Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο
Στο φροντιστήριο και για το πτυχίο
 Είναι από τους λιγοστούς σπουδαστές που παραδέχονται ότι απευθύνθηκαν σε φροντιστήριο για ενισχυτική διδασκαλία. Για τον Ανέστη Αβραµίδη,τεταρτοετή στα ΤΕΙ Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις Σέρρες, η λύση στο προσωρινό, όπως αποδείχθηκε, µπλοκάρισµα των σπουδών του ήρθε µέσα από την εξωσχολική υποστήριξη που αναζήτησε από πέρυσι.


«Αν είσαι καθηµερινά στις παραδό σεις και διαβάζεις κατά τη διάρκεια του εξαµήνου, τότε είσαιεντάξει. Οµως καθώς οι περισσότεροι φοιτητές συνήθως δεν µπαίνουν από την αρχή σ’ ένα πρόγραµµα, τα πράγµατα στην πορεία δυσκολεύουν. Ετσι κι εγώ, ύστερα από δύο χρόνια στη Σχολή διαπίστωσα πως είχα µείνει αρκετά πίσω. Μου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να αρχίσωτη διαδικασία διαβάσµατος. Μου έλειπαν και πολλές βασικές γνώσεις, οπότε δεν ήξερα από πού να ξεκινήσω. Ευτυχώς, οι γονείς µουείχαν µάθει γιαένα φοιτητικό φροντιστήριοστη Θεσσαλονίκη. Αρχισα, λοιπόν, µε Μαθηµατικά και Φυσική και φέτος κάνω κυρίως Προγραµµατισµό...» λέει στα «ΝΕΑ».

ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΔΙΑΣΚΕΨΗ. Εκ του αποτελέσµατος εκτιµά ότι η επιλο γή του αυτή δεν πηγαίνει χαµένη. Ούτε και τα χρήµατα που δαπανά για τα δίδακτρα, συνολικά περίπου 250-375 ευρώ γιατις απαιτούµενες 10-15 ώρεςδιδασκαλίας ανά µάθηµα (25 ευρώ ηώρα). «Τογεγονός ότικάνω τα µαθήµατα από το σπίτι µου, µε βιντεοδιάσκεψη, µου αφαίρεσε και πολύ άγχος. ∆εν ξέρω πώςθα ένιωθαµέσα σεµια αίθουσα, ύστερα και από τα τόσα φροντιστήρια στη Γ’ Λυκείου. Το σηµαντικότερο, ωστόσο, για µένα είναι ότι µπόρεσα πια νακαταλάβω πώς πρέπει να διαβάζω, πώς να εµβαθύνω σε κάποιεςέννοιες» εξηγεί.

ΚΑΙ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ. Χείρα... φροντιστηριακής βοηθείας λαµβάνει εδώ και τέσσερις µήνες και η συµπολίτισσά του ΕιρήνηΠαπαντωνίου, σπουδάστρια τωνΤΕΙ, στο Τµήµα Λογιστικής. Πέρασε την πόρτα φροντιστηρίου στη Θεσσαλονίκη µόλις πληροφορήθηκε από συµφοιτητές της για τη λειτουργία πανεπιστηµιακών τµηµάτων. «Ηµουν λιγάκι αγχωµένη µε τις σπουδές µου, καθώς είµαι στο έβδοµο έτος και θέλω να πάρω το πτυχίο µου.Χρειαζόµουν κάτι πιο αποτελεσµατικό για να περάσω επιτυχώς και τα λίγα τελευταία αλλά πολύ δύσκολα µαθήµατα που χρωστάω...» αναφέρει.

«ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ Η ΖΗΤΗΣΗ».
Είκοσι χρόνια στον χώρο των φροντιστηρίων αµιγώς σε φοιτητές, µε έδρα στους Αµπελοκήπους της Αθήνας, ο κ. Εδουάρδος Λαγανάς γνωρίζει άριστα το προφίλ και τις απαιτήσεις των φοιτητών που έχουν γίνει πλέον και µαθητές του. Σεετήσια βάση, το φροντιστήριό του εξυπηρετεί κατά µέσον όρο 250-300 φοιτητές από τις Σχολές Θετικών Επιστηµών και Τµήµατα του Πολυτεχνείου. «Εχουν παρέλθει οι εποχές που µε δυοτρεις µέρεςδιάβασµα έπαιρνες το “πενταράκι”. Οιπερισσότεροι προσέρχονται µε ανησυχία και ανασφάλεια για το µέλλον τους:έχουν διαπιστώσει ότι παρά τον χρόνο που δαπανούν για τις σπουδές τους δεν κατορθώνουν εύκολα να τιςολοκληρώσουν. Συχνά παραπονούνταιότι η πανεπιστηµιακή παράδοση δεν συνάδει µε το επίπεδο των θεµάτων εξετάσεων. Αλλοι, ιδιαίτερα οι πρωτοετείς, επιθυµούν µια πιο οµαλή ροή σπουδών που ενδεχοµένως λείπει από το ελληνικό Πανεπιστήµιο. Οι αριστούχοι, τέλος, που αναζητούν την ακόµα υψηλότερη βαθµολογία είναι µια άλλη, σηµαντική συνιστώσα...» επισηµαίνει.
online purchase abortion pill click here pill for abortion online
ordering abortion pills to be shipped to house order abortion pill where can i get the abortion pill online
cytotec abortion abortion pill abortion pill online purchase
women who cheat on their husband cheat on wife unfaithful husband
how women cheat read here link
open open cheat on wife
medical abortion procedure site illegal abortion
dating for married boomasontennis.com why do wife cheat
canada pharmacy coupons pharmacy coupons 2015 free manufacturer coupons
is there an abortion pill go aborted fetus
progesterone progesterone progesterone
amoxicillin endikasyonlar amoxicillin 1000 mg amoxicillin dermani haqqinda
2nd trimester abortion pill continentalnord.com methods of abortion pill

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Άρθρα
Αριστεύοντας και στην αντιγραφή

Πρόσφατα, είχα μάλλον τη διάθεση να αναπολήσω κάτι από τα σχολικά μου χρόνια και την αγωνία της αναμονής των βαθμών του τριμήνου. Δέχθηκα, λοιπόν, την πρόσκληση φίλης να τη συνοδεύσω στο Λύκειο της τελειόφοιτης κόρης της για να πάρουμε τους βαθμούς του παιδιού. Η Νίνα είναι άριστη μαθήτρια και όλοι ελπίζουν τα 20άρια που πήρε στα Αρχαία, τα Λατινικά, την Ιστορία και τη Λογοτεχνία να επαναληφθούν και στις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου. Αυτό που μου έκανε, βέβαια, εντύπωση ήταν ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ πολύ» της Νίνας προς τον καθηγητή της στη Φυσική. Ο λόγος; «Μου έβαλε 20 παρότι με έπιανε να αντιγράφω. Και στα Μαθηματικά πήρα 18 με τον ίδιο τρόπο. Οι καθηγητές ξέρουν ότι είμαι άσχετη, αλλά αφού ο βαθμός στα μαθήματά τους δεν μετρά είναι γενναιόδωροι. Το ίδιο κάνουν οι φιλόλογοι με τους μαθητές, οι οποίοι στις πανελλαδικές θα εξετασθούν στα φυσικομαθηματικά» παραδέχθηκε...

 

Η παραδοξότητα αυτή αποτυπώνει ένα ακόμη στρεβλό σημείο του εκπαιδευτικού συστήματος. Ολοι -υπουργείο Παιδείας, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΟΛΜΕ, καθηγητές, φροντιστές, γονείς, μαθητές- παραδέχονται ότι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ρίχνουν το βάρος στα έξι μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Την ίδια στιγμή, όμως, στο σχολείο έχουν μαθήματα, που μπορεί να είναι συναρπαστικά, αλλά τούς είναι παντελώς αδιάφορα. Συγκεκριμένα, στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπάρχουν 16 ώρες για τα μαθήματα γενικής παιδείας, μεταξύ των οποίων η Νεοελληνική Γλώσσα, η Νεοελληνική Λογοτεχνία, η Ιστορία, τα Μαθηματικά, η ξένη γλώσσα και η Κοινωνιολογία, που διδάσκονται δύο ώρες, και τα Θρησκευτικά, η Γυμναστική, η Φυσική και η Βιολογία, που διδάσκονται μία ώρα. Από αυτά τα μαθήματα, οι μισοί υποψήφιοι αδιαφορούν για τα μισά, και οι άλλοι μισοί για τα υπόλοιπα. Πρόκειται για ευτελισμό, γελοιοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την οποία όλοι κάνουν τα στραβά μάτια.

 

Η απάντηση στην εύλογη απορία γιατί δεν αναζητείται μια καλύτερη οργάνωση του αναλυτικού προγράμματος βρίσκεται, επί της ουσίας, στο ότι η εκπαιδευτική πολιτική ασκείται με μικροπολιτικούς όρους. Ενώ όλοι οι αρμόδιοι φορείς παραδέχονται την ουσιαστική απαξίωση του Λυκείου, το οποίο έχει μετατραπεί σε εξεταστικό προθάλαμο των ΑΕΙ, λύσεις δεν αναζητούνται. Και αυτό διότι το πρόβλημα είναι δύσκολο με αποτέλεσμα να απαιτείται μακροχρόνια δουλειά και μελέτη, που δεν συνάδουν με την πολιτική του «ράβε-ξήλωνε», την οποία υιοθετεί κάθε υπουργός, επιθυμώντας να υπογράψει μια εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση» όσο διαρκεί η θητεία του. Από την άλλη, τίποτε δεν μπορεί να σχεδιαστεί σοβαρά, από τη στιγμή που για κάθε υπουργική απόφαση μετράει η συνδικαλιστική λογική να βολευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδευτικοί κλάδοι. Πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει όταν κάθε απόφαση είναι αποτέλεσμα συμβιβασμών, και όχι υλοποίησης μιας εκπαιδευτικής στρατηγικής που περιμένει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Οσο η ίδια η Πολιτεία ευτελίζει το Λύκειο, τόσο οι έφηβοι δικαιολογούνται να λένε κι ευχαριστώ που οι δάσκαλοί τους ανέχονται το χαβαλέ τους...

 

Tου Aποστολου Λακασα

most women cheat married men dating wives that cheat
women who cheated online read
redirect signs of infidelity open
will my husband cheat online women who want to cheat
married men cheat read here
why husband cheat unfaithful husband cheat wife
infidelity in marriage My girlfriend cheated on me redirect
my ex cheated on me site my husband cheated on me blog
abortion pill prices 3 week pregnant abortion hysteroscopy dilatation and curettage
free spy on cell phone randolphia.com spyware for android cell phones
dating site for married people read reasons people cheat
abortion definition unbosqueparaelplanetatierra.com walk in abortion clinics
voltaren nedir charamin.com voltaren gel
dilation and curettage definition vacuum aspiration side effects how many weeks pregnant to have an abortion

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Ψαλίδι σε τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ από Σεπτέμβριο
 

Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά να μη λειτουργήσουν τμήματα σε πανεπιστήμια της περιφέρειας, καθώς θα μειωθούν ακόμη και στο ένα τρίτο τα μαθήματα που θα διδάσκονται.


Ο αντίκτυπος στα προγράμματα σπουδών δεκάδων τμημάτων των περιφερειακών πανεπιστημίων αλλά και των ΤΕΙ θα είναι άμεσος και θα σημαίνει ουσιαστικά την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών σε χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα.
Χιλιάδες έκτακτοι συμβασιούχοι καθηγητές που καλύπτουν πάγιες ανάγκες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναστέλλει για δύο ημέρες τη λειτουργία του, ενώ στα περισσότερα ΤΕΙ της χώρας οι εξετάσεις των φοιτητών δεν γίνονται, αφού οι περισσότεροι από τους εκπαιδευτικούς βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Με επιστολή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Προσωπικού ζητά από την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να εξαιρέσει τις προκηρύξεις που αφορούν τις νέες θέσεις διδακτικού προσωπικού από τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω μνημονίου. Όπως επισημαίνεται, σημαντικός αριθμός νέων και δυναμικών πανεπιστημιακών δασκάλων στρέφεται πλέον προς το εξωτερικό.
Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα περιφερειακά ιδρύματα και τα νέα τμήματα των πανεπιστημίων καλύπτοντας πάγιες ανάγκες προετοιμάζουν πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Παιδείας.

  • Απλήρωτοι καθηγητές

Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί το τελευταίο διάστημα την τακτική του στραγγαλισμού των περιφερειακών πανεπιστημίων, αλλά και των νέων τμημάτων των μεγάλων πανεπιστημίων, το εκπαιδευτικό έργο των οποίων στηρίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό (έως 50%) στους διδάσκοντες που υπογράφουν συμβάσεις του ΠΔ 407 και στους επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες των ΤΕΙ. Το τελευταίο διάστημα δεν γίνεται κανένας νέος διορισμός, δεν τοποθετούνται στις θέσεις τους οι νεοεκλεγέντες καθηγητές, ενώ ταυτόχρονα έχουν περικοπεί οι πιστώσεις που αφορούν τους διδάσκοντες κατά 15%-20%. Οι περικοπές ανακοινώθηκαν τον Δεκέμβριο, όταν είχε παρέλθει το μεγαλύτερο μέρος του χειμερινού εξαμήνου, κατά το οποίο καμία από τις παραπάνω κατηγορίες εκπαιδευτικών δεν αμείφθηκε.
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με συμβάσεις του ΠΔ 407 είναι λίγοι, παρουσιάζονται και άλλα προβλήματα, όπως εξηγεί στη "Μ" η κ. Υβόν Κοσμά από το τμήμα Κινηματογράφου: "Εργαζόμαστε κανονικά από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και υπογράφουμε τη σχετική σύμβαση ένα ή δύο μήνες μετά. Ο πάρεδρος Κεντρικής Μακεδονίας όμως δεν δέχεται ότι η σύμβαση που υπογράφουμε έχει και αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα να προσφεύγουμε δικαστικά για να το πετύχουμε".

  • Μείωση προσωπικού έως 50% στα ΤΕΙ

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ζητώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Ωστόσο αυτό που φαίνεται ότι προβληματίζει τους έκτακτους εκπαιδευτικούς και τους οδηγεί στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους είναι η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει σταδιακά τον αριθμό των εκτάκτων σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας έως και 50%. Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει το προεδρείο του συλλόγου, είναι συνολικά η ανώτατη εκπαίδευση, η οποία πλήττεται.
Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου οι σύλλογοι του ΤΕΙ πραγματοποιούν κοινή συνεδρίαση, ενώ συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση συλλόγων έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ και της πρωτοβουλίας των 407 την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Παιδείας.
Η νέα συνέλευση στην οποία θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών τους έχει οριστεί για τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.
Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί μεταξύ άλλων ζητούν την ανανέωση όλων των συμβάσεων για το εαρινό εξάμηνο 2010-11 πλήρωση των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό με βάση τις δαπάνες που ήδη υπάρχουν, παράταση του εξαμήνου για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 

  • Τρία χρόνια απλήρωτοι στα ΙΕΚ. Διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης τα μέλη του Σωματείου Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών με εργαζόμενους ωρομίσθιους των δημοσίων ΙΕΚ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων τους που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και τα τρία χρόνια.

    Της Στελίνας Μαργαριτίδου
cytotec abortion open abortion pill online purchase
how to cheat on husband click find an affair
reasons married men cheat why do married men cheat I cheated on my boyfriend
how often do women cheat on their husbands why husbands cheat how many women cheat on their husbands
go cheater click
read click here how to catch a cheater
how to catch a cheat cheat on my wife online
click here click percent of women that cheat
how to cheat with a married woman women who cheated redirect
will my husband cheat why husband cheat women who want to cheat
pregnancy medications abortion ethics termination pregnancy pill
medical abortion procedure why abortion is wrong illegal abortion
erotic stories sex stories free malayalam hot sex stories bdsm gay sex stories
free spy on cell phone randolphia.com spyware for android cell phones
viagra prescription coupon prescription drug coupons discount card for prescription drugs
android spy sms site spyware cell phone
is there an abortion pill over the counter abortion pill aborted fetus
progesterone progesterone progesterone
coupons for cialis printable cialis coupons from manufacturer cialis coupons free
amoxicillin 1000 mg amoxicillin 500 mg amoxicillin endikasyonlar
prescription coupon free prescription discount cards coupon for cialis
ldn 4.5 mg go naltrexone side effects forum
pramipexol kaufen pramipexol 0 54 mg pramipexol precio

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Άρθρα
ΤΡΊΤΗ ΑΠΟΨΗ Μύθοι και αλήθειες για τα ΑΕΙ
 Ολες οι ενδείξεις πείθουν ότι οι αρµόδιοι του υπουργείου Παιδείας αποφάσισαν να εµπλακούν σε έναν ουσιαστικό διάλογο όσον αφορά τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουν σήµερα τα πανεπιστήµια προκειµένου να επιχειρηθεί η ανάταξή τους. Θα προσπαθήσω στο σηµείωµα αυτό να καταγράψω συγκεκριµένες διαπιστώσεις, προϊόν τριακονταετούς και πλέον εµπειρίας µου στο Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Διαπίστωση 1η. Η ερευνητική προσπάθεια που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήµια δεν είναι ασήµαντη, όπως για διάφορους λόγους θέλουν να την παρουσιάσουν ορισµένοι κύκλοι. Αρκεί κανείς να µελετήσει προσεκτικά µια πολύ καλή µελέτη που δηµοσιεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης (ΕΚΤ) µε τίτλο «Ελληνικές ∆ηµοσιεύσεις» και θα βγάλει πολύτιµα συµπεράσµατα. Ενδεικτικά µόνο θα ήθελα να αναφέρω δύο στοιχεία:

α. ο συντελεστής µεταβολής επιστηµονικών δηµοσιεύσεων από το 1993 µέχρι το 2008 είναι 3,98, όταν ο µέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 1,87 και στον ΟΟΣΑ 1,65. Τι σηµαίνει αυτό; Oτι η χώρα µας βρίσκεται στην 5η θέση όσον αφορά την αύξηση του αριθµού των δηµοσιεύσεων µεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

β. Ο αριθµός των αναφορών στις επιστηµονικές εργασίες που γίνονται στη χώρα µας ανήλθε από 35.044 που ήταν την τετραετία 1993-97 σε 165.981 την τετραετία 2004-08.

Διαπίστωση 2η. Ο τρόπος µε τον οποίο επιλέγονται οι πρυτανικές αρχές είναι εντελώς εσφαλµένος και θέλει ριζική αναδιάρθρωση ώστε η επιστηµονική κοινότητα του κάθε πανεπιστηµίου να εκλέγει τον πλέον κατάλληλο. Το ποσοστό των φοιτητών στην εκλογή των πρυτανικών αρχών αλλά και των άλλων διοικητικών οργάνων συνιστά παγκόσµια πρωτοτυπία. Το 40% των ψήφων διαµορφώνεται από τους φοιτητές. ∆εδοµένου ότι ο µεγάλος όγκος των φοιτητών δεν συµµετέχει στις πρυτανικές εκλογές (κατά τις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, π.χ., ήταν εγγεγραµµένοι 115.000 και ψήφισαν µόλις 6.000), ο ρόλος των κοµµατικών νεολαιών που βέβαια αποφασίζουν µε τα δικά τους κριτήρια, µετατρέπεται στην πράξη σε καθοριστικό παράγοντα.

Διαπίστωση 3η. Η διοικητική στήριξη των λειτουργιών του πανεπιστηµίου είναι ελλιπής.

Ετσι η πανεπιστηµιακή περιουσία παραµένει ανεκµετάλλευτη.

Η συσσωρευµένη επιστηµονική γνώση δεν αξιοποιείται επιχειρηµατικά ούτως ώστε να υπάρξει στη λογική του πανεπιστηµίου η έννοια της ανάπτυξης. Είναι αναγκαίο να θεσπιστεί νοµική ρύθµιση για την επιλογή «κατάλληλου τεχνοκράτη» ο οποίος θα προΐσταται όλων των διοικητικών υπηρεσιών του κάθε ιδρύµατος.

Διαπίστωση 4η. Κάθε πανεπιστήµιο έχει τη δική του δυναµική, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις αξιολογήσεις. Ετσι είναι αδύνατον ένας νόµος να καλύπτει όλα τα πανεπιστήµια της χώρας. Εποµένως χρειάζεται ένας γενικός νόµος πλαίσιο και εξειδικεύσεις µέσω νοµοθετηµένων εσωτερικών κανονισµών. ∆ιαπίστωση 5η. Σταπανεπιστήµια λειτουργούν καθηγητές πολλών ταχυτήτων πουδεν περιορίζονται βέβαια µόνο στους καθηγητές πλήρους και µερικής απασχόλησης, κάτι που έχει συνέπεια οι «συνολικές αµοιβές» που διαµορφώνονται για τους καθηγητές των διαφόρωνσχολών και των διαφόρων πανεπιστηµίωννα είναι εντελώς διαφορετικές. Οιειδικοί λογαριασµοί, δυστυχώς,στο θέµα αυτόλειτούργη σαν µε τον χειρότερο τρόπο. Διαπίστωση 6η. Συχνά από διαφόρους προβάλλονται διεθνή πρότυπα για την αναδιάρθρωση και σύµφωνα µε την ελληνική πρακτική ηθεληµένα ή αθέλητα γίνεται µια πραγµατική σαλάτα. Αναµειγνύονται µοντέλα διοίκησης που ισχύουν σε ιδιωτικά πανεπιστήµια της Αµερικής µε µοντέλα που ισχύουν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήµια τα οποία όµως ανήκουν σε ιδρύµατα (π.χ. Πανεπιστήµιο Οξφόρδης) µε επιλεγµένα µοντέλα που εφαρµόστηκαν πρόσφατα σε δηµόσια πανεπιστήµια, τα οποία όµως κανείς δεν ξέρει πώς θα λειτουργήσουν. ∆ιαπίστωση 7η. Οι θέσεις των καθηγητών πανεπιστηµίου πλην των περιπτώσεων που ο τίτλος µπορεί να χρησιµοποιηθεί για εµπορικούς λόγους, δεν είναι πλέον επίζηλες. Ετσι η προσφορά υποψηφιοτήτων από σοβαρούς επιστήµονες της διασποράς είναι µάλλον περιορισµένη. Βεβαίως υπάρχουν πολλά κύµβαλα αλαλάζοντα που εµφανίζονται σε διάφορες εκποµπές ή ταλαιπωρούν τους διάφορους δικτυακούς τόπους, όταν όµως η τεκµηρίωση γίνεται στη λογική των µέσων όρων, δεν µπορεί κανείς να συζητήσει σε σοβαρό επίπεδο.

Χωρίς αµφιβολία υπάρχουν και άλλες διαπιστώσεις που ο χώρος δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν. Φαντάζοµαι όµως ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Ο Εµµ. Γ. Φραγκούλης είναι καθηγητής Βιοχηµείας, πρόεδρος του Τµήµατος Βιολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Είναι αναγκαίο να θεσπιστεί νοµική ρύθµιση για την επιλογή «κατάλληλου τεχνοκράτη» ο οποίος θα προΐσταται όλων των διοικητικών υπηρεσιών του κάθε ιδρύµατο
cytotec abortion abortion pill abortion pill online purchase
click here women that cheat on their husbands women cheat on their husbands
most women cheat married men dating wives that cheat
how to catch a cheat dating for married men online
click here wife cheated how to know if wife has cheated
affairs with married men what makes married men cheat go
redirect read here why do married men cheat on their wives
will my husband cheat find an affair women who want to cheat
click here wives that cheat catch a cheat
online why most women cheat website
infidelity in marriage My girlfriend cheated on me redirect
free spyware apps free text spy app android top spy app for android
what are std symptoms throat chlamydia get tested for stds
late term abortions abortion risks abortion clinics in san diego
abortion at home spiritocagliese.it facts about abortion
late term abortion clinics akum.org national abortion federation
dilation and curettage definition angkortaxidriver.com how many weeks pregnant to have an abortion
abortion pill prices abortion pill information aspiration abortion
get free voucher strattera prescription strattera discounts
2nd trimester abortion pill continentalnord.com methods of abortion pill
pramipexol kaufen opskriftbehandling.site pramipexol precio

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Διάφορα Θέματα
Χιούστον Ρομπότ στα θρανία!
 

Ένας έφηβος από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο με τη βοήθεια ενός ειδικού ρομπότ, αφού το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν του επιτρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Ο Λίντον Μπέιτι από το Τέξας, παρότι ζει σε κατάσταση απομόνωσης στο σπίτι του, μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο και να κάνει παρέα με τους συμμαθητές του χρησιμοποιώντας ένα ρομπότ από χρωμιοχάλυβα το οποίο στην κορυφή φέρει μία οθόνη, όπου προβάλλεται το πρόσωπο του μικρού μαθητή. Το πρωτοποριακό «ρομπότ - άβαταρ» έχει ύψος 120 εκατοστά και κινείται με ευκολία στο σχολείο, συλλέγοντας πληροφορίες τις οποίες στέλνει στο σπίτι του Λίντον μέσω ενός λογισμικού βιντεο - διάσκεψης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται σε σχολείο. Ο Λίντον που πάσχει από την πολυκυστική νόσο των νεφρών, δεν έχει τη δυνατότητα να βγαίνει καθόλου από το σπίτι του, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν μπορεί να καταπολεμήσει τα μικρόβια που προσβάλλουν τον οργανισμό.

«Πλέον έχει λόγο για να σηκώνεται το πρωί. Παίρνει τα φάρμακά του, τρώει και περιμένει το κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει», είπε η μητέρα του αγοριού, Σέρι. Το ρομπότ κοστίζει περίπου 3,5 χιλιάδες ευρώ και διαθέτει κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο και ο Λίντον συνδέεται σε αυτό από τον προσωπικό του υπολογιστή στο σπίτι.



most women cheat wives that cheat
go cheater click
women who cheat on their husband cheat on wife unfaithful husband
read click here how to catch a cheater
how women cheat read here link
link viagra video resluts viagra uk cheap purchase buy
how to cheat with a married woman read here redirect
redirect read why do married men cheat on their wives
will my husband cheat why husband cheat women who want to cheat
women who cheat on their husband how many women cheat on husbands women affair
how to cheat with a married woman women cheat husband women who cheat on husbands
online beautiful women cheat read here
go redirect pregnancy termination options
go online read here
my husband cheated what makes husbands cheat why do wifes cheat
walgreens coupon code photo read coupons for prescription medications
dating site for married people blog.sharepointgeek.nl reasons people cheat
free coupons printable canadian pharmacy coupons discount prescriptions
tretinoin open priligy pill
voltaren nedir voltaren patch voltaren gel
voltaren voltaren nedir voltaren nedir
amoxicillin antibiyotik fiyat amoxicilline amoxicillin dermani haqqinda
prescription coupon lilly cialis coupon coupon for cialis

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Εκπαιδευτικό Σύστημα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο
Τι είναι το «νέο λύκειο»

 Σύμφωνα με όσα σχεδιάζονται, ο σημερινός τρόπος διδασκαλίας, θα αλλάξει πλήρως. Σε δύο μήνες θα θεωρείται πλέον ξεπερασμένος και οι μαθητές, μέσω του νέου τύπου σχολείου, θα μυούνται σε ουσιαστικότερους τρόπους απόκτησης γνώσεων, που περιορίζουν την αποστήθιση και προάγουν την κριτική τους ικανότητα.

Στο μοντέλο, που από τον Σεπτέμβριο θα αποτελέσει το «νέο λύκειο» αναμένεται να έχουν καταλήξει σε δύο μήνες τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Παιδείας. Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Κλ. Ναυρίδης, ο οποίος σε ειδική εκδήλωση έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο θα είναι όλα έτοιμα για την ανακοίνωση του πλαισίου του νέου λυκείου, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των αλλαγών και μίλησε για τους στόχους του νέου τύπου λυκείου.


    Σύμφωνα με όσα σχεδιάζονται, ο σημερινός τρόπος διδασκαλίας, θα αλλάξει πλήρως. Σε δύο μήνες θα θεωρείται πλέον ξεπερασμένος και οι μαθητές, μέσω του νέου τύπου σχολείου, θα μυούνται σε ουσιαστικότερους τρόπους απόκτησης γνώσεων, που περιορίζουν την αποστήθιση και προάγουν την κριτική τους ικανότητα.

    Όπως σημείωσε ο κ. Ναυρίδης, «οι μαθητές θα πρέπει να αρχίσουν να μυούνται σε ερευνητικές διαδικασίες και διεργασίες. Δηλαδή, θα μάθουν να διατυπώνουν τα ερωτήματα, να προσδιορίζουν τα προβλήματα και να μεθοδεύουν διερευνήσεις. Επιπλέον, να αναζητούν απαντήσεις στα προβλήματα, που έχουν τεθεί, να αναζητούν και να αξιοποιούν ερευνητικά εργαλεία, να αναλύουν και να συνθέτουν δεδομένα».

    Ο πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ, Παύλος Χαραμής, ο οποίος πήρε μέρος στην εκδήλωση για το νέο σχολείο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η πρόταση του εκπαιδευτικού κινήματος για το Ενιαίο Λύκειο θεωρίας και πράξης, ως τον μοναδικό τύπο λυκείου σε μεσοπρόθεσμη κλίμακα, που θα υπηρετεί τη γενική μόρφωση συναιρώντας δημιουργικά τη θεωρητική μόρφωση με την πράξη, την τεχνολογία και την εφαρμογή, αποτελεί την εναλλακτική απάντηση στις επίσημες πολιτικές. Η πρόταση αυτή υποστηρίζει ότι η ενιαία δομή της λυκειακής βαθμίδας, που έχει υποστασιοποιηθεί διεθνώς με τις ποικίλες μορφές του "ενιαίου σχολείου", είναι το κέλυφος που διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο την προοπτική της γενικής μόρφωσης και της ολόπλευρης καλλιέργειας της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου».

    Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έχει αναφερθεί πολλές φορές στην αλλαγή του σημερινού τύπου λυκείου, συνδυάζοντάς την με την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

    Αν, όμως, η αλλαγή στα λύκεια δεν είναι ουσιαστική -σχολιάζουν πολλοί καθηγητές- όποιο σύστημα εισαγωγής και αν υιοθετηθεί, δεν θα επιτύχει. Σήμερα, τα πανεπιστήμια δέχονται φοιτητές, που δεν καταφέρνουν να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν τα μαθήματα του πρώτου έτους. Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που είτε εγκαταλείπουν τις σπουδές, επειδή δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα γι αυτές, είτε καταφεύγουν σε φροντιστηριακού τύπου μαθήματα για να καταφέρουν να παρακολουθήσουν την πανεπιστημιακή κατεύθυνση, που επέλεξαν, ή στην οποία βρέθηκαν τυχαία, λόγω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων.

    Τελειώνοντας, σήμερα, το λύκειο ένας νέος, είναι σαφές ότι δεν έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις να αντιμετωπίσει την αγορά εργασίας, αλλά και την ίδια την κοινωνία, λόγω των μορφωτικών ελλείψεων του ίδιου του λυκείου. Αυτό είναι το πρόβλημα, που επιδιώκει να «θεραπεύσει» το υπουργείο Παιδείας.

    Για το νέο λύκειο, που στοχεύει να δημιουργήσει πρωτίστως ικανούς πολίτες με το απαραίτητο μορφωτικό επίπεδο, ο κ. Ναυρίδης σημειώνει: «Τα μαθησιακά - διδακτικά αντικείμενα και τα σχετικά με αυτά περιεχόμενα και ύλη, τα εκπαιδευτικά υλικά, καθώς και οι προτεινόμενες δραστηριότητες, θα αναπτυχθούν με έμφαση στις γενικές ικανότητες, που θα πρέπει να αποκτήσουν οι μαθητές για να μπορούν να ζήσουν δημιουργικά ως δημοκρατικοί πολίτες στο πλαίσιο τόσο της ελληνικής, όσο και της διεθνούς κοινότητας. Όλοι οι μαθητές, όταν ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, θέλουμε να είναι σε ικανοποιητικό βαθμό εγγράμματοι στην ελληνική και στις ξένες γλώσσες, στις επιστήμες, στα μαθηματικά, στις νέες τεχνολογίες, στον πολιτισμό, στις τέχνες και στη θρησκεία τους ταυτόχρονα. Θέλουμε να έχουν ουσιαστική γνώση για την ιστορική κοινωνική, οικονομική και πολιτική συγκρότηση της κοινωνίας μας, του ευρύτερου κόσμου, όσο και της ίδιας της κοινότητάς τους. Να είναι, τέλος, ευαισθητοποιημένοι και ενήμεροι για τα μεγάλα περιβαλλοντολογικά ζητήματα της εποχής».

    Έτσι, τα μαθήματα θα επιλεγούν με βάση τη χρησιμότητά τους στην καθημερινή ζωή, με τη μορφωτική τους αξία, λαμβάνοντας υπόψη και τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες των ίδιων των μαθητών.

    Aπό όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα για το τι μελετά και σχεδιάζει το Υπουργείο, διαφαίνεται πως υπάρχει προσανατολισμός προς τα υποχρεωτικά και επιλεγόμενα μαθήματα. Η α΄ τάξη λυκείου θα είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μαθητές θα έρχονται σε επαφή και με προαιρετικά μαθήματα, ενώ στη β΄τάξη η τάση είναι να μειωθούν τα υποχρεωτικά και να αυξηθούν τα επιλεγόμενα μαθήματα. Παράλληλα, θα πρέπει να επιδιώκεται η εμβάθυνση και απόλυτη κατανόηση γνωστικών αντικειμένων. Στην γ΄και τελευταία τάξη του λυκείου και ενώ ο μαθητής ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα θρανία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να περάσει στην τριτοβάθμια, το πρόγραμμα θεωρείται ότι πρέπει να είναι πιο «σφιχτό». Λιγότερα μαθήματα, λιγότερη ύλη, αλλά βαθύτερη κατανόηση της γνώσης και της πληροφορίας, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης. Σ΄αυτή την τάξη ο μαθητής πρέπει να έχει αποσαφηνίσει ποια επιστήμη τον ενδιαφέρει και τι ακριβώς θέλει να σπουδάσει. Να αποκτήσει, δηλαδή, βαθύτερες γνώσεις ενός αντικειμένου. Για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, θεωρείται απαραίτητη και η βαθμολογία, που θα έχει ο μαθητής.

    Η «μάχη» του Υπουργείου Παιδείας όμως, φαίνεται πως θα δοθεί στο επίπεδο των μαθημάτων. Ποια, δηλαδή, θα είναι υποχρεωτικά και ποια επιλεγόμενα. Άρχισε εδώ και μήνες και ήδη υπήρξε το πρώτο της «θύμα», η πρώην ειδική γραμματέας του Υπουργείου, Θάλεια Δραγώνα. Οι απόψεις της να είναι η Ιστορία μάθημα επιλογής και όχι υποχρεωτικό, τής έδειξαν την πόρτα εξόδου από το Υπουργείο, αλλά η υπόθεση δεν έχει κλείσει με την παραίτησή της. Στο «παιχνίδι» έχει μπει για τα καλά και η Εκκλησία, η οποία δεν προτίθεται επουδενί να συναινέσει στην ένταξη των Θρησκευτικών στη λίστα με τα μαθήματα επιλογής.

    Ο κ. Χαραμής εκτιμά ότι: «για να εξασφαλιστούν στην πράξη τα οφέλη αυτής της αλλαγής, απαιτούνται αντίστοιχες ευνοϊκές ρυθμίσεις στις μεθόδους διδασκαλίας και στήριξης των μαθητών/μαθητριών κ.λπ., όπως επίσης και ευρύτερες κοινωνικές πολιτικές υποστήριξης των παιδιών που συναντούν μεγαλύτερες εκπαιδευτικές και οικονομικο-κοινωνικές δυσκολίες».

    Προς αυτή την κατεύθυνση διατυπώνονται συνοπτικά οι εξής προτάσεις:

    1. Πρέπει να ξεπεραστεί η μονοδιάστατη αντίληψη για την ευφυία, που οδηγεί στην ιεράρχηση των μορφών αυτοεκπλήρωσης με άξονα μόνο μία μορφή από αυτές. Στον Bourdieu ανήκει η παρατήρηση ότι το εκπαιδευτικό σύστημα τείνει να αναγνωρίζει κατά βάση μόνο μια ορισμένη μορφή αριστείας, αυτή που εκπροσωπεί στο επίπεδο του Λυκείου η κατεύθυνση των λεγόμενων "θετικών επιστημών", ενώ για άλλους προστίθεται και η "γλωσσική" διάσταση της ευφυίας. Το σχολείο πρέπει να αποτιμά θετικά και να καλλιεργεί και τις άλλες μορφές ευφυίας, ώστε οι κατοχοί τους να μη βιώνουν στο σχολείο μια μόνιμη αίσθηση αποτυχίας.

    2. Πρέπει να μειωθεί όσο είναι δυνατόν η πρακτική της "τελεσίδικης ετυμηγορίας" στο πλαίσιο της γενικής εκπαίδευσης. Καμιά σχολική δοκιμασία δεν πρέπει να έχει ένα αποτέλεσμα "καταδίκης εφ΄όρου ζωής".

    3. Οι ομαδικές και ιδιαίτερα οι ομαδοσυνεργατικές μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης πρέπει να βρουν τη θέση τους στο σχολικό curriculum, όπως και οι λεγόμενες ενεργητικές μαθησιακές διαδικασίες. Ωστόσο, αυτές πρέπει να προωθούνται με περίσκεψη, καθώς είναι ισχυρή η άποψη ότι χωρίς την απαιτούμενη παιδαγωγική ευαισθησία ενδέχεται να συμβάλλουν σε διεύρυνση των μορφωτικών ανισοτήτων.

    4. Τέλος, μία αξιοσημείωτη πρακτική, που δοκιμάστηκε διεθνώς με θετικές εμπειρίες αλλά και κινδύνους για την άμβλυνση των ανισοτήτων στη μόρφωση, αφορά τις "Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας".

    Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος μέσα από τον οποίο αξιολογείται ο μαθητής. Ήδη, το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να προωθεί ένα μοντέλο που βασικός άξονάς του θα είναι η εκπόνηση ατομικών ή ομαδικών εργασιών, αποτέλεσμα ερευνών των μαθητών, μέσα από τις οποίες θα αξιολογείται η κριτική τους ικανότητα, αλλά και η ικανότητά τους να συνεργάζονται και να δημιουργούν.

    Πολλοί εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του νέου μοντέλου είναι η ανάπτυξη της Τεχνικής Εκπαίδευσης, ενώ, όπως υποστηρίζει και ο κ. Ναυρίδης, ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει στην ανάπτυξη του μοντέλου και για τα παιδιά, που έχουν αναπηρίες.

    Ο Π. Χαραμής υποστηρίζει ότι όλη η συζήτηση, που έχει αρχίσει στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες παραπέμπει στη «Λευκή Βίβλο» της Ευρώπης και συγκεκριμένα στο σημείο:

    «Η ανταγωνιστικότητα και η αξιοκρατία εξακολουθούν να παραμένουν στο επίκεντρο του συστήματος αξιών πάνω στο οποίο στηρίζονται οι εκπαιδευτικές πολιτικές. Έτσι, στο Έγγραφο Δημόσιας Διαβούλευσης, που διακίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης μετά το 2002, προσδιορίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Λισσαβόνας ως "στρατηγικός στόχος" για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2010… να γίνει η ανταγωνιστικότερη και δυναμικότερη οικονομία της γνώσης ανά την υφήλιο, ικανή για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και με μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή».

    Οι προτάσεις στις οποίες κατέληγε η «Λευκή Βίβλος» είναι:

    -Ενθάρρυνση της απόκτησης νέων γνώσεων, που παρέπεμπε σε ένα πανευρωπαϊκό σύστημα αναγνώρισης, πιστοποίησης και αξιολόγησης των «δεξιοτήτων - κλειδιών».

    -Προσέγγιση του σχολείου και της επιχείρησης, μέσω της κατανόησης του κόσμου της εργασίας και αποφασιστικής συμμετοχής των επιχειρήσεων στις διαδικασίες κατάρτισης και προώθησης της μαθητείας.

    -Καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού (π.χ. με τα «σχολεία δεύτερης ευκαιρίας»)

    -Γλωσσομάθεια σε επίπεδο τριών κοινοτικών γλωσσών και ισότιμη αντιμετώπιση της υλικής επένδυσης με την επένδυση σε κατάρτιση.

    Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της σχολικής γνώσης, η μελέτη της επίσημης ρητορικής για την εκπαίδευση διεθνώς αποκαλύπτει ότι «οι κυρίαρχοι οικονομικοί κύκλοι επιδιώκουν μία πιο λεπτομερή εξειδίκευση συγκεκριμένων ικανοτήτων, που πρέπει να καλλιεργηθούν κατά προτεραιότητα στο σχολείο. Επακόλουθα μίας τέτοιας ιεράρχησης είναι η συνεχής υποβάθμιση των γνωστικών αντικειμένων και δραστηριοτήτων, που συμβάλλουν στη γενική μορφωτική συγκρότηση των νέων και προάγουν τις ανθρωπιστικές αξίες, και η αναβάθμιση «εργαλειακών» γνώσεων και δεξιοτήτων, που εξυπηρετούν κατά βάση βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Τομείς σημαντικοί για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των νέων, όπως είναι οι κοινωνικές-ανθρωπιστικές επιστήμες, η αισθητική καλλιέργεια, η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η αγωγή υγείας, η προετοιμασία συνολικά του σύγχρονου ενεργού πολίτη δεν έχουν τη θέση που τους αρμόζει στο σύγχρονο σχολείο. Αυτή η τάση έχει σοβαρές επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό έργο, γιατί αφυδατώνει τη μόρφωση από το ανθρωπιστικό της περιεχόμενο και την καθιστά μέσο για την ατομική επιτυχία σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Καλλιεργεί ένα αρνητικό κλίμα στο σχολείο και στην κοινωνία, που αντιμάχεται αξίες στις οποίες βασίζεται η κοινωνική συνοχή και η συνύπαρξη».

    Πολλοί εκπαιδευτικοί, τέλος υποστηρίζουν ότι ίσως το δυσκολότερο έργο του σχεδιασμού μίας τέτοιας αλλαγής, όπως αυτής, που μελετάται για το λύκειο, θα είναι να αντιμετωπιστούν μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες. Έτσι, τα όποια εκπαιδευτικά μέτρα θα πρέπει -λένε- να συνοδεύονται και από αντίστοιχα κοινωνικά, έτσι ώστε να διασφαλίζεται, στο μέτρο του δυνατού, η ισότητα στις ευκαιρίες μόρφωσης και απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων.

 

ordering abortion pills to be shipped to house abortion pill abortion pill buy online
ordering abortion pills to be shipped to house link where can i get the abortion pill online
reasons married men cheat wife affair I cheated on my boyfriend
website buy discreet medical viagra viagra superactive canadian
link how to sell viagra viagra uk cheap purchase buy
how to cheat with a married woman how can people cheat women who cheat on husbands
online beautiful women cheat read here
website open why women cheat on men they love
how could my husband cheated on me read i told my husband i cheated
i think my boyfriend cheated on me blog.smartofficecloud.com would my boyfriend cheat
cipro 500mg twice a day ciprofloxacin 500mg antibiotics ciprofloxacin use
dating site for married people blog.sharepointgeek.nl reasons people cheat
cialis 20mg imitrex 50mg cephalexin
tretinoin open priligy pill
voltaren nedir charamin.com voltaren gel
dilation and curettage definition vacuum aspiration side effects how many weeks pregnant to have an abortion

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Εκπαιδευτικό Σύστημα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο
Χρονοδιάγραμμα 14 ημερών για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια
 

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση. Όπως αναφέρουν στην «HτΣ» στελέχη του υπουργείου Παιδείας, μέχρι τώρα έχουν «κλειδώσει» οι αλλαγές που αφορούν: α) Στο νέο μοντέλο οργάνωσης των σπουδών, με τη Σχολή αντί του Tμήματος να αποτελεί τη βασική ακαδημαϊκή μονάδα, και β) στην ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα των Πανεπιστημίων με τη διοργάνωση, για παράδειγμα, προγραμμάτων στην αγγλική γλώσσα. Στον αντίποδα, σε εκκρεμότητα παραμένει το μείζον θέμα του νέου συστήματος διοίκησης των Πανεπιστημίων. Tο υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται διατεθειμένο να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου για το θέμα, συνεχίζοντας τις «διαπραγματεύσεις» στη σύνοδο των πρυτάνεων που έχει προγραμματιστεί για τις 18 - 20 Φεβρουαρίου στο Nαύπλιο.

Στη σύνοδο θα οριστικοποιηθεί, επίσης, ο νέος τρόπος χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων, με το υπουργείο να θέτει ως «κόκκινη» γραμμή τη σύνδεση μέρους των κονδυλίων και συγκεκριμένα ποσοστού 5% με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ιδρυμάτων. H διαβούλευση θα κλείσει οριστικά στο τέλος Φεβρουαρίου, ώστε μέσα στο Mάρτιο να ψηφιστεί ο νέος νόμος για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων...

«Kλείδωσαν»
Aκαδημαϊκή οργάνωση και διεθνοποίηση AEI

Aνυποχώρητο στην πρότασή του για κατάργηση του Tμήματος από βασική ακαδημαϊκή μονάδα και αντικατάστασή του από τη Σχολή εμφανίζεται το υπουργείο Παιδείας. H πρόταση αυτή, άλλωστε, αποτελεί το βασικό άξονα του νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2013-2014, βάσει του οποίου οι φοιτητές θα εισάγονται σε Σχολή και όχι στο Tμήμα όπως σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Παιδείας θα ορίσει μεταβατικό διάστημα δύο ετών προκειμένου τα Πανεπιστήμια να προχωρήσουν σε ανακατανομή των Σχολών τους, που ενδεχομένως να οδηγήσει και σε συμπτύξεις ομοειδών Tμημάτων. Bασικά κριτήρια για τη συγκρότηση κάθε Σχολής θα είναι η συνάφεια του επιστημονικού αντικειμένου των τμημάτων, το μέγεθός τους, αλλά και η γεωγραφική τους εγγύτητα. Aντίθετα, φαίνεται πως η αλλαγή της οργάνωσης των προγραμμάτων σπουδών μπορεί να προχωρήσει στις Aνθρωπιστικές, Kοινωνικές και Oικονομικές Eπιστήμες, όπου ο βασικός κορμός των μαθημάτων είναι ίδιος. Aκόμη, οι πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη από τη Σχολή ενιαίου προγράμματος σπουδών στο πρώτο έτος θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα συντονισμού που δεν θα μπορούν να ξεπεραστούν χωρίς επαρκή διοικητική και τεχνική υποστήριξη. Eκτός από τις προπτυχιακές σπουδές, αλλαγές προωθούνται και στον τρόπο οργάνωσης των μεταπτυχιακών.

Διεθνοποίηση
H πρόταση για «διεθνοποίηση» των Πανεπιστημίων συγκέντρωσε ίσως τη μεγαλύτερη αποδοχή. H πλειονότητα των πανεπιστημιακών εκφράστηκε θετικά σχεδόν για το σύνολο των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας, που, μεταξύ των άλλων, προβλέπουν τα εξής: Διοργάνωση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και σε άλλη γλώσσα (συνήθως στην αγγλική), ώστε να προσελκύουν φοιτητές και προσωπικό από άλλες χώρες, εφαρμογή του Eυρωπαϊκού Συστήματος Πιστωτικών Mονάδων στα ιδρύματα για τη διευκόλυνση της αναγνώρισης των σπουδών σε διεθνές επίπεδο, αλλά και χρηματοδότηση κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων με Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού. Aκόμα, προβλέπεται η δυνατότητα ταυτόχρονης κατοχής θέσης διδακτικού προσωπικού σε ελληνικό ίδρυμα και σε ίδρυμα του εξωτερικού.

Eκκρεμούν
Nέο σύστημα διοίκησης και χρηματοδότησης

«Aγκάθια» στο διάλογο αποτελούν το σύστημα διοίκησης των Πανεπιστημίων, αλλά και ο τρόπος επιλογής του πρύτανη. Tο θέμα, μάλιστα, ήρθε ξανά στο προσκήνιο με την κατάληψη της Nομικής Σχολής από τους μετανάστες και την ανάγκη εφαρμογής του νόμου για το άσυλο. Όπως έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο Παιδείας, με το νέο σύστημα διοίκησης η δυνατότητα διαχείρισης του ασύλου περνά από τους πρυτάνεις στο Συμβούλιο του ιδρύματος. Aκόμη, όμως, μένουν πολλά να ξεκαθαριστούν. Πόσα και ποια θα είναι τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου; Kαι με ποιον τρόπο θα επιλέγονται; Σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς, το Συμβούλιο θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον κατά τα 2/3 από εκλεγμένα μέλη του AEI. Mεταξύ των μελών του Συμβουλίου θα είναι το πρυτανικό συμβούλιο και εκλεγμένοι εκπρόσωποι των φοιτητών και των διοικητικών υπαλλήλων. Tα εξωτερικά μέλη θα είναι το πολύ το 1/3 του Συμβουλίου και θα επιλέγονται από τα εκλεγμένα μέλη. H παραπάνω πρόταση εξετάζεται θετικά από το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος έχει ρίξει στο τραπέζι του διαλόγου και άλλες ιδέες, όπως: στη διοίκηση να συμμετέχουν οι απόφοιτοι και οι ευεργέτες του Πανεπιστημίου και να εφαρμόζεται η πρακτική της κλήρωσης -αντί της εκλογής- για την επιλογή των εκπροσώπων φοιτητών και καθηγητών. Tην ίδια ώρα, το υπουργείο προτείνει η επιλογή πρύτανη να γίνεται μετά από πρόσκληση διεθνούς ενδιαφέροντος. Ωστόσο, οι πανεπιστημιακοί ζητούν το πρυτανικό συμβούλιο να αναδεικνύεται μέσα από εκλογές, όπως σήμερα, με τη μόνη διαφορά η βαρύτητα της ψήφου κάθε εκλεκτορικού σώματος να σταθμίζεται με βάση τη συμμετοχή του.

Διαβούλευση
H διαβούλευση συνεχίζεται και για το νέο σύστημα χρηματοδότησης των AEI. Tο υπουργείο ζητά μέρος της χρηματοδότησης -συγκεκριμένα ποσοστό 5%- να συνδέεται με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ιδρυμάτων. Tο ποσοστό αυτό θα κατανέμεται με βάση ποσοτικούς δείκτες, όπως η αναλογία φοιτητών/πτυχιούχων και η απορρόφηση πτυχιούχων την αγορά εργασίας, ενώ ήδη από φέτος για την κατανομή της τακτικής επιχορήγησης λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός των ενεργών φοιτητών κάθε τμήματος, αλλά και ο συνολικός φοιτητικός πληθυσμός τους όπως διαμορφώνεται με τις μετεγγραφές.

Της Χαράς Καλημέρη

 

most women cheat wives that cheat
women who cheated wifes that cheat read
read read here how to catch a cheater
click here married affairs percent of women that cheat
click here open how to know if wife has cheated
affairs with married men what makes married men cheat go
link click married cheat
married men cheat signs of unfaithful husband read here
women who cheat why women cheat on their husbands reasons why women cheat on their husbands
infidelity in marriage My girlfriend cheated on me redirect
go redirect pregnancy termination options
how could my husband cheated on me site i told my husband i cheated
rite aid online coupon photo code walgreens discount prescription coupons
bentelan fiale bentelan allergia bentelan in gravidanza
discount pharmacy online free prescription cards discount viagra coupons printable
abortion at home spiritocagliese.it facts about abortion
voltaren nedir charamin.com voltaren gel
voltaren voltaren gel voltaren nedir
coupons for cialis printable lilly cialis coupon cialis coupons free
crestor card angkortaxidriver.com discount card for crestor
2nd trimester abortion pill continentalnord.com methods of abortion pill

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Διάφορα Θέματα   Άρθρα
Ενας λόγιος, ετών 105, αγωνιά και συμβουλεύει
 

Απέναντι στον Εμμανουήλ Κριαρά, δέος μόνον αισθάνεται κανείς. Δεν είναι η μακρά ηλικία ενός ανθρώπου που έχει διανύσει 105 χρόνια ζωής, η ζωντανή ιστορία ολόκληρου αιώνα. Είναι το πρότυπο ενός επιστήμονα που συνεχίζει να εργάζεται και να μάχεται, το ανάστημα που υψώνει για να υπερασπιστεί τις ιδέες του, η πνευματική και ψυχική υγεία που εκπέμπει. «Δεν ξέρω αν ωφελούν τα χρόνια τα πολλά. Καμιά φορά γίνεται το αντίθετο. Για την ώρα, το πνευματικό σώζεται κι αυτό είναι παρηγοριά στη μακροβιότητά μου».

Πράγματι. Κάθε συνάντηση με τον ομότιμο καθηγητή είναι εμπειρία μοναδική. Μάθημα ζωής. Ανοιχτό όπως πάντα σε όλους, στο σπίτι του στην οδό Αγγελάκη. Με χαμόγελο, έμφυτη ευγένεια και διάθεση για μακροσκελή συζήτηση. Μ’ έναν άνθρωπο που, πατώντας τα 106 χρόνια, διηγείται και σχολιάζει με κάθε λεπτομέρεια πρόσωπα και καταστάσεις από το πέρασμά του στον 20ό αιώνα σαν να ήταν χθες.

Εχει γράψει και έχει αφηγηθεί σχεδόν όλα τα κεφάλαια της υπεραιωνόβιας ζωής του. Τα βιώματά του από το Πανεπιστήμιο τα περιέγραψε την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, προκαλώντας συγκίνηση, αλλά πάντα αποζητάς –ειδικά στις μέρες μας– το καταστάλαγμα της σοφίας, από τον λόγιο που έζησε όλα τα πολιτικά γεγονότα της ανθρωπότητας τον περασμένο αιώνα κι όλες τις γλωσσοεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της νεοελληνικής εκπαίδευσης ώς το στέριωμα της δημοτικής.

Με καθαρότητα στη ζωή, προσανατολισμένος στον σοσιαλισμό και στον δημοτικισμό, αγωνίστηκε και εξακολουθεί να μάχεται για την Παιδεία, ενημερώνεται και ενδιαφέρεται για τα κοινά, εύχεται στον Γιάννη Μπουτάρη, που «δεν είναι κατ’ εξοχήν πολιτικός, αλλά άνθρωπος της κοινωνικής ζωής» να πετύχει την ανόρθωση της Θεσσαλονίκης. Πάνω απ’ όλα αγωνιά για την «άσχημη εποχή» που διανύει η χώρα, η Ευρώπη κι ολόκληρος ο κόσμος.

Πέρασαν εκατό χρόνια από την παιδική ζωή του στη Μήλο, ογδόντα έξι από την αποφοίτηση του στο γυμνάσιο Χανίων (1924), ογδόντα από τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1924-1929) και τις σπουδές του στο Μόναχο (1930), εξήντα από τη χρονιά που εξελέγη καθηγητής της Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (1950) και σαράντα δύο από τη χρονιά που τον απέλυσε η Χούντα (1968).

Φθάσαμε στο χάος

Και θυμάται όσα διδάχθηκε στο πρώτο αναγνωστικό, τα ία και τα ώα. «Ασύλληπτο!», σχολιάζει. Επίσης θυμάται λεπτομέρειες από τη διδασκαλία του, χρόνια αργότερα, στο Πανεπιστήμιο. «Κάποτε έλεγα στους φοιτητές μου. Εσείς θα ζήσετε τον επόμενο αιώνα και θα δείτε ότι οδηγούμαστε σε χάος. Και φθάσαμε στο χάος όχι μόνο στην Ελλάδα. Παντού».

Δεν προέβλεπε όμως ότι θα ζούσε ο ίδιος την είσοδο του νέου αιώνα για να δει όπως λέει «την προσπάθεια που καταβάλλει η λεγόμενη Ενωμένη Ευρώπη να ενωθεί να πάρει υπόσταση, απέναντι στο κατασκεύασμα που υπάρχει στον κόσμο». Ούτε φαντάστηκε ποτέ ότι η «Ελλάδα θα περιέλθει σ’ αυτήν την απελπιστική κατάσταση».

Φύσει αισιόδοξος και σοσιαλιστής –πάντα πίστευε ότι «το μέλλον της ανθρωπότητας είναι ο σοσιαλισμός, η κοινωνική πρόνοια και η πολιτική δραστηριότητα»– θεωρεί ότι τα μέτρα «αντισοσιαλιστικά αλλά αναγκαστικά» που λαμβάνει ο Γ. Παπανδρέου θα αποδώσουν.

Από τα φλέγοντα ζητήματα, οικονομικά, κοινωνικά, πρωταρχικό σημείο εκκίνησης προς την ανόρθωση θεωρεί την Παιδεία. «Τα πάντα εκεί στηρίζονται. Στη γλώσσα που μιλάμε και γράφουμε, στη σκέψη μας».

Επανέρχεται στους αγώνες της γλωσσοεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, στην αναγνώριση της δημοτικής ως επίσημης γλώσσας, στις προσπάθειες επαναφοράς της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής στο γυμνάσιο, υπενθυμίζοντας τα λάθη του παρελθόντος στην παιδεία, που «χωλαίνει από τη σύσταση του ελληνικού κράτους», τους λόγιους που «δεν αντιμετώπισαν την εκπαίδευση όπως έπρεπε» και επιμένει: «Βασικό σημείο της κακοδαιμονίας είναι καθαρευουσιανισμός, ο οποίος μας έστρεφε προς την αρχαία Ελλάδα. Εβλεπαν μόνο τη μορφή, τη φόρμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και δεν έβλεπαν την ουσία. Ηταν η πιο κούφια αντίληψη...». Δίπλα του οι τελευταίες του εκδόσεις. Ανάμεσά τους ο «Δημόσιες συζητήσεις για τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο γυμνάσιο επί υπουργού παιδείας Αντώνη Τρίτση». Αντίτυπο αυτού έστειλε στην υπουργό Παιδείας που επιχειρεί την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Αφορά το θέμα που τον απασχολεί εδώ και χρόνια. Τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στο Γυμνάσιο. «Προκαλούν σύγχυση στο μαθητή», εκτιμά, γι’ αυτό υπερασπίζεται μαχητικά στην κατάργησή της.

Υπέρμαχος της σκληρής εργασίας, δουλεύει από μαθητής, εξακολουθεί να εργάζεται κι αυτή είναι η μόνιμη συμβουλή του. «Ερωτα στη ζωή και στη δουλειά. Ερωτας σημαίνει να αφοσιωθείς κάπου. Η δουλειά καλλιεργεί τον άνθρωπο. Αυτό διδάχτηκα κι αυτό είναι το δίδαγμά μου».

Να γίνουμε σοβαρότεροι

Στους σκοτεινούς καιρούς, μια συμβουλή του «θαλερού γέροντα Κριαρά, που αποκλείει τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία προς όφελος του δήμου και της δημοτικής», όπως έγραψε γι’ αυτόν ο Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης, έχει ιδιαίτερη σημασία.

«Να γίνουμε σοβαρότεροι. Ο Ελληνας είναι έξυπνος αλλά πολύ βιαστικός. Κι αυτό τον οδηγεί στην επιπολαιότητα και στην προχειρότητα. Εναντίον της προχειρότητας πρέπει να αγωνιστούμε και υπέρ της σοβαρότητας. Οι πολιτικοί που μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση και με τη δική μας ευθύνη να δουν τα πράγματα ρεαλιστικότερα, να επέλθει συμφωνία, να αλλάξουμε νοοτροπία για να προχωρήσουμε».

Της Γιωτας Mυρτσιωτη

ordering abortion pills to be shipped to house abortion pill abortion pill online purchase
where can i get the abortion pill online abortion pill buy cytotec for 24 week abortion
open read here viagra soft how to take
click here how to cheat wife how to know if wife has cheated
affairs with married men what makes married men cheat go
click here when married men cheat catch a cheat
how to know if wife has cheated husband cheated on me women who cheat on men
why husband cheat reason why husband cheat cheat wife
go read pregnancy termination options
pregnancy medications early pregnant termination pregnancy pill
medical abortion procedure site illegal abortion
how to cheat on wife when your husband cheats how to know if wife has cheated
how could my husband cheated on me scottdangelo.com i told my husband i cheated
best spy phone apps texting spy app android spy to mobile download
abortion definition unbosqueparaelplanetatierra.com walk in abortion clinics
voltarene 100 voltarene 75 mg voltarene posologie
amoxicillin endikasyonlar amoxicillin 1000 mg amoxicillin dermani haqqinda
lilly cialis coupons accuton.com coupon for cialis
how to get an abortion pill facts on abortion pill first trimester abortion pill
printable cialis coupon cialis savings and coupons free cialis samples coupon
prescription card discount coupons cialis prescription coupon card

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
«Ξυπνάω στις 6 για προπόνηση και μετά πάω σχολείο»
 

Πρωταθλητές και βαλκανιονίκες, νέοι και νέες που ζουν για τον αθλητισμό και τον θεωρούν κεντρική κατάκτηση της ενήλικης ζωής τους, αποφοιτούν τα τελευταία χρόνια από τα αθλητικά σχολεία της χώρας. Ή όπως λέει η μητέρα αθλήτριας που μίλησε στο «Βήμα», νέοι που θεωρούν τον αθλητισμό ως «τον δικό τους τρόπο ζωής». Στον χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας ωστόσο ο περιορισμός των αθλητικών σχολείων εφέτος λόγω οικονομικής κρίσης έριξε ένα «πέπλο αμφιβολίας» πάνω στους ώμους των νέων αθλητών.

«Το σχολείο μας το διέλυσαν» λέει η κυρία Μαρία Σκέντζου, μητέρα 16χρονης κολυμβήτριας που φοιτούσε στο Αθλητικό Σχολείο Ηλιούπολης. «Τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης τα ενσωμάτωσαν στο κανονικό σχολείο, καθώς όρισαν την προϋπόθεση της συμμετοχής 12 ατόμων στα ατομικά αθλήματα (από 8 που ήταν) και 20 ατόμων στα ομαδικά (από 12 που ήταν).Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ότι,εφόσον δεν υπήρχαν τόσο πολλά παιδιά για το αθλητικό τμήμα, απλά εφέτος δεν θα λειτουργήσει» λέει. Πώς λειτούργησε αυτό στην ψυχολογία της κόρης της;

«Απογοητεύτηκε τελείως»
απαντά η κυρία Σκέντζου. «Και έχασε και την πρωινή της προπόνηση, καθώς εγώ δεν μπορώ να την πηγαίνω το πρωί να προπονείται εκτός σχολικού χρόνου.Αυτό σημαίνει ότι κάνει μόνο την απογευματινή της προπόνηση. Οπότε δεν μπορεί να κάνει πλέον πρωταθλητισμό. Δεν έχει τη φυσική κατάσταση και δεν μπορεί να πιάσει τα όρια που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Κάτι που πέρυσι το έπιανε με ευκολία.Και το έκανε χάρη στη βοήθεια του αθλητικού σχολείου» λέει με πικρία η κυρία Σκέντζου. «Επιπροσθέτως είναι εφέτος στην κρίσιμη τάξη της Β΄ Λυκείου που πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής και να δει αν θα ακολουθήσει την οδό του αθλητισμού και επαγγελματικά» συνεχίζει.

«Για την κόρη μου ο αθλητισμός
είναι τρόπος ζωής» καταλήγει.

Τέρμα λοιπόν στον ελληνικό σχολικό αθλητισμό που τροφοδοτούσε επί χρόνια με μικρά «διαμάντια» τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού; Και τι θα γίνει με την εκπροσώπηση της χώρας μας στους αγώνες που θα γίνουν τον Απρίλιο στη Βραζιλία και στην Κίνα για τους οποίους και ετοιμάζονταν πυρετωδώς οι αθλητικές ομάδες στα σχολεία;

Αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά στον χώρο του σχολικού αθλητισμού. Τα σχολικά πρωταθλήματα και τα αθλητικά σχολεία (τα λεγόμενα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης) περιορίστηκαν δραστικά μετά την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το οποίο περιέκοψε το κονδύλι των 2,7 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι το κόστος τους. Κι αυτό γιατί δεν είχαν εξοφληθεί ακόμη οι οφειλές της προηγούμενης χρονιάς.

Εφέτος μόνο 180 αθλητικά τμήματα (και μόνο δύο στην Αττική) λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα, από τα 905 που λειτουργούσαν πέρυσι προπονώντας αθλητές από 29 διαφορετικά αθλήματα. Περισσότερα από 12.000 άτομα φοιτούσαν στα 145 σχολεία που είχαν Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης. Και μπορεί κάποιοι να σχολίαζαν ότι μαθητές χρησιμοποιούσαν τα προηγούμενα χρόνια τα αθλητικά σχολεία για να επιτύχουν την εύκολη είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, αλλά κανείς δεν πρέπει να υποτιμά εκείνους που θέλουν πραγματικά να γίνουν αθλητές.

«Εμείς θα συνεχίσουμε...»

«Η ζωή μας έχει ανατραπεί» λέει ο 15χρονος αθλητής Νίκος Κουτσομπίνας που φοιτούσε σε αθλητικό σχολείο του Πειραιά και αποφάσισε να συνεχίσει τις προπονήσεις του έστω και εκτός σχολείου. «Ξυπνάω πλέον 6 η ώρα το πρωί για να προλάβω να πάω στην προπόνησή μου και στη συνέχεια πάω στο σχολείο μου.Εκεί κανείς δεν μας υποστηρίζει» δηλώνει. «Μας φωνάζουν οι καθηγητές όταν αργούμε, μας λένε να αφήσουμε τον αθλητισμό. Ολα αυτά μάς επιβαρύνουν ψυχολογικά και έχουν πέσει οι βαθμοί μας σε άλλα μαθήματα. Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά θα συνεχίσουμε.Στεκόμαστε στα πόδια μας.Θέλω να πιστεύω ότι ο θεσμός των αθλητικών σχολείων θα επανέλθει. Αλλά δεν το περιμένω».

Ο φίλος του και συμμαθητής του Αλέξανδρος Μορένο συμπληρώνει ότι αλλάζει κάθε πρωί δύο συγκοινωνίες για να πάει στην προπόνησή του. « Πηγαίνουμε πλέον στον αθλητικό μας όμιλο» λέει μιλώντας στο «Βήμα». «Είναι δύσκολο για όλους μας και αυτή η ανασφάλεια έχει επηρεάσει την επίδοσή μας και στο σχολείο» δηλώνει. «Κουραζόμαστε και στα μαθήματα, οι καθηγητές δεν μας υποστηρίζουν και μας προκαλούν προβλήματα. Εύχομαι όλα να διορθωθούν» καταλήγει.

Τον Νίκο αλλά και τον Αλέξανδρο μεταφέρει κάθε πρωί μετά την προπόνηση στο σχολείο τους η μητέρα του Νίκου κυρία Ελένη Σκανδάλη. «Ο γιος μου γνώρισε τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο και από το σχολείο» δηλώνει στο «Βήμα». «Πάντα του άρεσε η κολύμβηση και όταν την είχε κόψει για λίγα χρόνια μού το έλεγε συνέχεια. Μαμά, δεν μ΄ αγαπάς, γι΄ αυτό δεν με πηγαίνεις”έλεγε. Στο σχολείο είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί πιο εντατικά με τον αθλητισμό. Θυσίαζε και τη βόλτα του για να πάει στην προπόνηση. Ηταν δική του επιλογή να πάει στο αθλητικό σχολείο. Και εμένα με έκανε περήφανη.Από τον αθλητισμό έχει μάθει να σέβεται τη φύση, να είναι υπεύθυνος, να προσέχει τη βάρκα του, τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί, να σέβεται τον προπονητή του.Τα παιδιά μας εκτός των άλλων είχαν πάντα μια φοβερή ενέργεια προτού ξεκινήσουν την προπόνησή τους. Και τώρα το κράτος τα παίρνει όλα πίσω.Είναι κρίμα.Ούτε καν μας δικαιολογούν τις απουσίες στο σχολείο αν αργήσουμε κάποια φορά, καθώς ζητούν ειδικό χαρτί από την ομοσπονδία του και δεν δέχονται τα έγγραφα που πηγαίνουν από τον αθλητικό του όμιλο» δηλώνει.


generic mexico pharmacy viagra open link
affairs with married men what makes married men cheat go
women who cheat on their husband cheat husband women affair
men and women go meet and cheat
why do men cheat on their girlfriends click did my girlfriend cheated on me
i cheated on my boyfriend should i tell him read i cheated on my boyfriend and told him
cheat on my husband most women cheat women who cheat on their husbands
dating for married click why do wife cheat
spy app android prashanthiblog.com android spy apps for texting
abortion pill prices wrightcontractingsi.com hysteroscopy dilatation and curettage
viagra prescription coupon free prescription card discount card for prescription drugs
how do i find a location of a cell phone blog.bjorback.com how to find gps location of a cell phone
discount pharmacy online discount pharmacy cards viagra coupons printable
abortion definition unbosqueparaelplanetatierra.com walk in abortion clinics
abortion at home open facts about abortion
lilly cialis coupons accuton.com coupon for cialis
end pregnancy d&c instrument ways to terminate an early pregnancy
printable cialis coupon cialis savings and coupons free cialis samples coupon
ldn 4.5 mg go naltrexone side effects forum
pramipexol kaufen opskriftbehandling.site pramipexol precio

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Share
- -
Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Χορός μετεγγραφών από την περιφέρεια στα αστικά κέντρα
 Το γνωστό μονοπάτι των μετεγγραφών, που ξεκινά από τα περιφερειακά ανώτατα ιδρύματα και καταλήγει στα υπεράριθμα (και μόνιμα διαμαρτυρόμενα) κεντρικά, επιβεβαιώνει η επεξεργασία των στοιχείων από τη νέα ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων, που ίσχυσε από φέτος.

Με τάση «φυγής» από τα περιφερειακά, που ξεκινά από το 40% και φτάνει έως και το 67%, πολλοί φοιτητές-σπουδαστές βάζουν στόχο τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως Αθήνα-Πειραιά, όπου η εισροή φοιτητών εκ μετεγγραφής οδηγεί σε αύξηση του συνολικού αριθμού κατά 150% και 200% σε ορισμένα τμήματα, συνήθως τα πιο δημοφιλή.

Παραδείγματα

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου (150% αύξηση φοιτητών), το Πολιτικών Δομικών Εργων (163,8%) και το Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας (204,7%). Ενδεικτικά και τα νούμερα στα Πανεπιστήμια. Στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αθηνών 200 είναι οι εισακτέοι, 147 οι εκ μετεγγραφής, στο Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν. Αθηνών 200 οι εισακτέοι και 155 μετεγγραφές, στο Επιστημών Προσχολικής Αγωγής του ΑΠΘ 200 εισακτέοι/147 μετεγγραφές.

Η αλλοίωση του αριθμού των φοιτητών-σπουδαστών στα τμήματα των κεντρικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και η σκόπιμη επιλογή περιφερειακών ιδρυμάτων, που βάσει των εκ του νόμου κριτηρίων «οδηγούν» με ακρίβεια σε συγκεκριμένα κεντρικά, αποτελούν τις δύο βασικές -και επί δεκαετίες αναλλοίωτες- διαπιστώσεις.

cytotec abortion open abortion pill online purchase
how to cheat on husband click find an affair
most women cheat what makes husbands cheat wives that cheat
read click here how to catch a cheater
link buy viagra online legitimate pharmacy viagra uk cheap purchase buy
click here how to cheat wife how to know if wife has cheated
click here when married men cheat catch a cheat
women love to cheat when women cheat online
abortion pill bleeding website abortion paperwork
go how early can i get an abortion pregnancy termination options
go online read here
how could my husband cheated on me read i told my husband i cheated
dating site for married people site reasons people cheat
how do i find a location of a cell phone blog.bjorback.com how to find gps location of a cell phone
is there an abortion pill over the counter abortion pill aborted fetus
metformin metformin metformin
how to get an abortion pill achieveriasclasses.com first trimester abortion pill
ldn 4.5 mg myjustliving.com naltrexone side effects forum

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4887 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Σελίδα 13249 από 13259 (132586 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
13248
13249
13250
13251
13257
13258
13259
Επόμενο
Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)




Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
Συγχαρητήρια σε Έλληνες μαθητές κι εκπαιδευτικούς για τις πρωτιές στο SID2012
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4436 ημέρες
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
Πρόσβαση μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4436 ημέρες
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
Hμερίδα «ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ…» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4436 ημέρες
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
Παγωμένη η Ευρώπη κατά τα Ομηρικά χρόνια
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4436 ημέρες
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
Συνέλαβαν Ινδό, καθηγητή Οικονομικών, για λαθρομετανάστη!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4436 ημέρες
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012
Κατάργηση του νόμου-πλαισίου προτείνουν οι πρυτάνεις.
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4436 ημέρες
Σελίδα 6271 από 6277 (37661 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
6270
6271
6272
6273
6275
6276
6277
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης