Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, σε 5.000 τμήματα στα μισά σχολεία της χώρας το Ολοήμερο Σχολείο θα διαρκεί ως τις 17:30 αντί για τις 16:00.
Μιλώντας στην Ερτ, η κ. Κεραμέως επισήμανε επίσης πως μετά τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος κάθε μέρα, κάθε σχολείο παίρνει πρωτοβουλίες από αθλήματα και χορό μέχρι πειράματα και κατασκευές.
Σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών η Νίκη Κεραμέως επικαλέστηκε τέσσερις αποφάσεις του ΣτΕ «που θεμελιώνουν ότι η απαλλαγή ισχύει μόνο για άθεους ή αλλόθρησκους».
Φοιτητική στέγη: «Σχέδιο για 7.300 κλίνες»
Η κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα για τη φοιτητική στέγη και είναι ήδη έτοιμες οι μονάδες στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Θράκη ενώ ολοκληρώνοντα στη δυτική Αττική και τη Μακεδονία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.
Τα νέα δεδομένα για το άνοιγμα των σχολείων
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε επίσης σήμερα στο άνοιγμα των σχολείων και τα νέα δεδομένα. Όπως είπε χαρακτηριστικά:
1) Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς τους περιορισμούς που επέβαλε πέρσι η πανδημία. Η χρήση προστατευτικής μάσκας παραμένει προαιρετική. Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων, ενώ σε περίπτωση κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό. Συνιστώνται παράλληλα, τήρηση της υγιεινής των χεριών και επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.
2) Στο 50% των τμημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών που λειτουργούν ως ολοήμερα, δηλαδή σε περίπου 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου λειτουργίας από τις 4 στις 5:30. Θα υπάρξει, επίσης, νέο αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες, εκμάθηση μουσικών οργάνων. Προβλέπεται, επίσης, επιπλέον χρόνος για μελέτη στο σχολείο, ώστε επιστρέφοντας στο σπίτι τα παιδιά να διαθέτουν προσωπικό χρόνο για παιχνίδι και για την οικογένειά τους.
3) Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με περισσότερα παιδιά από ποτέ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ.
4) Με όλα αυτά, και άλλα που δρομολογούνται, προσφέρουμε ευκαιρίες ποιοτικότερης εκπαίδευσης στη νεολαία μας και παράλληλα μειώνουμε το κόστος των οικογενειών για την εξωσχολική εκπαίδευση και τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους. Επίσης, δίνουμε την ευκαιρία σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς να ενταχθούν στη δημόσια εκπαίδευση, με όρους και αμοιβές αξιοπρέπειας.
πηγή:dikaiologitika