Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2020 - Μηχανογραφικό 2020

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
Η ανεργία απειλεί το μέλλον της Ευρώπης

 Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ασκήσουν πιο σθεναρές κοινωνικές πολιτικές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος...
ραγδαίας αύξησης της ανεργίας που θα υπονομεύσει την υποστήριξη των πολιτών προς την ΕΕ και τους θεσμούς της, ανέφεραν σήμερα οι υπουργοί Εργασίας σε ένα έγγραφό τους με ασυνήθιστα έντονη φρασεολογία το οποίο διανεμήθηκε σήμερα.

Η έκκληση αυτή έγινε μετά την απόρριψη των πολιτικών λιτότητας από τους εκλογείς στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Την πολιτική αυτή εφάρμοσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, με την υποστήριξη της ΕΕ.

"Η Κοινωνική Ευρώπη έχει προβλήματα", ανέφερε το 5σέλιδο κείμενο το οποίο διανεμήθηκε στους υπουργούς ενόψει μιας συνόδου στις Βρυξέλλες και αντίγραφό του περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. "Αυτό είναι επικίνδυνο για το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν δεν επιτύχουμε να επιδείξουμε ότι η Ευρώπη φέρνει κατάρτιση, απασχόληση και κοινωνική πρόοδο για τους πολίτες της, θα τεθούν σε κίνδυνο σημαντικές προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση του Ευρωπαϊκού σχεδίου".

Οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και οι απεργίες έχουν σαρώσει την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο καθώς η κρίση χρέους, που διαρκεί τρία χρόνια, και η συρρίκνωση της οικονομίας στην Ευρώπη έχουν εξαντλήσει σχεδόν την υπομονή των ψηφοφόρων σε ό,τι αφορά τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι υπουργοί Εργασίας, οι οποίοι συναντώνται αύριο, σημειώνουν ότι οι 17 χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα βγουν από την κρίση μόνο εάν οι κυβερνήσεις βρουν τρόπους να μειωθεί η ανεργία στην ΕΕ.

"Η Ευρώπη χρειάζεται να βρει το θάρρος για να αντιδράσει στην μείζονα χρηματοοικονομική και οικονομική κρίση που βιώνει με κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές απασχόλησης οι οποίες θα αλλάξουν πραγματικά τις εργασιακές συνθήκες και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών", αναφέρεται στο κείμενο.

"Το επίπεδο αντίδρασης ξεπερνά όλο και περισσότερο το εθνικό πλαίσιο· είναι επίσης και το ευρωπαϊκό πλαίσιο αυτό στο οποίο πρέπει να υπάρχουν συνοδευτικά κατάλληλα μέτρα".

Η ανεργία ανήλθε στο 11,7% στην ευρωζώνη και στο 10,7% στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο κι αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω φέτος. Στην Ισπανία και στην Ελλάδα η ανεργία μεταξύ των νέων ξεπερνά το 50%.

"Τα αυξανόμενα κοινωνικά κόστη και η υψηλή ανεργία —ειδικά η ανεργία των νέων— μπορεί να υποσκάψουν την πίστη των πολιτών στην αξία της Ευρωπαϊκής κοινότητας και των θεσμών της", σημειώνεται στο έγγραφο.

Οι υπουργοί τάσσονται στο έγγραφο αυτό υπέρ της ιδέας να θεσπιστεί μια εγγύηση προς τους νέους ότι είτε θα τους προσφέρεται μια θέση εργασίας, είτε περαιτέρω εκπαίδευση μέσα σε τέσσερις μήνες αφού αποφοιτήσουν, αυτό που αποκαλείται στην ορολογία των Βρυξελλών "Εγγύηση για τη Νεολαία".

Τέτοιου είδους προγράμματος εφαρμόζονται σε σκανδιναβικές χώρες και θα μπορούσαν να προσφέρουν ελπίδα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, όπου η πορεία της οικονομίας δημιουργεί τον κίνδυνο να υπάρξει μια "χαμένη" γενιά ανέργων, εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι υπουργοί Εργασίας τάσσονται επίσης υπέρ της ευκολότερης μετακίνησης εργαζομένων στην 27μελή ένωση, ειδικά για να εξισορροπηθεί το γεγονός ότι η εύρεση μιας θέσης απασχόλησης σε μια άλλη χώρα συχνά συνεπάγεται την απώλεια μιας κατοχυρωμένης σύνταξης ή ασφαλιστικών δικαιωμάτων στην πατρίδα του εργαζομένου.

Ακόμη θέλουν να ξαναρχίσει η συζήτηση για τη θέσπιση ενός κατώτερου μισθού στην Ευρώπη ως σύνολο. Οκτώ χώρες της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, δεν έχουν θεσπίσει κατώτερο μισθό, αφού οι μισθοί καθορίζονται σε συλλογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα συνδικάτα και τους εργοδότες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι κάλεσε σήμερα τις 17 κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης να εντείνουν τις προσπάθειές τους να κάμψουν το υψηλό ποσοστό της ανεργίας και να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις.

"Η ανεργία είναι μια τραγωδία", δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. "Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τα διαρθρωτικά προβλήματα στις οικονομίες τους. Πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την δυνατότητα των οικονομιών τους να αναπτυχθούν. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις γι την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας. Την εγγύηση ότι όσοι οφείλουν φόρους θα πληρώνουν πράγματι φόρους". Ακόμα, κάλεσε να αποκατασταθεί ο τραπεζικός δανεισμός. "Οι πιστώσεις σε ορισμένες χώρες είναι ακόμα πολύ δύσκολο να βρεθούν", επισήμανε.

Ωστόσο επισήμανε για άλλη μια φορά τα όρια της αποστολής της ΕΚΤ, τονίζοντας "δεν μπορούμε να επιδιορθώσουμε σαθρούς προϋπολογισμούς. Δεν μπορούμε να αποκαθάρουμε τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Δεν μπορούμε να λύσουμε βαθιά ριζωμένα, δομικά προβλήματα στις οικονομίες της Ευρώπης".

Στόχος πρέπει να είναι, επέμεινε, να "οικοδομηθεί μια ισχυρή και βαθιά οικονομική και πολιτική ένωση προς όφελος όλων των κρατών - μελών του ενιαίου νομίσματος". 

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

reasons married men cheat all wives cheat I cheated on my boyfriend
generic mexico pharmacy viagra open link
how to cheat with a married woman women who cheated redirect
open wife cheaters cheat on wife
go abortion in canada read here
dating for married why women cheat on their husband wifes who cheat
is there an abortion pill go aborted fetus
how to get an abortion pill achieveriasclasses.com first trimester abortion pill

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 2799 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Δειχτε κατανοηση
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 - 18:08
Σχόλια (0)

Αλλαγη τομεα απο επαλ και ανοιγμα και αλλού πεδίου
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 - 14:34
Σχόλια (1)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 - 15:31
Σχόλια (1)

Τοπικό lockdown
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 - 10:09
Σχόλια (0)

ΙΚΥ 2018-2019
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 - 23:02
Σχόλια (13)

Μεταγραφή σε οικονομικό
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 17:27
Σχόλια (3)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Βοήθεια για μεταπτυχιακό
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 17:20
Σχόλια (0)

ΣΟΣ ΣΟΣ ΟΠΟΊΟΣ ΓΝΩΡΊΖΕΙ
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 08:52
Σχόλια (2)

Μετεγγραφή
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 01:40
Σχόλια (2)

Δημοσια διοικηση
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 - 11:46
Σχόλια (4)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012
Οι δεινόσαυροι ΔΕΝ χάθηκαν από πτώση κομήτη αλλά από... κρύο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3072 ημέρες
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012
Παρατσούκλια κατοίκων ανά πόλη
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3072 ημέρες
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012
Σύγκρουση με τον γαλαξία της Ανδρομέδας σε 4 δισ. χρόνια
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3072 ημέρες
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012
Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής καλών πρακτικών.
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3072 ημέρες
Σελίδα 4610 από 4677 (28059 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4609
4610
4611
4612
4675
4676
4677
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης