Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022
Εκπαιδευτικό Σύστημα   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Με πανελλαδικές εξετάσεις οι επόμενοι διορισμοί
 Με σημαντικές αλλαγές έρχεται τον προσεχή Μάρτιο ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τη μόνιμη κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό. Στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2022 και του 2023

Σύμφωνα με τον υπουργό Μάκη Βορίδη, αλλάζει η διαδικασία στελέχωσης του Δημοσίου. Νομοθετική ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας φανερώνει τις αλλαγές στη διαδικασία διεξαγωγής του νέου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Η… καινοτομία του διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός ότι πλέον θα εκδίδεται μία και μόνο πρόσκληση, η οποία θα αφορά ευρύτερες κατηγορίες, χωρίς, δηλαδή, να είναι προσδιορισμένη η θέση στην οποία θα προσληφθούν οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που επιτύχουν στον διαγωνισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, στην πραγματικότητα δημιουργείται μία δεξαμενή υποψηφίων οι οποίοι θα αξιοποιηθούν όταν προκύψει θέση, με βάση πάντα τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού και της μοριοδότησης, από την οποία οι φορείς θα μπορούν να αντλούν προσωπικό χωρίς τις καθυστερήσεις που εμφάνιζε η σημερινή διαδικασία προσλήψεων. Σε αυτή τη δεξαμενή δε, θα βρίσκονται σε… αναμονή επιτυχόντες αποκλειστικά Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Πρόθεση του Υπουργείου είναι η πρόσκληση να έχει εκδοθεί τον Οκτώβριο ή το αργότερο αρχές Νοεμβρίου και ο διαγωνισμός να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Όπως είπε ο υπουργός Μάκης Βορίδης, στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθεί ο προγραμματισμός προσλήψεων του 2022 και του 2023 και εκτίμησε ότι πιθανώς εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 θα έχουν πραγματοποιηθεί οι προσλήψεις για τα έτη 2022- 2023, «κάτι που στον χρονοπρογραμματισμό προσλήψεων θα έχει επιτευχθεί για πρώτη φορά» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα και αναλυτικά

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές που θα φέρει ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ στο σύστημα εισαγωγής στο δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει και παλαιότερα το proson, η Αρχή σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζονται στο να προκηρύξουν διαγωνισμό που δεν θα περιέχει ούτε προκαθορισμένο αριθμό θέσεων αλλά και ούτε προκαθορισμένες ειδικότητες!

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί μία «δεξαμενή» εργαζομένων, βάσει της οποίας το δημόσιο θα μπορεί να αντλεί εργαζομένους για τα επόμενα δύο έτη (2023 και 2024), μέχρις ότου διεξαχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός και καταρτιστούν νέοι πίνακες επιτυχόντων.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου του ΑΣΕΠ κ. Παπαϊωάννου, στον γραπτό διαγωνισμό, οι υποψήφιοι θα καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο γενικές γνώσεις αλλά και θα δοκιμάζονται και ως προς άλλες βασικές δεξιότητες (γλωσσικές, αριθμητικές, εργασιακή αποτελεσματικότητα με βάση υποθετικά σενάρια εργασιακής καθημερινότητας) που χρειάζεται να έχουν οι μελλοντικοί δημόσιοι λειτουργοί.

Ο ίδιος σχολίασε ακόμα ότι, «το ζητούμενο είναι η δυνατότητα του εργαζομένου, εν προκειμένω του δημοσίου υπαλλήλου, να δίνει λύσεις σε καινούργια προβλήματα που ούτε καν είχε φαντασθεί την εποχή που σπούδαζε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, να συνεργάζεται αρμονικά με τους συναδέλφους του σε ένα χώρο εργασίας και να διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό ένταξης σε μια ιεραρχία αλλά και ανάληψης δημιουργικών πρωτοβουλιών.  Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αλλά αν δεν κάνουμε την αρχή δεν θα μάθουμε ποτέ εάν θα τα καταφέρουμε».

Δεκτά σχεδόν όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Όπως είναι λογικό, η ανατροπή αυτή φέρνει τα «πάνω - κάτω» και ταυτόχρονα ανοίγει την «πόρτα» σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στο δημόσιο.

