Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
..
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Σχολές - Τμήματα
10% Αγγλική φιλολογία εκτιμήσεις

Περνάω αγγλική φιλολογία απθ με 18961 μόρια; Η βάση του 90% ήταν 19312 . Πέρσυ με το 10% η βάση ήταν κατα 367 μόρια χαμηλότερη σε σύγκριση με το 90% και πρόπερσυ 550 μόρια χαμηλότερη Εγω χρειάζομαι πτώση 351 μορίων . Να σημειώσω οτι οι προτιμήσεις ήταν λιγότερες πέρσυ που έδινα παννελήνιες σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. 

     


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 5 λεπτά
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Σχολές - Τμήματα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Νέα διάκριση της Νομικής Σχολής Αθηνών στον σημαντικότερο διαγωνισμό εικονικής δίκης παγκοσμίως

Νέα διάκριση της Νομικής Σχολής Αθηνών στον 27ο διεθνή διαγωνισμό Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (2020)

O διαγωνισμός διεθνούς εμπορικής διαιτησίας Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot αποτελεί ίσως τον σημαντικότερο διαγωνισμό εικονικής δίκης παγκοσμίως και διεξάγεται κατά τα τελευταία 27 έτη.

Λαμβάνει χώρα κάθε Απρίλιο στην Βιέννη και αφορά σε προσομοίωση διαιτητικής διαδικασίας με αντικείμενο σύνθετα ζητήματα που άπτονται του διεθνούς εμπορικού δικαίου. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν κατά τα τελευταία έτη περίπου 400 Νομικές Σχολές από όλες τις χώρες της Υφηλίου.  Η Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει ανελλιπώς κατά τα τελευταία 5 έτη με ιδιαίτερα επιτυχή παρουσία.

Φέτος, ο διαγωνισμός διεξήχθη κατά το διάστημα από τον Οκτώβριο 2019μέχρις των αρχών Μαρτίου για τα γραπτά υπομνήματα. Και πάλι περίπου 400 Νομικές Σχολές, συμμετείχαν στην φάση των γραπτών υπομνημάτων. Λόγω της πανδημίας του Covid-19 απεφασίσθη στις αρχές Μαρτίου 2020 για πρώτη φορά από την Οργανωτική Επιτροπή ο διαγωνισμός κατά την φάση των προφορικών ακροάσεων κατά το διάστημα 4 - 9 Απριλίου 2020 να συνεχισθεί μέσω διαδικτύου.

Τότε άνω των 100 Νομικών Σχολών αποχώρησαν από τον διαγωνισμό, ενώ η ομάδα που εκπροσώπησε τη Νομική Σχολή Αθηνών ολοκλήρωσε παρά τις εξαιρετικές δυσκολίες εν μέσω lockdown την διαδικτυακή πλέον συμμετοχή της επιδεικνύοντας ιδιαίτερη αφοσίωση και εξαιρετική τόλμη και κατέλαβε την 72η θέση μεταξύ 300 περίπου ομάδων από όλο τον κόσμο, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια τόσο για την παρουσία της στους προφορικούς γύρους όσο και για τα Υπομνήματα ενάγοντος και εναγομένου, τα οποία υπέβαλαν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής στο πλαίσιο του 27ου Διαγωνισμού  Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

Η φετινή ομάδα απαρτιζόταν από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ελένη-Μαρία Κόμη, Διονυσία-Ευτυχία Ψαρρού, Ευστάθιο Αμπλιανίτη και Ανδρέα Αυξεντίου, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Καθηγητή κ. Χ. Παμπούκη, του Αν. Καθηγητή κ. Κ. Πολυζωγόπουλου και του  Λέκτορα κ. Α. Γουργουρίνη και με τη συνδρομήκατά την προετοιμασία τους των Ελένη Μπακαλάρου και Παναγιώτη-ΛοϊζουΧατζηστρατή, πρώην συμμετεχόντων στον εν λόγω διαγωνισμό. 

Την προσπάθεια των φοιτητών υποστήριξαν με σημαντικές χορηγίες το Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, η "Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.", ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η Δικηγορική Εταιρεία "Μπαχάς, Γραμματίδης και Συνεταίροι Δ.Ε.".

Πηγή: foititikanea.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Σχολές - Τμήματα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Πρωτοετείς: Τα έγγραφα-δικαιολογητικά που θα χρειαστούν οι Κύπριοι για τις εγγραφές στα ΑΕΙ

Εγγραφές Κύπριων Πρωτοετών: Αυτά είναι τα έγγραφα-δικαιολογητικά που θα χρειαστούν οι Κύπριοι 

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών: Η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (της Κύπρου) ενημερώνει τους ενδιαφερομένους για εγγραφή στα Ελληνικά ΑΑΕΙ ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, ημερομηνίας 13/07/2020, που αφορά στην κατηγορία των Αποφοίτων Λυκείων ή Αντίστοιχων Σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., στην οποία ανήκουν και οι Κύπριοι φοιτητές, θα χρειαστούν τα πιο κάτω έγγραφα, τα οποία πρέπει να προσκομίσουν στο Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους.

Τα έγγραφα που ακολουθούν και φέρουν τους αριθμούς 1 μέχρι 5, θα πρέπει να υποβάλλονται με την επισημείωση που προβλέπουν τα άρθρα 3 και 4 της Σύμβασης της Χάγης (APOSTILLE) της 5ης Οκτωβρίου 1961, από την αρμόδια για το σκοπό αυτό αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η διαδικασία APOSTILLE περιγράφεται αναλυτικά στην παράγραφο Β.

1) Τίτλος Απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Αποδεικτικό Απόλυσης ή Απολυτήριο) επικυρωμένος από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας του υποψηφίου.

Επικυρώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση Μέσης Γενικής ή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ή τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας Μέσης Εκπαίδευσης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1).

2) Βεβαίωση Γενικού Βαθμού Πρόσβασης/Κατάταξης, η οποία εκδόθηκε στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ) κατά την υποβολή της αίτησης των υποψηφίων για εισαγωγή στα Ελληνικά ΑΑΕΙ (28 Ιουλίου μέχρι 1 Αυγούστου 2020).

Οι υποψήφιοι οι οποίοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019 κατέχουν ήδη την εν λόγω βεβαίωση, η οποία φέρει πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα. Τους είχε δοθεί στα ΚΣΑ κατά την υποβολή της αίτησής τους (22-26 Ιουλίου 2019).

3) Οι συμμετέχοντες στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019 και 2020 οι οποίοι εξασφάλισαν ή θα εξασφαλίσουν θέση στα ΑΑΕΙ Ελλάδας, χρειάζονται Βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής αρχής (Έντυπο Π3) από την οποία να προκύπτει ότι ο υποψήφιος έχει φοιτήσει με πλήρη φοίτηση τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου ή του αντίστοιχου σχολείου στην Κύπρο, δηλαδή ο μαθητής να έχει παρακολουθήσει τα οικεία μαθήματα από την έναρξη του διδακτικού έτους και καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Το Έντυπο Π3 επικυρώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση Μέσης Γενικής ή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ή τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας Μέσης Εκπαίδευσης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1).

4) Βεβαίωση της αρμόδιας αρχής που να δείχνει την καταγωγή του υποψηφίου και των γονέων του και να προκύπτει ότι τουλάχιστον ο ένας εκ των γονέων δεν έχει ελληνική καταγωγή.

Η συγκεκριμένη Βεβαίωση εκδίδεται από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευθούν την εν λόγω Βεβαίωση από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2) ή από τις Επαρχιακές Διοικήσεις (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3).

Στην περίπτωση που η ανωτέρω Βεβαίωση δεν δύναται να προσκομισθεί από τον υποψήφιο διότι δεν εκδίδεται από την αρμόδια αρχή της οικίας χώρας, μπορεί εναλλακτικά να προσκομισθούν τα εξής έγγραφα:

α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του υποψηφίου στο οποίο θα αναφέρονται και στοιχεία γέννησης των γονέων, ή

β) πιστοποιητικά γέννησης του υποψηφίου και των γονέων του, ή

γ) αντίγραφα των διαβατηρίων του υποψηφίου και των γονέων του, ή

δ) συνδυασμός των εγγράφων των ανωτέρω περιπτώσεων β και γ.

5) Οι άρρενες επιτυχόντες μέσω των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2019, που υπηρέτησαν στην Εθνική Φρουρά, πρέπει, να παρουσιάσουν για την εγγραφή τους στα ΑΑΕΙ Ελλάδας και τη σχετική Βεβαίωση Απόλυσης από τον Στρατό, η οποία να φέρει πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα.

6) Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο υποψήφιος:

I.     δεν είναι απόφοιτος ελληνικού σχολείου που λειτουργεί στην Ελλάδα,

II.    δεν είναι κάτοχος πτυχίου σχολής ή τμήματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας,

III.   είναι κάτοχος Βεβαίωσης Γενικού Βαθμού Πρόσβασης/Κατάταξης του έτους 2020,

IV.  δεν έχει αποκτήσει δια αλληλογραφίας τίτλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού,

V.   έχει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ένταξή του στην ειδική κατηγορία όπου υπάγεται και θα τα προσκομίσει για την εγγραφή του στη γραμματεία της σχολής ή τμήματος της εισαγωγής του,

VI.  δεν έχει υποβάλει Μηχανογραφικό Δελτίο και με την κατηγορία "Ελλήνων του Εξωτερικού" για το έτος 2020.

Επισημαίνεται, ότι η εν λόγω Υπεύθυνη Δήλωση χορηγήθηκε στους υποψηφίους κατά την υποβολή της αίτησής τους για εισαγωγή στα Ελληνικά ΑΑΕΙ (28 Ιουλίου μέχρι 1 Αυγούστου 2020). στα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων (ΚΣΑ).

Οι υποψήφιοι οι οποίοι παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2019 κατέχουν ήδη την εν λόγω Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία τους είχε δοθεί στα ΚΣΑ κατά την υποβολή της αίτησής τους (22-26 Ιουλίου 2019).

7) Δύο μικρού μεγέθους φωτογραφίες του υποψηφίου.

8) Ευκρινές φωτοαντίγραφο του Δελτίου Πολιτικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου με φωτογραφία που να πιστοποιεί την ταυτότητα του υποψηφίου. Επικυρώνεται από τις Επαρχιακές Διοικήσεις ή τα ΚΕΠ.

Β. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ APOSTILLE

Τα πιο πάνω πιστοποιητικά και δικαιολογητικά που απαιτούνται για σκοπούς εγγραφής με αριθμό 1 μέχρι 5 (ΕΚΤΟΣ από τα 6, 7 και 8) πρέπει να φέρουν την επισημείωση που προβλέπουν τα άρθρα 3 και 4 της Σύμβασης της Χάγης (APOSTILLE) της 5ης Οκτωβρίου 1961 από την αρμόδια για τον σκοπό αυτό αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φέρεται εις γνώση των επιτυχόντων ότι δικαιολογητικά από ξένη αρχή που δεν θα είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους δεν θα γίνονται δεκτά από τις Γραμματείες των Σχολών ή Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας, οι οποίες έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων κατά τη διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων.

Η επιβεβαίωση της γνησιότητας της σφραγίδας και της υπογραφής των δημόσιων εγγράφων (APOSTILLE) γίνεται στα ακόλουθα Υπουργεία ή Υπηρεσίες:

1.    Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Λεωφ. Αθαλάσσας 125, Λευκωσία (ωράριο λειτουργίας 8:00 - 15:00)

2.    Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ΚΕΠ Λεμεσού – 1ος όροφος (ωράριο λειτουργίας 8:00 - 15:00)

3.    ΚΕΠ Λευκωσίας 1 (ωράριο λειτουργίας 8:00 - 17:00)

4.    ΚΕΠ Λευκωσίας 2 (ωράριο λειτουργίας 8:00 - 17:00)

5.    ΚΕΠ Αμμοχώστου (ωράριο λειτουργίας 8:00 - 17:00)

6.    ΚΕΠ Λάρνακας (ωράριο λειτουργίας 8:00 - 17:00)

7.    ΚΕΠ Πάφου (ωράριο λειτουργίας 8:00 - 17:00)

8.    ΚΕΠ Πελενδρίου (ωράριο λειτουργίας 8:00 - 17:00)

9.    ΚΕΠ Πόλης Χρυσοχούς (ωράριο λειτουργίας 8:00 - 17:00)

Τονίζεται ότι για να προχωρήσει η διαδικασία της επιβεβαίωσης της γνησιότητας της σφραγίδας και της υπογραφής των διαφόρων εγγράφων (APOSTILLE), πρέπει οι ενδιαφερόμενοι:

α) να διασφαλίσουν ότι όλα τα απαιτούμενα έγγραφα φέρουν πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα από την αρμόδια αρχή έκδοσής τους,

β) να εξασφαλίσουν για κάθε έγγραφο χαρτόσημο αξίας €5 (πέντε) από το Ταχυδρομείο.

Για τις στρατιωτικές σχολές 

Η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει τους επιλαχόντες υποψηφίους, για τις θέσεις που πιθανόν να κενωθούν για τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2020.

Η Σειρά Κατάταξης των υποψηφίων προκύπτει με βάση τη βαθμολογία τους στο αντίστοιχο Πλαίσιο Πρόσβασης της κάθε Στρατιωτικής Σχολής.

Σε περίπτωση που κενωθεί οποιαδήποτε θέση, οι επιλαχόντες θα ενημερωθούν από την Υπηρεσία Εξετάσεων με βάση τη Σειρά Κατάταξής τους.


Πηγή: foititikanea.grΣχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Σχολές - Τμήματα   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Συμπληρωματική ανακοίνωση στην προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές έτους 2020

Συμπληρωματική ανακοίνωση στην προκήρυξη εισαγωγής στις Αστυνομικές Σχολές έτους 2020

Συμπληρωματική ανακοίνωση στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Αστυνομικές Σχολές έτους 2020.

Συμπληρωματικά της υπό στοιχείο (2) προκήρυξης την κατανομή των θέσεων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας που θα καλυφθούν από τους υποψηφίους που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 και εξετάστηκαν με το νέο ή το παλαιό σύστημα, ως ακολούθως:    

    

ΙΙ. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Ι. Από τις επτακόσιες τριάντα (730) θέσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων, που προκηρύχθηκαν με τη (2) σχετική, οι εξακόσιες τέσσερις (604) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψήφιους/ες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ τάξης ημερήσιού Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ). α. Ποσοστό 9,51% εξ αυτών, ήτοι πενήντα επτά (57) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ τάξης Ημερήσιού Γενικού Λυκείου με το παλαιό σύστημα (ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΛ). β. Το υπόλοιπο ποσοστό, ήτοι πεντακόσιες σαράντα επτά (547) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ" τάξης Ημερήσιού Γενικού Λυκείου με το νέο σύστημα καθώς και υποψήφιους/ες των εσπερινών Γενικών Λυκείων που συμμετείχαν ομοίως κατά το τρέχον σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις και επέλεξαν να διεκδικήσουν το ποσοστό των θέσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που ισχύουν για τους απόφοιτους των Ημερήσιων ΓΕΛ, σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 13Γ τον ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΛ).

ΙΙ. Από τις εβδομήντα (70) θέσεις στη Σχολή Αξιωματικών, που προκηρύχθηκαν με τη (2) σχετική, οι εξήντα μία (61) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψήφιους/ες που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ τάξης ημερήσιού Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ). α. Ποσοστό 9,51% εξ αυτών, ήτοι έξι (6) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης Ημερήσιού Γενικού Λυκείου με το παλαιό σύστημα (ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΛ). β. Το υπόλοιπο ποσοστό, ήτοι πενήντα πέντε (55) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης Ημερήσιού Γενικού Λυκείου με το νέο σύστημα καθώς και υποψήφιους/ες των εσπερινών Γενικών Λυκείων που συμμετείχαν ομοίως κατά το τρέχον σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις και επέλεξαν να διεκδικήσουν το ποσοστό των θέσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που ισχύουν για τους απόφοιτους των Ημερήσιων ΓΕΛ, σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 13Γ τον ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΛ).

ΙΙΙ. ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Για όσα ζητήματα δεν αναφέρονται στην παρούσα, ισχύ έχούν τα προβλεπόμενα στην υπό στοιχείο (2) προκήρυξη.

2. Η παρούσα να αποσταλεί, από τη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού/Α.Ε.Α, στις Υπηρεσίες που εμφαίνονται στο συνημμένο πίνακα αποδεκτών.

Πηγή: foititikanea.gr

 

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Σχολές - Τμήματα   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
ΕΑΠ: Μέσω διαδικτύου οι τελετές απονομής μεταπτυχιακών
ΕΑΠ: Μέσω διαδικτύου οι τελετές απονομής μεταπτυχιακών

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ενημερώνει τους φοιτητές του Ιδρύματος ότι, η διεξαγωγή των Τελετών Απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Ειδίκευσης ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, λόγω της πανδημίας (Covid-19) θα πραγματοποιηθεί μέσω live streaming.

Οι online τελετές θα πραγματοποιηθούν εντός του Οκτωβρίου 2020, όπου και θα αναγνωστούν τα ονόματα των αποφοίτων ανά Σχολή και ανά Πρόγραμμα Σπουδών, παρουσία του Προέδρου ή ενός εκ των Αντιπροέδρων, του Κοσμήτορα ανά Σχολή ή/ και του Διευθυντή Προγράμματος του αντίστοιχου Π.Σ.

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις ακριβείς ημερομηνίες, το πρόγραμμα των Τελετών, το σύνδεσμο μέσω του οποίου θα μπορέσετε να παρακολουθήσουν τις Τελετές, καθώς και τον τρόπο παραλαβής των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης.

Πηγή:
foititikanea.gr
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Το ΑΠΚΥ θα συνεχίσει να λειτουργεί εξεταστικά κέντρα για τους φοιτητές στην Ελλάδα
Το ΑΠΚΥ θα συνεχίσει να λειτουργεί εξεταστικά κέντρα για τους φοιτητές στην Ελλάδα

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου σχετικά με το πλαίσιο αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως

Με ψήφισμά της, ημερομηνίας 24 Ιουλίου 2020, η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων ζήτησε από την Ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει για την άμεση ανάκληση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) για αλλαγή του πλαισίου αναγνώρισης των τίτλων σπουδών αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως, και συγκεκριμένα ως προς τον τόπο διεξαγωγής των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ της Κυπριακής και της Ελληνικής Κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας της Ελλάδος, κ. Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε ότι «το περιεχόμενο της απόφασης θα συζητηθεί μεταξύ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και υπουργείου» και ότι «η εν λόγω απόφαση (σημ.: ο τόπος των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων, θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του Πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του Πανεπιστημίου) δεν μπορεί να εφαρμοστεί εν μέσω πανδημίας». Δήλωσε, ακόμη, ότι «πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η αναμόρφωση του πλαισίου των εξ αποστάσεων σπουδών με στόχο τη μεγαλύτερη ευελιξία και την άρση των όποιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων».

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, διαβεβαιώνει εκ νέου τη φοιτητική του κοινότητα ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με δυνατότητα οργάνωσης πρόσθετων κέντρων όπου βρίσκεται ικανός αριθμός φοιτητών) και θα αξιολογεί και επιπρόσθετες λύσεις για τη διεξαγωγή των τελικών εξετάσεων με ηλεκτρονικά μέσα, όπου αυτό ενδείκνυται, λαμβάνοντας υπόψη την έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού covid-19.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει αναγνωριστεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ως ομοταγές και ισότιμο προς τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο  να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο και αξιόπιστο τίτλο σπουδών, από τον δικό του χώρο και στον δικό του χρόνο, χωρίς τους περιορισμούς της συμβατικής εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικές διεργασίες πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου με ηλεκτρονικά μέσα, με κύριο εκπαιδευτικό εργαλείο την Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης eClass, ένα σύγχρονο, ασφαλές και ολοκληρωμένο περιβάλλον μάθησης, που προσομοιώνει τις παραδοσιακές αίθουσες και συνθήκες διδασκαλίας. Η φυσική παρουσία των φοιτητών απαιτείται μόνο στις τελικές εξετάσεις σε εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν στην Κύπρο και στην Ελλάδα και, υπό προϋποθέσεις, σε τρίτες χώρες.

Πηγή: foititikanea.gr

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Σχολές - Τμήματα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Καθορίστηκε ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές [ΦΕΚ]

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο αριθμός εισακτέων στις Αστυνομικές Σχολές ύστερα από τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Καθορισμός αριθμού εισαγομένων ιδιωτών και αστυνομικών στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2019-2020.

Άρθρο 1

Αριθμός εισακτέων στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας

1. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2019-2020, καθορίζεται σε επτακόσιους τριάντα (730) και σε εκατόν δεκαεπτά (117), αντιστοίχως.

2. Από τον αριθμό των εισακτέων που καθορίζεται για τη Σχολή Αξιωματικών, ποσοστό 40% προέρχεται υποχρεωτικά από Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες και Αστυφύλακες, οι οποίοι εισάγονται στο Γ΄ εξάμηνο. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αξιωματικών αστυνομικών ανέρχεται σε σαράντα επτά (47) και των εισακτέων ιδιωτών σε εβδομήντα (70).

3. Από τον αριθμό των εισακτέων των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας που καθορίζεται για κάθε σύστημα εισαγωγής, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους/ες των ειδικών κατηγοριών της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 (Α’ 152) «γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψήφιους/ες της ειδικής κατηγορίας της παρ. 2 του άρθρου 42 του ιδίου νόμου (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών). Από τα παραπάνω ποσοστά, εξαιρούνται οι υποψήφιοι/ες του ν. 2909/2001 (Α’ 90), οι οποίοι αποτελούν ήδη ειδική κατηγορία, ως «τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού».

4. Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στα ποσοστά της προηγούμενης παραγράφου και στο κοινό ειδικό ποσοστό της υπ’ αρ. 6502/15/7 από 16-5- 2017 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός του κοινού ειδικού ποσοστού θέσεων. .. κοινό ειδικό ποσοστό» (Β’ 1807), δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα.

Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψήφιους/ες των ειδικών κατηγοριών των παρ. 1 και 2 του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 (Α’ 152), καλύπτεται από τους υποψηφίους/ες επιλαχόντες/ούσες της γενικής κατηγορίας (σειράς) του εκάστοτε συστήματος εισαγωγής.

Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψήφιους/ες της κατηγορίας των «τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού» του ν. 2909/2001 (Α’ 90), καλύπτεται από τους υποψηφίους/ες επιλαχόντες/ούσες της γενικής κατηγορίας (σειράς), που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ).

Όσοι/ες υποψήφιοι/ες έχουν σημειώσει στην αίτηση συμμετοχής ότι υπάγονται σε ειδική κατηγορία (πολύτεκνοι - τρίτεκνοι κ.λπ.), κρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρχικά με τη Γενική Σειρά και εφόσον δεν συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα μόρια για την εισαγωγή τους στην οικεία Σχολή, κρίνονται με την αντίστοιχη Ειδική Κατηγορία.

5. Η χρήση του δικαιώματος των ειδικών κατηγοριών των παρ. 1 και 2 του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 για εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, γίνεται για μία μόνο από τις Σχολές αυτές. Αν κάποιος/α εισαχθεί με το δικαίωμα αυτό στη Σχολή Αστυφυλάκων, δεν δικαιούται να το χρησιμοποιήσει για εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών.

6. Δεν προκύπτουν καθ’ υπέρβαση θέσεις σε υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καθόσον η διάταξη του άρθρου 13Α του ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δεν εφαρμόζεται στις Αστυνομικές Σχολές

7. Οι επιτυχόντες/ούσες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ

 

Πηγή: alfavita.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα   Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020
Πανελλαδικές 2021: Αλλαγή της κατάταξης των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
 H πρόσβαση στις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Σχολές Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιείται και από το Επιστημονικό Πεδίο «Επιστημών Υγείας και Ζωής»

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η πρόσβαση με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων στις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας και στις Σχολές Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και εφεξής, θα πραγματοποιείται και από το Επιστημονικό Πεδίο «Επιστημών Υγείας και Ζωής».

Επίσης η πρόσβαση στο Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος θα πραγματοποιείται και από το Επιστημονικό Πεδίο «Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών».

Για την σχετική Υπουργική Απόφαση Κατάταξης των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία, πατήστε εδώ

 

Πηγή: alfavita.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Τροποποιητική απόφαση: Ποιά ολιγομελή ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν στην Αττική το νέο σχολικό έτος
Τομείς και ειδικότητες

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής που δημοσιεύτηκε σήμερα στη "Διαύγεια", τροποποιήθηκε η Φ.22.1/10812/31-7-2020 απόφαση για την έγκριση και λειτουργία ολιγομελών τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2020-2021. 

Δείτε εδώ την απόφαση τροποποίησης με τα ολιγομελή ΕΠΑΛ, τους τομείς και τις ειδικότητες στην Αττική

 

Πηγή: alfavita.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
Γεωργία
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
Επικαιρότητα
Κοινωνική εργασία με το παλιό
 Παιδιά καλημέρα,έχω 13280, έχω ελπίδες για κοινωνική εργασία Κρήτης;;;; Πέρυσι η βάση της ήταν 13920, αλλά λόγω ότι είναι Κρήτη,ότι μπορεί να την δήλωσαν παιδιά πέρυσι κ φέτος μπορεί να θέλουν άλλη σχολή, ή να πάνε Αθήνα, Πάτρα.   Λέτε να έχω κάποια πιθανότητα;;;; Σας παρακαλώ οποιαδήποτε ελπίδα, ή εκτίμηση θα με βοηθούσε πολύ ψυχολογίκα.. αυτές οι 24 μέρες μου φαίνονται βουνό....καλή επιτυχία εύχομαι σε όλα τα παιδιά
Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 11 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
[Κλείσιμο]
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Σχόλια (1)

 ΣΊΓΟΥΡΑ εισαι μεσα.

 

Για το παλιο αναμένεται πτώση.

 

Ξέρω ηδη μια κοπελα που την επιασε πέρσυ και φέτος στόχευε να την πιασει αθηνα( δε πξρε μετεγγραφή).

 

Καλή επιτυχία ! 

Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

  
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Σχόλια (0)
 Αχ μακάρι να βγεις αληθινός, δεν ξέρεις πόση χαρά μου έδωσες....το θέλω τόσο πολύ, αλλά όλα φέτος πήγαν τόσο λάθος....σε ευχαριστώ πολύ πολύ
Υποβλήθηκε πριν από 10 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Σελίδα 1 από 12101 (121009 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
12099
12100
12101
Επόμενο