1. Οι
ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες γευμάτων και ποτών εντός των
Α.Ε.Ι (φοιτητικά εστιατόρια και κυλικεία) υποχρεούνται κατά τη λειτουργία τους
να εφαρμόζουν τα ακόλουθα μέτρα:
α) Η
χρήση προστατευτικής μάσκας από το προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας
του είναι υποχρεωτική, κατά την προετοιμασία των γευμάτων, τροφίμων και
ροφημάτων, τη διανομή των προϊόντων και την εξυπηρέτηση των πελατών (φοιτητών,
του διδακτικού και λοιπού προσωπικού).
β)
Το προσωπικό εφαρμόζει σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας,
απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής (π.χ. καλό και συχνό πλύσιμο χεριών με
σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών, ιδιαίτερα πριν και μετά
τον χειρισμό τροφίμων, την προετοιμασία ροφημάτων, συχνή και σχολαστική απολύμανση
επιφανειών κ.λπ.).
γ)
Το προσωπικό εφαρμόζει τα γενικά μέτρα προφύλαξης για πρόληψη της μετάδοσης του
ιού SARS-CoV- 2, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νόσο COVID-19 (π.χ. αποχή από
την εργασία σε περίπτωση εμφάνισης πυρετού ή άλλων συμπτωμάτων συμβατών με
COVID-19, χρήση προστατευτικής μάσκας εκτός του ωραρίου εργασίας τους σύμφωνα
με την κείμενη νομοθεσία σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όταν
υπάρχει συνωστισμός κ.λπ.).
δ)
Τα γεύματα και τρόφιμα που διαθέτουν είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί
κατάλληλα με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα πριν την ώρα διάθεσής τους σε
ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.
ε)
Οι φοιτητές, οι επισκέπτες, το διδακτικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό πρέπει
να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή για την
εξυπηρέτησή τους, όπου αυτό είναι δυνατό, για τον λόγο αυτό
προτείνεται να τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση στο έδαφος με τις προβλεπόμενες
αποστάσεις.
στ)
Εάν ο χώρος που εδρεύουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι κλειστός ή είναι
ανοικτός και δεν είναι εφικτό να τηρηθεί η απόσταση της προηγούμενης
περίπτωσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους τους παρευρισκόμενους
στον χώρο.
ζ)
Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, stands, καρεκλών κ.λπ. και η
παραμονή ατόμων στους χώρους των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων μετά την
εξυπηρέτηση των πελατών προς αποφυγή συγχρωτισμού.
2. Οι
φοιτητές, οι επισκέπτες, το διδακτικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό συνίσταται
να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους ή να χρησιμοποιούν αλκοολούχο αντισηπτικό
διάλυμα χεριών μετά τη συναλλαγή τους για την αγορά γευμάτων, τροφίμων και
ποτών.
Πηγή: esos.gr
Σχόλια (
)
|