Το Τμήμα έχει ως αποστολή να προάγει, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα, την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο του κλάδου της τεχνολογίας, στον οποίο, βιολογικές, φυσικές και μηχανικές επιστήμες χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της φύσης των τροφίμων, των αιτίων που προκαλούν τις αλλοιώσεις τους και τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η επεξεργασία τους, με σκοπό την εφαρμογή των γνώσεων αυτών στην παραγωγή, συντήρηση, συσκευασία, διανομή και χρήση ασφαλών, θρεπτικών και οργανοληπτικά αποδεκτών από τον καταναλωτή, τροφίμων. Έχει, επίσης, αποστολή να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.
how to know if wife has cheated
online women who cheat on men
cheat on husband
click unfaithful husbands
how many women cheat on husbands
site infidelity in marriage
how abortions are performed
click why abortion is wrong
abortion clinics in savannah ga
click method for abortion
why some women cheat
click why married men cheat
walgreen prescription coupon
read walgreens online promo code
promo codes for walgreens photo
open walgreens coupon codes for photos
rite aid coupons 2016
link rite aid pharmacy survey
viagra online coupon
factus.dk discount prescription coupons
free viagra coupons
open viagra discounts coupons
avelox 400
link avelox spray
prescription coupon
go prescription discount coupons
flagyl vademecum
flagyl flagyl
naltrexone in canada
read naltrexone classification
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές στο Τμήμα διαρκούν τέσσερα χρόνια, επτά διδακτικά εξάμηνα που συνοδεύονται, υποχρεωτικά, από ένα εξάμηνο Πρακτική άσκηση.
Κατά την διάρκεια των σπουδών και μάλιστα στο 7ο εξάμηνο, οι σπουδαστές εκπονούν πτυχιακή εργασία, υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού προσωπικού, πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τα πραγματικά προβλήματα της παραγωγής αλλά και των υπηρεσιών στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πειραματικό εργοστάσιο (pilot plant) που ο εξοπλισμός του ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς απαιτήσεις και οι σπουδαστές εξασκούνται σε συνθήκες όμοιες με αυτές των βιομηχανιών.
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:
* Μαθήματα γενικής υποδομής:
Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Βιοχημεία, Άνθρωπος και Τρόφιμα, Σχέδιο, Προγραμματισμός Η/Υ.
*Μαθήματα ειδικής υποδομής: Γενική Μικροβιολογία, Μηχανική Τροφίμων, Χημεία Τροφίμων, Μικροβιολογία Τροφίμων, Στατιστική για Τεχνολογία Τροφίμων, Μάρκετινγκ Τροφίμων, Διατροφή και Θρεπτική Αξία Τροφίμων, Ποιοτικός Έλεγχος-Εξασφάλιση Ποιότητας, Αρχές Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Προστασία Περιβάλλοντος και Αξιοποίηση Υποπροϊόντων, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Νέων Τροφίμων.
*Μαθήματα ειδικότητας: Ανάλυση Τροφίμων, Επεξεργασία Τροφίμων, Τεχνολογία Ζυμουμένων Τροφίμων, Προσθετικές και Αρτυματικές 'Υλες Τροφίμων, Αρχές Τεχνολογικής Έρευνας, Τεχνολογία Φρούτων - Λαχανικών κ.ά.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων συνεργάζεται στενά, τόσο με πανεπιστήμια του εξωτερικού, για τη διεξαγωγή Μεταπτυχιακών Ερευνητικών Προγραμμάτων, όσο και με ερευνητικά Ινστιτούτα και συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες, είτε μέσα στα πλαίσια των Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή απευθείας με βιομηχανίες τροφίμων.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά Τμήματα συναφούς ειδικότητας σε Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού και του εσωτερικού για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού.
where can i get the abortion pill online
click buy cytotec for 24 week abortion
how often do women cheat on their husbands
online how many women cheat on their husbands
men and women
go meet and cheat
cheat on my husband
link married affairs sites
my wife cheated on me now what
site my girl friend cheated on me
group sex stories with pictures
go desi sex stories
dating a married woman
open why married men cheat
adult dog sex stories
read incest nifty sex stories
dating a married woman
go boyfriend cheated on me
viagra coupons from pfizer
go printable viagra coupon
canada drug pharmacy coupon
ningchao.net prescription coupon
prescription drug coupons
charamin.com new prescription coupon
cialis.com coupon
site free prescription cards discount
abortion clinics in houston
bartsha.cz abortion clinics in los angeles
augmentin
site augmentin gyerekeknek
cymbalta duloxetin
read cymbalta 30mg
amoxicillin wiki
read amoxicillin wiki
clopidogrel bloedverdunner
site clopidogrel fk
prescription coupon card
read coupons for prescription drugs
prescription transfer coupon
click prescriptions coupons
abortion pill costs
aegdr.org against abortion pill
metoprololtartrat
mipnet.dk metoprolol pro medicin
abortion pill rights
activeslo.com abortion pill clinics in houston
feldene gel precio
feldene feldene d
how do you get an abortion
reddog.nu pro life
ldn homepage
link naltrexone hydrochloride tablets
naltrexone in canada
read naltrexone classification
naltrexone opioid antagonist
click low does naltrexone
naltrexone contraindications
open ldn for anxiety
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της επιστήμης τροφίμων και τη διαδικασία της συντήρησης, επεξεργασίας και ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, της αξιοποίησης των υποπροϊόντων και συμμετέχουν στο βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων των βιομηχανιών τροφίμων, καθώς και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, μπορούν να απασχοληθούν και ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητάς τους.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε υπηρεσίες Υπουργείων (Γεωργίας, Εμπορίου, Βιομηχανίας κ.ά.), στην αγορανομία, σε υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων κ.ά.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων ως υπεύθυνοι τμημάτων παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου τροφίμων, σε μονάδες αποθήκευσης - συντήρησης και διακίνησης τροφίμων, σε συνεταιρισμούς, κ.λπ.
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μπορούν ιδρύοντας δικό τους εργαστήριο, να παρέχουν υπηρεσίες ποιοτικού ελέγχου τροφίμων.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Τεχνολόγων Τροφίμων
ordering abortion pills to be shipped to house
go abortion pill buy online
i cheated on my wife now what
myjustliving.com what to do when your wife cheated on you
percent of women that cheat
open women that cheat on their husbands
my boyfriend cheated on me with my mom
site why do men cheat
why most women cheat
go types of women who cheat
where do you have an abortion
link what is an abortion like
percent of women that cheat
spnote.com i dreamed my husband cheated on me
abortion clinics in greensboro nc
click what is the latest you can have an abortion
photo prints walgreens
site walgreens photo promo codes
promo codes for walgreens photo
open walgreens coupon codes for photos
keflex 500mg
link neurontin 400mg
free prescription drug cards
click free coupon for viagra
bystolic copay savings card
bystolic
bystolic savings card
site bystolic free trial coupon
cialis dosage patton
cialis dosage for
coupon for prescription
click discount coupons for prescriptions
prescription discount coupons
site free cialis coupon 2016
cialis 10mg
click cialis 5 mg
cymbalta duloxetin
read cymbalta 30mg
dostinex tablets 0.5 mg
link dostinex pret
procyclidine
link procyclidine side effects
after abortion pill
selba.ca having an abortion
amoxicillin endikasyonlar
amoxicillin amoxicillin 1000 mg
free cialis coupon
achrom.be cialis coupons printable
how much does it cost to have an abortion
abortion pics abortion what to do
naltrexone brand name
click naltrexone india
naltrexone experiences
click define naltrexone
once a month shot for opiate addiction
open ldn benefits
naltrexone reviews alcoholism
click naltrexone depression
naltrexone implant australia
sigridw.com naltrexone opioid dependence
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ: Τεχνολόγος τροφίμων
Ορισμός: Ο τεχνολόγος τροφίμων ασχολείται με την επεξεργασία, τη συσκευασία, τη μεταφορά, την αποθήκευση και τoν έλεγχο της ποιοτικής κατάστασης των τροφίμων.
Περιγραφή: Ο τεχνολόγος τροφίμων επιβλέπει τις εργασίες για την επεξεργασία των πρώτων υλών φυτικής ή ζωικής προέλευσης από το στάδιο της συλλογής τους ως τη δημιουργία του τελικού προϊόντος που διατίθεται προς κατανάλωση. Φροντίζει, ακόμα, για τον ποιοτικό έλεγχο των παραγομένων τροφίμων, την τυποποίησή τους και τη δημιουργία νέων ειδών.
Μικροσκόπια, αεριοχρωματογράφοι, ηλεκτρονικός υπολογιστής, σπεκτοφωτόμετρα, φαρινογράφοι, κλίβανοι και γενικά ειδικός μηχανολογικός και εργαστηριακός εξοπλισμός είναι απαραίτητα εργαλεία για τον τεχνολόγο τροφίμων.
Όταν ο τεχνολόγος τροφίμων εργάζεται σε εργοστάσιο, εποπτεύει το χειρισμό των συσκευών με τις οποίες γίνεται η βιομηχανική επεξεργασία των τροφίμων, μελετά τους τρόπους και τα μέσα συσκευασίας τους για τη βέλτιστη διατήρησή τους, εποπτεύει τις μηχανές συσκευασίας και διατηρεί αρχείο των εργασιών που αφορούν την επεξεργασία των τροφίμων.
Επίσης, ο τεχνολόγος τροφίμων έχει την ευθύνη για την εκπαίδευση και το συντονισμό των εργασιών των ατόμων που εργάζονται στον τομέα του.
Όταν ο τεχνολόγος τροφίμων εργάζεται σε εργαστήριο προβαίνει σε φυσικές, μικροβιολογικές και οργανοληπτικές δοκιμές για τον έλεγχο των πρώτων υλών των τροφίμων, καθώς και των τελικών προϊόντων, αναζητά τρόπους για τη βελτίωση των προϊόντων που υπάρχουν και προσπαθεί να δημιουργήσει νέα προϊόντα.
Όταν ο τεχνολόγος τροφίμων εργάζεται εκτός εργαστηρίου, επιθεωρεί τους τόπους παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων, δίνει οδηγίες για τον έλεγχο της ποιότητας και της υγιεινής των προϊόντων και επιβλέπει τη μεταφορά και αποθήκευση των τροφίμων, ώστε να μη διατρέχουν κίνδυνο αλλοίωσης.
Προϋποθέσεις άσκησης: Για την άσκηση του επαγγέλματος δεν απαιτείται αντίστοιχη άδεια.
Εκπαίδευση: Για να γίνει κάποιος τεχνολόγος τροφίμων θα πρέπει να σπουδάσει στα τμήματα τεχνολογίας τροφίμων των Τ.Ε.Ι. Σπουδές και τεχνική κατάρτιση σε επίπεδο βοηθού τεχνολόγου μπορούν να αποκτηθούν σε αντίστοιχα τμήματα των Τ.Ε.Ε. ή των Ι.Ε.Κ.
Δεξιότητες: Ο τεχνολόγος τροφίμων χρειάζεται να είναι μεθοδικός και προσεκτικός κατά την εκτέλεση της εργασίας του και να έχει τεχνική αντίληψη. Επίσης, σημαντικό είναι να διαθέτει διοικητικές ικανότητες και να μπορεί να εργάζεται ατομικά αλλά και ομαδικά. Πρόκειται για επάγγελμα που σχετίζεται με τον πολύ ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο τεχνολόγος τροφίμων να έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του. Τέλος, χρειάζεται να διαθέτει ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και να γνωρίζει τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα.
Μέλλον: Οι προοπτικές απασχόλησης για τους τεχνολόγους τροφίμων διαγράφονται θετικές, καθώς οι υπηρεσίες αυτού του είδους είναι απαραίτητες στη σημερινή εποχή.
Οι αποδοχές των τεχνολόγων τροφίμων σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ υψηλές. Στις αμοιβές τους περιλαμβάνονται επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, διαχειριστικών λαθών, μεταπτυχιακών σπουδών και υπευθυνότητας (στην περίπτωση που είναι υπεύθυνοι ή προϊστάμενοι τμήματος).
Περιβάλλον ενασχόλησης: Ο τεχνολόγος τροφίμων μπορεί να εργαστεί σε υπηρεσίες των Υπουργείων Γεωργίας, Εμπορίου, στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σε υπηρεσίες αγορανομίας και ελέγχου τροφίμων, σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων ως υπεύθυνος τμημάτων παραγωγής, ή τμημάτων ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων. Επίσης, μπορεί να εργαστεί και σε μονάδες αποθήκευσης και συντήρησης τροφίμων. Ακόμα, ο τεχνολόγος τροφίμων μπορεί να εργαστεί στο χώρο του εμπορίου, στη διακίνηση πρώτων υλών απαραίτητων για την παραγωγή και τυποποίηση των τροφίμων. Τέλος, μπορεί να εργαστεί ως υπεύθυνος σε μονάδες μαζικής σίτισης, φοιτητικές ή μαθητικές εστίες, κατασκηνώσεις, οικοτροφεία, ξενοδοχεία ή οργανισμούς μεταφορών. Ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να αναλάβει μελέτες εγκατάστασης, οργάνωσης και λειτουργίας βιομηχανιών τροφίμων.
Επαγγελματικές συνθήκες: Πρόκειται για επάγγελμα με πολλές ευθύνες και αρμοδιότητες, αφού ο τεχνολόγος τροφίμων είναι υπεύθυνος για την ποιότητα του προϊόντος που θα δοθεί για κατανάλωση στο ευρύ κοινό. Όταν ο τεχνολόγος τροφίμων κάνει δειγματοληψία, έλεγχο πρώτων υλών και τελικών προϊόντων, εργάζεται είτε στον κλειστό χώρο του εργαστηρίου. Όταν εποπτεύει τους εργάτες και ελέγχει τη λειτουργία των μηχανών επεξεργασίας τροφίμων, εργάζεται στους χώρους του εργοστασίου, κάτω από δύσκολες συνθήκες εξαιτίας του θορύβου, του τεχνητού φωτισμού και των έντονων οσμών.
Αρκετές φορές ο τεχνολόγος τροφίμων εργάζεται στο ύπαιθρο, επιθεωρώντας τους χώρους παραγωγής των γεωργικών προϊόντων που χρησιμεύουν ως πρώτες ύλες παρασκευής τροφίμων. Στην περίπτωση αυτή εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες και η σωματική κόπωση είναι μεγάλη.
Το ωράριο και οι αποδοχές του εξαρτώνται από τον τομέα στον οποίο εργάζεται (ιδιωτικός, δημόσιος). Όταν εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας το ωράριο καθορίζεται από το φόρτο εργασίας.
Γενικά σχόλια: Το επάγγελμα του τεχνολόγου τροφίμων απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα, αφού αφορά τον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων από το πρώτο στάδιο παραγωγής τους ως την τελική φάση πριν από τη διάθεσή τους στην κατανάλωση.
Ο τεχνολόγος τροφίμων μπορεί να εργαστεί σε βιομηχανίες τροφίμων, σε υπηρεσίες του δημοσίου, σε μονάδες μαζικής σίτισης, στο εμπόριο.
Ο τεχνολόγος τροφίμων ειδικεύεται είτε σε προϊόντα ζωικής προέλευσης είτε σε προϊόντα φυτικής προέλευσης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ασχολείται:
- με την επεξεργασία, την ανάλυση και τον ποιοτικό έλεγχο
των τροφίμων,
- τη βιοτεχνολογία, τις προδιαγραφές και τη νομοθεσία των
τροφίμων,
- τη μελέτη και το σχεδιασμό βιομηχανιών και εργαστηρίων
ποιοτικού ελέγχου τροφίμων,
- την οικονομοτεχνική οργάνωση των βιομηχανιών, καθώς και
τη συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά και διανομή των
τροφίμων.
Κατά τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων εργάζεται σε συνθήκες εργαστηρίου.
Εάν απασχολείται στους χώρους επεξεργασίας των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων ή άλλων πρώτων υλών διατροφής ή στην παραγωγή των κατεργασμένων προϊόντων διατροφής, οι συνθήκες εκεί είναι δύσκολες, διότι υπάρχει θόρυβος, δυσάρεστες μυρωδιές και ρύποι.Στο εργαστήριο πρέπει να είναι μεθοδικός, παρατηρητικός καινά διοικεί και να καθοδηγεί με υπευθυνότητα το προσωπικό που εκτελεί τις μετρήσεις ποιοτικού ελέγχου σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τη νομοθεσία.
Πρέπει να έχει καλή υποδομή και σχέση με τα γνωστικά αντικείμενα της μηχανολογίας, της μηχανικής, της χημείας, κ ά., για να μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει τα μέσα παραγωγής, δηλαδή τα μηχανήματα και τα σκεύη, αλλά και τις χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες.
Η υπομονή, η ανάγκη δημιουργικότητας και μεθοδικότητας, πρέπει να κυριαρχούν στο χαρακτήρα του και στη δουλειά του.
ΠΗΓΗ:ΝΕΣΤΩΡ
Επάγγελμα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η επεξεργασία των γεωργικοκτηνοτροφικών προϊόντων και των πρώτων υλών άλλης προέλευσης για την παραγωγή τροφίμων, εφαρμόζοντας τις βιολογικές και φυσικές επιστήμες αλλά και νέες μεθόδους, είναι το βασικό αντικείμενο της εργασίας του. Επεξεργάζεται και αναλύει την ποιότητα των τροφίμων, μελετά το σχεδιασμό των βιομηχανιών και των εργαστηρίων που κάνουν τον ποιοτικό έλεγχο, τη συσκευασία, την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διανομή των τροφίμων. Κύριο μέλημά του είναι να επισκέπτεται τους χώρους παραγωγής και να ελέγχει αν τηρούν τους κανόνες και πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει η ελληνική αλλά και η κοινοτική νομοθεσία.
Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται σε καλές συνθήκες εργαστηρίου, όπου γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος των τροφίμων. Όταν όμως εργάζεται σε βιομηχανικές μονάδες παραγωγής τροφίμων, οι συνθήκες είναι δύσκολες, διότι υπάρχει θόρυβος, δυσάρεστες οσμές, χημικές ουσίες, και τεχνητός φωτισμός.
Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Πρέπει να είναι υπομονετικός, δημιουργικός, μεθοδικός και να εκτελεί με ακρίβεια την εργαστηριακή εργασία που απαιτεί το επάγγελμα. Πρέπει να έχει επαρκείς γνώσεις μηχανικής, για να μπορεί να εποπτεύει και να ελέγχει τις μηχανές επεξεργασίας και συσκευασίας, καθώς και να διαθέτει διοικητικές ικανότητες, ώστε να μπορεί να κατευθύνει το προσωπικό που εργάζεται στην επεξεργασία και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων.
Σπουδές:
Σπουδές παρέχει το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων των ΑΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου η διάρκεια σπουδών είναι οχτώ εξάμηνα (επτά εξάμηνα σπουδές και ένα εξάμηνο πρακτική εξάσκηση). Οι πτυχιούχοι του τμήματος αυτού μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ή να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις στα εξής τμήματα των ΑΕΙ: Χημείας, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κτηνιατρικής, Χημικών Μηχανικών, Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Θεολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίων: Πατρών και Ιωαννίνων, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Σπουδές επίσης παρέχονται σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, με την προϋπόθεση όμως ότι οι παρεχόμενοι τίτλοι σπουδών αναγνωρίζονται από το ΙΤΕ και το ΣΑΕΙΤΤΕ ως ισότιμοι και αντίστοιχοι των ελληνικών, προκειμένου να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα και προσόντα.Επίσης, σπουδές μπορούν να γίνουν και στο νέο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ Λάρισας (Καρδίτσα).
Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των Τεχνολόγων Tροφίμων, έχουν κατοχυρωθεί νομικά από το Π.Δ.78, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ36 Α’ στις 7-2-1989.
Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο τομέα, σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις τροφίμων, αποθήκες συντήρησης και μαζικής διακίνησης τροφίμων, ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκπονώντας μελέτες εγκατάστασης, οργάνωσης, λειτουργίας βιομηχανιών, βιοτεχνιών τροφίμων, ως υπεύθυνος σε φοιτητικές, μαθητικές εστίες, ξενοδοχεία, οικοτροφεία, κατασκηνώσεις κ.λπ., και ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την προϋπόθεση αποφοίτησης από την ΠΑΤΕΣ- ΣΕΛΕΤΕ.
Οι προοπτικές τού επαγγέλματος διαγράφονται θετικές, το δε ισοζύγιο ζήτησης στην αγορά εργασίας είναι θετικό και οφείλεται στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου, στην αύξηση των καταναλωτικών αναγκών του κοινού, στην ανάπτυξη της βιομηχανίας ποτών και τροφίμων αλλά και στους αυστηρότερους κανονισμούς και προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγές Πληροφόρησης:
ΑΤΕΙ Αθηνών: Αγ. Σπυρίδωνος και Δημητσάνας, 122 10 Αιγάλεω, τηλ.: 210/5385506, fax: 210/5314874, http://www.teiath.gr/stetrod/food_technology/2tmhmagr.
ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Ταχ. Θυρίδα 14561, 54101 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310/791369, fax: 2310/791360, http://www.food.teithe.gr/
ΑΤΕΙ Λάρισας: Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 431 00, Καρδίτσα, τηλ.: 24410-41082, φαξ: 24410-41080, e-mail: trofima@teilar.gr, http://www.teilar.gr/schools/karditsa/trofima/trofima.el.htm
Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων: Μάρνη 44, 10438 Αθήνα, τηλ.: 210/5242539.
Π.Ε.Ι.Ι.Ε.Κ.: Στουρνάρη 53, 104 32 Αθήνα, τηλ.: 210/5225565, fax: 210/5228966.
Ι.Τ.Ε.: Μάνης 5, 106 81 Αθήνα, τηλ.: 210/3818372, fax: 210/3301583.
ΔΟΑΤΑΠ - Αθήνας (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρηρης), Αγ. Κωνσταντίνου 54, ΤΚ. 10437, τηλ. κέντρο: 210 - 5281000, fax: 210 - 5239525, 210 - 5239679, e-mail: information@doatap.gr
ΔΟΑΤΑΠ - Θεσσαλονίκης (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρηρης),Υπ. Μακεδονίας Θράκης - Διοικητήριο, ΤΚ. 54123, τηλ.: 2310 -379371-2, fax: 2310 - 379374, e-mail: thessaloniki@doatap.gr.
ΣΑΕΙΤΤΕ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Αθήνα Πανεπιστημίου 67 (5ος όροφος), Τ.Κ. 105 64, τηλ: 210-3243923, fax: 210-3316651, http://www.srpq.gr, e-mail: srpq@otenet.gr.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΗΣ (ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ)
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο γευσιγνώστης (οινοποιός) ασχολείται με τη δοκιμή κρασιών, ποτών, φαγητών, αξιολογώντας τη γεύση, το άρωμα, την εμφάνιση και την ποιότητά τους. Μεταξύ των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνεται η μετάβασή του σε οινοποιεία όπου δοκιμάζει νέες παραγωγές κρασιών ή ποτών, και στα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζεται, όπου δοκιμάζει νέες γεύσεις και συνδυασμούς γεύσεων. Παράλληλα, παρακολουθεί την κάβα, συμβουλεύει τους πελάτες και σερβίρει τα κρασιά, είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες και τον οικονομικό έλεγχο της μονάδας που επιμελείται και γράφει σχετικά με το αντικειμενό του άρθρα για εφημερίδες, περιοδικά και ειδικά έντυπα.
(Πηγή: Βάση δεομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο γεωπόνος τροφίμων είναι βασικό στέλεχος των βιομηχανιών επεξεργασίας, συντήρησης και μεταποίησης γεωργικών προϊόντων. Αντικείμενο της εργασίας του είναι η διεξαγωγή ερευνών, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η Αγρο-οικολογία είναι η εφαρμοσμένη οικολογία, ενώ ο ειδικός επιστήμων εφαρμοσμένης αγρο-οικολογίας, έχει ως γνωστικό και επαγγελματικό αντικείμενο δραστηριοτήτων τα γεωργικά οικοσυστήματα, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης την παραγωγή φυτικών και ζωικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, απαλλαγμένων από τοξικές ή άλλες ουσίες, που επιβαρύνουν ιδιαίτερα την ποιότητα των τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ασχολείται με τις νέες τεχνικές καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων φιλικές προς το περιβάλλον, με τη διαχείριση των χερσαίων οικοσυστημάτων, με τον έλεγχο της ποιότητας των φυτικών και των ζωικών προϊόντων και με τον περιβαλλοντικό έλεγχο της ποιότητας των φυσικών υλών, των γεωργικών προϊόντων και των γεωργικών αποβλήτων, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση και σπουδαιότητα στη συστηματική θεώρηση και προσέγγιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, στη γεωργική τεχνολογία και δραστηριότητα αλλά και τη συσχέτισή τους με τη βιοηθική και περιβαλλοντική ηθική, στην ποιότητα και το πλαίσιο διακίνησης ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και στη λογική της αειφόρου ανάπτυξης, δεδομένου ότι στο σημερινό κόσμο η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί επιτακτική ανάγκη πρώτης προτεραιότητας.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο τεχνολόγος τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων ασχολείται με την εφοδιαστική αλυσίδα της επιχείρησης (logistics), με σκοπό τη βελτιστοποίηση των επιμέρους λειτουργιών της. Συγκεκριμένα ασχολείται με τη βελτίωση και ομαλή διεξαγωγή των λειτουργιών του προγραμματισμού (management του εφοδιαστικού περιβάλλοντος - διοίκηση μεταφορικής λειτουργίας, προβλέψεις), της οργάνωσης, της καθοδήγησης και της παρακολούθησης των ροών του υλικού (αποθήκευση και έλεγχος πρώτων υλών, διανομή προϊόντων, διαχείριση υποπροϊόντων και αχρήστων), των ανθρώπων (εξυπηρέτηση πελατών και υπηρεσίες μεταπώλησης), της ενέργειας και των πληροφοριών. Γενικότερα ασχολείται με θέματα αγροτικής οικονομίας, παραγωγής, αποθήκευσης, εμπορίας, προδιαγραφών, ποιοτικού ελέγχου και νομοθεσίας προϊόντων.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
how often do women cheat on their husbands
why husbands cheat how many women cheat on their husbands
read
website how to catch a cheater
go
redirect pregnancy termination options