Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2023 - Μηχανογραφικό 2023

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023
Επαγγέλματα και Προοπτικές   Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022
Πανελλήνιες 2023: Πώς οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν ευκαιρίες καριέρας για απόφοιτους ανθρωπιστικών σπουδών
 Προβληματισμένοι στέκονται οι νέοι, υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2023, μπροστά στις «ανθρωπιστικές σπουδές». Φοβούνται ότι ο δρόμος προς την επαγγελματική αποκατάστασή τους θα είναι δύσκολος και ίσως αποτυχημένος, αφού στην εποχή μας φαίνεται ότι όλο το ενδιαφέρον κινείται προς τις θετικές επιστήμες. Και όμως, εκατομμύρια νέοι παγκοσμίως, ακόμη έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για σπουδές ιστορίας, φιλοσοφίας, φιλολογίας, κοινωνιολογίας καθώς πιστεύουν ότι αφού για αιώνες τροφοδότησαν την ανθρώπινη ύπαρξη γιατί να μην το κάνουν και τώρα;

Οι νέες τεχνολογίες δίνουν μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα αφού άνοιξαν το δρόμο σε νέα σύγχρονα επαγγελματικά μονοπάτια που δεν υπήρχαν στις προηγούμενες δεκαετίες. Σήμερα οι νέοι μέσα από τις συγκεκριμένες σπουδές και επιλέγοντας «έξυπνα» μεταπτυχιακά μπορούν να έχουν μια θαυμάσια καριέρα. Οι επιλογές για έναν απόφοιτο ανθρωπιστικών επιστημών, πέραν από τις «κλασικές» αδιαμφισβήτητα, είναι πολλές, όπως για παράδειγμα η Υπολογιστική Γλωσσολογία, η οποία αναπτύχθηκε με σκοπό τη χρήση των υπολογιστών για την επεξεργασία και μοντελοποίηση της φυσικής ανθρώπινης γλώσσας για τη δημιουργία μηχανών αυτόματης μετάφρασης όπως το Google translate.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, η επιστήμη εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, φτάνοντας σε σημείο να μπορεί να επεξεργάζεται τεράστιες ποσότητες ηλεκτρονικής πληροφορίας όπως να διαβάζει και να ταξινομεί την ηλεκτρονική αλληλογραφία, να διορθώνει αυτόματα εργασίας φοιτητών μέχρι και να βοηθά άτομα με ειδικές ανάγκες στην παραγωγή λόγου. Συνεπώς, οι απόφοιτοι τμημάτων ελληνικής και ξένης φιλολογίας έχουν τη δυνατότητα να παντρέψουν τις γνωστικές δεξιότητες με τις επιστήμες της στατιστικής και του προγραμματισμού και να βγουν στην αγορά εργασίας με νέα ταυτότητα.

Επίσης, οι απόφοιτοι ανθρωπιστικών σπουδών μπορούν να αξιοποιήσουν το επικοινωνιακό τους χάρισμα και τον καλό χειρισμό της γλώσσας και να αναζητήσουν θέση εργασίας ως δημιουργοί περιεχομένου σε εμπορικές επιχειρήσεις και ηλεκτρονικά καταστήματα (Digital Marketing). Οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται ηλεκτρονικά κανάλια όπως μηχανές αναζήτησης, social media, e-mail, διαφημίσεις κι άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να συνδεθούν με επίδοξους πελάτες.

Συνήθης τρόπος προώθησης προϊόντων στο digital marketing είναι η δημιουργία περιεχομένου μέσω της αρθρογραφία και των έξυπνων αναρτήσεων. Αυτά είναι μόνο δυο παραδείγματα για τα νέα επαγγέλματα, που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέοι απόφοιτοι τμημάτων ανθρωπιστικών σπουδών αλλά τώρα πια ο κατάλογος είναι μεγάλος και κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών οι φοιτητές σιγά-σιγά μπορούν να εντοπίσουν αυτό που τους ενδιαφέρει και να το πετύχουν μέσα από κάποιο από τα πολλά μεταπτυχιακά.

Άλλωστε το στοίχημα για τον εργαζόμενο του μέλλοντος είναι να αποκωδικοποιήσει την αγορά εργασίας και να διακρίνει ποιοι είναι εκείνοι οι κλάδοι που θα μπορέσουν να οδηγήσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στη σύνδεση των σπουδών και των δεξιοτήτων του με την ίδια την αγορά και την πολυπόθητη επαγγελματική αποκατάσταση.

Ένα ακόμη ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν οι Νομικές σπουδές οι οποίες μέχρι τώρα οδηγούσαν στη Δικηγορία και μόνο. Σήμερα οι απόφοιτοι Νομικής, βρίσκουν νέους δρόμους αποκατάστασης στο Δίκαιο του Διαδικτύου, στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, στην προστασία Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο περιβάλλον των νέων τεχνολογιών (όπως start–up επιχειρήσεις), στην ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο, στο καθεστώς των διαφημίσεων, τη δυσφήμιση, την προστασία ονόματος χώρου (domain names) από προσβολές τρίτων, τη σύνταξη όρων χρήσεως για ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα, την προστασία από επιθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος, την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων καθώς και την προστασία πνευματικών δημιουργημάτων στο διαδίκτυο, (Μεταπτυχιακό στο «Δίκαιο και Πληροφορική»).

Επίσης, οι απόφοιτοι Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, ψυχολογίας κ.α, έπαψαν να βλέπουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση στα σχολεία και την εκπαίδευση και στρέφονται μέσω των μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή, στον Επαγγελματικό προσανατολισμό και στη Συμβουλευτική, στη Γνωσιακή Επιστήμη, στις τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση, στη Διοίκηση των Εκπαιδευτικών Μονάδων κ.α. Το συμπέρασμα είναι ότι τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν τις ανθρωπιστικές σπουδές, να το κάνουν χωρίς φόβο, ακολουθώντας το όνειρό τους. Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής άνοιξαν ήδη το δρόμο για μια καλή επαγγελματική πορεία, που δεν μοιάζει σε τίποτα με το παρελθόν.

Πηγή 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 56 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια

Σημαντική ερώτηση
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 18:17
Σχόλια (0)

Αποφοιτηση
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 18:09
Σχόλια (1)

Ερώτηση
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 13:23
Σχόλια (1)

Μια απορια
Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023 - 17:06
Σχόλια (0)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ (ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ)
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 16:23
Σχόλια (3)

Υπάρχει εξειδικευμένο Φόρουμ για το Παιδαγωγικό Αθηνας;;
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 - 20:41
Σχόλια (4)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Περι ανεμων και υδατων
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 00:25
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Θα ήθελα την γνώμη σας
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 21:39
Σχόλια (4)

Διαγωνισμος
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 20:12
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023
Εως 27/3 οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ώρες
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023
ΑΕΙ: Πόσοι φοιτητές αποφοιτούν στην ώρα τους; Πόσοι είναι οι άνεργοι πτυχιούχοι
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία-Δημοτικά: Παράταση έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
Πανελλήνιες 2023: Ποιά τμήματα έχουν «θολό» μέλλον
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σελίδα 1 από 5845 (35065 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5843
5844
5845
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης