Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού ξεκινάει το BeFooT Festival 26-27 Ιανουαρίου στη Τεχνόπολη - Το 1ο Δωρεάν Φεστιβάλ Σπουδών και Επιμόρφωσης στην Ελλάδα στον επισιτισμό - τουρισμό Οι μαθητές της τρίτης Λυκείου και ΕΠΑΛ καθώς και απόφοιτοί αυτών, που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στους τομείς της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, του ποτού, του καφέ, των τουριστικών και του F&B Management έχουν πλέον το Φεστιβάλ τους! Το Be Foot Festival που πραγματοποιείται στη Τεχνόπολη 26 - 27 Ιανουαρίου είναι το πρώτο ΔΩΡΕΑΝ φεστιβάλ στην Ελλάδα που αφορά α) όσους θέλουν να σπουδάσουν – επιμορφωθούν – αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, του bartending, του barista, του F&B Managment, του Hotel Managment και άλλων αντικειμένων που αφορούν τον τουρισμό επισιτισμό καθώς και β) όσους εργάζονται ήδη στους παραπάνω τομείς Το BeFooT Festival αποτελείται από δυο τομείς.Τον Εκθεσιακό και τον Σεμιναριακό. Στον εκθεσιακό θα γνωρίσετε όλα τα ΙΕΚ και σχολέςπου προσφέρουν προγράμματα πάνω στα παραπάνω αντικείμενα, ενώ δίνοντας τα στοιχεία σας στα περίπτερα τους θα κερδίσετε υποτροφίες σπουδών (δείτε περισσότερα εδώ) - Ειδικές υποτροφίες θα δοθούν για μαθητές, τελειόφοιτους και απόφοιτους ΕΠΑΛ και Γενικών Λυκείων Με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα επιμορφωθούν από καταξιωμένους καιβραβευμένους Chef, Pastry Chef, Barista και Bartenders, δημοφιλή και γνωστά εταιρικά brands (bars, restaurants), θα μάθουν για τα προγράμματα Σπουδών και κατάρτισης και κυρίως θα παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια και workshops με βεβαιώσεις παρακολούθησης. Δωρεάν Επιμόρφωση στο Cooking Stage (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ) Παρακολουθήστε στο Ειδικό Cooking Stage του Φεστιβάλ σεμινάρια - workshops από κορυφαίους Chef και Pastry Chef πάνω σε διάφορα αντικείμενα και λάβετε πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από κορυφαίες σχολές και ΙΕΚ. Δωρεάν Επιμόρφωση στο Barista - Bartender Stage (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ) Παρακολουθήστε στο Ειδικό Barista - Bartender Stage του Φεστιβάλ σεμινάρια - workshops από κορυφαίους Bartenders - Barista πάνω σε διάφορα αντικείμενα και λάβετε πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από κορυφαίες σχολές και ΙΕΚ του χώρου. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Για να επισκεφτείς το Φεστιβάλ και να κερδίσεις υποτροφία πρέπει: α) Να πατήσεις Going στο event στο Facebook και κοινοποίησή του β) Να κάνεις εγγραφή στην φόρμα του befoot και να δηλώσεις σε ποιον τομέα θέλεις υποτροφία γ) Να ακολουθήσεις την σελίδα του BeFooT στο Instagram γ) Για κάθε workshop θα βγει φόρμα εγγραφής ξεχωριστή εδώ Τα σεμινάρια θα καταπιαστούν με τους παρακάτω τομείς -Θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια για αρχάριους καθώς όμως και για ήδη έμπειρους και καταρτισμένους επαγγελματίες (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ) Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef) Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική – Pastry Chef Master Grill Chef Asian Master Cooking Sommelier – Οινοχόος Τροφογνωσία - Εδεσματολόγιο Decourage ψαριού Customer service - Ψυχολογία πελάτη Vegan Chef Εδεσματολόγιο Διαχείριση εστιατορίου Διαχείριση εξοπλισμού Επαγγελματικό Σέρβις Κρασιού στο εστιατόριο Προετοιμασία Τραπεζιών και Mise en place στο Εστιατόριο Διεθνείς Κουζίνες Street Food Carving Φρούτων και Λαχανικών Εthnic Κουζίνα (ιταλική, Μεξικάνικη, Ασιατική) F&B Managment Διοίκηση προσωπικού Δομή επισιτιστικών επιχειρήσεων F&B Cost control Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός επισιτιστικών επιχειρήσεων Κοστολόγιο (menu costing) Σύστημα παραγωγής και διάθεσης εδεσμάτων Υγιεινή τροφίμων, εξοπλισμού, προσωπικού Εφοδιασμός Συστήματα διασφάλισης ποιότητας (π.χ. HACCP και ISO) Ξενοδοχειακή & εστιατοριακή νομοθεσία Οινολογία - ποτά Αρχές λογιστικής Τεχνικές πωλήσεων Oργάνωση και λειτουργία των Τμημάτων Μπαρ Ιδιαιτερότητες διοίκησης προσωπικού των τμημάτων Μπαρ Εξυπηρέτηση πελατών και προώθηση πωλήσεων Μπαρ Oικονομική εκμετάλλευση και διαχείριση του μπαρ με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας Aνάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της λειτουργίας του μπαρ Barista - Bartending BARISTA (Sensory skills, Brewing skills, Roasting Skills) Bartending Οργάνωση και λειτουργία Bar Brewing theory & methods Coctails Υγιεινή και Ασφάλεια Εκμάθηση Latte Art Customer service - Ψυχολογία πελάτη Οινολογία Επαγγελματική μηχανή, εξαρτήματα, συντήρηση, καθαρισμός Ποικιλίες καφέ και coffee tasting Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ Βασικές αρχές παρασκευής espresso – cappuccino Παρασκευή και γευσιγνωσία λοιπών ροφημάτων Βασικές αρχές latte art Συμβουλές- Διαχείριση χρόνου κατά τη Διάρκεια της βάρδιας Μαζικές και Ομαδοποιημένες παραγγελίες Introduction to Speed Bartending Pouring Practice Πώς παρασκευάζεται το αλκοόλ; Brandy/Cognac Liqueurs Other Alcohol products Ιστορία και Κουλτούρα του Cocktail Η ανάμιξη των ποτών μέχρι σήμερα. Η λέξη “Cocktail” Ποτήρια - Glassware/Εργαλεία Άψογη και ελκυστική παρουσίαση Γευσιγνωστική Προσέγγιση/ Μέθοδοι και Τεχνικές ανάμιξης Κύριες Μέθοδοι/ Επιλογή διαδικασίας ανάμιξης Κατηγορίες και Οικογένειες των Cocktails Γαρνιτούρες/ Επιλογή Γαρνιτούρας Whiskey Cocktail Rum Cocktails Gin Cocktails Vodka Cocktails Tequila Cocktails Brandy Cocktails Tourism Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Hotel managment - Rooms Division Management Ελεγχος προμηθειών - τιμολόγηση Tourism Management and Marketing SPA MANAGER Receptionist Ξενοδοχειακή Νομοθεσία Customer service - Ψυχολογία πελάτη Ψηφιακές Δεξιότητες Μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις: MBA-Tourism Managemen Digital Analytics in Tourism MA International Hospitality and Tourism Management
Σχόλια (
)
|