Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022

Μετεγγραφές

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022
Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Επικαιρότητα
Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο - Τι θα γίνει με τις μάσκες και τα self test
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για το άνοιγμα των σχολείων- Τι λένε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης για τις μάσκες και τα self test
 
Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι «θα είμαστε σε συνεννόηση όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Αυγούστου, με το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνάρτηση της επιδημιολογικής εικόνας και η λογική μας και στα σχολεία, σαν λογική λέμε, είναι πάλι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ήπιους περιορισμούς γίνεται».
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είχαμε ένα πρωτόκολλο που πέρυσι λειτούργησε υποδειγματικά και στο κομμάτι των τεστ και στο κομμάτι της χρήσης των μέτρων προστασίας και απόδειξη αυτού είναι ότι είχαμε περισσότερα κρούσματα σε παιδιά όταν έκλεισαν τα σχολεία και βγήκανε λίγο πιο ελεύθερα παρά όταν ήταν ανοιχτά.
Θεωρούμε ότι προς το τέλος του Αυγούστου θα μπορέσουμε να δούμε τι ακριβώς θα εφαρμοστεί σε συνεννόηση πάντοτε με την επιτροπή των ειδικών. Απλά περιμένουμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία, καθώς έχουμε γύρω στις 20 μέρες και πλέον για να ανοίξουν τα σχολεία. Θα είμαστε έτοιμοι προς το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε και τα επόμενα δεδομένα».
Ψαλτοπούλου: Πότε θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει η μάσκα στα σχολεία
Για το ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό το χειμώνα και συγκεκριμένα της μάσκας στα σχολεία, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, ανέφερε:
«Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην υπάρχουν μάσκες». Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ενός μαζικού testing στους μαθητές στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς.
«Τα νοσοκομεία αρχίζουν να αποσυμπιέζονται»
 
Σε φάση αποκλιμάκωσης από την Όμικρον βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την καθηγήτρια. «Τα εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από τα εξιτήρια, επομένως αρχίζουν και αποσυμπιέζονται τα νοσοκομεία. Οι θάνατοι είναι λιγότεροι και παραμένουν στην 3η και 4η ηλικία και στις ευπαθείς ομάδες» είπε στο Mega.
 
Για την 4η δόση ανέφερε ότι η σύσταση των ειδικών έως τώρα είναι να την κάνουν οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας. «Είναι πολύ σημαντικό, είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο, η 4η δόση ως προς τη βαριά νόσηση και όταν έρθει το καινούριο (εμβόλιο) τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, βλέπουμε τις καινούριες συστάσεις για όλους» πρόσθεσε.
Λουκίδης: "Εβδομαδιαία επιδημιολογική παρακολούθηση των παιδιών μέσω των self test"


Στο CNN Greece μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης, αναφερόμενος στις πρόσφατες μεταλλάξεις και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, καθώς και με ποιους τρόπους θα προασπιστεί η υγεία των μαθητών με το άνοιγμα των σχολείων
Πιο συγκεκριμένα, "τα παιδιά έχουν μεγάλη κοινωνικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναμενόμενο είναι η κοινωνικότητα αυτή να παραμείνει στα σχολεία στον ίδιο βαθμό. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες αυξήσεις κρουσμάτων μέσα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Κατά τη γνώμη μου θα είναι πολύ σωστό να υπάρχει μία εβδομαδιαία επιδημιολογική παρακολούθηση των παιδιών μέσω των self test έτσι ώστε σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος ασυμπτωματικός ή στην αρχική φάση της νόσου να μπορεί να απομονώνεται για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα το οποίος δεν πρέπει να είναι πάνω από 5 μέρες".


Με γνώμονα τα επιδημιολογικά στοιχεία θα λειτουργήσει η καθιέρωση ή μη της μάσκας στα σχολεία, "η χρήση μάσκας σε μεγάλους συγχρωτισμούς παραμένει και σήμερα επιβεβλημένη. Από εκεί και πέρα κανένας δεν μπορεί να ζητήσει τη χρήση μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες, αν δεν γνωρίζει προηγουμένως τα επιδημιολογικά δεδομένα".
Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στα σχολεία, δεν θεωρεί πως με τα τωρινά δεδομένα κρίνεται απαραίτητη η χρήση μάσκας στους μαθητές, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί μία σταθερή άποψη, καθώς η πορεία του Covid-19 εξελίσσεται.


Έτσι, ανάλογα με τα στοιχεία που θα ληφθούν το προσεχές διάστημα θα καθοριστεί το αν και το πού θα αξιοποιηθεί η μάσκα, "Όμως όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης περιόδου. Θα είναι τέτοια που θα αναγκαστούμε να βάλουμε μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους ή όχι; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή".
Παράλληλα, ανέφερε την υψηλή μεταδοτικότητα και σχετική ηπιότητα που χαρακτηρίζει προς στιγμήν την παραλλαγή "Κένταυρος", ενώ έκανε μνεία και στα νέα στοχευμένα εμβόλια που βρίσκονται σε φάση δοκιμής, δίχως ακόμα να υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για την περαιτέρω αποτελεσματικότητά τους. 
 
Πηγή: alfavita.gr Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 41 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΙΚΥ ΕΚΟ 2019-2020
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:02
Σχόλια (0)

Απαλλαγή από τέλη Φοίτησης
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:24
Σχόλια (8)

Όριο σπουδών
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:31
Σχόλια (3)

Πρακτική ΙΕΚ και κατατακτήριες
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:44
Σχόλια (0)

απώλεια πάσου
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 00:03
Σχόλια (2)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

ΙΚΥ 2020-2021
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 17:02
Σχόλια (1)

Ποιο επάγγελμα φέρνει τα περισσότερα λεφτά
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:22
Σχόλια (3)

Υποτροφία ΙΚΥ ΕΚΟ ΕΡΩΤΗΣΗ
Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:26
Σχόλια (14)

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα (1.000€)
Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:50
Σχόλια (14)

ΔΟΑΤΑΠ
Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:06
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
Μέχρι την Παρασκευή η υποβολή αιτήσεων για επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την έξαρση ιώσεων και κρουσμάτων κορονοϊού
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
Τι θα γίνει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου καθ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
Άνοιξαν θέσεις πρακτικής άσκησης στην Google για φοιτητές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022
Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το 2022-2023: 30 υποτροφίες από 15.000€- 25.000€
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 22 ώρες
Σελίδα 1 από 5748 (34488 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5746
5747
5748
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης