Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2023 - Μηχανογραφικό 2023

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023
Επαγγέλματα και Προοπτικές   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο
Πράσινα επαγγέλματα: Πάνω από έξι στους δέκα μαθητές θα κάνουν το 2035 δουλειές που δεν υπάρχουν σήμερα
 Επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα εκτιμάται ότι θα ασκούν το 2035 πάνω από έξι στα δέκα (ποσοστό 65%) παιδιά που τώρα πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) Δημήτρης Κουσκουρίδης.

Προσθέτοντας ότι κάποια επαγγέλματα «θα τα βρούμε μπροστά μας» ως ανάγκη, αλλά οι άνθρωποι που τα ασκούν δεν υπάρχουν στον επιθυμητό βαθμό. Ενδεικτικά ανέφερε τους τεχνικούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ανθρώπους που θα διαχειριστούν ενεργειακές κοινότητες και χρηματιστές ενέργειας.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος
Τις παραπάνω εκτιμήσεις διατύπωσε ο κ. Κουσκουρίδης, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Πράσινα Επαγγέλματα του Μέλλοντος», που διοργάνωσαν στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου «Money Show» το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Γραμματεία Κλιματικής Αλλαγής & Περιβάλλοντος ΝΔ Θεσσαλονίκης και το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔιΠαΕ).

Πράσινη μετάβαση με νέες δεξιότητες και νέες ειδικότητες
Για τους δείκτες ESG (περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβέρνησης), που θα λαμβάνονται ολοένα περισσότερο υπόψη «για τη σύναψη νέων συνεργασιών, την εξασφάλιση χρηματοδότησης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ικανοποίηση των πελατών» μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Συμεών Διαμαντίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων- ΣΕΒΕ, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Κ. Μακεδονίας Κωνσταντίνος Γιουτίκας επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν γρήγορα μέτρα στην αγορά εργασίας. Κι αυτό διότι «η μετάβαση στα νέα δεδομένα (μεταξύ άλλων λόγω της ραγδαίας προόδου της τεχνολογίας) δεν θα είναι εύκολη, καθώς θα υπάρξει άμεση απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ η δημιουργία νέων θα γίνεται σταδιακά και δεν θα είναι ίδια σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές».

Η αντιπρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔιΠαΕ Πέρρη Μεντζέλου εξήγησε ότι οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές εφαρμογές στο πεδίο των έξυπνων πόλεων, επισημαίνοντας την ανάγκη σύστασης επιμορφωτικών εκπαιδευτικών εργαλείων σ' αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι το Εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας, που δημιουργήθηκε στο ΔιΠαΕ στη Σίνδο και είναι «το μοναδικό στο είδος του», που λειτουργεί μέσα σε πανεπιστήμιο παγκοσμίως.

Το έλλειμμα που υπάρχει γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην απόκτηση τόσο πράσινων όσο και ψηφιακών επαγγελματικών δεξιοτήτων επισήμανε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) Δήμητρα Ακριτίδου, σημειώνοντας ότι το 1/3 των κατοίκων της Ευρώπης στερούνται ψηφιακού γραμματισμού. Η κ. Ακριτίδου υπενθύμισε ακόμα ότι το 2023 είναι ευρωπαϊκό έτος δεξιοτήτων, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ΕΕ στηρίζει τις προοπτικές των νέων για την οικοδόμηση ενός μέλλοντος «πιο πράσινου και πιο ψηφιακού».

Για τους τομείς που μπορεί ένας μηχανικός να ασχοληθεί όσον αφορά την ανακύκλωση μπάζων, μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και CEO της ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ, Ηλίας Δημητριάδης, υπενθυμίζοντας ότι η εταιρία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και αναπτύχθηκε σε όλη την Ελλάδα με 180 μονάδες ανακύκλωσης και περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους.

«Δημιουργούμε διαρκώς νέες θέσεις εργασίας», είπε η Αγάπη Ορφανίδου, εκ μέρους της EASTWESTGREECE, γνωστοποιώντας ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να απορροφήσει 10 νέους-νέες σε θέσεις εργασίας. Συμπλήρωσε ότι η εταιρεία, που συνεργάζεται με περισσότερους από 70 δήμους σε όλη τη χώρα, έχει -μέσα σε έξι χρόνια -συλλέξει και διαχειριστεί 14.000 τόνους κλωστουφαντουργικών προϊόντων, ενώ για «κάθε 150 μωβ κάδους που τοποθετούνται, δημιουργούνται 3 με 4 άμεσες θέσεις εργασίας»

Ο Ανέστης Σταμάτης, διευθύνων σύμβουλος της Cactus ΑΕ, εστίασε στα πράσινα επαγγέλματα στις επιστήμες της πληροφορικής αλλά και στην τεχνολογία blockchain ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο team της εταιρείας, καθώς υπάρχουν πέντε θέσεις εργασίας για άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Στις πολλές θέσεις εργασίας και τη βιωσιμότητα που προσφέρει ο τουρισμός, αναφέρθηκε ο Σωτήρης Μυλωνάς, σύμβουλος αειφορίας, πολιτικός μηχανικός ΑΠΘ, σημειώνοντας ότι το 81% των επισκεπτών θέλει να επισκεφτεί ένα βιώσιμο τουριστικό κατάλυμα. Εστίασε επίσης στην ανάπτυξη οικοτουρισμού, μιας αγοράς που θα φτάσει τα επόμενα χρόνια σε «πάνω από 300 δισ. δολάρια, δημιουργώντας τεράστιο χώρο για τα πράσινα επαγγέλματα».
Πηγή iefimerida.gr 

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 48 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια

Σημαντική ερώτηση
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 18:17
Σχόλια (0)

Αποφοιτηση
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 18:09
Σχόλια (1)

Ερώτηση
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 13:23
Σχόλια (1)

Μια απορια
Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023 - 17:06
Σχόλια (0)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ (ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ)
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 16:23
Σχόλια (3)

Υπάρχει εξειδικευμένο Φόρουμ για το Παιδαγωγικό Αθηνας;;
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 - 20:41
Σχόλια (4)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Περι ανεμων και υδατων
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 00:25
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Θα ήθελα την γνώμη σας
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 21:39
Σχόλια (4)

Διαγωνισμος
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 20:12
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023
Εως 27/3 οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ώρες
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023
ΑΕΙ: Πόσοι φοιτητές αποφοιτούν στην ώρα τους; Πόσοι είναι οι άνεργοι πτυχιούχοι
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 8 ώρες
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία-Δημοτικά: Παράταση έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
Πανελλήνιες 2023: Ποιά τμήματα έχουν «θολό» μέλλον
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σελίδα 1 από 5845 (35065 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5843
5844
5845
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης