Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012
Διάφορα Θέματα
Ήττα των αρνητών του νόμου για τα ΑΕΙ
  Ηττήθηκε το μέτωπο της πεισματικής αντίδρασης στην εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ. Οι πενήντα φοιτητές που είχαν κάνει κατάληψη στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύων (ΚΛΕΙΔΙ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, για να εμποδίσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία των καθηγητών για το Συμβούλιο Ιδρύματος, απεχώρησαν τη νύχτα της Τρίτης, και χθες στις 10.03 π.μ. το ίδρυμα είχε αποκαταστήσει τη δικτύωσή του. Για να φθάσουμε στην κατάληξη αυτή, συνέβαλαν συνδυαστικά τέσσερις παράγοντες: η μεθοδικότητα των διαπραγματεύσεων, αλλά και το... κόλπο της εφορευτικής επιτροπής, το χάος στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία (Λαικό, Ατπκόν, Αρεταίειο, Αιγηνίτειο) και ο εισαγγελέας.
 
Μάλιστα, χθες ακόμη μία νίκη επετεύχθη υπέρ της εφαρμογής του νόμου. Στην ψηφοφορία για το Σ.Ι. του Πανεπιστημίου Πειραιώς, από τους 183 πανεπιστημιακούς ψήφισαν οι 180, δηλαδή το 98,4%, το υψηλότερο έως τώρα ποσοστό συμμετοχής σε ηλεκτρονικό ψηφοφορία. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έως χθες είχαν ψηφίσει 1.400 στους περίπου 1.900 πανεπιστημιακούς (73,6%). Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα στις 6 μ.μ.
 
Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές, ανεξάρτητα από τις διαφωνίες με το θεσμικό πλαίσιο, επιβεβαιώνει τη βούληση των συναδέλφων για την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων. Τα νέα εκλεγμένα όργανα θα κληθούν να επιλέξουν τα εξωτερικό μέλη του Σ.Ι. με κριτήρια που θα συμβάλουν στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ΑΕΙ είναι ίσως η μοναδική ελπίδα για την ανάκαμψη και ορθολογικό ανάπτυξη της χώρας και ως εκ τούτου δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναπαυθούμε , είπε στην Κ η γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ Ε. Μπουρνόβα.
 
Το πανεπιστήμιο έχει αστείρευτες ερευνητικός, εκπαιδευτικές και επιστημονικές δυνατότητες και πρέπει να προ Σήμερα αρχίζει ο τριήμερος εορτασμός για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου. Πρόθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να αναδείξει τα προβλήματα των ιδρυμάτων λόγω της κρίσης, αλλά και να ολοκληρώσει τον εορτασμό χωρίς παρατράγουδα.
 
Στο μήνυμά της, η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού αναφέρει όχι σήμερα τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης τότε νεολαίας και του λαού μας, για "Ψωμί Παιδεία Ελευθερία", δίνουν σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο . Την ίδια στιγμή, την πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίασης στην Αθήνα τη Δευτέρα αποφάσισε το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων.
 
Στη Σύνοδο θα τεθούν το ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το σχέδιο του υπ. Παιδείας για τις καταργήσεις μοντέλο διοίκησης, με όποιες ατέλειες μπορεί να έχει , τόνισε στην Κ ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Αθηνών Γ. Σιάσος. Συγκεκριμένα, χθες το ΚΛΕΙΔΙ παρεδόθη άτρωτο ο μεγάλος φόβος ήταν ο κίνδυνος καταστροφής του ακριβού (περί το ένα εκατ. ευρώ) εξοπλισμού του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Κ , στη λήξη της κατάληψης συνεισέφερε το ότι η εφορευτική επιτροπή κατάφερε να φτιάξει εφαρμογή ώστε οι πανεπιστημιακοί να μπορέσουν να ψηφίσουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο του ιδρύματος. Οι καθηγητές Πληροφορικής πήραν τα στοιχεία πρόσβασης στο σύστημα (password, username) των και τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ. Και στα ΤΕΙ επίσης επικρατεί ανα βαρασμός.
 
Χθες το ΤΕΙ Αθηνών αποφάσισε κατάληψη του ιδρύματος σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα. Τέλος, χθες το απόγευμα, φοιτητές του Οικονομικού Παν. Αθηνών, που είχαν αποφασίσει τετραήμερη κατάληψη, εισέβαλαν με βία στο ίδρυμα όταν διαπίστωσαν ότι είχαν κλειδωθεί οι πόρτες του. Οι φοιτητές αποχώρησαν τρεις ώρες αργότερα. καθηγητών και δημιούργησαν νέα παρόμοια εφαρμογή, την οποία εγκατέστησαν εκτός ΑΕΙ, στο Εθνικό Δίκτυο Epeuvas και Τεχνολογίας. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι επαφές της εφορευτικής επιτροπής με τους καταληψίες, στις οποίες καταδείχθηκε ότι η κατάληψη ήταν άσκοπη καθώς η ψηφοφορία διεξαγόταν κανονικά.
 
Επίσης, υπήρξαν δύο κρίσιμα γεγονότα. To χάος, που επικράτησε την Τρίτη στα νοσοκομεία του πανεπιστημίου επειδή το ίδρυμα δεν είχε δικτύωση, οδήγησε τους καταληψίες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους μπροστά σε νέο χάος. Παράλληλα, κομβικό ρόλο έπαιξε για τη στάση των καταληψιών η παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια έρευνας για τα έκτροπα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Κ , χθες ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης έδωσε κατάθεση σε αστυνομικούς.
 
Ομως εκτός αυτού, έπρεπε να αντιμετωπίσει και τον βουλευτή της Ν.Δ. Α. Γεωργιάδη που τον κατηγόρησε ότι αρνήθηκε να προσέλθει στην Εισαγγελία με τη δικαιολογία ότι δεν είναι ακόμα ενημερωμένος. Συγκαλύπτει καραμπινάτη παρανομία. Προτιμά va κοροϊδεύει τη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση για να μη στεναχωρήσει τους φοιτητοπατέρες και τους αντιεξουσιαστές σε μια παράνομη πράξη , του κατελόγισε ο κ. Γεωργιάδης. Πολυτεχνείο, απολύσεις, συγχωνεύσεις, αιτίες νέου αναβρασμού 
redirect catch a cheat dating for married men
women who cheat on their husband click unfaithful husband
women who cheat on their husband how many women cheat on husbands women affair
why husband cheat click here cheat wife
infidelity in marriage why people cheat redirect
cheat on my husband most women cheat women who cheat on their husbands
i think my boyfriend cheated on me blog.smartofficecloud.com would my boyfriend cheat
adult dog sex stories read incest nifty sex stories
android spy sms site spyware cell phone
viagra free sample coupons link free prescription cards discount
abortion definition read walk in abortion clinics
voltarene 100 voltarene patch voltarene posologie
late term abortion clinics late term abortion clinics national abortion federation
free abortion pill how to get an abortion pill early abortion pill options
vacuum aspiration cost natural pregnancy termination how to end a pregnancy

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 2900 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Δημοσια διοικηση
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 - 11:46
Σχόλια (3)


μετεγγραφη
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 - 02:23
Σχόλια (9)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 18:18
Σχόλια (8)

Παιδαγωγικο
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 15:42
Σχόλια (0)

μετεγγραφή δευτεροετήζ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 15:18
Σχόλια (10)

μετεγγραφή δευτεροετήζ
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 15:18
Σχόλια (0)

Εαπ μεταπτυχιακο
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 - 17:08
Σχόλια (0)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 - 15:00
Σχόλια (0)

10 της εκατο
Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 - 23:35
Σχόλια (5)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
ΑΣΕΠ: Έτσι θα διεξάγονται οι πανελλαδικές για πρόσληψη στο Δημόσιο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
Ψηφιακή πρόσβαση σε τίτλους σπουδών πτυχιούχων ΑΕΙ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
Πανελλήνιες 2021: 516 περισσότεροι σπουδαστές στις Στρατιωτικές Σχολές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
28η Οκτωβρίου: Έτσι θα εορταστεί στα σχολεία φέτος η εθνική επέτειος -
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
Ψηφιακή πρόσβαση σε τίτλους σπουδών πτυχιούχων ΑΕΙ
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ημέρες
Σελίδα 4 από 4667 (27997 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
4665
4666
4667
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης