Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Φτιάξτε το πιο υγιεινό κολατσιό για το σχολείο
 Ποια είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για το πιο υγιεινό κολατσιό για το σχολείο

Θέλετε το παιδί σας να τρώει υγιεινά στο σχολείο και παράλληλα να χορταίνει; Τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε κουλούρι Θεσσαλονίκης με ταχίνι. 

Με τη συνταγή αυτή από το argiro.gr, θα έχετε ένα υγιεινό και πλήρες γεύμα.

Υλικά 

  • 450 γρ. αλεύρι 70% δυνατό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κύβο νωπής μαγιάς 25 γραμ. ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. ταχίνι

Για την επικάλυψη

  • 250 γρ. σουσάμι
  • 2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη

Εκτελεση

  • Πρώτα ενεργοποιούμε τη μαγιά.
  • Τη διαλύουμε δηλαδή σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε το μισό νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να διαλυθεί.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
  • Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Ζυμωμα

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και κάνουμε λακκούβα.
  • Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, το ταχίνι και τη μαργαρίνη.
  • Ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα 3-4 λεπτά να ενωθούν τα υλικά  και μετα 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ του μίξερ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  • Την ξαναζυμώνουμε δυνατά  με τον γάντζο του μίξερ για 4 λεπτά.
  • Μετα την αφηνουμε στον πάγκο μας.
  • Την χωρίζουμε σε 15 κομμάτια.
  • Στο μεταξύ έχουμε ζεστάνει το νερό (2 φλιτζάνια) με τη ζάχαρη, να λιώσει.
  • Αφήνουμε το νερό να κρυώσει καλά.
  • Πλάθουμε ένα ένα κομμάτι σε μπαστούνι λεπτό, μήκους 30 εκ., και το κλείνουμε σε στρογγυλο σχημα.
  • Πατάμε την ένωση να κολλήσει καλά.
  • Το βουτάμε ένα ένα  στο νερό με τη ζάχαρη και το κυλάμε σε μπόλικο σουσάμι.
  • Τα αραδιάζουμε  σε λαδωμένα ταψια αραιά, γιατί φουσκώνουν.
  • Τα σκεπάζουμε και τ’ αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν.

Ψήσιμο-Χρονος

  • Τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, για 15 λεπτά, να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.
Πηγή : alfavita.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Μέχρι πότε η διορία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Σχολεία: Έρχεται η επόμενη μέρα χωρίς μαθήματα αλλά με απουσίες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Φτιάξτε το πιο υγιεινό κολατσιό για το σχολείο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Πώς θα αξιολογηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου στο α' τετράμηνο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 3 ώρες
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Δέκα καθηγητές του στο 2% των πλέον διακεκριμένων του κόσμου
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024
Αυτισμός: Πώς να τον αναγνωρίζουν οι γονείς νωρίτερα στο παιδί
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης