Συναγερμός έχει σημάνει με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο διήμερο στην Αχαϊα

Πιο αναλυτικά, μέσω της διενέργειας των self test εντοπίστηκαν περισσότεροι από 500 μαθητές θετικοί στον κορονοϊό την Πέμπτη, κατά την ημέρα δηλαδή επιστροφής στις σχολικές αίθουσες μετά το τριήμερο του κλεισίματος λόγω κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εντοπίστηκαν 210 κρούσματα σε μαθητές και 13 σε εκπαιδευτικούς και στην πρωτοβάθμια 236 θετικά τεστ σε παιδιά και 29 σε εκπαιδευτικούς.

Τέλος, αναφορικά με τις καταλήψεις, μόλις πέντε σχολεία ήταν αυτά που δεν έκαναν μάθημα.

Χθες Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19.712 νέα κρούσματα, ενώ καταγράφηκαν 112 θάνατοι, με τους διασωληνωμένους ασθενείς να ανέρχονται σε 633.

Αρνητική στάση απέναντι στην γενική άρση των μέτρων, κράτησε μιλώντας στο Newsbomb, o διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. «Εξακολουθεί να υπάρχει η σφοδρότητα του τέταρτου κύματος, το οποίο αποτελείωσε το πέμπτο ακόμα πιο σφοδρότερο κύμα. Διανύουμε την πιο τρομακτική περίοδος, καθώς έχουμε μπροστά μας το επόμενο κύμα. Αν δεν το προσέξουμε θα μας τσακίσει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουν τα μέτρα. Το έκτο κύμα είναι μπροστά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής ΕΣΥ στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γ. Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, η κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου εξακολουθεί να είναι κρίσιμη με τους θανάτους να αυξάνονται καθημερινά. «Oι ΜΕΘ δεν πιέζονται τόσο πολύ, έχουμε όμως αύξηση των θανάτων από την μετάλλαξη Όμικρον. Όσοι νοσηλεύονται είναι στην πλειονότητά τους μη εμβολιασμένοι και έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Κλείνοντας, επισήμανε πως, «υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει κι άλλη παραλλαγή. Ο ιός μεταβάλλεται συνεχώς, αυτό μας φοβίζει. Δεν είναι αυτή τη στιγμή περίοδος να εφησυχαστούμε».

Πηγή: ipaideia.gr