Το Τμήμα έχει ως αποστολή να προάγει, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα, την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο του κλάδου της τεχνολογίας, στον οποίο, βιολογικές, φυσικές και μηχανικές επιστήμες χρησιμοποιούνται για τη μελέτη της φύσης των τροφίμων, των αιτίων που προκαλούν τις αλλοιώσεις τους και τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η επεξεργασία τους, με σκοπό την εφαρμογή των γνώσεων αυτών στην παραγωγή, συντήρηση, συσκευασία, διανομή και χρήση ασφαλών, θρεπτικών και οργανοληπτικά αποδεκτών από τον καταναλωτή, τροφίμων. Έχει, επίσης, αποστολή να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.
how to cheat with a married woman
read here redirect
abortion pill bleeding
website abortion paperwork
men and women
go meet and cheat
group sex stories with pictures
go desi sex stories
percent of women that cheat
spnote.com i dreamed my husband cheated on me
free spy on cell phone
read spyware for android cell phones
walgreens coupon code photo
read coupons for prescription medications
android spy sms
site spyware cell phone
drug coupon
link viagra online coupon
discount rx coupons
critza.com walgreens online promo code
viagra discount coupons online
site pet prescription discount card
canada drug pharmacy coupon
ningchao.net prescription coupon
unplanned pregnancy
go abortions facts
bystolic discount coupon
site bystolic savings card
diabetes sexuality male
herbal treatment for diabetes
coupon for prescription
coupons cialis discount coupons for prescriptions
coupons for cialis 2016
read prescription drugs coupon
prescription drugs coupons
is-aber.net free discount prescription cards
augmentin
site augmentin gyerekeknek
avelox 400
site avelox spray
amlodipine
go amlodipine 10 mg
procyclidine
link procyclidine side effects
late term abortion clinics
akum.org national abortion federation
amoxicillin antibiyotik fiyat
amoxicilline amoxicillin dermani haqqinda
lamisil crema precio
lamisil lamisil spray
naltrexone endorphins
what is an ldn naltrexone side effects depression
naltrexone contraindications
zygonie.com ldn for anxiety
low dose naltrexone breast cancer
zygonie.com naltrexone use
ldn and lupus
charamin.jp mechanism of action of naltrexone
low dose naltrexone contraindications
myjustliving.com naltrexone opiate withdrawal
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές στο Τμήμα διαρκούν τέσσερα χρόνια, επτά διδακτικά εξάμηνα που συνοδεύονται, υποχρεωτικά, από ένα εξάμηνο Πρακτική άσκηση.
Κατά την διάρκεια των σπουδών και μάλιστα στο 7ο εξάμηνο, οι σπουδαστές εκπονούν πτυχιακή εργασία, υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού προσωπικού, πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τα πραγματικά προβλήματα της παραγωγής αλλά και των υπηρεσιών στον τομέα των Τροφίμων και Ποτών.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πειραματικό εργοστάσιο (pilot plant) που ο εξοπλισμός του ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς απαιτήσεις και οι σπουδαστές εξασκούνται σε συνθήκες όμοιες με αυτές των βιομηχανιών.
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:
* Μαθήματα γενικής υποδομής:
Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Βιοχημεία, Άνθρωπος και Τρόφιμα, Σχέδιο, Προγραμματισμός Η/Υ.
*Μαθήματα ειδικής υποδομής: Γενική Μικροβιολογία, Μηχανική Τροφίμων, Χημεία Τροφίμων, Μικροβιολογία Τροφίμων, Στατιστική για Τεχνολογία Τροφίμων, Μάρκετινγκ Τροφίμων, Διατροφή και Θρεπτική Αξία Τροφίμων, Ποιοτικός Έλεγχος-Εξασφάλιση Ποιότητας, Αρχές Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Προστασία Περιβάλλοντος και Αξιοποίηση Υποπροϊόντων, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Νέων Τροφίμων.
*Μαθήματα ειδικότητας: Ανάλυση Τροφίμων, Επεξεργασία Τροφίμων, Τεχνολογία Ζυμουμένων Τροφίμων, Προσθετικές και Αρτυματικές 'Υλες Τροφίμων, Αρχές Τεχνολογικής Έρευνας, Τεχνολογία Φρούτων - Λαχανικών κ.ά.
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων συνεργάζεται στενά, τόσο με πανεπιστήμια του εξωτερικού, για τη διεξαγωγή Μεταπτυχιακών Ερευνητικών Προγραμμάτων, όσο και με ερευνητικά Ινστιτούτα και συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες, είτε μέσα στα πλαίσια των Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή απευθείας με βιομηχανίες τροφίμων.
Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά Τμήματα συναφούς ειδικότητας σε Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του εξωτερικού και του εσωτερικού για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού.
online purchase abortion pill
abortion pill pill for abortion online
women cheat on their husbands
link my husband cheated with a man
married woman wants cheat
click cheat on my husband
adult audio stories
click adult japanese love stories
drugs coupons
site prescription transfer coupon
free coupons printable
site discount prescriptions
viagra online coupon
factus.dk discount prescription coupons
can i take gabapentin with prozac
canitake.net can i take gabapentin with prozac
abortion clinics in indiana
click anti abortion
where to get an abortion
open costs of abortion
cialis.com coupon
site free prescription cards discount
bystolic savings card
site bystolic free trial coupon
diabetes sexuality male
herbal treatment for diabetes
amoxicillin wiki
site amoxicillin wiki
exelon pflaster
link exelon generation
tegretol 400
site tegretol
sirdalud compendium
sirdalud sirdalud droge
abortion pill rights
activeslo.com abortion pill clinics in houston
side effects of vivitrol shot
open low dose naltrexone side effects multiple sclerosis
ldn and autism
zygonie.com low dose naltrexone side effects fibromyalgia
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται, είτε αυτοδύναμα, είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της επιστήμης τροφίμων και τη διαδικασία της συντήρησης, επεξεργασίας και ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων, της αξιοποίησης των υποπροϊόντων και συμμετέχουν στο βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων των βιομηχανιών τροφίμων, καθώς και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης, μπορούν να απασχοληθούν και ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητάς τους.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε υπηρεσίες Υπουργείων (Γεωργίας, Εμπορίου, Βιομηχανίας κ.ά.), στην αγορανομία, σε υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων κ.ά.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων ως υπεύθυνοι τμημάτων παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου τροφίμων, σε μονάδες αποθήκευσης - συντήρησης και διακίνησης τροφίμων, σε συνεταιρισμούς, κ.λπ.
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μπορούν ιδρύοντας δικό τους εργαστήριο, να παρέχουν υπηρεσίες ποιοτικού ελέγχου τροφίμων.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Τεχνολόγων Τροφίμων
generic mexico pharmacy viagra
open link
cheat on husband
click unfaithful husbands
adult interactive stories
open interactive adult stories
where do you have an abortion
link what is an abortion like
walgreens coupon code photo
read coupons for prescription medications
best free android spy
read spy software for phones
abortion clinics in milwaukee
site dilation and curettage hysteroscopy
imitrex pill
site zithromax pill
viagra coupons from pfizer
site printable viagra coupon
can i take symbicort while pregnant
canitake.net can i take symbicort while pregnant
free prescription drug cards
totspub.com coupon for prescription
discount coupon for cialis
click discount coupon for cialis
prescription drugs coupons
is-aber.net free discount prescription cards
ventoline 100
click ventoline 100
amlodipine
go amlodipine 10 mg
ventolin aerosol
site ventolin jarabe
ciprofloxacin side effects in dogs
yunaweddings.com ciprofloxacin side effects forum
how much does an abortion pill cost
acnc.com abortion pill clinics in houston
information on abortions
neron.com.pl uterus scraping procedure
ldn prescription
go naltrexone how long does it last
uses of naltrexone
go naltroxin
side effects of naltrexone 50 mg
go alcohol is an agonist for
is naltrexone a narcotic
go naltrexone weight
how does naltrexone make you feel
open other names for naltrexone
trexan medication
natrexone naltrexone dosage for alcoholism
vivitrol wiki
open low dose naltrexone where to buy
naltrexone implant australia
sigridw.com naltrexone opioid dependence
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ: Τεχνολόγος τροφίμων
Ορισμός: Ο τεχνολόγος τροφίμων ασχολείται με την επεξεργασία, τη συσκευασία, τη μεταφορά, την αποθήκευση και τoν έλεγχο της ποιοτικής κατάστασης των τροφίμων.
Περιγραφή: Ο τεχνολόγος τροφίμων επιβλέπει τις εργασίες για την επεξεργασία των πρώτων υλών φυτικής ή ζωικής προέλευσης από το στάδιο της συλλογής τους ως τη δημιουργία του τελικού προϊόντος που διατίθεται προς κατανάλωση. Φροντίζει, ακόμα, για τον ποιοτικό έλεγχο των παραγομένων τροφίμων, την τυποποίησή τους και τη δημιουργία νέων ειδών.
Μικροσκόπια, αεριοχρωματογράφοι, ηλεκτρονικός υπολογιστής, σπεκτοφωτόμετρα, φαρινογράφοι, κλίβανοι και γενικά ειδικός μηχανολογικός και εργαστηριακός εξοπλισμός είναι απαραίτητα εργαλεία για τον τεχνολόγο τροφίμων.
Όταν ο τεχνολόγος τροφίμων εργάζεται σε εργοστάσιο, εποπτεύει το χειρισμό των συσκευών με τις οποίες γίνεται η βιομηχανική επεξεργασία των τροφίμων, μελετά τους τρόπους και τα μέσα συσκευασίας τους για τη βέλτιστη διατήρησή τους, εποπτεύει τις μηχανές συσκευασίας και διατηρεί αρχείο των εργασιών που αφορούν την επεξεργασία των τροφίμων.
Επίσης, ο τεχνολόγος τροφίμων έχει την ευθύνη για την εκπαίδευση και το συντονισμό των εργασιών των ατόμων που εργάζονται στον τομέα του.
Όταν ο τεχνολόγος τροφίμων εργάζεται σε εργαστήριο προβαίνει σε φυσικές, μικροβιολογικές και οργανοληπτικές δοκιμές για τον έλεγχο των πρώτων υλών των τροφίμων, καθώς και των τελικών προϊόντων, αναζητά τρόπους για τη βελτίωση των προϊόντων που υπάρχουν και προσπαθεί να δημιουργήσει νέα προϊόντα.
Όταν ο τεχνολόγος τροφίμων εργάζεται εκτός εργαστηρίου, επιθεωρεί τους τόπους παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων, δίνει οδηγίες για τον έλεγχο της ποιότητας και της υγιεινής των προϊόντων και επιβλέπει τη μεταφορά και αποθήκευση των τροφίμων, ώστε να μη διατρέχουν κίνδυνο αλλοίωσης.
Προϋποθέσεις άσκησης: Για την άσκηση του επαγγέλματος δεν απαιτείται αντίστοιχη άδεια.
Εκπαίδευση: Για να γίνει κάποιος τεχνολόγος τροφίμων θα πρέπει να σπουδάσει στα τμήματα τεχνολογίας τροφίμων των Τ.Ε.Ι. Σπουδές και τεχνική κατάρτιση σε επίπεδο βοηθού τεχνολόγου μπορούν να αποκτηθούν σε αντίστοιχα τμήματα των Τ.Ε.Ε. ή των Ι.Ε.Κ.
Δεξιότητες: Ο τεχνολόγος τροφίμων χρειάζεται να είναι μεθοδικός και προσεκτικός κατά την εκτέλεση της εργασίας του και να έχει τεχνική αντίληψη. Επίσης, σημαντικό είναι να διαθέτει διοικητικές ικανότητες και να μπορεί να εργάζεται ατομικά αλλά και ομαδικά. Πρόκειται για επάγγελμα που σχετίζεται με τον πολύ ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο τεχνολόγος τροφίμων να έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του. Τέλος, χρειάζεται να διαθέτει ευχέρεια στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και να γνωρίζει τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα.
Μέλλον: Οι προοπτικές απασχόλησης για τους τεχνολόγους τροφίμων διαγράφονται θετικές, καθώς οι υπηρεσίες αυτού του είδους είναι απαραίτητες στη σημερινή εποχή.
Οι αποδοχές των τεχνολόγων τροφίμων σε αρκετές περιπτώσεις είναι πολύ υψηλές. Στις αμοιβές τους περιλαμβάνονται επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας, διαχειριστικών λαθών, μεταπτυχιακών σπουδών και υπευθυνότητας (στην περίπτωση που είναι υπεύθυνοι ή προϊστάμενοι τμήματος).
Περιβάλλον ενασχόλησης: Ο τεχνολόγος τροφίμων μπορεί να εργαστεί σε υπηρεσίες των Υπουργείων Γεωργίας, Εμπορίου, στο Γενικό Χημείο του Κράτους, σε υπηρεσίες αγορανομίας και ελέγχου τροφίμων, σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες τροφίμων ως υπεύθυνος τμημάτων παραγωγής, ή τμημάτων ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων. Επίσης, μπορεί να εργαστεί και σε μονάδες αποθήκευσης και συντήρησης τροφίμων. Ακόμα, ο τεχνολόγος τροφίμων μπορεί να εργαστεί στο χώρο του εμπορίου, στη διακίνηση πρώτων υλών απαραίτητων για την παραγωγή και τυποποίηση των τροφίμων. Τέλος, μπορεί να εργαστεί ως υπεύθυνος σε μονάδες μαζικής σίτισης, φοιτητικές ή μαθητικές εστίες, κατασκηνώσεις, οικοτροφεία, ξενοδοχεία ή οργανισμούς μεταφορών. Ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να αναλάβει μελέτες εγκατάστασης, οργάνωσης και λειτουργίας βιομηχανιών τροφίμων.
Επαγγελματικές συνθήκες: Πρόκειται για επάγγελμα με πολλές ευθύνες και αρμοδιότητες, αφού ο τεχνολόγος τροφίμων είναι υπεύθυνος για την ποιότητα του προϊόντος που θα δοθεί για κατανάλωση στο ευρύ κοινό. Όταν ο τεχνολόγος τροφίμων κάνει δειγματοληψία, έλεγχο πρώτων υλών και τελικών προϊόντων, εργάζεται είτε στον κλειστό χώρο του εργαστηρίου. Όταν εποπτεύει τους εργάτες και ελέγχει τη λειτουργία των μηχανών επεξεργασίας τροφίμων, εργάζεται στους χώρους του εργοστασίου, κάτω από δύσκολες συνθήκες εξαιτίας του θορύβου, του τεχνητού φωτισμού και των έντονων οσμών.
Αρκετές φορές ο τεχνολόγος τροφίμων εργάζεται στο ύπαιθρο, επιθεωρώντας τους χώρους παραγωγής των γεωργικών προϊόντων που χρησιμεύουν ως πρώτες ύλες παρασκευής τροφίμων. Στην περίπτωση αυτή εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες και η σωματική κόπωση είναι μεγάλη.
Το ωράριο και οι αποδοχές του εξαρτώνται από τον τομέα στον οποίο εργάζεται (ιδιωτικός, δημόσιος). Όταν εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας το ωράριο καθορίζεται από το φόρτο εργασίας.
Γενικά σχόλια: Το επάγγελμα του τεχνολόγου τροφίμων απαιτεί μεγάλη υπευθυνότητα, αφού αφορά τον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων από το πρώτο στάδιο παραγωγής τους ως την τελική φάση πριν από τη διάθεσή τους στην κατανάλωση.
Ο τεχνολόγος τροφίμων μπορεί να εργαστεί σε βιομηχανίες τροφίμων, σε υπηρεσίες του δημοσίου, σε μονάδες μαζικής σίτισης, στο εμπόριο.
Ο τεχνολόγος τροφίμων ειδικεύεται είτε σε προϊόντα ζωικής προέλευσης είτε σε προϊόντα φυτικής προέλευσης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ασχολείται:
- με την επεξεργασία, την ανάλυση και τον ποιοτικό έλεγχο
των τροφίμων,
- τη βιοτεχνολογία, τις προδιαγραφές και τη νομοθεσία των
τροφίμων,
- τη μελέτη και το σχεδιασμό βιομηχανιών και εργαστηρίων
ποιοτικού ελέγχου τροφίμων,
- την οικονομοτεχνική οργάνωση των βιομηχανιών, καθώς και
τη συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά και διανομή των
τροφίμων.
Κατά τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων εργάζεται σε συνθήκες εργαστηρίου.
Εάν απασχολείται στους χώρους επεξεργασίας των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων ή άλλων πρώτων υλών διατροφής ή στην παραγωγή των κατεργασμένων προϊόντων διατροφής, οι συνθήκες εκεί είναι δύσκολες, διότι υπάρχει θόρυβος, δυσάρεστες μυρωδιές και ρύποι.Στο εργαστήριο πρέπει να είναι μεθοδικός, παρατηρητικός καινά διοικεί και να καθοδηγεί με υπευθυνότητα το προσωπικό που εκτελεί τις μετρήσεις ποιοτικού ελέγχου σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τη νομοθεσία.
Πρέπει να έχει καλή υποδομή και σχέση με τα γνωστικά αντικείμενα της μηχανολογίας, της μηχανικής, της χημείας, κ ά., για να μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει τα μέσα παραγωγής, δηλαδή τα μηχανήματα και τα σκεύη, αλλά και τις χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες.
Η υπομονή, η ανάγκη δημιουργικότητας και μεθοδικότητας, πρέπει να κυριαρχούν στο χαρακτήρα του και στη δουλειά του.
ΠΗΓΗ:ΝΕΣΤΩΡ
Επάγγελμα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η επεξεργασία των γεωργικοκτηνοτροφικών προϊόντων και των πρώτων υλών άλλης προέλευσης για την παραγωγή τροφίμων, εφαρμόζοντας τις βιολογικές και φυσικές επιστήμες αλλά και νέες μεθόδους, είναι το βασικό αντικείμενο της εργασίας του. Επεξεργάζεται και αναλύει την ποιότητα των τροφίμων, μελετά το σχεδιασμό των βιομηχανιών και των εργαστηρίων που κάνουν τον ποιοτικό έλεγχο, τη συσκευασία, την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διανομή των τροφίμων. Κύριο μέλημά του είναι να επισκέπτεται τους χώρους παραγωγής και να ελέγχει αν τηρούν τους κανόνες και πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει η ελληνική αλλά και η κοινοτική νομοθεσία.
Συνθήκες Εργασίας:
Εργάζεται σε καλές συνθήκες εργαστηρίου, όπου γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος των τροφίμων. Όταν όμως εργάζεται σε βιομηχανικές μονάδες παραγωγής τροφίμων, οι συνθήκες είναι δύσκολες, διότι υπάρχει θόρυβος, δυσάρεστες οσμές, χημικές ουσίες, και τεχνητός φωτισμός.
Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Πρέπει να είναι υπομονετικός, δημιουργικός, μεθοδικός και να εκτελεί με ακρίβεια την εργαστηριακή εργασία που απαιτεί το επάγγελμα. Πρέπει να έχει επαρκείς γνώσεις μηχανικής, για να μπορεί να εποπτεύει και να ελέγχει τις μηχανές επεξεργασίας και συσκευασίας, καθώς και να διαθέτει διοικητικές ικανότητες, ώστε να μπορεί να κατευθύνει το προσωπικό που εργάζεται στην επεξεργασία και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων.
Σπουδές:
Σπουδές παρέχει το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων των ΑΤΕΙ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου η διάρκεια σπουδών είναι οχτώ εξάμηνα (επτά εξάμηνα σπουδές και ένα εξάμηνο πρακτική εξάσκηση). Οι πτυχιούχοι του τμήματος αυτού μπορούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ή να δώσουν κατατακτήριες εξετάσεις στα εξής τμήματα των ΑΕΙ: Χημείας, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κτηνιατρικής, Χημικών Μηχανικών, Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Θεολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίων: Πατρών και Ιωαννίνων, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Σπουδές επίσης παρέχονται σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, με την προϋπόθεση όμως ότι οι παρεχόμενοι τίτλοι σπουδών αναγνωρίζονται από το ΙΤΕ και το ΣΑΕΙΤΤΕ ως ισότιμοι και αντίστοιχοι των ελληνικών, προκειμένου να κατοχυρώσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα και προσόντα.Επίσης, σπουδές μπορούν να γίνουν και στο νέο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΤΕΙ Λάρισας (Καρδίτσα).
Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των Τεχνολόγων Tροφίμων, έχουν κατοχυρωθεί νομικά από το Π.Δ.78, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ36 Α’ στις 7-2-1989.
Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο τομέα, σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις τροφίμων, αποθήκες συντήρησης και μαζικής διακίνησης τροφίμων, ως ελεύθερος επαγγελματίας, εκπονώντας μελέτες εγκατάστασης, οργάνωσης, λειτουργίας βιομηχανιών, βιοτεχνιών τροφίμων, ως υπεύθυνος σε φοιτητικές, μαθητικές εστίες, ξενοδοχεία, οικοτροφεία, κατασκηνώσεις κ.λπ., και ως καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την προϋπόθεση αποφοίτησης από την ΠΑΤΕΣ- ΣΕΛΕΤΕ.
Οι προοπτικές τού επαγγέλματος διαγράφονται θετικές, το δε ισοζύγιο ζήτησης στην αγορά εργασίας είναι θετικό και οφείλεται στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου, στην αύξηση των καταναλωτικών αναγκών του κοινού, στην ανάπτυξη της βιομηχανίας ποτών και τροφίμων αλλά και στους αυστηρότερους κανονισμούς και προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πηγές Πληροφόρησης:
ΑΤΕΙ Αθηνών: Αγ. Σπυρίδωνος και Δημητσάνας, 122 10 Αιγάλεω, τηλ.: 210/5385506, fax: 210/5314874, http://www.teiath.gr/stetrod/food_technology/2tmhmagr.
ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Ταχ. Θυρίδα 14561, 54101 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310/791369, fax: 2310/791360, http://www.food.teithe.gr/
ΑΤΕΙ Λάρισας: Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 431 00, Καρδίτσα, τηλ.: 24410-41082, φαξ: 24410-41080, e-mail: trofima@teilar.gr, http://www.teilar.gr/schools/karditsa/trofima/trofima.el.htm
Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων: Μάρνη 44, 10438 Αθήνα, τηλ.: 210/5242539.
Π.Ε.Ι.Ι.Ε.Κ.: Στουρνάρη 53, 104 32 Αθήνα, τηλ.: 210/5225565, fax: 210/5228966.
Ι.Τ.Ε.: Μάνης 5, 106 81 Αθήνα, τηλ.: 210/3818372, fax: 210/3301583.
ΔΟΑΤΑΠ - Αθήνας (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρηρης), Αγ. Κωνσταντίνου 54, ΤΚ. 10437, τηλ. κέντρο: 210 - 5281000, fax: 210 - 5239525, 210 - 5239679, e-mail: information@doatap.gr
ΔΟΑΤΑΠ - Θεσσαλονίκης (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρηρης),Υπ. Μακεδονίας Θράκης - Διοικητήριο, ΤΚ. 54123, τηλ.: 2310 -379371-2, fax: 2310 - 379374, e-mail: thessaloniki@doatap.gr.
ΣΑΕΙΤΤΕ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Αθήνα Πανεπιστημίου 67 (5ος όροφος), Τ.Κ. 105 64, τηλ: 210-3243923, fax: 210-3316651, http://www.srpq.gr, e-mail: srpq@otenet.gr.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΗΣ (ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ)
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο γευσιγνώστης (οινοποιός) ασχολείται με τη δοκιμή κρασιών, ποτών, φαγητών, αξιολογώντας τη γεύση, το άρωμα, την εμφάνιση και την ποιότητά τους. Μεταξύ των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων συμπεριλαμβάνεται η μετάβασή του σε οινοποιεία όπου δοκιμάζει νέες παραγωγές κρασιών ή ποτών, και στα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζεται, όπου δοκιμάζει νέες γεύσεις και συνδυασμούς γεύσεων. Παράλληλα, παρακολουθεί την κάβα, συμβουλεύει τους πελάτες και σερβίρει τα κρασιά, είναι υπεύθυνος για τις προμήθειες και τον οικονομικό έλεγχο της μονάδας που επιμελείται και γράφει σχετικά με το αντικειμενό του άρθρα για εφημερίδες, περιοδικά και ειδικά έντυπα.
(Πηγή: Βάση δεομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο γεωπόνος τροφίμων είναι βασικό στέλεχος των βιομηχανιών επεξεργασίας, συντήρησης και μεταποίησης γεωργικών προϊόντων. Αντικείμενο της εργασίας του είναι η διεξαγωγή ερευνών, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Η Αγρο-οικολογία είναι η εφαρμοσμένη οικολογία, ενώ ο ειδικός επιστήμων εφαρμοσμένης αγρο-οικολογίας, έχει ως γνωστικό και επαγγελματικό αντικείμενο δραστηριοτήτων τα γεωργικά οικοσυστήματα, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης την παραγωγή φυτικών και ζωικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, απαλλαγμένων από τοξικές ή άλλες ουσίες, που επιβαρύνουν ιδιαίτερα την ποιότητα των τροφίμων.
Συγκεκριμένα, ασχολείται με τις νέες τεχνικές καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων φιλικές προς το περιβάλλον, με τη διαχείριση των χερσαίων οικοσυστημάτων, με τον έλεγχο της ποιότητας των φυτικών και των ζωικών προϊόντων και με τον περιβαλλοντικό έλεγχο της ποιότητας των φυσικών υλών, των γεωργικών προϊόντων και των γεωργικών αποβλήτων, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση και σπουδαιότητα στη συστηματική θεώρηση και προσέγγιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, στη γεωργική τεχνολογία και δραστηριότητα αλλά και τη συσχέτισή τους με τη βιοηθική και περιβαλλοντική ηθική, στην ποιότητα και το πλαίσιο διακίνησης ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και στη λογική της αειφόρου ανάπτυξης, δεδομένου ότι στο σημερινό κόσμο η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί επιτακτική ανάγκη πρώτης προτεραιότητας.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
Επάγγελμα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ο τεχνολόγος τυποποίησης και διακίνησης προϊόντων ασχολείται με την εφοδιαστική αλυσίδα της επιχείρησης (logistics), με σκοπό τη βελτιστοποίηση των επιμέρους λειτουργιών της. Συγκεκριμένα ασχολείται με τη βελτίωση και ομαλή διεξαγωγή των λειτουργιών του προγραμματισμού (management του εφοδιαστικού περιβάλλοντος - διοίκηση μεταφορικής λειτουργίας, προβλέψεις), της οργάνωσης, της καθοδήγησης και της παρακολούθησης των ροών του υλικού (αποθήκευση και έλεγχος πρώτων υλών, διανομή προϊόντων, διαχείριση υποπροϊόντων και αχρήστων), των ανθρώπων (εξυπηρέτηση πελατών και υπηρεσίες μεταπώλησης), της ενέργειας και των πληροφοριών. Γενικότερα ασχολείται με θέματα αγροτικής οικονομίας, παραγωγής, αποθήκευσης, εμπορίας, προδιαγραφών, ποιοτικού ελέγχου και νομοθεσίας προϊόντων.
(Πηγή:Βάση δεδομένων ΟΑΕΔ)
how often do women cheat on their husbands
why husbands cheat how many women cheat on their husbands
read
website how to catch a cheater
go
redirect pregnancy termination options