Και λέμε σε όλους, γιατί αφού δεν θα υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις και ειδικότητες, ο διαγωνισμός θα κάνει δεκτά σχεδόν όλα τα πτυχία από ΑΕΙ και ΤΕΙ!

Την πεποίθηση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Proson.gr, ο διαγωνισμός θα είναι κοινός για όλους και δεν θα υπάρχει ειδική εξέταση στο γνωστικό αντικείμενο της κάθε ειδικότητας.

Πώς όμως θα γίνονται τελικά οι προσλήψεις στο δημόσιο; 

Αφού ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, η εκάστοτε υπηρεσία θα δημοσιεύει προκήρυξη η οποία θα περιέχει τον αριθμό των ατόμων καθώς και τα απαραίτητα προσόντα και πτυχία που ζητάει.

Στην συνέχεια, χωρίς χρονοτριβή, θα ανατρέχει στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και θα αντλεί αυτούς που είναι πρώτοι στη σειρά κατά προτεραιότητα και έχουν και τα απαραίτητα πτυχία.

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή προμηνύει, εκτός των άλλων, ότι στον διαγωνισμό θα υπάρξει ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής!

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια 3 μήνες (και 2 μήνες τελικές επαναλήψεις έως την εξέταση) και πραγματοποιείται από την goLearn εξ αποστάσεως

Ο λόγος που αποτελεί αυτή την στιγμή νο1 σε όλη την Ελλάδα είναι αρχικά η εμπειρία του GoLearn με πάνω από 40.000 ενήλικους να το επιλέγουν κάθε χρόνο για να μοριοδοτηθούν - προετοιμαστούν για προκηρύξεις ΑΣΕΠ και από την άλλη το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος που ισχύει μόνο για το μήνα Οκτώβριο

Η εξ αποστάσεως προετοιμασία περιλαμβάνει:

 • Την ύλη κάθε ενότητας εξέτασης διαρθρωμένη σε κεφάλαια, σε συνοπτική και εύληπτη μορφή
 • Εκπαιδευτικό υλικό διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες και τις ενότητες του Διαγωνισμου χωρισμένο ανά ενότητα και κεφάλαιο
 • Online tests με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών πάνω στη συγκεκριμένη ύλη
 • Σημειώσεις καθηγητών
 • Τεστ αποτελεσματικότητας
 • Πρακτική εξάσκηση με ερωτήσεις απαντήσεις όπως θα γίνει στην εξέταση
 • Επικοινωνία με καθηγητή για καθοδήγηση και επίλυση αποριών
 • Συνεχής ανατροφοδότηση
 • Ανοικτή πλατφόρμα μέχρι τις εξετάσεις για πρόσβαση στο υλικό και στα Test
 • Έξτρα επαναλήψεις έως τις εξετάσεις
 • Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο για συνεχή εντατική προετοιμασία και για διάβασμα όποτε εσείς θέλετε μέσα στις ημέρες του προγράμματος

  Έκπληξη το περιεχόμενο του διαγωνισμού!

  Εκτός όμως από την προκήρυξη το διαγωνισμού έκπληξη θα είναι και ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων!

  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εκτός από τις γραπτές εξετάσεις γνώσεων, ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει και «τεστ αποτελεσματικότητας». Το τεστ αυτό θα είναι γραπτό, θα διεξαχθεί με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών (multiple choice) και θα αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να αναλύουν προβλήματα καθώς και να ιεραρχούν τις ανάγκες στον χώρο εργασίας.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ επιβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες τις πληροφορίες αυτές λέγοντας ότι οι υποψήφιοι θα καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο γενικές γνώσεις αλλά και θα δοκιμάζονται και ως προς άλλες βασικές δεξιότητες (γλωσσικές, αριθμητικές, εργασιακή αποτελεσματικότητα με βάση υποθετικά σενάρια εργασιακής καθημερινότητας) που χρειάζεται να έχουν οι μελλοντικοί δημόσιοι λειτουργοί.

Αν και δεν ξεκαθάρισε εντελώς το τοπίο, ο ίδιος σχολίασε ακόμα ότι, «το ζητούμενο είναι η δυνατότητα του εργαζομένου, εν προκειμένω του δημοσίου υπαλλήλου, να δίνει λύσεις σε καινούργια προβλήματα που ούτε καν είχε φαντασθεί την εποχή που σπούδαζε στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, να συνεργάζεται αρμονικά με τους συναδέλφους του σε ένα χώρο εργασίας και να διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό ένταξης σε μια ιεραρχία αλλά και ανάληψης δημιουργικών πρωτοβουλιών.  Δεν είναι εύκολο εγχείρημα αλλά αν δεν κάνουμε την αρχή δεν θα μάθουμε ποτέ εάν θα τα καταφέρουμε».

Πώς θα εξασκηθείτε στα «τεστ εργασιακής αποτελεσματικότητας»

Στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα εξεταστείτε στην εργασιακή αποτελεσματικότητα μέσω εξειδικευμένου τεστ και σεναρίου που θα κληθεί ο υποψήφιος να λύσει!

Τεστ Εργασιακής αποτελεσματικότητας με βάση σενάρια θα βρείτε στο κορυφαίο φροντιστήριο ΑΣΕΠ, την goLearn στην Ελλάδα που επιλέγουν για την προετοιμασία τους κάθε χρόνο 40.000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν για το δημόσιο και για προκηρύξεις.

Τα τεστ αυτά θα τα βρείτε στην εξ αποστάσεως προετοιμασία του GoLearn που διαρκεί έως τις πανελλαδικές εξετάσεις ΑΣΕΠ που θα γίνουν το Μάρτιο μαζί με το κορυφαίο εκπαιδευτικό υλικό ανά ενότητα που θα εξεταστείτε και άλλα online τεστ

Δείτε εδώ την προετοιμασία με τα εξειδικευμένα τεστ αποτελεσματικότητας

Πότε θα γίνει ο διαγωνισμός

Για την διεξαγωγή του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ υπάρχουν επίσης δύο σενάρια. Το πρώτο και επίσημο σενάριο, που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφέρει πως ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2023. 

Οι υποψήφιοι που θα καταθέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι ο εν λόγω διαγωνισμός μπορεί να μεταφερθεί για το φθινόπωρο του 2023, σε περίπτωση που την άνοιξη συμπέσουν οι βουλευτικές εκλογές

Το δεύτερο αυτό σενάριο θα δώσει χρόνο τόσο στους υποψηφίους που θέλουν να προετοιμαστούν, όσο και στο ΑΣΕΠ για να προετοιμάσει σωστά τις διαδικασίες του διαγωνισμού.

Είναι εξάλλου γνωστό πως από την στιγμή που θα προκηρυχθεί ένας γραπτός διαγωνισμός η Αρχή χρειάζεται κάποιος μήνες για να «κινήσει» την διαδικασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ που προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και τελικά θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, 8 δηλαδή μήνες μετά.

Να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Proson, η σχετική πρόσκληση για τον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του δημοσίου αναμένεται να βγει είτε τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, είτε το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

πηγή:alfavita Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 652 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
διαδικτυακό δάνειο
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 - 19:17
Σχόλια (0)

Εσπερινό ΕΠΑΛ + τεφαα
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 10:38
Σχόλια (1)

Επειγον: εγγραφη στα ΕΠΑΛ προς κ. Κουτρουμπελη
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 - 09:21
Σχόλια (0)

Μετεγγραφές 2024
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 - 13:30
Σχόλια (1)

Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
Υπουργείο Παιδείας: Τι αλλάζει στη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ημέρες
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024
ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2024 2025: ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ – ΟΛΗ η διαδικασία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ημέρες
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024
Διορισμοί: Η μοριοδότηση των σχολείων και ο καθορισμός δυσπρόσιτων σε όλη την Ελλάδα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ημέρες
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024
Σε απόγνωση οι καθηγητές Γαλλικής Γλώσσας για την κατάργηση 800 οργανικών τους θέσεων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ημέρες
Σελίδα 6 από 6289 (37729 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
5
6
7
8
6287
6288
6289
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης