Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα   Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024
Πανελλήνιες 2023: Έξυπνες επιλογές στο μηχανογραφικό από όλα τα Επιστημονικά Πεδία - Δεν απαιτούνται υψηλές επιδόσεις στις εξετάσεις
Κάθε χρόνο όπως είναι λογικό στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων «φιγουράρουν» οι πιο δημοφιλείς σχολές του κάθε επιστημονικού πεδίου, καθώς θεωρείται πως αποτελούν εγγύηση για μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία και οικονομική αποκατάσταση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και τμήματα στα οποία η εισαγωγή είναι πιο εύκολη, καθώς απαιτούνται λίγα μόρια και εάν ρίξουμε μία προσεκτική ματιά τόσο στα προγράμματα σπουδών τους όσο και στα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα που προσφέρουν στους αποφοίτους τους θα εκπλαγούμε από τις δυνατότητες και τις προοπτικές που προσφέρουν στην αγορά εργασίας. 

«Τέτοια τμήματα υπάρχουν πολλά, κυρίως σε περιφερειακά Πανεπιστήμια, αλλά η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία των μαθητών, ούτε τα γνωρίζει αλλά ούτε είναι και σε θέση να αξιολογήσει το επιστημονικό τους αντικείμενο», τονίζει στο ethnos.gr ο σύμβουλος σταδιοδρομίας κ. Δημήτρης Μπαρλάκας. Παρακάτω παραθέτουμε 6 τμήματα «Value for Money», που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έξυπνες επιλογές στο φετινό Μηχανογραφικό Δελτίο.

Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών, Αθήνα, ΕΚΠΑ: 11.095 μόρια

Το τμήμα παρέχει άριστη γνώση της Ρωσικής Γλώσσας, ενώ παράλληλα εφοπλίζει τους σπουδαστές του και με εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με την κουλτούρα, τον πολιτισμό και την κοινωνική δομή της Ρωσίας. Οι απόφοιτοι του τμήματος αποκτούν την επάρκεια προσόντων για τη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας, μετά από επιτυχή παρακολούθηση προγράμματος διδακτικής, και μπορούν να απασχοληθούν στην εκπαίδευση. Επίσης έπειτα από μεταπτυχιακή εξειδίκευση έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν με το εμπόριο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Τουρισμό.

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Σάμος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 9.305 μόρια

Το συγκεκριμένο τμήμα καλύπτει συνδυαστικά τα αντικείμενα της Πληροφορική, της Ηλεκτρονικής και των Τηλεπικοινωνιών δίνοντας την δυνατότητα στους πτυχιούχος να σταδιοδρομήσουν σε ένα μεγάλο φάσμα επιλογών στην σύγχρονη ψηφιακή αγορά. Πρόκειται για Πολυτεχνικό τμήμα και παρέχει τα επαγγελματικά δικαιώματα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού (εγγραφή στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τ.Ε.Ε.).

Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Σάμος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 8.425 μόρια

Η στατιστική βρίσκει εφαρμογή στις περισσότερες επιστήμες, καθώς οι προκύπτουσες πληροφορίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων. Το τμήμα προετοιμάζει τους σπουδαστές του για αντικείμενα αιχμής της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και Οικονομίας όπως είναι η ανάλυση δεδομένων, η αναλογιστική κ.ά. Οι πτυχιούχοι μπορούν να εργαστούν ως αναλυτές δεδομένωναναλογιστέςεκτιμητές κινδύνου σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) και έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν ως Οικονομολόγοι.

Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Χίος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 9.620 μόρι

Με το παγκόσμιο εμπόριο να βρίσκεται σε άνθιση και την Ελλάδα να παραμένει κορυφαία ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο οι ναυτιλιακές σπουδές αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή. Το τμήμα, προσφέροντας στους φοιτητές του γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με τη διοίκηση των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, τους προετοιμάζει για να ενταχθούν στο δυναμικό και διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο της ναυτιλίας και της μεταφοράς φορτίου. Οι απόφοιτοι εκτός από τις εξαιρετικές προοπτικές που έχουν για σταδιοδρομία στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία έχουν και τη δυνατότητα να εγγραφούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) και να διεκδικήσουν ευκαιρίες στην αγορά εργασίας ως Οικονομολόγοι.

Αγροτικής Ανάπτυξης, Ορεστιάδα, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: 9.525 μόρια

Στην ακριτική περιοχή της Ορεστιάδας εδρεύει το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Η ονομασία του ίσως μπερδεύει αρκετούς, ωστόσο πρόκειται για ένα τμήμα που προσφέρει στους αποφοίτους του τα επαγγελματικά δικαιώματα του Γεωπόνου. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής ενώ παράλληλα εφοδιάζει τους σπουδαστές με γνώσεις επιχειρηματικότητας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα σταδιοδρομίας και σε τομείς όπως είναι η βιοοικονομία, το marketing αγροτικών προιόντων κ.ά.

Μηχανικών Επιστήμης Υλικών Ιωάννινα (Ιωαννίνων): 10.475 μόρια 

Είναι το μοναδικό τμήμα Επιστήμης Υλικών που έχει στον τίτλο του τη λέξη «Μηχανικός», γεγονός που μαρτυρά και τον έντονο διεπιστημονικό του χαρακτήρα. Συνδυάζει γνώσεις φυσικής, χημείας, βιολογίας και μηχανικής, στοχεύει στη μελέτη, τόσο των βασικών αρχών και ιδιοτήτων των υλικών, όσο και της απόδοσης, της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και του ποσοστού που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Οι απόφοιτοι του τμήματος εγγράφονται στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, αποκτούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Χημικού Μηχανικού και μπορούν να εργαστούν σε εργαστήρια που αναλαμβάνουν ελέγχους διασφάλισης ποιότητας, εκπόνηση μελετών πιστοποίησης υλικών, βιομηχανικές μονάδες, σε οργανισμούς παραγωγής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών και γενικότερα όπου η έρευνα και η ανάπτυξη νέων υλικών είναι απαραίτητες.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 195 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (1)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (7)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (1)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (14)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (3)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (10)

ΒΑΣΕΙΣ
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 - 21:25
Σχόλια (6)

10%
Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023 - 16:38
Σχόλια (3)

Μεταπτυχιακα
Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 15:56
Σχόλια (6)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
Σχολεία: Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα κυλικεία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
Τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια αρχίζουν την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
Υπερβαθμολόγηση: Η πλασματική αριστεία των μαθητών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023
Ανοίγουν τα σχολεία στον Βόλο τη Δευτέρα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σελίδα 2 από 5992 (35947 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5990
5991
5992
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης