Σάββατο, 21 Μαΐου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022
Επαγγέλματα και Προοπτικές   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Πανελλήνιες 2022: Έξυπνες επιλογές για επαγγέλματα του μέλλοντος – 3ο επιστημονικό πεδίο
 Πανελλήνιες 2022: Έξυπνες επιλογές για επαγγέλματα του μέλλοντος – 3ο επιστημονικό πεδίο Ελπίδα Οικονομίδη 16/01/2022 - 10:13 Πανελλήνιες 2022: Διαβάστε αποκλειστικά στο iPaidia.gr τις δυνατότητες που προσφέρουν «παραδοσιακές» σχολές για απορρόφηση στην αγορά εργασίας σε επαγγέλματα που αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση στο άμεσο μέλλον.
 
 Με την αγορά εργασίας να μεταβάλλεται ραγδαία, με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαρκώς νέες ανάγκες στις επιχειρήσεις, οι υποψήφιοι των πανελληνίων αλλά και οι φοιτητές καλούνται να ανταποκριθούν στις νέες εξειδικεύσεις που προκύπτουν ώστε να έχουν άμεση απορρόφηση σε επαγγέλματα με διάρκεια.
 
Το iPaidia.gr σε συνεργασία με την εταιρεία Συμβούλων Σταδιοδρομίας LABORA, παρουσιάζει μία σειρά προτάσεων για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε αντικείμενα που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια, ανά επιστημονικό πεδίο. Η έρευνα αποτελεί έργο των συμβούλων σταδιοδρομίας Κωνσταντίνου Κότιου, Γιώργου Γατούδη και Δημήτρη Μπαρλάκα και εστιάζει στις νέες τάσεις που προβλέπουν διεπιστημονικότητα με στόχο την επαγγελματική προοπτική. Το 3ο Επιστημονικό Πεδίο περιλαμβάνει σχολές Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Βιολογίας, Νοσηλευτικής, Γεωπονίας, Επιστήμης Τροφίμων, Διατροφολογίας, Παραϊατρικών Επαγγελμάτων κ.λπ. Διαχρονικά, οι επιλογές σπουδών που προσφέρονται στους φοιτητές, συνδέονται κατά κύριο λόγο με τη Βιολογία και τη Χημεία, παρόλα αυτά όμως τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των  έντονων τεχνολογικών εξελίξεων οι απόφοιτοι αποκτούν υψηλή κατάρτιση και στις σπουδές Πληροφορικής.
 
Οι «έξυπνες» επαγγελματικές διαδρομές για φοιτητές και αποφοίτους του 3ου επιστημονικού πεδίου Οι ραγδαίες εξελίξεις στον χώρο της Ιατρικής και της τεχνολογίας σε συνδυασμό με έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν όπως η οχύρωση των συστημάτων υγείας, λόγω της πανδημίας δημιουργούν νέες προοπτικές στην αναζήτηση έξυπνων εξειδικεύσεων όπως: η Βιοπληροφορική, η Επαυξημένη Πραγματικότητα και η Επιδημιολογία.
 
Βιοπληροφορική Η πληροφορική με τα χρόνια απόκτησε εφαρμογές σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κλάδο της υγείας. Η αναγκαιότητα ερμηνείας, ανάλυσης και οπτικοποίησης βιολογικών δεδομένων, οδήγησε στην εξέλιξη της Βιοπληροφορικής, η οποία συνδυάζει την επιστήμη των Υπολογιστών, τα Μαθηματικά, τη Στατιστική και τη Μηχανική με περαιτέρω δυνατότητες εξειδίκευσης στη Βιοανάλυση (Bioanalysis) και στην Επιστήμη Δεδομένων (Data Science).
 
Προτεινόμενες σπουδές Πτυχιούχοι των τμημάτων Ιατρικής, Βιολογίας, Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Φαρμακευτικής έχουν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της βιοπληροφορικής. Επαυξημένη Πραγματικότητα Η επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality) πρόκειται για μια τεχνολογία που ανοίγει νέους ορίζοντες στην υγειονομική περίθαλψη.
 
Αποτελεί την σε πραγματικό χρόνο θέαση ενός περιβάλλοντος, του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται από στοιχεία αναπαραγώμενα από συσκευές υπολογιστών (όπως ήχος, βίντεο, γραφικά ή δεδομένα τοποθεσίας). Οι προβολές των δεδομένων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν, είτε από τις οθόνες κινητών, είτε από smart watch, είτε από ειδικά γυαλιά προβολής.
 
Η Επαυξημένη Πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χειρουργούς για την προβολή πληροφοριών κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων, όπως και από τους Ιατρούς στα νοσοκομεία και τις κλινικές για την παρουσίαση στους ασθενείς σε πραγματική κλίμακα και σε πραγματικό χρόνο, το πως θα έπρεπε να λειτουργούν τα σώματα τους σε σύγκριση με την οποιαδήποτε κατάσταση βιώνουν εκείνη τη στιγμή.
 
Προτεινόμενες σπουδές Η παραπάνω εξειδίκευση θα μπορούσε να αναζητηθεί από τους απόφοιτους των τμημάτων Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής, ως μία εναλλακτική επιλογή των παραδοσιακών επαγγελμάτων.
 
 Επιδημιολογία Η Επιδημιολογία (Epidemiology) είναι ο κλάδος που διερευνά όλους τους παράγοντες που καθορίζουν την ύπαρξη ή την εξαφάνιση ασθενειών και διαταραχών. Η επιδημιολογική έρευνα είναι καθοριστική στις μέρες μας, καθώς μας βοηθά να κατανοήσουμε πόσοι άνθρωποι έχουν μια ασθένεια ή διαταραχή, εάν αυτοί οι αριθμοί αλλάζουν και πώς η διαταραχή επηρεάζει την κοινωνία και την οικονομία μας. Προτεινόμενες σπουδές Στον κλάδο της επιδημιολογίας μπορούν να απασχοληθούν έπειτα από κατάλληλη εξειδίκευση απόφοιτοι των τμημάτων Ιατρική, Κτηνιατρικής ,Βιολογίας, Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Φαρμακευτικής.
 

 
πηγή:i paideia

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 123 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΙΚΥ ΕΚΟ
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022 - 15:08
Σχόλια (8)

Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΣΕΠ !!!
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 18:57
Σχόλια (0)

Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΣΕΠ !!!
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 18:57
Σχόλια (0)

Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΣΕΠ !!!
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 18:57
Σχόλια (0)

Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΑΣΕΠ !!!
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 - 18:56
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Επιλογή Σχολής (4ο Πεδίο)
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 - 20:20
Σχόλια (3)

Επιλογή Σχολής (4ο Πεδίο)
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 - 20:19
Σχόλια (0)

Ικυ
Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 - 22:48
Σχόλια (12)

πανελλελε 2023
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2022 - 22:33
Σχόλια (3)

ΙΚΥ ΕΚΟ
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2022 - 12:32
Σχόλια (7)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022
Ο αριθμός των Πρωτοετών Φοιτητών (2022-2023) ανά Σχολή και Τμήμα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ώρες
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022
Πανελλαδικές 2022: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Δελτίο Εξεταζόμενου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ώρες
Σάββατο, 21 Μαΐου 2022
Κεραμέως για σχολικό εκφοβισμό: «Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα με δύσκολη λύση»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 2 ώρες
Σελίδα 1 από 5579 (33471 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5577
5578
5579
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης