Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Επιθέσεις σε συγκλήτους

 Κλίμα φόβου στα Πανεπιστήμια Στη σκιά της βίας οι σχολές Νέα ένταση χθες σε ΑΠΘ ΕΜΠ Ανησυχία προκαλούν τα τελευταία κρούσματα επιθέσεων και εισβολών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Παρά την κατακραυγή για την ομηρεία αντιπρύτανη στη Θεσσαλονίκη, νέος γύρος επεισοδίων εκδηλώθηκε, με πρωταγωνιστές αριστεριστές φοιτητές

 Αριστεριστές φοιτητές εισέβαλαν χτες στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των δω οι λογων καθηγητών που καλεσαν τα MAT στη διαρκεια της πολυήμερης απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων , όπως έλεγαν. Στόχος τους ήταν ιδιαίτερα ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, και ο κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Σπύρος Παυλίδης, ο οποίος μεταφέρθηκε την Τρίτη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με λιποθυμικό επεισόδιο, μετά τη βίαιη εισβολή στο γραφείο του δεκάδων φοιτητών. Με έχουν επικηρύξει γιατί ζήτησα, μαζί με άλλους πανεπιστημιακούς, το αυτονόητο. Να αποκατασταθεί η τάξη και π ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Εχουν γεμίσει τη Σχολή Θετικών Επιστημών με φωτογραφία μου και απειλητική λεζάντα αυτός και οι όμοιοι του θα μας βρουν μπροστά τους , με την υπογραφή Αυτόνομο Σχήμα Μαθηματικού. Κάποιοι θέλουν να σπείρουν την τρομοκρατία στο ΑΠΘ, αλλά δεν θα τους περάσει , είπε στο Εθνος ο κ. Παυλίδης.

Με έχουν επικηρύξει καταγγέλλει ο κοσμήτορας της Σχολής θετικών Επιστημών im Μια ομάδα 20/30 φοιτητών μπήκαν χθες στην αίθουσα της Συγκλήτου κατ επιτέθηκαν με ακατονόμαστες εκφράσεις κατά των πανεπιστημιακών πρό κειται για προέδρους τμημάτων, κοσμήταρες και τις πρυτανικές αρχές που είχαν στείλει επιστολή πριν από έναν μήνα προς την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας πως λόγω της πολυήμερης απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων και της καταληψης δημιουργούνταν σοβαρά προβλήματα υγιεινής και ζητούνταν η παρέμβαση των αρχών για να απελευθερωθεί το Κτίριο Διοίκησης και να αποκατασταθεί η λειτουργία του .

Ο πρύτανης τούς δήλωσε πως οι εκφράσεις τους προσβάλλουν την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους κάλεσε να αποχωρήσουν, εκείνοι ωστόσο επέμεναν να φωνάζουν συνθήματα και να ζητούν εξηγήσεις, έιοι λίγο αργότερα n συνεδρίαση της Συγκλήτου διακόπηκε. Συσκέψεις Εν τω μεταξύ, χθες τελικά θα συνεδρίαζαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το θέμα της καταληψης της φοιτητικής εστίας στη Νέα Κρήνη, η οποία τελεί υπό κατά ληψη από τις 18 Οκτωβρίου και με αίτημα την απόσυρση του κανονισμού λειτουργίας της. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές κράτησαν όμηρο για τέσσερις ώρες την Τρίτη τον αντιπρύτανη του ΠΑΜΑΚ, Χρήστο Κωνσταντάτο.

Η συνεδρίαση των φοιτητών ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο αναβλήθηκε για χθες, ενώ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση γινονται συνεχείς συσκέψεις μετά την εισαγγελική εντολή για επέμβαση και αποκατάσταση της τάξης στο κτίριο της εστίας.

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Μπλόκαραν τη Σύγκλητο στο Πολυτεχνείο

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ χτες η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στο ίδρυμα, όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο γραφείο της καθηγήτριας και μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης Δανάης Διακουλακη και έγραψαν συνθήματα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της βίας που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα το Πολυτεχνείο αλλά μετά τις φραστικές αντιδράσεις από μερίδα φοιτητών, η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε και ως εκ τούτου δεν πάρθηκε κα μία απόφαση. Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων καταδίκασε τις εκδηλώσεις βίας κατά μελών ΔΕΠ στο Πολυτεχνείο της Αθήνας αλλά και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο, το τελευταίο διάστημα.

Σε ανακοίνωσή τους οι πρυτάνεις εξέφρασαν τη βαθιά ανησυχία τους για την έξαρση του φαινομένου, το οποίο, όπως υπογραμμίζουν, τείνει να απο προσανατολίσει τα ελληνικά ΑΕΙ από την οργανωμένη αντιμετώπιση των λίαν σοβαρών προβλημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο τομέας Παιδείας και Ερευνας της ΔΗΜΑΡ με την οποία καταδικάζονται τα πρωτοφανή επεισόδια που σημει ώθηκαν επίσης και στο ΕΜΠ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων, αφού εισέβαλαν στο γραφείο καθηγήτριας του ΕΜΠ και μέλους του νεοεκλεγέντος Συμβουλίου Διοίκησης και την απείλησαν, μετά κστέστρεψαν το γραφείο της .

Η ΔΗΜΑΡ καταδίκασε και το γεγονός της ομηρείας του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περασμένη Τρίτη από ομάδα φοι τητών, αλλά και την εισβολή στο γραφείο του κοσμήτορα της σχολής Φυσικών Επιστημών του ΑΠΘ. Σε καμία οργανωμένη κοινωνία δεν πρέπει να είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα φασί ζουσας συμπεριφοράς. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώρος παραγωγής νέας γνώσης και όχι εστίες βίας και παρανομίας , αναφέρει η ΔΗΜΑΡ. 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ 

online purchase abortion pill click here pill for abortion online
most women cheat married men dating wives that cheat
free spy on cell phone read spyware for android cell phones
walgreens coupon code photo click coupons for prescription medications
how do i find a location of a cell phone blog.bjorback.com how to find gps location of a cell phone
progesterone progesterone progesterone
crestor card crestor savings card discount card for crestor
abortion pill prices risks of abortion pill aspiration abortion
pharmacy discount code pharmacy codes discount rx pharmacy
abortion pill abortion pill costs pros and cons of abortion

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3630 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021 ΜΟΡΙΑ
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 21:32
Σχόλια (27)

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 - 17:42
Σχόλια (0)

ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 - 11:59
Σχόλια (26)

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 17:42
Σχόλια (3)

Προστάτης Οικογένειας Βοηθεια
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 03:34
Σχόλια (1)

ΙΚΥ ΕΚΟ επόμενο μέιλ Β φάση επιλεγέντων
Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022 - 10:24
Σχόλια (13)

γραπτες εξετασεις
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022 - 17:55
Σχόλια (1)

ΙΚΥ
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 12:28
Σχόλια (3)

Παράνομη Συγκρότηση
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 - 00:56
Σχόλια (2)


Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022
Σημαντική ανακοίνωση από τον ΕΟΠΠΕΠ για την έναρξη εξετάσεων ΙΕΚ και ΣΕΚ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 11 ημέρες
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022
Πρότυπα-Πειραματικά: Νέες αλλαγές στις επιτροπές για τις εξετάσεις και την κλήρωση
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 12 ημέρες
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022
Πανελλήνιες 2023: To… «χρηματιστήριο» των εξετάσεων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 14 ημέρες
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022
Αλλαγές στους συντελεστές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 15 ημέρες
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022
Πανελλήνιες 2023: Πότε θα γίνουν οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 17 ημέρες
Σελίδα 6 από 5778 (34668 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
5
6
7
8
5776
5777
5778
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης