίδευσης: την  τηλεκπαίδευση.

Βίντεο με οδηγίες προς μαθητές και γονείς για την σύνδεση στην πλατφόρμα eclass του σχολείου και την εγγραφή σε μαθήματα.

Δείτε στο παρακάτω video επιμέλειας από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας βήμα βήμα την σύνδεση στην ηλεκτρονική τάξη εξ αποστάσεως τη μαθησιακή διαδικασία: Η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-Τάξη)

 

https://youtu.be/ejRzKIqV6NI
 

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων είναι κλειστές εξ αιτίας του κορωνοϊού, και με ανοικτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστές για αρκετές μέρες ακόμη, είναι φυσιολογικό να αναζητούντα λύσεις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σύγχρονης ή και ασύγχρονης. Τέτοιου είδους λύσεις δεν υπάρχουν μόνο για τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (π.χ. https://eclass.uth.gr/), στα οποία είναι και ευρέως χρησιμοποιούμενες, αλλά και για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης της Δημόσιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Δημήτρης Γ. Λιόβας, Υπεύθυνος Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας – Αντιπρόεδρος Επιστημονικής Ένωσης για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ)
Ως εκπαιδευτικοί λοιπόν, καλούμαστε –αν δεν το έχουμε πράξει ήδη μέχρι σήμερα- να τις γνωρίσουμε και να τις αξιοποιήσουμε –υποστηρικτικά της δια ζώσης διδασκαλίας- προς όφελος των μαθητών μας, καθώς η αξιοποίηση της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης δίνει νέες δυνατότητες στην εκπαίδευση, προσφέροντας ένα μέσο αλληλεπίδρασης και συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου. Παράλληλα, υποστηρίζεται η ηλεκτρονική οργάνωση, αποθήκευση και παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς παράγοντες του χώρου και του χρόνου της κλασσικής διδασκαλίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός δυναμικού περιβάλλοντος εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης – εκπαιδευτής μπορεί εύκολα και γρήγορα να δημιουργεί εύχρηστα και λειτουργικά ηλεκτρονικά μαθήματα, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό υλικό που διαθέτει (σημειώσεις, παρουσιάσεις, κείμενα, εικόνες, κ.λπ.), ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν ένα εναλλακτικό κανάλι πρόσβασης στην προσφερόμενη γνώση.

Διαβάστε περισσότερα: Eclass - Η Τάξη: Σύνδεση μαθητών στο eclass, Οδηγίες (video) - iPaidia.gr

Ένα τέτοια δωρεάν και υποστηριζόμενη από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο εφαρμογή είναι και η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης (η-Τάξη), στη διεύθυνση: https://eclass.sch.gr. Η πλατφόρμα η-Τάξη υποστηρίζει τις υπηρεσίες Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser), χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση της κλασικής (δια ζώσης) εκπαιδευτικής διδασκαλίας με σύγχρονα εργαλεία που ενδυναμώνουν τη διαδικασία της μάθησης. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων και αποτελεί την πρόταση του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUnet) για την υποστήριξη Υπηρεσιών Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης.

Φιλοσοφία η-Τάξης:

Βασικός προσανατολισμός της πλατφόρμας η-Τάξη είναι η ενίσχυση και η υποστήριξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον τεχνολογικής αιχμής. Στόχος είναι η παροχή και η υποστήριξη ολοκληρωμένων δράσεων Τηλεκατάρτισης προσφέροντας στον εκπαιδευτή ένα δυναμικό περιβάλλον οργάνωσης και διάχυσης της γνώσης, και στον εκπαιδευόμενο ένα εναλλακτικό κανάλι εξατομικευμένης μάθησης ανεξάρτητο από χωροχρονικές δεσμεύσεις.

Παράλληλα, σημαντικά χαρακτηριστικά της διαδικτυακής πλατφόρμας αποτελούν η προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις, η ευελιξία, η ευκολία στη χρήση, η δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης, οι μικρές λειτουργικές απαιτήσεις, η ανεξαρτησία από το υποκείμενο Λειτουργικό Σύστημα, η δυνατότητα ολοκλήρωσης της πλατφόρμας με άλλες δικτυακές υπηρεσίες, οι ξεκάθαρες λειτουργικές δομές (εγγραφή, πρόσβαση, δημιουργία μαθήματος, διαχείριση κλπ), καθώς και η συνεχής υποστήριξη από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Παιδαγωγικά Οφέλη:

Βασική επιδίωξη της πλατφόρμας αποτελεί η ανάπτυξη υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς παράγοντες του χώρου και του χρόνου της συμβατικής διδασκαλίας. Ειδικότερα, οι βασικοί στόχοι που ικανοποιούνται από το σχεδιασμό και τα οφέλη που αποκομίζονται από τη χρήση της πλατφόρμας συνοψίζονται στα εξής:

Ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην εκπαιδευτική δραστηριότητα για την παροχή ανταγωνιστικών υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας μέσα από ένα σύγχρονο περιβάλλον τεχνολογικής αιχμής.

Δημιουργία ενός εύχρηστου μέσου αλληλεπίδρασης και συνεχούς επικοινωνίας εκπαιδευτή – εκπαιδευόμενου.

Αξιοποίηση του πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού και της συσσωρευμένης εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Εποικοδομητική χρήση του Διαδικτύου και της ψηφιακής υποδομής.

ευκολία στη χρήση από εκπαιδευτές – εκπαιδευόμενους για την υποστήριξη ατόμων με διαφορετική τεχνολογική παιδεία και κουλτούρα αλλά με τις ίδιες υψηλές απαιτήσεις στην ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης.

Υποστήριξη μιας αξιόπιστης χαμηλού κόστους υπηρεσίας τηλεματικής για την Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση.

Δομημένη παρουσίαση του μαθήματος

Ευκολία χρήσης & δημιουργίας μαθήματος

Προσαρμοστικότητα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες.

Βασικά Χαρακτηριστικά – Ρόλοι χρηστών:

Οι βασικοί ρόλοι χρηστών που υποστηρίζει η πλατφόρμα είναι ο εκπαιδευτής, και ο εκπαιδευόμενος. Ο χρήστης εκπαιδευτής είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία και τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μαθημάτων. Ο λογαριασμός του δημιουργείται από τους διαχειριστές της πλατφόρμας, κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου. Ο εκπαιδευτής μπορεί να δημιουργήσει όσα μαθήματα επιθυμεί, να επικοινωνεί με τους εκπαιδευόμενους (που παρακολουθούν τα μαθήματά του), να εισάγει και να διαχειρίζεται το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος (κείμενα, εικόνες, παρουσιάσεις, βίντεο, εργασίες, ασκήσεις αυτοαξιολόγησης κλπ), να δημιουργεί ομάδες εργασίας και περιοχές συζητήσεων και γενικά να ελέγχει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο χρήστης εκπαιδευόμενος μπορεί να εγγραφεί σε όσα μαθήματα του επιτρέπεται, να έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που περιέχουν, και να συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας, περιοχές συζητήσεων και ασκήσεις αυτοαξιολόγησης. Ο λογαριασμός του δημιουργείται είτε αυτόματα με την εγγραφή του στην πλατφόρμα είτε από τους διαχειριστές της πλατφόρμας, κατόπιν αίτησης του ενδιαφερόμενου.

Κατηγορίες Μαθημάτων:

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μαθημάτων τεσσάρων διακριτών κατηγοριών:

Ανοικτά μαθήματα, είναι τα μαθήματα ελεύθερης πρόσβασης, όπου έχουν πρόσβαση ακόμα και χρήστες που δεν διαθέτουν λογαριασμό στην πλατφόρμα.

Ανοικτά σε εγγραφή, είναι τα μαθήματα στα οποία ένας χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο αν διαθέτει λογαριασμό στην πλατφόρμα και εγγραφεί σε αυτά.

Κλειστά μαθήματα, είναι τα μαθήματα στα οποία ένας χρήστης που έχει λογαριασμό στην πλατφόρμα έχει πρόσβαση μόνο αν του το επιτρέψει ο υπεύθυνος εκπαιδευτής, και τέλος:

Ανενεργά μαθήματα είναι τα μαθήματα στα οποία έχει πρόσβαση μόνο ο υπεύθυνος εκπαιδευτής και δεν είναι ορατά στον κατάλογο μαθημάτων.

Δομή ενός Ηλεκτρονικού Μαθήματος:

Το Ηλεκτρονικό Μάθημα αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της πλατφόρμας η-Τάξη. Κάθε μάθημα αποτελεί μια αυτόνομη οντότητα στην πλατφόρμα η οποία ενσωματώνει μια σειρά από υποσυστήματα (εργαλεία μαθήματος). Ουσιαστικά το ηλεκτρονικό μάθημα είναι μια αρθρωτή δομή, η οποία οργανώνεται και διαχειρίζεται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτή, ανάλογα με το υλικό που διαθέτει και το μοντέλο ηλεκτρονικής μάθησης που θα υιοθετήσει (από μια απλή ενημερωτική ιστοσελίδα του μαθήματος έως ένα πλήρως δυναμικό περιβάλλον εκπαίδευσης).

Στην κεντρική οθόνη του μαθήματος υπάρχει η ταυτότητα του ηλεκτρονικού μαθήματος όπου αναφέρονται βασικές πληροφορίες (τίτλος, κωδικός, σύντομη περιγραφή, υπεύθυνος εκπαιδευτής, τμήμα, τύπος πρόσβασης, εγγεγραμμένοι χρήστες, λέξεις κλειδιά, κλπ). Στο αριστερό τμήμα της οθόνης υπάρχει το μενού με τα υποσυστήματα (εργαλεία μαθήματος), καθώς και τα εργαλεία διαχείρισης του μαθήματος. Στο δεξί τμήμα της αρχικής οθόνης του μαθήματος υπάρχει ένα μενού με εργαλεία/συντομεύσεις ενεργειών. Ειδικότερα, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή του μαθήματος μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προϋποθέτει οι εκπαιδευόμενοι, να έχουν ορίσει διεύθυνση e-mail στο προφίλ τους), η δυνατότητα μετάβασης του υπεύθυνου εκπαιδευτή στο ρόλο του εκπαιδευόμενου ώστε να ελέγξει το μάθημά του και από τη διεπαφή του εκπαιδευόμενου και η προσθήκη της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (URL) της αρχικής σελίδας του ηλεκτρονικού μαθήματος στους σελιδοδείκτες του φυλλομετρητή (browser) με την προϋπόθεση ότι το μάθημα είναι ανοικτό.

Ηλεκτρονικό Μάθημα – Διεπαφή Εκπαιδευτή:

Σε γενικές γραμμές το ηλεκτρονικό μάθημα είναι μια αρθρωτή δομή αποτελούμενη από δεκαπεπτά (17) υποσυστήματα (εργαλεία μαθήματος) και τέσσερα (4) εργαλεία διαχείρισης. Στα υποσυστήματα αυτά αποθηκεύεται και οργανώνεται το πρωτογενές εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτής μπορεί να τα ενεργοποιεί και να τα απενεργοποιεί ανάλογα με τη δομή και το υλικό του μαθήματος που διαθέτει, ώστε να απλοποιείται το περιβάλλον του εκπαιδευομένου, και να εμφανίζονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες εκπαιδευτικές ενότητες. Αναλυτικότερα τα υποστηριζόμενα υποσυστήματα που συνθέτουν το ηλεκτρονικό μάθημα είναι τα εξής:

Ατζέντα, όπου παρουσιάζονται χρονικά τα γεγονότα σταθμοί του μαθήματος (διαλέξεις, συναντήσεις, αξιολογήσεις, κλπ).

Έγγραφα, όπου αποθηκεύεται, οργανώνεται και παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος. Ειδικότερα το υποσύστημα αυτό παρέχει έναν εύχρηστο μηχανισμό για τη διαχείριση, την οργάνωση και την ομαδοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού (κείμενα, παρουσιάσεις, εικόνες, διαγράμματα, κλπ) μέσα από ένα σύστημα καταλόγων και υποκαταλόγων.

Ανακοινώσεις, που αφορούν το μάθημα και ενημερώνουν τους εγγεγραμμένους χρήστες, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.

Περιοχές Συζητήσεων, για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σε θέματα σχετικά με το μάθημα. Αποτελεί ένα υποσύστημα αλληλεπίδρασης εκπαιδευτή – εκπαιδευόμενου.

Ομάδες Εργασίας, (ανοικτές ή κλειστές), αποτελούν μια συλλογή από εγγεγραμμένους χρήστες (εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές) που μοιράζονται την ίδια περιοχή συζητήσεων καθώς και την ίδια περιοχή μεταφόρτωσης αρχείων και εργασιών, και προάγουν τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους.

Σύνδεσμοι – χρήσιμες πηγές από το Διαδίκτυο που αφορούν το μάθημα και ομαδοποιούνται σε κατηγορίες.

Εργασίες Εκπαιδευόμενων, ένα χρήσιμο εργαλείο που επιτρέπει την ηλεκτρονική διαχείριση, υποβολή και βαθμολόγηση των εργασιών του μαθήματος.

Ασκήσεις Αυτοαξιολόγησης, που δημιουργεί ο εκπαιδευτής με στόχο την εξάσκηση των Εκπαιδευόμενων στην ύλη του μαθήματος. Το υποσύστημα αυτό ενσωματώνει μια γεννήτρια παραγωγής Ασκήσεων με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, καθώς και ασκήσεις του τύπου «συμπληρώματος κενών» ή «ταιριάσματος στηλών».

Περιγραφή Μαθήματος, χώρος όπου παρουσιάζονται πληροφορίες σχετικά με την ύλη, τους στόχους, τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, τα βοηθήματα, τους τρόπους αξιολόγησης, κλπ του μαθήματος.

Γλωσσάριο, χώρος για την προσθήκη και διαχείριση όρων που περιλαμβάνονται στο μάθημα.

Ηλεκτρονικό Βιβλίο, χώρος για την εισαγωγή, διαχείριση και παρουσίαση ηλεκτρονικών βιβλίων σε μορφή HTML.

Πολυμέσα, χώρος αποθήκευσης και διάθεσης οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού. Υπάρχουν δύο επιλογές: προσθήκη πολυμεσικού αρχείου και προσθήκη εξωτερικού συνδέσμου σε αρχείο πολυμέσων που βρίσκεται αποθηκευμένο πχ. στο YouTube, και αφορούν το μάθημα.

Γραμμή Μάθησης, παρέχει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτές να οργανώσουν το εκπαιδευτικό τους υλικό σε δομημένες ενότητες και στους εκπαιδευόμενους να ακολουθούν μια σειρά από βήματα ως δραστηριότητες μάθησης (SCORM).

Κουβέντα, ένα υποσύστημα που παρέχει τη δυνατότητα ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων (chat) σε πραγματικό χρόνο.

Τηλεσυνεργασία, ένα υποσύστημα που παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με εργαλείο whiteboard και να επικοινωνεί με εικόνα και ήχο με τους με τους εκπαιδευόμενους σε πραγματικό χρόνο.

Ερωτηματολόγια, ένα υποσύστημα που παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας δημοσκοπήσεων και ερευνών μαθησιακού προφίλ.

Wiki, ένα εργαλείο συνεργασίας που επιτρέπει στους συμμετέχοντες στο μάθημα εκπαιδευτές κι εκπαιδευόμενους να επεξεργάζονται από κοινού το περιεχόμενο διαφόρων κειμένων.

Χώρος Ανταλλαγής Μηνυμάτων, όπου υποστηρίζεται η ανάδραση στην εκπαιδευτική δραστηριότητα με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των υπεύθυνων εκπαιδευτών και των εγγεγραμμένων εκπαιδευόμενων του μαθήματος.

Βαθμολόγιο, για την καταγραφή βαθμολογίας εκπαιδευομένων, καθώς επίσης και:

Παρουσιολόγιο, για την καταγραφή παρουσιών/απουσιών των εκπαιδευομένων.

 

Η ενεργοποίηση – απενεργοποίηση των υποσυστημάτων (εργαλείων μαθήματος) γίνεται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτή του μαθήματος, μέσα από το αντίστοιχο διαχειριστικό εργαλείο. Να σημειωθεί ότι τα απενεργοποιημένα υποσυστήματα του μαθήματος παραμένουν λειτουργικά διατηρώντας την πληροφορία που τυχόν έχει εισαχθεί, απλά δεν είναι ορατά από τους εκπαιδευόμενους.

Αντίστοιχα τα εργαλεία διαχείρισης μαθήματος επιτρέπουν την αλλαγή των πληροφοριών και του τύπου πρόσβασης του μαθήματος, τη διαγραφή – ανανέωση, τη διαχείριση των εγγεγραμμένων χρηστών καθώς και την εισαγωγή νέων υποσυστημάτων στη δομή του μαθήματος. Τέλος παρέχεται η δυνατότητα στον υπεύθυνο εκπαιδευτή να παρακολουθεί στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη συμμετοχή στο μάθημα. Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και αναλυτικά εγχειρίδια χρήσης (εκπαιδευτικού, μαθητή, κ.λπ.) είναι διαθέσιμα μέσα στην εφαρμογή (https://eclass.sch.gr/info/manual.php ).

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για ένα πολύτιμο εύχρηστο και αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια κάθε εκπαιδευτικού, ικανό να ανταπεξέλθει στην υποστήριξη της κλασσικής (δια ζώσης) διδασκαλίας οποιουδήποτε μαθήματος. Η αξιοποίησή του ενδείκνυται σε όλες τις φάσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας, πολύ περισσότερο δε- σε έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σε κάθε περίπτωση, ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, προδιαγράφοντας -παρά ακολουθώντας- το μέλλον…Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 14 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Πάντειο: Λειτουργία υπηρεσίας συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης για τους φοιτητές

Πάντειο: Λειτουργία υπηρεσίας συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης για τους φοιτητές

Πάντειον Πανεπιστήμιο: Μετά την επιβολή μέτρων προσωρινής απαγόρευσης των εκπαιδευτικών λειτουργιών στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και  μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας:

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις για την υποστήριξη των φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:00 με 15:00 (τηλ:2109201045).

Η Υπηρεσία θα είναι ανοιχτή κάθε Τρίτη 12:00 -14:00 για επείγοντα θέματα και για εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτούν φυσική παρουσία. 

Αίθριος χώρος του Νέου Κτιρίου (ισόγειο).

Τηλ. επικοινωνίας: 210 9201045 210 9201921

E –mail: ypiresiesfoitites@panteion.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 15 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Σελίδα 1 από 11952 (119514 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
11950
11951
11952
Επόμενο

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
10%
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 - 03:39
Σχόλια (0)

Νεο συστημα
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 - 21:48
Σχόλια (4)

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ!!
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 - 21:34
Σχόλια (5)

1 μια κατηγορία από αρ0% κι αθλητισμός
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 - 17:37
Σχόλια (5)

σχετικά με την κατ' εξαίρεση
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 - 17:29
Σχόλια (3)

Ικυ Έκο 2017-2018
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 - 17:09
Σχόλια (2)

10%
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 - 16:20
Σχόλια (1)

ΕΡΩΤΗΣΗ
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 - 19:18
Σχόλια (1)

Μειωση ύλης
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 - 16:25
Σχόλια (2)

Παλαιο συστημα
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 - 10:36
Σχόλια (3)

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Υλικό για παιδιά: Εκατοντάδες προτάσεις βιβλίων, βιντεομαθημάτων και δραστηριοτήτων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Διανομή κατ’ οίκον τα συγγράμματα των φοιτητών αποφάσισαν οι εκδότες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Πρύτανης ΕΚΠΑ: Μένουμε σπίτι για 6-8 εβδομάδες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σελίδα 3 από 4404 (26421 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4402
4403
4404
Επόμενο