Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2021 - Μηχανογραφικό 2021

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021
Σχολές - Τμήματα   Επικαιρότητα
Κατατακτήριες 2021: «Κραυγή» αγωνίας υποψηφίων για τις εξετάσεις
Πρωτόγνωρη αδιαφορία καταλογίζουν στους αρμόδιους φορείς εκατοντάδιες υποψήφιοι των κατατακτήριων εξετάσεων 2020-2021, καθώς η διαδικασία βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στον «αέρα», λόγω κορονοϊού.

Οι υποψήφιοι τονίζουν ότι «κανείς δε μας έχει διαβεβαιώσει για τη διασφάλιση της ίδιας της εξέτασης. Η αβεβαιότητα και η αοριστία με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι παντελώς άδικη, καθώς βλέπουμε τους κόπους και τις θυσίες μηνών να κινδυνεύουν να χαθούν».

Σε κείμενό τους αναφέρουν:

Εκ μέρους μιας μεγάλης ομάδας υποψηφίων, η οποία αριθμεί μέχρι στιγμής 750 άτομα, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο φλέγον πλέον ζήτημα των κατατακτηρίων εξετάσεων 2020, οι οποίες έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον από τον Δεκέμβρη του 2020.

Οι κατατακτήριες αποτελούν εξετάσεις μεγάλης σπουδαιότητας, καθώς αποτελούν εισαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των υποψηφίων. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο μέρος τους καταβάλει τεράστια προσπάθεια, τόσο πνευματική, όσο και οικονομική (επένδυση σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα) και φυσικά αμέτρητες προσωπικές θυσίες, ξεκινώντας την προετοιμασία και μελέτη του, στις περισσότερες περιπτώσεις, έως και έναν χρόνο πριν. Φέτος, πέρα από την αντικειμενική δυσκολία του εγχειρήματός μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι και με μια πολύ εξαντλητική ψυχολογική αναμονή.

Το γεγονός της ελλιπής ενημέρωσης σχετικά με τη διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων, πέρα από τη ψυχολογική εξάντληση και το άγχος που προκαλεί, έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της μελέτης, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα για τη δημιουργία ενός σωστού χρονοδιαγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως ο χρόνος εξέτασης είναι πλέον παντελώς άγνωστος.

Επιπλέον, πέρα από το χρονικό πλαίσιο, κανείς δε μας έχει διαβεβαιώσει για τη διασφάλιση της ίδιας της εξέτασης. Η αβεβαιότητα και η αοριστία με την οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι παντελώς άδικη, καθώς βλέπουμε τους κόπους και τις θυσίες μηνών να κινδυνεύουν να χαθούν.

Ακόμη, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους με πρωτόγνωρη αδιαφορία, ειδικά εάν συγκριθεί με άλλες εξετάσεις οι οποίες επίσης οφείλουν να διεξαχθούν δια ζώσης, για τις οποίες όμως έχουν ήδη βγει σχετικές ανακοινώσεις.

Αναφέρουμε ενδεικτικά :

  • Ανακοίνωση διεξαγωγής πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούνιο του 2021.

  • Ανακοίνωση και διεξαγωγή εξετάσεων για τελειόφοιτους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ή απόφοιτους οι οποίες απαιτούνται για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο εξωτερικού.

  • Ανακοίνωση διεξαγωγής κατατακτήριων εξετάσεων για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας τον Μάιο του 2021.

  • Ανακοίνωση για άνοιγμα του τουρισμού τον Μάιο του 2021 (σε αντιδιαστολή με την ανακοίνωση πως οι κατατακτήριες καθυστερούν λόγω της δυσκολίας μετακίνησης από νομό σε νομό των υποψηφίων).

  • Διεξαγωγή εξετάσεων ΣΤΕΑΜΧ 22-25 Φεβρουαρίου 2021(εισαγωγικές εξετάσεις για εισαγωγή των αξιωματικών Μηχανικού απόφοιτων της ΣΣΕ και Μηχανικών Αξιωματικών του Π.Ν απόφοιτοι της ΣΝΔ κατόπιν εξέτασης σε μαθηματική αναλυση, μηχανική, αναλυτική γεωμετρία και φυσική.)

Θα είμαστε ευγνώμονες εάν λάβετε υπόψη το συγκεκριμένο κείμενο και προωθήσετε το κατά δύναμιν το θέμα , ώστε να υπάρξει γνωστοποίηση του μείζονος προβλήματος και επαρκής ενημέρωση για τη διεξαγωγή των κατατακτηρίων, ώστε να λήξει η παρατεταμένη αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Δε θα σπαταλήσουμε τον χρόνο σας με το να σας απαριθμήσουμε λεπτομερώς τα ψυχικά, συναισθηματικά, οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα που έχουν ως τώρα προκληθεί ή προκαλούνται (και που θα μεγιστοποιηθούν με όποια ενδεχόμενη ακύρωση των εξετάσεων). Ούτε τα μέτρα που πρότειναμε ώστε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία. Έχουμε προσπαθήσει να συγκεντρώσουμε μόνο τα στοιχεία που δείχνουν άνιση μεταχείριση και, κατ’επέκταση, παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος.

Τέλος, αναφέρουμε τις έως τώρα εξελίξεις της ομάδας ‘‘Κατατακτήριες Εξετάσεις 2020-2021’’, με χρονολογική σειρά:

- Αρχές Ιανουαρίου, ανακοίνωση της Υπουργού ότι οι εξετάσεις θα γίνουν όταν ανοίξουν τα πανεπιστήμια.

- Ιανουάριος με Φεβρουάριος, μέσα και τηλεφωνήματα λένε ότι θα πραγματοποιηθούν όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

- Αποστολές επιστολών από υποψήφιους ιατρικής Λάρισας, ιατρικής Πάτρας και δικιάς μας επιστολής προς Υπουργό και Υφυπουργό (παράδοση από βουλευτή κ Τάσο Χατζηβασιλείου).

- Τηλεφωνική επικοινωνία του κ Τάσου Χατζηβασιλείου (βουλευτή ΝΔ) με τον Υφυπουργό στην οποία του δηλώνει την πρόθεση να μην ακυρωθούν, αλλά να πραγματοποιηθούν μέσα στο εαρινό εξάμηνο, μόλις κοπάσει το επιδημιολογικό κύμα.

Κοινοβουλευτική ερώτηση από τους κ Κώστα Μάρκου και κα Σία Αναγνωστοπούλου (βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπώντας συνολικά ομάδα 23) για τον χρόνο διεξαγωγής.

- Κοινοβουλευτική ερώτηση από την ομάδα κυρίων/κυριών Γιάννη Δελή, Λιάνας Κανέλλη, Νίκου Καραθανασοπούλου, Μαρίας Κομνηνάκα (βουλευτές ΚΚΕ) για τα μέτρα και την ημερομηνία διεξαγωγής.

Με εκτίμηση,

Η συνδιαχειρίστρια της ομάδας ‘‘Κατατακτήριες Εξετάσεις 2020-2021’’,

Πηγή: alfavita.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 257 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Μεταπτυχιακό δικανική γλωσσολογία
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 19:05
Σχόλια (0)

φαρμακευτικη
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021 - 01:47
Σχόλια (1)

μετεγγραφές και εστια απορία
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 - 05:59
Σχόλια (0)

Μεταγραφές και εστιες
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 - 13:11
Σχόλια (3)

ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 - 19:27
Σχόλια (1)

Μεταγραφή νοσηλευτική Ηράκλειο
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021 - 10:31
Σχόλια (0)

Ν+2 πως πάει.
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 - 14:15
Σχόλια (8)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 - 11:44
Σχόλια (1)

Μεταγραφή σοσ
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 - 18:50
Σχόλια (2)

Κατατακτήριες ΙΕΚ
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 - 11:37
Σχόλια (9)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
ΙΚΥ: 500 υποτροφίες αριστείας σε υποψήφιους διδάκτορες – Διαδικασία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
ΑΠΘ: Αιτήσεις για δωρεάν σίτιση στη Φοιτητική Λέσχη
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 12 ώρες
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
Σε ποιά περιοχή εντοπίστηκαν κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε μαθητές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 12 ώρες
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
Πρόγραμμα σπουδών Χημείας Β’ και Γ’ Γυμνασίου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 18 ώρες
Σελίδα 1 από 5254 (31521 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5252
5253
5254
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης