Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020
Σχολές - Τμήματα   Επαγγέλματα και Προοπτικές   Επικαιρότητα
Σύλλογος σπουδαστών ΔΙΕΚ Αττικής: «Δεν παραιτούμαστε από τις σπουδές μας»

«Δεν παραιτούμαστε από τις σπουδές μας», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης και το κλείσιμο των σχολείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα νέα περιοριστικά μέτρα, η έξαρση της πανδημίας, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, στους χώρους δουλειάς και σπουδών αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει σοβαρές και εγκληματικές ευθύνες γιατί δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο 8 μήνες τώρα για την προστασία της υγείας της νεολαίας και του λαού.

Η πραγματικότητα άλλωστε που βιώσαμε στις σχολές μας είναι ενδεικτική. Αφού κάναμε μάθημα σε 25αρια και 30αρια τμήματα, με σημαντικές ελλείψεις σε αντισηπτικά, σε προσωπικό καθαριότητας, δε γίνονταν μαζικά τεστ σε σπουδαστές, εκπαιδευτές και στους οικείους τους όταν παρουσιαζόταν κρούσμα στο Δ.ΙΕΚ. Ενώ και η κατάσταση στα ΜΜΜ είναι τραγική αφού η νεολαία και ο λαός στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες!

Η κυβέρνηση να σταματήσει να πιπιλάει την καραμέλα «της ατομικής ευθύνης» και να κατηγορεί για την έξαρση της πανδημίας τη νεολαία για να βγάλει λάδι την κρατική ευθύνη. Άλλωστε η πολιτική διαχείρισης της πανδημίας μαρτυρά ότι τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού αποτελούν κόστος!

Είναι κόστος οι απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι κλίνες ΜΕΘ που πρέπει να ανοίξουν κ.λπ. κι ας «βαράει κόκκινο» το σύστημα υγείας!

Είναι κόστος οι αναγκαίες προσλήψεις σε καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα σε σχολεία και σχολές!

Είναι κόστος οι απαραίτητες προσλήψεις εργαζομένων στα ΜΜΜ και η εξασφάλιση των αναγκαίων ΜΜΜ για να αποφεύγεται ο συνωστισμός!

Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση βρίσκει «χρήμα» για να μοιράσει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και χρόνο για να ετοιμάσει νομοσχέδια που θα τσακίσουν τη νέα γενιά αφού καταργεί το 8ωρο, θεσπίζει το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία!

Δεν παραιτούμαστε από τις σπουδές μας!

Από τη Δευτέρα 9/11/2020 η λειτουργία των Δ.ΙΕΚ αναστέλλεται μέχρι και τις 30/11/2020 και πραγματοποιούν σύγχρονη ή ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι όλοι οι σπουδαστές θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ώστε να μη χάσουν την επαφή τους με το αντικείμενό τους. Ήδη φτάνουν καταγγελίες σπουδαστών στο Σύλλογο ότι δε λειτουργούν οι πλατφόρμες, ενώ δεν είναι δεδομένη η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αφού πολλοί δε διαθέτουν κατάλληλα εργαλεία (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο). Μάλιστα, παρά τα προβλήματα οι σπουδαστές παίρνουν απουσίες!

Μπορεί να ακούγεται περίεργο το 2020 να μην έχει κάποιος Η/Υ, αλλά εδώ δεν μας παρέχονται στα Δ. ΙΕΚ μας Η/Υ ή κι αν μας παρέχονται είναι άλλης δεκαετίας για να κάνουμε μάθημα. Δεν είναι ατομική ευθύνη του καθενός, αλλά κυβερνητική ευθύνη να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέσα για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες οι οποίες θα λειτουργούν.

Δεν παραγνωρίζουμε, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εκπαιδευτική διαδικασία της τάξης και την αλληλεπίδραση όσων συμμετέχουν

στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για αυτό η κυβέρνηση τώρα χωρίς άλλη καθυστέρηση να σταματήσει να αγνοεί τα αιτήματα που από την αρχή της πανδημίας ο Σύλλογος μας διεκδικεί για την ασφαλή λειτουργία των σχολών! Είναι το μόνο σχέδιο που μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των σχολών και απαντάει στις ανησυχίες των σπουδαστών!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· Να παρθούν από το Υπουργείο Παιδείας, όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι σπουδαστές θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο, ότι θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση.

· Να μην μπαίνουν απουσίες όταν υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο ή για όσους δεν έχει εξασφαλιστεί η πρόσβαση.

· Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα Δ.ΙΕΚ. Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι ώστε να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτών, διοικητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού για να λειτουργήσουν οι σχολές με ασφάλεια για όλους τους σπουδαστές μετά το νέο lockdown.

· Να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, συχνές απολυμάνσεις) στη σχολή και στην πρακτική. Να μειωθεί ο αριθμός των σπουδαστών ανά τάξη σε 15, με τη δημιουργία περισσότερων τμημάτων, με εξασφάλιση επιπλέον αιθουσών των Δήμων ή της Περιφέρειας.

· Συγγράμματα, προσωπικός εξοπλισμός και αναλώσιμα για τον κάθε σπουδαστή, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη παρακολούθηση των μαθημάτων μας.

· Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, είτε σε χώρο πρακτικής είτε σε τμήμα, να γίνουν δωρεάν τεστ με ευθύνη του υπουργείου ή της εργοδοσίας με δικαιολόγηση απουσιών στην πρακτική ή στο μάθημα.

Συσπειρωμένοι στο Σύλλογό μας, είμαστε πιο δυνατοί! Τα Δ.ΙΕΚ μπορεί να παραμείνουν κλειστά, όμως ο Σύλλογός μας δεν αναστέλλει τη δράση του. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στα σπίτια πολλών συναδέλφων μπορεί να δυσκολεύει τόσο λόγω του άγχους για την υγεία των ίδιων, συγγενών και φίλων όσο και γιατί η αναστολή των μαθημάτων προκαλεί ανησυχία για τις σπουδές μας, τα οικονομικά προβλήματα σε κάθε σπίτι μεγαλώνουν. Για αυτό:

Καλούμε κάθε σπουδαστή να απευθυνθεί στο Σύλλογο για ερωτήματα που έχει, αλλά και να στείλει επιστολή, ανταπόκριση για προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του συνολικότερα, όπως ήδη έχουν κάνει συνάδελφοί μας.

Πηγή: iPaidia.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 149 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Sos βρεφφονηπιοκομια
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 22:12
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Παιδαγωγικά;
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 21:41
Σχόλια (0)

ΙΚΥ ΕΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΟΔΟΥ
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 21:33
Σχόλια (1)

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΙΚΥ ΕΚΟ
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 10:16
Σχόλια (7)

Εισακτεοι
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 11:05
Σχόλια (1)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 15:30
Σχόλια (2)

ΙΚΥ ΕΚΟ 4 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 14:42
Σχόλια (19)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 - 09:54
Σχόλια (3)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 21:15
Σχόλια (6)

Ικυ εκο
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 15:20
Σχόλια (32)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012
ΚΑΝΟΝΙΚΑ οι εγγραφές των παιδιών των στρατιωτικών στα σχολεία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3225 ημέρες
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012
Τον Ιούλιο η διανομή των σχολικών βιβλίων σε γυμνάσια κ λύκεια.
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3225 ημέρες
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012
Συνεχίζεται η εξέταση των ειδικών μαθημάτων.
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3225 ημέρες
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012
Εξεταστική για τους επι πτυχίω φοιτητές και τον Ιούνιο.
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3225 ημέρες
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012
Διεθνή θερινά σχολεία.
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3225 ημέρες
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012
Αλήθειες που δεν γνωρίζατε για το σώμα σας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3232 ημέρες
Σελίδα 4873 από 4954 (29722 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4872
4873
4874
4875
4952
4953
4954
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης