Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Επιθέσεις σε συγκλήτους

 Κλίμα φόβου στα Πανεπιστήμια Στη σκιά της βίας οι σχολές Νέα ένταση χθες σε ΑΠΘ ΕΜΠ Ανησυχία προκαλούν τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων και εισβολών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Παρά την κατακραυγή για την ομηρεία αντιπρύτανη στη Θεσσαλονίκη, νέος γύρος επεισοδίων εκδηλώθηκε, με πρωταγωνιστές αριστεριστές φοιτητές

 Αριστεριστές φοιτητές εισέβαλαν χτες στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των δω οι λογων καθηγητών που καλεσαν τα MAT στη διαρκεια της πολυήμερης απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων , όπως έλεγαν. Στόχος τους ήταν ιδιαίτερα ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, και ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Σπύρος Παυλίδης, ο οποίος μεταφέρθηκε την Τρίτη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με λιποθυμικό επεισόδιο, μετά τη βίαιη εισβολή στο γραφείο του δεκάδων φοιτητών. Με έχουν επικηρύξει γιατί ζήτησα, μαζί με άλλους πανεπιστημιακούς, το αυτονόητο. Να αποκατασταθεί η τάξη και π ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Εχουν γεμίσει τη Σχολή Θετικών Επιστημών με φωτογραφία μου και απειλητική λεζάντα αυτός και οι όμοιοι του θα μας βρουν μπροστά τους , με την υπογραφή Αυτόνομο Σχήμα Μαθηματικού. Κάποιοι θέλουν να σπείρουν την τρομοκρατία στο ΑΠΘ, αλλά δεν θα τους περάσει , είπε στο Εθνος ο κ. Παυλίδης.

Με έχουν επικηρύξει καταγγέλλει ο κοσμήτορας της Σχολής θετικών Επιστημών im Μια ομάδα 20/30 φοιτητών μπήκαν χθες στην αίθουσα της Συγκλήτου κατ επιτέθηκαν με ακατονόμαστες εκφράσεις κατά των πανεπιστημιακών πρό κειται για προέδρους τμημάτων, κοσμήταρες και τις πρυτανικές αρχές που είχαν στείλει επιστολή πριν από έναν μήνα προς την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως λόγω της πολυήμερης απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων και της καταληψης δημιουργούνταν σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ζητούνταν η παρέμβαση των αρχών για να απελευθερωθεί το Κτίριο Διοίκησης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του .

Ο πρύτανης τούς δήλωσε πως οι εκφράσεις τους προσβάλλουν την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους κάλεσε να αποχωρήσουν, εκείνοι ωστόσο επέμεναν να φωνάζουν συνθήματα και να ζητούν εξηγήσεις, έιοι λίγο αργότερα n συνεδρίαση της Συγκλήτου διακόπηκε. Συσκέψεις Εν τω μεταξύ, χθες τελικά θα συνεδρίαζαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το θέμα της καταληψης της φοιτητικής εστίας στη Νέα Κρήνη, η οποία τελεί υπό κατά ληψη από τις 18 Οκτωβρίου και με αίτημα την απόσυρση του κανονισμού λειτουργίας της. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές κράτησαν όμηρο για τέσσερις ώρες την Τρίτη τον αντιπρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Χρήστο Κωνσταντάτο.

Η συνεδρίαση των φοιτητών ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο αναβλήθηκε για χθες, ενώ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση γινονται συνεχείς συσκέψεις μετά την εισαγγελική εντολή για επέμβαση και αποκατάσταση της τάξης στο κτίριο της εστίας.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Μπλόκαραν τη Σύγκλητο στο Πολυτεχνείο

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ χτες η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στο ίδρυμα, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο της καθηγήτριας και μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης Δανάης Διακουλακη και έγραψαν συνθήματα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της βίας που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα το Πολυτεχνείο αλλά μετά τις φραστικές αντιδράσεις από μερίδα φοιτητών, η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε και ως εκ τούτου δεν πάρθηκε κα μία απόφαση. Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων καταδίκασε τις εκδηλώσεις βίας κατά μελών ΔΕΠ στο Πολυτεχνείο της Αθήνας αλλά και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο, το τελευταίο διάστημα.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρυτάνεις εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την έξαρση του φαινομένου, το οποίο, όπως υπογραμμίζουν, τείνει να απο προσανατολίσει τα ελληνικά ΑΕΙ από την οργανωμένη αντιμετώπιση των λίαν σοβαρών προβλημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο τομέας Παιδείας και Ερευνας της ΔΗΜΑΡ με την οποία καταδικάζονται τα πρωτοφανή επεισόδια που σημει ώθηκαν επίσης και στο ΕΜΠ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων, αφού εισέβαλαν στο γραφείο καθηγήτριας του ΕΜΠ και μέλους του νεοεκλεγέντος Συμβουλίου Διοίκησης και την απείλησαν, μετά κστέστρεψαν το γραφείο της .

Η ΔΗΜΑΡ καταδίκασε και το γεγονός της ομηρείας του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περασμένη Τρίτη από ομάδα φοι τητών, αλλά και την εισβολή στο γραφείο του κοσμήτορα της σχολής Φυσικών Επιστημών του ΑΠΘ. Σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν πρέπει να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα φασί ζουσας συμπεριφοράς. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος παραγωγής νέας γνώσης και όχι εστίες βίας και παρανομίας , αναφέρει η ΔΗΜΑΡ. 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

online purchase abortion pill click here pill for abortion online
most women cheat married men dating wives that cheat
free spy on cell phone read spyware for android cell phones
walgreens coupon code photo click coupons for prescription medications
how do i find a location of a cell phone blog.bjorback.com how to find gps location of a cell phone
progesterone progesterone progesterone
crestor card crestor savings card discount card for crestor
abortion pill prices risks of abortion pill aspiration abortion
pharmacy discount code pharmacy codes discount rx pharmacy
abortion pill abortion pill costs pros and cons of abortion

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3567 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΙΚΥ ΕΚΟ 2019-2020
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:02
Σχόλια (0)

Απαλλαγή από τέλη Φοίτησης
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:24
Σχόλια (6)

Όριο σπουδών
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:31
Σχόλια (1)

Πρακτική ΙΕΚ και κατατακτήριες
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:44
Σχόλια (0)

απώλεια πάσου
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:03
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΙΚΥ 2020-2021
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:02
Σχόλια (1)

Ποιο επάγγελμα φέρνει τα περισσότερα λεφτά
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:22
Σχόλια (2)

Υποτροφία ΙΚΥ ΕΚΟ ΕΡΩΤΗΣΗ
Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:26
Σχόλια (14)

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα (1.000€)
Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:50
Σχόλια (12)

ΔΟΑΤΑΠ
Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:06
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
Λύση στον Γόρδιο... δεσμό με τα Πανεπιστήμια
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3713 ημέρες
Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012
Εως 5 Σεπτεμβρίου όλα τα βιβλία στα σχολεία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3713 ημέρες
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012
Το βίντεο που θα σας κόψει την ανάσα! Έχει πάνω από 12.000.000 views
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3713 ημέρες
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012
Τα δίδακτρα κόβουν φοιτητές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3713 ημέρες
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012
Η Ολυμπιακή τελετή που δεν θα εκπλήξει το κοινό
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3714 ημέρες
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012
Νέο εργαστήριο απέκτησε η Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3714 ημέρες
Σελίδα 5653 από 5747 (34482 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
5652
5653
5654
5655
5745
5746
5747
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης